Ο ΔΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ-8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 – 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

στις

Μετα περίπου από ένα χρόνο ο πιο σημαντικός πλανήτης, που συνδέεται με την τύχη, την επέκταση και την υπερβολή, θα εγκαταλείψει το υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού, και θα εισέλθει στο ζώδιο του πύρινου Τοξότη, για την ακρίβεια στις 8 Νοεμβρίου, 2018, ώρα 2:37 μμ. όπου θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι της 3 Δεκεμβρίου 2019, όπου μετά θα παραδώσει την θέση του στον γήινο Αιγόκερω. Αν και βέβαια επίσημα θα πάρει θέση κατά την πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου, η ενέργεια του σαφώς, θα γίνει πιο αισθητή αρκετά νωρίτερα, έτσι δηλαδή γίνεται συνήθως.

56

Η κυρίως διέλευση που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα δρώμενα είναι η σύγκρουση του με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς, (όπως είχαμε αντίστοιχα και το 2014 όταν ο Δίας βρισκόταν στην Παρθένο και ο Κρόνος στον Τοξότη), η οποία ουτωσι άλλως έχει μακροχρόνια επιρροή, αλλά και με τον Αρη στους Ιχθείς από τα μέσα Νοεμβρίου, γύρω στις 16-11, ο οποίος μέσα στον Νοέμβριο του 2018, πρόκειται να σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Δια, φέρνοντας αρκετές δυσκολίες σε πολλούς τομείς που θα ενεργοποιηθούν κατά την διάρκεια παραμονής του.

Ο Δίας με το πέρασμα του στον Τοξότη θα οδηγήσει τα πράγματα σε μια νέα και διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, διότι έχει μια πολύ διαφορετική οπτική, που είναι σαφώς πιο κοινωνική και φιλοσοφική, αλλά και πιο σφαιρική. Καταρχήν, ο Τοξότης βρίσκεται στο σπίτι του, δηλαδή στον Δια, στον φυσικό του κυβερνήτη, που μας διακηρύσσει κατά κάποιο τρόπο ότι θα απελευθερώσει τις ιδιότητες του πλανήτη-ζωδίου αυτού στο 100%.

Να πούμε λίγα λόγια για το ζώδιο αυτό. Ο Τοξότης, ρίχνει ένα βέλος στον αέρα, έτσι και ο εκπρόσωπος του ζωδίου αυτού τιθασεύει την ωμή ενέργεια του Σκορπιού και την κατευθύνει προς ένα στόχο. Οι Τοξότες όπως είχα αναφέρει και πάλι στο κείμενο με τον Κρόνο στον Τοξότη, πριν χρόνια, είναι οι εξερευνητές και δάσκαλοι του ζωδιακού, ο ζήλος τους υποστηρίζει την μάχη, για την επέκταση και διατήρησή του πολιτισμού. Μισός άνδρας, μισό Άλογο, ο Κένταυρος συμβολίζει το δυναμικό της ένωσης του ζώου με τα πνευματικά συστατικά της ανθρωπότητας, φέρνοντας τα σε αρμονική ισορροπία, για να δημιουργήσουν το ολοκληρωμένο άτομο. Οι Τοξότες όμως είναι ένα ζώδιο, όπου προσπαθούν να δημιουργήσουν ενότητα από την δυαδικότητα. Και αυτό είναι θετικό βέβαια σε πολλά επίπεδα.

Στον τροχό του ζωδιακού, ο Τοξότης βρίσκεται απέναντι από τους Διδύμους, και ο ανήσυχος πολεμιστής μοιράζεται ορισμένα χαρακτηριστικά με τον αεικίνητο Δίδυμο. Και οι δυο είναι περίεργοι, γοητεύονται απο τον κόσμο των ιδεών, και τις πληροφορίες. Περιπετειώδεις, απεχθάνονται την ρουτίνα, και την  μεθοδικότητα. Θέλουν να σπάσουν τους στενούς περιορισμούς και να γίνουν κάτοικοι του κόσμου. Αλλα όπως είχε παρατηρήσει και ο αστρολόγος, Ντειν Ρουντιαρ, κάποτε, “οι Δίδυμοι δείχνουν ανεκτικότητα αλλά όχι κατανόηση ακόμη κι όταν η ανεκτικότητα του τον έχει εγκαταλείψει παντελώς”.

Οι Τοξότες επιθυμούν την ποικιλία ανθρώπων, χωρών η πολιτισμών. Αλλα ακόμη κι όταν αναζητούν εμπειρίες, πολύ σπάνια ικανοποιούνται με ότι βρίσκουν. Γι αυτούς το σημαντικό όμως στην ζωή είναι το ταξίδι παρά ο προορισμός, η αναζήτηση, όχι η ανακάλυψη. Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα δεν ταιριάζει ποτέ με τον πλούτο της πορείας. Οι Τοξότες ταξιδεύουν και εξερευνούν νοητικά αλλά και πρακτικά.

Είναι οι αληθινοί φιλόσοφοι. Γοητεύονται από συστήματα σκέψης αλλά και τρόπους οργάνωσης πληροφοριών. Απολαμβάνουν την ποικιλία διάφορων πολιτισμών και επιστήμων’ ακόμη και όταν τις αντιμετωπίζουν, όπως συνηθίζουν με σκεπτικισμό. Είναι σκεπτικιστής αλλά επίσης και οι καλλιτέχνες κολλάζ της διάνοιας. Μπορούν να αγκαλιάσουν πολλά άσχετα μεταξύ τους ενδιαφέροντα χωρίς να παραμελήσουν κανένα.

Είναι ακούραστοι όταν κυνηγούν την χωρίς όρια γνώση. Έχουν τάσεις εργασιομανίας. Είναι οι επιστήμονες που δεν αφήνουν ποτέ το εργαστήριο τους, οι συνθέτες και οι συγγραφείς οι οποίοι δουλεύουν μέχρι αργά την νύχτα. Φλέγονται για μάθηση,  και θέλουν να γνωστοποιούν ότι ξέρουν. Αλλα η δουλειά τους δεν μπορεί να υποβληθεί στον τεχνητό περιορισμό των ρολογιών η της γραφειοκρατικής ρουτίνας.

Ο βηματισμός του έχει τον δικό του ελεύθερο ρυθμό. Το πάθος του, η μάθηση. Η διδασκαλία το χάρισμα του. Ακόμα και μέσα από τον Κρόνο, η τριετία που πέρασε, έδωσε μαθήματα αλλά και πήρε. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να ταξιδέψουν κάνουν εσωτερικά ταξίδια και τα μεταμορφώνουν σε τέχνη. Αλλα παρόλο το ερευνητικό του πνεύμα, δεν έχουν το απόθεμα ενέργειας και την αχαλίνωτη δύναμη του Σκορπιού.

Οι Τοξότες είναι νεωτεριστές, αλλά όχι επαναστάτες όπως έχει περάσει σε πολλούς, αλλά πολεμιστές. Αν και ανήσυχοι, έχουν έναν βαθιά ριζωμένο σεβασμό για το κατεστημένο και τα έθιμα. Εκτιμούν την ευπρέπεια, το γόητρο, την ασφάλεια, και το άνετο περιβάλλον. Τους αρέσει να ταξιδεύουν μακριά πολύ. Οι εξελιγμένοι Τοξότες είναι σοβαροί, και ευχαρεις ίσως τρελούτσικοι μερικές φορές. Είναι τίμιοι, αξιόπιστοι, αξιοζήλευτα ατάραχοι. Ενθουσιώδης αλλά σπάνια καταπιεστικοί, ενδιαφέροντες και αξιαγάπητοι σύντροφοι και εραστές. Όταν μπορέσουν να ξεπεράσουν την τάση τους για ανυπομονησία, αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο δυναμικό για αρμονία και ισορροπία που μπορεί να διαθέτει το ανθρώπινο είδος.

Πρόκειται για ένα πολύ αισιόδοξο ζώδιο με κυβερνήτη τον πλανήτη τον Δια, που είναι ο πλανήτης της αισιοδοξίας και της επέκτασης. Ότι αγγίζει ο Δίας εδώ επεκτείνεται. O Τοξότης έχει την ικανότητα να ξεφεύγει από τις όποιες δύσκολες καταστάσεις με πολύ χαμόγελο, χιούμορ, σαρκασμό πολλές φορές και καλή διάθεση.

Λατρεύει την ελευθέρια η οποία χαρακτηρίζει κάθε του κίνηση και κάθε του σκέψη. Έχει ανοικτούς ορίζοντες, προσαρμόζεται πολύ εύκολα, σε διαφορετικές συνθήκες, ενώ τις περισσότερες φορές είναι φιλικός και πρόσχαρος. Λατρεύει τα ταξίδια και επίσης μαθαίνει εύκολα τις ξένες γλώσσες. Όταν χάνει τον έλεγχο, παρασύρεται εύκολα, και δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα κάποιων καταστάσεων.

Δύσκολα πειθαρχεί και δεν σταματά ποτέ να ψάχνει και να αναζητά την αλήθεια. Μέταλλο του ο Ψευδάργυρος. Ζώδιο μεταβλητό, αρσενικό της συνείδησης, ζώδιο της φωτιάς. Υπερασπιστής της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αντιπροσωπεύει τα μεγάλα ταξίδια, την φιλοσοφία, την θρησκεία, τους ξένους πολιτισμούς, τα σπορ, την εξερεύνηση. Στον Τοξότη, δεν υπάρχουν όρια, ούτε σύνορα.

Αντιπροσωπεύουν την υψηλή νοημοσύνη, τον ιδεαλισμό, την πνευματική ανάπτυξη, την ειλικρίνεια, το φως, μεγάλες έννοιες και ιδέες, καθότι είναι θεμελιωτές αυτών, όπως η δικαιοσύνη, η θρησκεία, η πολιτική, η έμπνευση, η ανοικτομυαλοσυνη, και βέβαια την θετική ενέργεια. Μπορεί να παρομοιαστεί με τα αστέρια, χίλια αναμμένα κεριά, και οι φλόγες να σχηματίζουν μια πορεία. Όπως η φωτιά αλλάζει μορφές, έτσι και ο Τοξότης μπορεί να μεταλλάσσει τις αρνητικές καταστάσεις με την αντικειμενικότητα. Η Κενταυρισια φύση τους υποδεικνύει περίπλοκη φύση, είναι η ισορροπία του πνεύματος και σώματος.

Ο Τοξότης κυβερνά τις ιδέες, και ιδιαίτερα τις μεγάλες ιδέες, περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ιδεών – όπως και τα θρησκευτικά συστήματα πεποιθήσεων, φιλοσοφικών, θεολογικών και μεταφυσικών συστημάτων, καθώς και συστήματα πολιτικών ιδεών, ή άλλες ιδεολογίες. Μιλάμε επίσης για “νοοτροπίες” ή για “συστήματα -πρότυπα νοοτροπίας”. Συστήματα Ιδεών είναι και τα προγράμματα λογισμικού που κάνουν τις ανθρώπινες ζωές και κοινωνίες να λειτουργούν. Όλοι χρησιμοποιούν συστήματα ιδεών για να παρέχουν δομή, την οργάνωση, να θέτουν στόχους για την μέτρηση της προόδου.

Ο Τοξότης κυβερνά τον 9ο οίκο που αφορά την εκπαίδευση, τις εξωτερικές υποθέσεις ενός κράτους και τις κοσμοθεωρίες. Αφορά τις ανώτερες σπουδές, τα ανώτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα ,τα μακρινά ταξίδια, τα ταξίδια στο διάστημα και την κατάκτηση του, τη σχέση μας με το εξωτερικό. Είναι επίσης η σχέση μας με το νόμο, αλλά και με τον νόμο της φύσης.

Αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία μας στη ζωή και τις θρησκευτικές μας αντιλήψεις. Τα οράματα. Έχει την δύναμη της προφητείας. Οι ικανότητες που έχουμε για εκμάθηση ξένων γλωσσών. Ανώτερη γνώση και εκπαίδευση, σοφία, φιλοσοφία, οι επιστήμες, θρησκεία, πίστη, προσευχή, προσκυνήματα, τελετουργίες. Εκδόσεις, αστρολογία. Ο κλήρος, ο πατριάρχης, η Εκκλησία. Οι ανώτεροι κληρικοί. Τα σύμβολα. Είναι επίσης οι τραπεζίτες, οι τράπεζες, οι έμποροι, το διεθνές εμπόριο και πολιτική, η εξωτερική πολιτική κρατών, οι ξένοι, οι δάσκαλοι, η ανάπτυξη νέων πολιτισμών εντός η εκτός πλανήτη. Η διεθνής πολιτική.

Σχετίζεται με τα διαβατήρια, το συνάλλαγμα, τους τελωνιακούς κανονισμούς, με τους εμβολιασμούς, με τις μεταναστεύσεις, τους μετανάστες, με τον χάρτη οριοθέτησης των φυσικών συνόρων και με τον τουρισμό. Δείχνει το νομικό καθεστώς της χώρας και την απονομή ύψιστης δικαιοσύνης. Την διεθνή διπλωματία. Τις ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες. Τα υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι ανακαλύψεις πάσης φύσεως.

 

Ο Δίας, από την άλλη, είναι πλανήτης της επέκτασης και της προόδου, των ευκαιριών και της γνώσης. Είναι ανιδιοτελής, ηθικός και γενναιόδωρος, δάσκαλος και ευεργέτης, του πλανητικού συστήματος. Είναι ο πλανήτης της καλής θέλησης, της θετικής  και δημιουργικής διάθεσης. Παραδοσιακά, σχετίζεται με την τύχη. Δίνει ευκαιρίες, ανοίγει ορίζοντες και φέρνει νέες εμπειρίες. Αναπτερώνει τις ελπίδες μας προς το καλύτερο. Ωστόσο, αν η γνώση αυτή δεν έχει συγκεντρωθεί η ολοκληρωθεί μέσα του μπορεί να αποδειχτεί απατεώνας και να παρασύρει σε υπερβολές.

Κρύβει τύχη αλλά και τυχοδιωκτισμό η φανατισμό με αρνητικές όψεις. Συνδέεται και είναι σημαντικός δείκτης για την ευημερία των ανθρώπων, λαών και κρατών.

Ο Δίας στον Τοξότη αναμένεται να σημάνει μια περίοδο γεμάτη προσδοκίες για βελτίωση σε κάθε τομέα, τόσο στην προσωπική μας ζωή αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Θα προκύψουν νέες ευκαιρίες για γνώση, νέοι ορίζοντες, ώστε να σπάσουμε τα δεσμά που μας κρατούν καθηλωμένους, αλλά όχι όμως με την έννοια της επανάστασης, όπως κάνει ο πλανήτης Ουρανος, αλλά μέσα από την γνώση και νέες μεθόδους.

Υπό την επιρροή του, προφανώς θα δούμε την ισχυροποίηση του καπιταλισμού, και όλοι οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες, όπως τράπεζες, διεθνές εμπόριο, σημαντικές επενδύσεις να σχετίζονται με την ποσότητα αλλά αυτό δεν σημαίνει και ποιότητα. Η παγκόσμια οικονομία θα παρουσιάσει αρκετά και θετικούς δείκτες, σε μεγάλο βαθμό, στα χρηματιστήρια, ώστε κάποιες ανισορροπίες να αποκατασταθούν ,θα υπάρξει ένα υπεραισιόδοξο κλίμα στις διεθνής αγορές, όμως επειδή ο Δίας στον Τοξότη, βασιλεύει η υπερβολή, αγαπάει την ελευθερία αλλά ταυτόχρονα ίσως να ανησυχεί υπερβολικά για την ευημερία του ανθρωπίνου είδους.

Η υπερβολή και υπεραισιοδοξία όμως θα οδηγήσουν και σε πολλά λάθη διεθνώς ,και πολύ πιθανόν τότε σε ένα παγκόσμιο κραχ, ενώ οι επενδυτές καλό θα ήταν καλό να βάλουν μπροστά την λογική και την αυτοσυγκράτηση.

 

ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΔΙΑ-ΠΩΣΕΙΔΩΝΑ- 2019

7777

Ο κύκλος Δια-Τοξότη  θα μπορούσε να φέρει αρκετά οφέλη και να εκφράσει πολλά για το νέο έτος του 2019. Η θετική του ενέργεια θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τους ανθρώπους στην επίτευξη πολλών στόχων με ευκολία, να πολλαπλασιάζεται η πρόοδος και η ευημερία. Όμως θα πρέπει να υπολογίζουμε και τις όψεις που σχηματίζει γιατί δεν θα είναι μόνος του. Και εδώ όμως βρίσκεται ίσως το πιο μελανό σημείο αυτής της εξαιρετικής πλανητικής πορείας.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν, ότι ο Δίας ενεργοποιείται με δυσαρμονικό τρόπο, τρεις φορές από τον Ποσειδώνα, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο από το ζώδιο των Ιχθύων. Οι όψεις αυτές θα έχουν μεγάλη διάρκεια, αφού η επιρροή τους θα ξεκινάει πολύ νωρίτερα και θα διαρκεί πολύ περισσότερο από τη ακριβή ημερομηνία σχηματισμού της.

Πρώτον, εχουμε το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα, που το έχω αναλύσει πάρα πολλές φορές, και ενεργοποιείται στις 13 Ιανουαρίου, 2019, για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου για δεύτερη φορά, και τρίτη φόρα στις 21 Σεπτεμβρίου 2019. Ο τετραγωνισμός των δυο πλανητών, ευνοεί τις ψευδαισθήσεις, τις παγίδες, τις εξαπατήσεις, την τάση για κερδοσκοπία, και σπατάλη, φέρνει στο προσκήνιο ηγέτες λαοπλάνους, ψεύτες, και απατεώνες. Υπό την επιρροή του τετραγώνου αποκαλύπτονται φούσκες, μεγαλεπήβολα σχέδια όπου τελικά θα αποδειχτούν ψεύτικα, αλλά ταυτόχρονα θα δημιουργήσει αστάθεια σε πάσης φύσεως σχεσεις και συνεργασίες.

hjk

Θα υπάρξουν μεγάλα σκάνδαλα στην πολιτική, στη θρησκεία, στην οικονομία, στο δικαστικό σώμα και τη δικαιοσύνη, την παιδεία, ισχυρές αξίες και θεσμοί θα αμφισβητηθούν και πάλι. Θα υπάρξουν διαμάχες που θα προκαλέσουν αναταράξεις σε φυλακές και ιδρύματα αλλά και στους κόλπους της θρησκείας, οικονομίας και πολιτικής. Αυτό σημαίνει οικονομική ζημία μέσω της απάτης.

Το σημαντικότερο είναι ότι το τετράγωνο αυτο θα πλήξει θέματα θρησκείας, και τα κέντρα θρησκευτικής εξουσίας, για παράδειγμα, το Βατικανό, το οποίο είχα πει κυρίως όψη του είναι το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα, δημιουργεί συστήματα διαστρεβλωμένων πεποιθήσεων, ψέματα και εξαπάτηση που μεταμφιέζονται ως δόγματα της Εκκλησίας. Ο Ποσειδώνας στο σταθερό αστέρι Regulus εξηγεί ακριβώς τη βία που διαπράττεται στο όνομα της θρησκείας.

https://wordpress.com/post/astroephimerides.com/2015

Θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις αλλά και κλιμάκωση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, Μόσχας, Ουκρανική Εκκλησία, (σε εξέλιξη) όπου θα πυροδοτήσει ένα είδος “ιερού πολέμου”, ενώ για άλλη μια φορά θα έρθει στην επιφάνεια το θέμα, σχέση κράτους -εκκλησίας, όπου θα προκαλέσει διχασμό και πολιτικές εντάσεις-εξελίξεις.

 

Το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα επίσης, θα προκαλέσει δυσκολίες στην υγεία, ενώ στο προσκήνιο θα εχουμε επιδημίες και ιούς, τα ναρκωτικά, το τετράγωνο αυτό, συνάδει με μεγάλες πλημμύρες η τσουνάμι, και γενικότερα μεγάλες καταστροφές που συνδέονται με το νερό και τη φωτιά, αλλά θα συμβάλλει σε μεγαλύτερη αστάθεια του κλίματος, θα επηρεάσει τις σοδειές και τους ωκεανούς, το νερό, τις λίμνες και τα ποτάμια στον πλανήτη Γη.

Θα επηρεάσει την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση, τις αεροπορικές εταιρείες, τον ρατσισμό και την τρομοκρατία – όπου πρέπει τώρα να εξαλειφθούν. Αυτά όλα όμως κυβερνιούνται από τον Τοξότη. Και πρέπει να αλλάξουν. Γιατί πολύ απλά όπως είχαμε εξηγήσει και είδαμε τα προηγούμενα τρία χρόνια, τα παρόντα συστήματα- ιδέες δεν λειτουργούν πλέον σωστά.

Στην πολιτικη δημιουργεί διασπάσεις κομμάτων,κρατών, μαζικές εξεγέρσεις .

Το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα, σημαίνει ότι η ανθρωπότητα καταλαμβάνεται από μεγάλες ελπίδες για το εξιδανικευμένο, οι άνθρωποι δουλεύουν με στόχο την ουτοπία, και κατά κανόνα πάντα έρχεται η απογοήτευση. Όμως μπορεί να ενώσει τον κόσμο ένα κοινό ιδανικό. Θα δούμε το μπαλόνι να φουσκώνει, η αισιοδοξία θα ξεπερνά κάθε όριο μέχρι το μπαλόνι να φτάσει στα ουράνια και στο τέλος να σκάσει.

Πριν την μεγάλη προσγείωση, η ανθρώπινη ψυχή έχει πάντα την ευκαιρία να εμπλουτιστεί και να πλησιάσει το θείο. Το άπιαστο αλλά και το ανέφικτο αλλωστε γίνονται πάντα με τρόπο μαγικό.

Το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα δημιουργεί υπερβολές από κάθε άποψη, θέλουμε να  εντυπωσιάσουμε τους άλλους, ξελογιαζόμαστε εύκολα στις σχεσεις μας, επικρατεί ονειροπόληση. Υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ιδεαλιστικών οραμάτων αλλά και της διαφορετικής πραγματικότητας. Δημιουργούνται όμως και εύκολα παρεξηγήσεις από τους άλλους. Πολιτικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, σκάνδαλα πλήττουν τον κόσμο αυτο. Φέρνει σύγχυση και παρεξηγήσεις σε θρησκευτικές και πολιτικές υποθέσεις. διαταράσσει την ειρήνη και την τάξη .Τετράγωνα τέτοιου είδους, φέρνουν αγώνες μεταξύ των κοινωνικών τάξεων αλλά και την άνοδο των μυστικιστικών θρησκευτικών ιδεών.

Είναι περίοδος έντονου πνευματικού μετασχηματισμού και ανθρωπιστικής αρωγής, αλλά από την άλλη πλευρά, κάποιοι θα θέλουν να καταχραστούν την πίστη των ανθρώπων και ίσως θα έχουμε φανατισμό και τρελές ενέργειες, όπως για παράδειγμα, μπορεί να δούμε  αυτοκτονίες εξαιτίας των πεποιθήσεών τους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να πούμε ότι μερικές φορές το ήθος των ανθρώπων θα αποδυναμώνεται και θα προσπαθούν να κάνουν αυτό που θέλουν ανάλογα με τις ανάγκες τους και όχι σύμφωνα με το τι είναι σωστό.

Θα δούμε επίσης μια αύξηση της εγκληματικότητας και μια γενική υποβάθμιση των ηθικών φρονημάτων των ανθρώπων. Θα προκύψουν άνθρωποι με υψηλή πνευματική συνείδηση ​​για να βοηθήσουν τους άλλους – να τους καθοδηγήσουν ώστε να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα. Θα υπάρξει όμως και ελπίδα για μια βαθύτερη ανάγκη να αλλάξουν. Θα παρατηρηθεί αύξηση οικονομικής απάτης σε ορισμένες χώρες και θα προκύψουν προβλήματα μεταξύ των πολιτών.

 

Το δώρο αυτής της όψης είναι ότι οι άνθρωποι που είναι καθαροί στην καρδιά τους θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν πιο φωτισμένοι, κατανοώντας την πραγματική τους θέση σε ολόκληρο τον κόσμο, βρίσκοντας νέους τρόπους κατανόησης των άλλων – βοηθώντας και δείχνοντας συμπόνια. Αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του τσάκρα της καρδιάς και του ηλιακού πλέγματος. Για όσους έχουν προβλήματα με το τσάκρα αυτό, θα είναι ευκολότερο να κάνουν πράγματα με πιο εποικοδομητικό τρόπο.

Η παγίδα με αυτού του τετραγώνου, Δια-Ποσειδώνα, είναι η πνευματική υπερηφάνεια – η πεποίθηση ότι είμαστε τέλειοι και φωτισμένοι και πιστεύουμε ότι είμαστε ανώτεροι από τους νόμους της φύσης. Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από οποιονδήποτε άλλον και ότι δεν χρειάζονται βοήθεια ή τη συμβουλή οποιουδήποτε άλλου ατόμου σε αυτόν τον πλανήτη.

 

Στις προσωπικές σχέσεις,  (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς), θα υπάρξουν κάποιες συναισθηματικές αυταπάτες. Κάποιοι από εσάς μπορεί να πιστεύουν ότι θα βρείτε την τέλεια αγάπη ή η ιδεολογία σας μπορεί να σας οδηγήσει στο να έχετε λιγότερη ικανοποίηση στην τρέχουσα σχέση σας. Πρέπει να δούμε τα πράγματα ολιστικά και ίσως να καταλάβουμε ότι η ύπαρξη τέλειων σχέσεων είναι μια ουτοπία που δεν θα έχουμε ποτέ. Τα μεταβλητά ζώδια του πρώτου διακένου θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

 

Βιολογικά, το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα αντιστοιχεί στην έλλειψη ενζύμων, στον μετεωρισμό, στην έλλειψη εκτόνωσης στα όργανα του σώματος, στην ατροφία, στην υπερβολική αύξηση του νερού στο αίμα, αλλά και στις λανθασμένες διαγνώσεις. Ο Δίας, κυβερνά το αίμα, το ήπαρ, αρτηρίες, μηρούς, λαιμό, τα προβλήματα με το βάρος, ο διαβήτης, ο καταρράκτης, η δηλητηρίαση, η ζαλάδα, η χοληστερόλη.

Ο Δίας είναι σημαντικός παράγοντας για τα παιδιά, την εκπαίδευση, τη θρησκεία, την ευημερία, τη φήμη, το κέρδος, την καλή οικογενειακή τάξη, την προνοητική βοήθεια, την πολιτική εξουσία, την καλή τύχη, τα οικονομικά και τα μεγάλα ταξίδια.

Το, 2019 ,τα οράματα για ένα καλύτερο μέλλον είναι πιθανό να αφθονούν τόσο προσωπικά όσο και παγκοσμίως, με μια πληθώρα υποστηρικτών για έναν πιο ηθικό κόσμο. Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να προεδρεύσουμε, να βελτιώσουμε την ζωή μας, να έχουμε περισσότερη ελευθερία κινήσεων, να δεχτούμε πεποιθήσεις και να μάθουμε από άλλους πολιτισμούς για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο. Επομένως, είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνηση, να αυξηθεί δηλαδή η μετανάστευση ψάχνοντας για μια νέα, καλύτερη ζωή σε διαφορετικές χώρες του κόσμου.

 

Η αναζήτηση για κάτι περισσότερο σημαίνει ότι η ανησυχία είναι πιθανό να αυξηθεί, μια πολύ μεγαλύτερη αίσθηση αισιοδοξίας, μπορεί όμως και να δώσει μια πολύ μεγαλύτερη πίστη στο μέλλον και ακόμη και την πίστη στα θαύματα, όπου η πίστη είναι μια ιδιότητα του Τοξότη!

Ιδιαίτερα με τον Ουρανό στον Ταύρο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως να φέρει την συντριβή των παλαιών μεθόδων πρόνοιας και παραγωγής, φέρνοντας ριζικές αλλαγές στον τρόπο που ικανοποιούμε τις βασικές ανάγκες μας, και μπορεί πράγματι να υπάρχει μια επείγουσα ανάγκη στο να διερευνήσουμε άλλους τρόπους ζωής και όσο αφορά τα μέσα για την απόκτηση ικανοποίησης και την εκπλήρωση στη ζωή.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορούμε να επωφεληθούμε περισσότερο από την καλλιέργεια και τη χρήση δεξιοτήτων και ικανοτήτων του Τοξότη, όπως η ειλικρίνεια, το ανοιχτό πνεύμα, γενναιοδωρία και αισιοδοξία, αναπτύσσοντας το πνεύμα περιπέτειας και την ικανότητα να αποκτούμε νέες εμπειρίες και να διερευνάμε τι άλλο προσφέρει η ζωή !

Τέτοιες εμπειρίες μπορούν να μας δώσουν μεγαλύτερη σοφία που θα μας επιτρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο και τους νόμους της ζωής, ώστε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα.

Είναι καιρός να ψάξουμε για έναν ηθικότερο τρόπο ζωής με αξίες, όπου κάποιοι από μας μπορεί να συναντήσουμε ιερείς, δάσκαλους και μέντορες που πραγματικά να μας εμπνεύσουν ή να μας κάνουν να αμφισβητούμε τις πεποιθήσεις και τις ηθικές αξίες μας ώστε να αυτοβελτιωθουμε. Όμως θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τη γενναιοδωρία που είναι ήδη ελεύθερα διαθέσιμη παντού, και να αρχίσουμε να εκμεταλλευόμαστε αυτό που συνήθως αγνοείται, χάνεται ή και πολλές φορές απορρίπτεται.

Μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο εύκολη στάση, να είμαστε πιο γενναιόδωροι στο να δίνουμε και να μοιραζόμαστε αυτό που έχουμε, καθώς και να είμαστε πιο ανοιχτοί στη γενναιοδωρία των άλλων, χωρίς την αίσθηση του χρέους ή της ιδιοκτησίας. Η ελεύθερη ανταλλαγή του πλούτου, των αγαθών, της γνώσης και σοφίας είναι πιθανό να αυξηθούν, σύμφωνα με την οποία δίνουμε ό, τι έχουμε για να βοηθήσουμε τους άλλους και να πάρουμε ό, τι προσφέρεται ή είναι διαθέσιμο.

 

Μπορούμε να επωφεληθούμε από την καλύτερη κατανόηση αυτών των διαφορετικών συστημάτων-πεποιθήσεων, πολιτισμών και τρόπου ζωής, που θα μπορούσαν προηγουμένως να ήταν ξένα σε εμάς. Οι ευκαιρίες για να γίνει αυτό είναι πιθανό να έρθουν και ίσως βρεθούμε σε καινούργια μέρη, ταξιδεύοντας τον κόσμο, μαθαίνοντας για διαφορετικούς λαούς και τρόπους ζωής, μελετώντας θέματα όπως η θρησκεία, η πολιτική ή η φιλοσοφία. Οτιδήποτε μας ενθαρρύνει να υπερβούμε τις συνήθεις παραμέτρους σκέψης και συμπεριφοράς μας και να ανοιχτούμε σε μια μεγαλύτερη, σοφότερη κατανόηση, ώστε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα, που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε, να ωριμάσουμε και να αισθανθούμε πιο ικανοποιημένοι.

 

Θα έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε και να αναπτυχθούμε εξετάζοντας γιατί εχουμε κολλήσει στο οικείο ή γιατί είμαστε στενόμυαλοι στη σκέψη μας. Μπορεί να υπάρξουν προκλήσεις σε οποιαδήποτε φανατισμό και παρωχημένες ιδέες  αλλα και  κοντόφθαλμη στάση, να αυξηθεί η ανοχή και η αποδοχή των άλλων και των τρόπων ζωής τους επομένως να γίνει πιο σεβαστή η ελευθερία και το δικαίωμα όλων να ακολουθούν το δικό τους μονοπάτι και επιλογές.

Ευκαιρίες θα προκύψουν για να εμπλακούμε στα δικαιώματα και τα λάθη που γίνονται στην κοινωνία και να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από τους συνηθισμένους ασήμαντους κανόνες και την ρουτίνα μας. Η ανησυχία και η δυσαρέσκεια είναι πολύ πιθανό να αυξηθούν κατά πολύ καθώς τα οράματα ενός νέου μέλλοντος ανοίγουν και επιδιώκουν την αύξηση του πλούτου για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

 

Ο Δίας είναι γνωστός ως η “ανώτερη οκτάβα” του Ερμή. Εάν ο Ερμής κυβερνά το μυαλό και τις σκέψεις σας, ο Δίας αντιπροσωπεύει το “ανώτερο μυαλό σας”, την οικουμενική άποψή σας και τις πεποιθήσεις σας, τη “μεγαλύτερη προοπτική” μέσα από την οποία βλέπετε τα πάντα και όλους στη ζωή σας. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει χώρος για άλλες απόψεις όσο αφορά την άποψή σας για τον κόσμο. Θα πάρετε πολύ περισσότερα αυτή τη φορά αν δεν υποθέτετε ότι ξέρετε τα πάντα ήδη, δηλαδή να εμφανίζετε μια εικόνα του “ξερόλα” και πολύ λιγότερο αν το κάνετε.

Ο Δίας αρέσει να είναι “σωστός” και δίκαιος και μπορεί να είναι μάλλον δογματικός και ενοχλητικός ως προς αυτή την επιδίωξη, κάποιες φορές ακόμη ίσως και να έχει την ικανότητα να λυγίζει τα ίδια τα γεγονότα για να ταιριάζει στην παγκόσμια άποψή τους, αντί να αφήνει τα γεγονότα να διαμορφώνουν.

Το μειονέκτημα του Δία είναι η υπερβολή. Μπορεί λοιπόν να δούμε μια έκρηξη σε ασθένειες και προβλήματα που σχετίζονται με την υπέρβαση, όπως η ρύπανση, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η ηπατική νόσος, η χρεοκοπία των τραπεζών που αν δεν προβλέψουν δυστυχώς θα το δούμε κι αυτό, διότι δημιουργείται απίστευτη πίεση μέσα από το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα κ.λπ.

 

Βότανα που θα τρέφουν και θα εμπλουτίζουν με βιταμίνες το αίμα και το συκώτι. Εφαρμόστε τη σοφία και την κοινή λογική όταν χρησιμοποιείτε φυτικά φάρμακα. Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε, συμβουλευτείτε έναν έμπειρο βοτανολόγο για παράδειγμα, πριν χρησιμοποιήσετε τα φάρμακα.

 

Το τετράγωνο Δια- Ποσειδώνα στον γενέθλιο χάρτη φέρνει μερικά μαγικά δημιουργικά δώρα που χρειάζονται όμως κάποια εφαρμογή και ένα ορισμένο ποσό πειθαρχίας για να γίνει πλήρως συνειδητοποιημένο. Η ανάπτυξη των δικών σας ικανοτήτων αλλά και χαρισμάτων κυρίως στο πλήρες δυναμικό τους απαιτεί σκληρή δουλειά.

Η υπεραισιοδοξία, οι φαντασιώσεις και η διαφυγή μέσω των ναρκωτικών η άλλων τρόπων και εμμονών θα οδηγήσουν μόνο σε αμηχανία, απώλεια και απογοήτευση. Ωστόσο, αυτές οι πρώτες εμπειρίες σας δίνουν μια πολύ θετική ώθηση, ενθαρρύνοντάς σας να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση σε ένα επιλεγμένο τομέα. Η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι ως προς την επιτυχία σας δίνει μια πολύ ισχυρή πίστη.

Η έμπνευση και ο ενθουσιασμός με τον Δια-Τοξότη μπορεί να είναι απολύτως “μεταδοτικά”. Το έργο σας είναι μια εκδήλωση των ελπίδων και των ονείρων σας.

 

Πέρα από την αισιοδοξία, οι φαντασιώσεις και η διαφυγή μέσω των ναρκωτικών θα οδηγήσουν μόνο σε αμηχανία, απώλεια και απογοήτευση. Ωστόσο, αυτές οι πρώτες εμπειρίες σας δίνουν μια πολύ θετική ώθηση, ενθαρρύνοντάς σας να κάνετε μια μεγάλη εντύπωση στον επιλεγμένο σας τομέα. Η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν συντομεύσεις στην επιτυχία σας δίνει μια πολύ ισχυρή πίστη.

Το τετράγωνο Δια- Ποσειδώνα δοκιμάζει την πίστη σας εξαιτίας μιας ενοχλητικής απώλειας προσώπου ή κάποιας απογοήτευσης αλλά επίσης και ως μια ιδέα- σύστημα. Μπορεί να είχατε υπερβολική εμπιστοσύνη ή να εξιδανικεύεστε ένα ρομαντικό σύντροφο. Είναι σημαντικό να μειώσετε τις απώλειες σας μόλις η πραγματικότητα της κατάστασης ,καταστρέψει την ψευδαίσθηση σας.

Αυτή είναι μια πολύ κακή στιγμή για να είμαστε υπερβολικά αισιόδοξοι. Μπορεί να αισθάνεστε εμπιστοσύνη και γενναιόδωροι, αλλά ο κίνδυνος δολιότητας και εξαπάτησης είναι πολύ μεγάλος για να διακινδυνεύσετε τους πόρους σας η οτιδήποτε αλλο. Στην πραγματικότητα, οι πόροι σας μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλείς όσο νομίζατε ότι ήταν, για παράδειγμα. Θα πρέπει να αποφεύγετε εντελώς τα τυχερά παιχνίδια, τα ναρκωτικά, τους ψευτο-γκουρού, τις λατρείες και τα γρήγορα πλούσια προγράμματα για κέρδος. Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε ύποπτοι και παρανοϊκοί κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης. Βασιστείτε στις συμβουλές αξιόπιστων φίλων και οικογενειών.

 

Ο ποιητής λέει ” δίνω την καρδιά μου στον Θεό” και ο ιερέας λέει “Θα τον προωθήσω σε ολόκληρο τον κόσμο“. Για τον ιερέα, η οικοδόμηση εκκλησιών, η διδασκαλία και η διαμάχη για το Θεό, η οργάνωση και η εύκολη πρόσβαση ή / και η τελετουργία είναι σημαντικές, αλλά για τον ποιητή, η σχέση με τον Θεό είναι η σιωπηλή επικοινωνία με το Σύμπαν. Όταν μιλάμε για το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα ,πρόκειται για τη θρησκεία εναντίον(vs) της πνευματικότητας. Μπορούμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας υποστηρίζοντας ποια είναι η καλύτερη, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια θέση για τις δύο φιλοσοφίες στον κόσμο και ιδανικά αυτό το πρόβλημα, είναι πραγματικά για την εύρεση επιτυχίας (Δία) μαζί με τα ειλικρινή όνειρα και τις επιθυμίες κάποιου (Πωσειδωνας). Οι άνθρωποι που έχουν αυτές τις όψεις στον χάρτη τους, γενικά είναι πολύ ευαίσθητοι, φιλοσοφικοί και δημιουργικοί. Ο καλύτερος συνδυασμός για την τέχνη και τη μουσική, καθώς και για το δόσιμο και τη λήψη φιλανθρωπίας.

Ο Δίας και ο Πωσειδωνας τετραγωνίζουν ώστε να αφυπνίσουν την ανθρωπότητα και να επιλύσουν ένα δύσκολο πρόβλημα με τον θετικότερο τρόπο.

Συνδέεται με την μαζική παραπλάνηση, εξαπάτηση αλλά και σύγχυση και αυτό ίσως συνδέεται και με το τι βλέπουμε πολλές φορές στον ουρανό, ως φαινόμενα, και πιστέψτε με ότι τα περισσότερα από αυτά έγιναν κάτω από δυσαρμονικές επιρροές Ηλίου –Ποσειδώνα -Σελήνης. Ενδιαφέρον για το πώς τα όνειρα και η εξαπάτηση πηγαίνουν χέρι-χέρι αλλά είναι σημαντικό εδώ να πούμε ότι το 2019, μέσα από πολλά γεγονότα θα διαχωρίσουμε την Ήρα από το στάρι.

 

Είναι εύκολο να απορροφηθείτε σε ένα έργο και να χαθείτε σε μια ομίχλη η να βρεθείτε σε λάθος τόπο και χρόνο επειδή κυνηγάτε λάθος όνειρα. Ένα άλλο ζήτημα με αυτόν τον συνδυασμό είναι η πιθανότητα εθισμού όχι μόνο στα ναρκωτικά αλλά και σχεσεις η ιδεολογίες. Αλλά όταν η καρδιά είναι στη σωστή θέση και κάποιος είναι επίμονος, τότε αυτή η ενέργεια μπορεί να λάμψει στις πιο σκοτεινές εποχές σαν το διαμάντι.

 

Θα πρέπει να μάθουμε να καταπολεμούμε αυτή την δύσκολη ενέργεια με διάφορους δημιουργικούς τρόπους ενώ κάποιοι είχατε την εμπειρία με το τετράγωνο Δια-Ποσειδώνα το 2014. Υπάρχει αδυναμία συμβιβασμού και η υπερβολή οδηγεί σε λάθη. Κανένα ποσό χρημάτων, αίγλη ή επιτυχία δεν θα σας δώσει ειρήνη εάν δεν εμπλέκεστε σε ανθρωπιστική ή να υπάρχει πνευματική αιτία. Λόγω της εξαιρετικής ευαισθησίας ως προς τον πόνο γύρω σας, πρέπει να εξισορροπήσετε τα πράγματα, κάνοντας κάτι συγκεκριμένο για να βοηθήσετε τον κόσμο. Επίσης, κάποιοι από σας, θα αγωνίζονται ταλαντεύοντας μεταξύ εξωστρέφειας και εσωστρέφειας.

Οι δυσαρμονικές όψεις Δια-Ποσειδώνα είναι η έδρα εσωτερικών εντάσεων. Η ένταση μας δίνει κίνητρα. Τα τετράγωνα είναι δυναμικές όψεις που μας δίνουν τη δύναμη να πετύχουμε. Αυτό που αρχίζει ως εσωτερικό πρόβλημα ξεπερνιέται ή γίνεται αποδεκτό, και στη συνέχεια γίνεται μια πόρτα προς στην κατανόηση.

Ο Δίας είναι τυχερός, περιπετειώδης και άφθονος. Ο Δίας είναι πολύ καλοπροαίρετος, γενναιόδωρος και φιλανθρωπικός. Ο Δίας κυβερνά τη θρησκεία και την ανώτερη εκπαίδευση, ενώ ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της φαντασίας, και της ψευδαίσθησης, που μπορεί συχνά να μετατραπεί σε αυταπάτες όταν δεν γίνεται ο διαχωρισμός μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας.

Είστε καλλιτεχνικοί και ταλαντούχοι; αλλά πρέπει να μάθετε αυτοπειθαρχία εάν θέλετε να κάνετε κάτι με αυτό. Μπορεί να είστε απρόσεκτοι με τα υπάρχοντά σας και πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε τα χρήματα σας. Μην κερδοσκοπείτε η τουλάχιστον θα πρέπει να ξέρετε που να σταματάτε.

Όλα έχουν όρια. Υπάρχει πιθανότητα να εξαπατηθείτε ή να εξαπατηθούν οι άλλοι. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν και οι συναισθηματικές υπερβολές και μη πρακτική συμπεριφορά.

Δίας-Πωσειδωνας κύρια χαρακτηριστικά

 • μεγάλος ιδεαλισμός, προπαγάνδα
 • ο οραματιστής
 • επιτυχημένη μεγάλη απάτη
 • εμπιστοσύνη απεριόριστη
 • μυστικιστική πίστη (δείτε τα διαγράμματα των Παπών).
 • ψευδαίσθηση ευτυχία
 • μεγάλο είδωλο (Δίας) (Ποσειδώνα)
 • μεγάλο σκάνδαλο, κατάχρηση (Δίας) (Ποσειδώνας
 • παγίδες
 • απατεώνας
 • αδυναμία, χαλαρό ήθος;
 • Φανατισμός
 • ξεπεσμός, αθλιότητα
 • Reinhold Ebertin ονόματα: «εικασίες»

 

Χώρες που κυβερνιούνται από τον Τοξότη ♐. – Arabia Felix (Αραβική Χερσόνησος), Ισπανία, Ουγγαρία, μέρη της Γαλλίας κοντά στο ακρωτήριο Finisterre, Δαλματία, Ίστρια, Τοσκάνη, Μοραβία, Sclavonia .– Πόλεις: Κολωνία, Βούδα, Αβινιόν, Νάρμπον, Τολέδο.

Ας ρίξουμε μια μάτι στην ιστορία, για να καταλάβουμε την επιρροή του Δια στον Τοξότη… όπου σε αυτόν ανήκουν, πάρα πολλά, σημαντικά γεγονότα όπως ανακαλύψεις που έγιναν.

 

Ο Δίας στον Τοξότη ήταν κατά τις περιόδους:

9 Νοεμβρίου 1935 -2 Δεκεμβρίου 1936

 

 • 25 Νοεμβρίου – Ο βασιλιάς Γεώργιος Β’ επιστρέφει στην Ελλάδα.
 • 17 Δεκεμβρίου – Πρώτη πτήση του Douglas DC-3.
 • 18 Δεκεμβρίου – Ιδρύεται στην Κεϋλάνη το Κόμμα Λάνκα Σάμα Σαμάτζα.
 • 20 Ιανουαρίου – Ο Εδουάρδος Η’ γίνεται βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.
 • 10 Φεβρουαρίου – Β΄ Ιταλό-Αιθιοπικός Πόλεμος: Αρχίζει η μάχη του Άμπα Αραντάμ μεταξύ των ιταλικών στρατευμάτων και των Αιθιόπων υπερασπιστών.
 • 26 Φεβρουαρίου – Νεαροί Ιάπωνες αξιωματικοί του στρατού επιχειρούν πραξικόπημα εναντίον της ιαπωνικής κυβέρνησης.
 • 1 Μαρτίου – Ολοκληρώνεται το φράγμα Χούβερ.
 • 7 Μαρτίου – Προανάκρουσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Παραβιάζοντας τις Συνθήκες του Λοκάρνο και των Βερσαλλιών, η Γερμανία ανακαταλαμβάνει τη Ρηνανία.
 • 29 Μαρτίου – Στη Ναζιστική Γερμανία, ο Αδόλφος Χίτλερ λαμβάνει το 98,80% των ψήφων στο δημοψήφισμα για την επικύρωση της παράνομης επαναστρατιωτικοποίησης της Γερμανίας και της ανακατάληψης της Ρηνανίας.
 • 5 Απριλίου – Ανεμοστρόβιλος έντασης F5 σκοτώνει 233 άτομα στο Τούπελο του Μισισίπι.
 • 19 Απριλίου – Ξεκινά η Αραβική Εξέγερση του 1936-1939 στην Παλαιστίνη, κατά της βρετανικής κυβέρνησης και της μετανάστευσης των Εβραίων.
 • 17 Ιουλίου – Ισπανικός εμφύλιος πόλεμος: Οι ένοπλες δυνάμεις εξεγείρονται εναντίον της πρόσφατα εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης του Λαϊκού Μετώπου ξεκινώντας τον εμφύλιο πόλεμο στην Ισπανία.
 • 20 Ιουλίου – Υπογράφεται στην Ελβετία η Συνθήκη του Μοντρέ, η οποία παραχωρεί στην Τουρκία τον έλεγχο του Ελλήσποντου και του Βοσπόρου αλλά εγγυάται την ελεύθερη διέλευση των πλοίων όλων των κρατών σε καιρό ειρήνης
 • 1 Αυγούστου – Αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Βερολίνο.
 • 4 Αυγούστου – Καθεστώς της 4ης Αυγούστου: Ο Ιωάννης Μεταξάς γίνεται δικτάτορας της Ελλάδας.
 • 9 Αυγούστου – Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τζέσε Όουενς κερδίζει τέταρτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου.
 • 2 Νοεμβρίου – Η Βρετανική Εταιρεία Μεταδόσεων (BBC) ξεκινά το BBC Television Service, την πρώτη παγκοσμίως υπηρεσία “υψηλής ευκρίνειας” (τότε οριζόταν στις τουλάχιστον 200 γραμμές). Το 1964 μετονομάστηκε σε BBC1.

 

 

25 Οκτωβρίου 1947 – 14 Νοεμβρίου 1948

 

 • 25 Φεβρουαρίου – Ανακηρύσσεται η επίσημη διάλυση της Πρωσίας από το Συμμαχικό Συμβούλιο Ελέγχου. Η πρωσική κυβέρνηση είχε ήδη καταργηθεί το 1934 με τον νόμο για την ανασυγκρότηση του Ράιχ.
 • 28 Φεβρουαρίου – Στη Δημοκρατία της Κίνας, καταστέλλονται πολιτικές αναταραχές με μεγάλες απώλειες αμάχων.
 • 1 Μαρτίου – Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρχίζει τις χρηματοοικονομικές του πράξεις.
 • 1 Μαΐου – Η Ελλάδα παραλαμβάνει από τη Μεγάλη Βρετανία το αρματαγωγό Αλιάκμων ΙΙ.
 • 3 Μαΐου – Τίθεται σε ισχύ το νέο μεταπολεμικό Σύνταγμα της Ιαπωνίας.
 • 7 Μαΐου – Η Ελλάδα παραλαμβάνει από την Αγγλία το αρματαγωγό Αλφειός ΙΙΙ.
 • 22 Μαΐου – Αρχίζει ο Ψυχρός πόλεμος: σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κομμουνισμού, ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρυ Τρούμαν υπογράφει νόμο του Κογκρέσου, με τον οποίο εφαρμόζεται το Δόγμα Τρούμαν. Ο νόμος αυτός δίνει 400.000.000$ σε στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και την Τουρκία.
 • 5 Ιουνίου – Σχέδιο Μάρσαλ: Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ ζητά την οικονομική ενίσχυση της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ευρώπης.
 • 10 Ιουνίου – Η SAAB Automobile επιδεικνύει το πρώτο της αυτοκίνητο.
 • 20 Ιουνίου – Υπογράφεται στην Αθήνα η ελληνοαμερικανική συμφωνία για την εφαρμογή του Δόγματος Τρούμαν.
 • 24 Ιουνίου – Ο Κένεθ Άρνολντ κάνει την πρώτη ευρέως αναφερόμενη μαρτυρία ΑΤΙΑ κοντά στο όρος Ρενιέρ στην πολιτεία Ουάσινγκτον.
 • 25 Ιουνίου – Εκδίδεται το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ.
 • 8 Ιουλίου – Συμβάν του Ρόσγουελ: Μεταδίδεται η είδηση ότι ένα ΑΤΙΑ συνετρίβη στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού.
 • 11 Ιουλίου – Ιδρύεται η Πρόνοια Βορείων Επαρχιών της Ελλάδος, η οποία εξελίχθηκε στο Βασιλικό Ίδρυμα Πρόνοιας.
 • 25 Ιουλίου – Στη μάχη των Γρεβενών, ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας υφίσταται την πρώτη του μεγάλη ήττα.
 • 7 Αυγούστου – Η ξύλινη σχεδία του Θορ Χέιερνταλ συντρίβεται σε ύφαλο στην ατόλη Ραρόια στο αρχιπέλαγος Τουαμότου μετά από ένα ταξίδι 101 ημερών και 000 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι οι προϊστορικοί λαοί θα μπορούσαν να έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Νότια Αμερική.
 • 11 Αυγούστου – Ο Μοχάμεντ Αλί Τζίνα, ιδρυτής του Πακιστάν, δίνει λόγο στη Συντακτική Συνέλευση, το περιεχόμενο και η ουσία του οποίου παραμένουν επίκαιρα.
 • 29 Αυγούστου – Παραιτείται η κυβέρνηση Δημητρίου Μαξίμου.
 • 7 Σεπτεμβρίου – Αναλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Θεμιστοκλή Σοφούλη.
 • 9 Σεπτεμβρίου – Καταγράφεται η πρώτη περίπτωση software bug: Μία νυχτοπεταλούδα κάθεται σ’ έναν ηλεκτρονόμο ενός υπολογιστή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
 • 18 Σεπτεμβρίου – Ιδρύονται η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ και η CIA.
 • 30 Σεπτεμβρίου – Μεταδίδεται για πρώτη φορά τηλεοπτικά αγώνας του αμερικανικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ, μεταξύ των Νιου Γιορκ Γιάνκις και των Μπρούκλιν Ντότζερς.
 • 6 Οκτωβρίου – Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ χτυπά την Πύλο.
 • 20 Οκτωβρίου – Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Πακιστάν συνάπτουν για πρώτη φορά διπλωματικές σχέσεις.
 • 2 Νοεμβρίου – Στην Καλιφόρνια, ο σχεδιαστής Χάουαρντ Χιουζ εκτελεί την παρθενική (και μοναδική) πτήση του Hughes H-4 Hercules, του μεγαλύτερου αεροσκάφους με σταθερά πτερύγια που κατασκευάστηκε ποτέ.
 • 17 Νοεμβρίου – Οι Αμερικανοί επιστήμονες Τζον Μπαρντίν και Γουόλτερ Χάουζερ Μπράταιην παρατηρούν τις βασικές αρχές του τρανζίστορ, βασικό στοιχείο για την επανάσταση της ηλεκτρονικής του 20ού αιώνα.

 

 

10 Φεβρουαρίου 1959 – 24 Απριλίου 1959

 

 • 11 Φεβρουαρίου – Υπόθεση Μέρτεν: Αρχίζει στην Αθήνα η δίκη του Μαξ Μέρτεν από το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου.
 • 19 Φεβρουαρίου – Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου: Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
 • 1 Μαρτίου – Κυκλοφορεί από τον ΟΠΑΠ το πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ.
 • 9 Μαρτίου – Η κούκλα Barbie εμφανίζεται για πρώτη φορά σε διεθνή έκθεση παιχνιδιών στη Νέα Υόρκη.
 • 10 Μαρτίου – Θιβετιανή εξέγερση: 300.000 Θιβετιανοί περιστοιχίζουν το παλάτι του Δαλάι Λάμα φοβούμενοι απόπειρα απαγωγής του από την Κίνα.
 • 17 Μαρτίου – Ο Τενζίν Γκιάτσο, ο 14ος Δαλάι Λάμα, διαφεύγει από το Θιβέτ στην Ινδία.
 • 5 Απριλίου – Διεξάγονται αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα.

 

 

6 Οκτωβρίου 1959 – 1 Μαρτίου 1960

 

 

 • 8 Οκτωβρίου – Στις βρετανικές εκλογές, οι Συντηρητικοί (με επικεφαλής τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Χάρολντ Μακμίλαν) αυξάνουν την παρουσία τους στο κοινοβούλιο, συγκεντρώνοντας 365 από τις 630 έδρες. Οι Εργατικοί έχουν 258 έδρες, ακολουθούμενοι από τους Φιλελεύθερους (6) και το Ανεξάρτητο Συντηρητικό Κόμμα (1).
 • 21 Οκτωβρίου – Ανοίγει για το κοινό το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Φρανκ Λόιντ Ράιτ.
 • 29 Οκτωβρίου – Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-3 της πτήσης 214 της Ολυμπιακής Αεροπορίας συντρίβεται στον Αυλώνα Αττικής σκοτώνοντας και τους 19 επιβαίνοντες.
 • 15 Νοεμβρίου – Δολοφονείται άγρια στο Κάνσας η οικογένεια Κλάτερ, εμπνέοντας τον Τρούμαν Καπότε να γράψει το Εν Ψυχρώ.
 • 18 Νοεμβρίου – Η Metro-Goldwyn-Mayer κυκλοφορεί την ταινία Μπεν Χουρ, με πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον.
 • 20 Νοεμβρίου – Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υιοθετεί τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
 • 1 Δεκεμβρίου – Ψυχρός πόλεμος: Εναρκτήρια ημερομηνία υπογραφής της Συνθήκης της Ανταρκτικής, η οποία διαχωρίζει την Ανταρκτική ως επιστημονική προστατευόμενη περιοχή και απαγορεύει τη στρατιωτική δραστηριότητα στην ήπειρο.
 • 3 Δεκεμβρίου – Υιοθετείται η σημαία της Σιγκαπούρης, έξι μήνες αφότου η Σιγκαπούρη έγινε αυτοδιοικούμενη εντός της Βρετανικής αυτοκρατορίας.
 • 29 Δεκεμβρίου – Ο φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν δίνει μία ομιλία με τίτλο “There’s Plenty of Room at the Bottom”, η οποία θεωρείται ως η γέννηση της νανοτεχνολογίας.
 • 1 Ιανουαρίου – Το Καμερούν αποκτά την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
 • 4 Ιανουαρίου – Η Αυστρία, η Δανία, η Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και η Σουηδία υπογράφουν στη Στοκχόλμη τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών. Η συνθήκη τίθεται σε ισχύ στις 3 Μαΐου του 1960.
 • 9 Ιανουαρίου – Αρχίζει η κατασκευή του φράγματος του Ασουάν στην Αίγυπτο.
 • 19 Ιανουαρίου – Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ιαπωνία υπογράφουν σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας και ασφάλειας.
 • 21 Ιανουαρίου – Πρόγραμμα Μέρκιουρι: το διαστημικό σκάφος Λιτλ Τζο 1Β εκτοξεύεται από το νησί Γουόλοπς της Βιρτζίνια, έχοντας ως επιβάτη την πιθηκίνα Μις Σαμ.
 • 23 Ιανουαρίου – Το βαθυσκάφος USS Trieste καταρρίπτει ρεκόρ βάθους κατεβαίνοντας στα 10.911 μέτρα στον Ειρηνικό ωκεανό.
 • 24 Ιανουαρίου – Πόλεμος της Αλγερίας: ορισμένες μονάδες Ευρωπαίων εθελοντών εξεγείρονται στο Αλγέρι, στην περίφημη “εβδομάδα των οδοφραγμάτων”, κατά την οποία προβαίνουν σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων και σε συγκρούσεις με την τοπική αστυνομία.
 • 12 Φεβρουαρίου – Αρχίζουν στη Βόννη οι διαπραγματεύσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις των Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού.
 • 13 Φεβρουαρίου – Η Γαλλία πραγματοποιεί επιτυχημένη πυρηνική δοκιμή με την κωδική ονομασία “Μπλε Γερβίλος” και γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα.
 • 26 Φεβρουαρίου – Αεροσκάφος της Alitalia συντρίβεται, λίγο μετά την απογείωσή του, σε νεκροταφείο στην Ιρλανδία, σκοτώνοντας τους 34 από τους 52 επιβαίνοντες.
 • 29 Φεβρουαρίου – Σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κλονίζει το παράκτιο Μαρόκο, καταστρέφοντας το Αγκαντίρ και αφήνοντας πίσω του πάνω από 12.000 νεκρούς και άλλους τόσους τραυματίες.

 

17 Δεκεμβρίου 1969 – 30 Απριλίου 1970

 

 • 18 Δεκεμβρίου – Ένας Έλληνας, ο 44χρονος Δημήτριος Λάκας, διορίζεται πρόεδρος του Παναμά από τον δικτάτορα συνταγματάρχη Ομάρ Τορίγιος Χερέρα. Ο Δημήτριος Λάκας είναι παιδί μεταναστών και διετέλεσε επικεφαλής του Οργανισμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 • 5 Ιανουαρίου – Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την επαρχία Γιουνάν της Κίνας, με απολογισμό 15.621 νεκρούς και 32.431 τραυματίες.
 • 11 Ιανουαρίου – Ενώπιον δεκάδων κατοίκων του Μολύβου της Λέσβου, τουρκική ακταιωρός εμβολίζει και βυθίζει ελληνικό αλιευτικό το οποίο έπλεε λίγα μίλια από τις ακτές της Λέσβου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και αρνήθηκε να την ακολουθήσει, ενώ στη συνέχεια οδηγεί άλλο προς τα τουρκικά παράλια.
 • 12 Ιανουαρίου – Το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχοσλοβακίας διατάζει το κλείσιμο των γραφείων και άλλων οργανώσεων που διατηρεί στη χώρα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας Εσωτερικού, του Δημήτρη Παρτσαλίδη, το οποίο κατηγορεί για την ενέργεια αυτή την αντίπαλη ομάδα του Κώστα Κολιγιάννη.
 • 14 Ιανουαρίου – Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάζεται ερήμην ο Αντώνης Αμπατιέλος, στέλεχος του Κ.Κ.Ε., από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών για “αντεθνικήν δράσιν εις το εξωτερικόν”.
 • 15 Ιανουαρίου – Μετά από αγώνα 32 μηνών για την ανεξαρτησία της από τη Νιγηρία, η Μπιάφρα παραδίνεται.
 • 18 Ιανουαρίου – Πολύωρες συνομιλίες έχουν στη Ρώμη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ και ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας.
 • 22 Ιανουαρίου – Το Boeing 747, το πρώτο “τζάμπο τζετ” στον κόσμο, πραγματοποιεί την πρώτη του εμπορική πτήση με την Pan American World Airways από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Χίθροου.
 • 3 Φεβρουαρίου – Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα αποφασίζει την επ’ αόριστον διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα σημειώνοντας ότι αυτές δεν θα επαναληφθούν “εφ’ όσον δεν αποκαθίσταται η δημοκρατία στη χώρα”.
 • 5 Φεβρουαρίου – Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο τιμάριθμο από όλα τα κράτη-μέλη του, καθώς οι τιμές παρουσίασαν μεταξύ 1967 και 1969 αύξηση μόλις 2%, ενώ το υπουργείο Συντονισμού ανακοινώνει ότι στο ίδιο διάστημα οι αποδοχές των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 22%.
 • 8 Φεβρουαρίου – Η προσάραξη του δεξαμενόπλοιου Άροου του ομίλου Ωνάση στις καναδικές ακτές προκαλεί στον Καναδά φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή αλλά και αίσθηση στην Ελλάδα, καθώς είναι το 15ο ναυάγιο ελληνόκτητου εμπορικού πλοίου μέσα σε μόλις τρεις μήνες, με συνολικό απολογισμό θυμάτων 105 νεκρούς.
 • 10 Φεβρουαρίου – Χιονοστιβάδα στο Βαλ-ντ’Ιζέρ της Γαλλίας σκοτώνει 39 τουρίστες.
 • 17 Φεβρουαρίου – Παρεμβαίνοντας αιφνιδιαστικά στο Κυπριακό, η Μόσχα καταγγέλλει δια του πρακτορείου Τας ότι με τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως το Εθνικό Μέτωπο και σειρά άλλων κινήσεων, μεθοδεύεται η ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και ως εκ τούτου πλαγία ένταξή της στο ΝΑΤΟ.
 • 20 Φεβρουαρίου – Ξεκινά η κατασκευή της Γέφυρας του Βοσπόρου που διασχίζει τον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.
 • 22 Φεβρουαρίου – Ο γερουσιαστής Ευγένιος Μακάρθι και ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Ουίλιαμ Φουλμπράιτ κατηγορούν δημοσίως τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον ότι υποστηρίζει την ελληνική χούντα.
 • 28 Φεβρουαρίου – Με απόφαση της χούντας καθιερώνεται για πρώτη φορά εν καιρώ ειρήνης ο βαθμός του στρατηγού και οι αντίστοιχοι του ναυάρχου και πτεράρχου. Όπως ανακοινώνεται, στρατηγοί θα γίνουν αμέσως ο αντιβασιλιάς Γεώργιος Ζωιτάκης και ο αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, Οδυσσέας Αγγελής.
 • 2 Μαρτίου – Ανακοινώνεται ότι εξετάζεται η προσθήκη φθορίου στο νερό της Λίμνης του Μαραθώνα ώστε να βελτιωθεί η στοματική υγιεινή των Αθηναίων.
 • 4 Μαρτίου – Το γαλλικό υποβρύχιο Ευρυδίκη εκρήγνυται μέσα στη θάλασσα, με αποτέλεσμα την απώλεια ολόκληρου του 57μελούς πληρώματος.
 • 5 Μαρτίου – Η Συνθήκη μη διάδοσης πυρηνικών όπλων τίθεται σε ισχύ μετά την επικύρωσή της από 43 κράτη.
 • 7 Μαρτίου – Υπογράφεται συμφωνία του Δημοσίου με τους Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο για την πραγματοποίηση από αυτούς επενδύσεων στην Ελλάδα ύψους 600 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα. Προβλέπει τη δημιουργία τρίτου διυλιστηρίου και άλλων βιομηχανικών μονάδων.
 • 18 Μαρτίου – Ο Λον Νολ ανατρέπει τον πρίγκιπα Νορόντομ Σιχανούκ της Καμπότζης.
 • 19 Μαρτίου – Υπέρ της κατάργησης του ράσου, του γάμου των ιερέων μετά την χειροτονία τους και της κοινής Θείας Κοινωνίας ορθοδόξων-καθολικών τάσσεται ανοικτά σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Έθνος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο οποίος χαρακτηρίζει επίσης το “πρωτείο” και το “αλάθητο” του Πάπα απλά εκκλησιαστικά έθιμα χωρίς ιδιαίτερη σημασία. Τον Πατριάρχη αποδοκιμάζουν στη συνέχεια οι μητροπολίτες Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος και Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης.
 • 21 Μαρτίου – Εορτάζεται για πρώτη φορά η Ημέρα της Γης.
 • 24 Μαρτίου – Οι εκδότες του Έθνους Κώστας Νικολόπουλος και Κώστας Κυριαζής, ο διευθυντής σύνταξης Κ. Οικονομίδης και ο αρχισυντάκτης Ιωάννης Καψής συλλαμβάνονται κατόπιν της πρωτοσέλιδης δημοσίευσης δηλώσεων του Ιωάννη Ζίγδη για το Κυπριακό, στις οποίες ο πρώην υπουργός ζητεί τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Δύο ημέρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο ίδιος ο Ιωάννης Ζίγδης και την επομένη παρουσιάζεται αυθορμήτως ο επίσης καταζητούμενος Αχ. Κυριαζής.
 • 27 Μαρτίου – Αρχίζει στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών η δίκη των 35 “δυναμιτιστών”, μελών της οργάνωσης Δημοκρατική Άμυνα, με επικεφαλής τον φερόμενο ως ηγέτη της στρατηγό Γεώργιο Ιορδανίδη, καθώς και τους Σάκη Καράγιωργα, Γεώργιο-Αλέξανδρο Μαγκάκη, Νίκο Κωνσταντόπουλο και Χρήστο Ροκόφυλλο. Ως στελέχη της Δ.Α. που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό, κατονομάζονται άλλα είκοσι άτομα, μεταξύ των οποίων οι Κωνσταντίνος Σημίτης, Γεώργιος Κουβελάκης, Αστέρης Στάγκος και Ζυλ Ντασέν, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται ως “Αμερικανοεβραίος αγνώστων λοιπών στοιχείων”.
 • 28 Μαρτίου – Ισχυρός σεισμός χτυπά τη δυτική Τουρκία κατά τις 23:05 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 1.086 άτομα και τραυματίζοντας 1.260.
 • 28 Μαρτίου – Ο εξόριστος κομμουνιστής Πολύδωρος Δανιηλίδης ιδρύει μαοϊκή ομάδα στη Ρουμανία μετά τη δημοσίευση άρθρου του Νίκου Ζαχαριάδη στην εφημερίδα Επανάσταση της Τασκένδης, με το οποίο τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης στη διαμάχη της με την Κίνα.
 • 3 Απριλίου – Την έκτη θέση παγκοσμίως καταλαμβάνει ο ελληνικός στόλος δεξαμενοπλοίων, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας.
 • 8 Απριλίου – Ισραηλινά βομβαρδιστικά χτυπούν αιγυπτιακό σχολείο στην περιοχή Μπαχρ ελ Μπάκαρ. Σκοτώνονται 30 παιδιά.
 • 8 Απριλίου – Τεράστια έκρηξη αερίου σε εργοτάξιο του μετρό στην Οσάκα της Ιαπωνίας σκοτώνει 79 άτομα και τραυματίζει 420.
 • 10 Απριλίου – Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τους Beatles για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.
 • 11 Απριλίου – Εκτοξεύεται το Απόλλων 13.
 • 12 Απριλίου – Σοβιετικό υποβρύχιο, που μεταφέρει τέσσερις πυρηνικές τορπίλες, βυθίζεται στον Βισκαϊκό κόλπο τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς.
 • 12 Απριλίου – Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάζεται ο Σάκης Καράγιωργας, ενώ ο βασιλικός επίτροπος είχε ζητήσει τη θανατική ποινή. Καταδικάζονται επίσης σε κάθειρξη 18 χρόνων ο Γεώργιος – Αλέξανδρος Μαγκάκης, οκτώ χρόνων ο αντιστράτηγος Γεώργιος Ιορδανίδης, ο φοιτητής της Νομικής Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο επιμελητής της Παντείου Ι. Βασιλείου.
 • 13 Απριλίου – Μία δεξαμενή οξυγόνου εκρήγνυται στο Απόλλων 13, βάζοντας το πλήρωμα σε μεγάλο κίνδυνο και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο διαστημικό σκάφος ενώ κατευθύνεται προς τη Σελήνη.
 • 13 Απριλίου – Ο Μίκης Θεοδωράκης γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων η Μελίνα Μερκούρη και ο Κώστας Γαβράς, στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ των Παρισίων. Την αποχώρηση του Έλληνα συνθέτη από την Ελλάδα οργάνωσε ο Γάλλος δημοσιογράφος Ζαν-Ζακ Σερβάν Σρεμπέρ.
 • 14 Απριλίου – Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο Αλέξανδρος Παναγούλης, σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, επειδή έβαλε φωτιά στο στρώμα του και εισέπνευσε καπνούς.
 • 17 Απριλίου – Πρόγραμμα Απόλλων: το άτυχο διαστημικό σκάφος Απόλλων 13 επιστρέφει με ασφάλεια στη Γη.
 • 18 Απριλίου – Αποφασίζεται η εκτόπιση στα Κύθηρα, τη Σαμοθράκη και τη Μακρακώμη 32 πρώην αξιωματικών και ιδιωτών, που κρατούνται χωρίς ένταλμα σύλληψης σε ξενοδοχεία της Βαρυπόμπης και της Δροσιάς. Μεταξύ αυτών που εκτοπίζονται στα Κύθηρα είναι οι Σπύρος Μουστακλής, Παντ. Καλαμάκης, συνταγματάρχης, Αντώνης Δροσογιάννης, αντισυνταγματάρχης, Γιάννης Αμανατίδης, δημοσιογράφος, Ιπποκράτης Σαββούρας, κτηνίατρος.
 • 23 Απριλίου – Εκατόν εβδομήντα τραυματίες σε συγκρούσεις φοιτητών και αστυνομίας, με αφορμή διάλεξη και δεξίωση για την επέτειο της 21ης Απριλίου, με την ευκαιρία της Ελληνικής Ημέρας στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση των Βρυξελλών.
 • 24 Απριλίου – Η Γκάμπια γίνεται δημοκρατία εντός της Κοινοπολιτείας των Εθνών, με τον Ντάουντα Τζαγουάρα ως τον πρώτο της πρόεδρο.
 • 24 Απριλίου – Η Κίνα εκτοξεύει σε τροχιά τον πρώτο της δορυφόρο.
 • 29 Απριλίου – Πόλεμος του Βιετνάμ: Οι αμερικανικές και οι νοτιοβιετναμέζικες δυνάμεις εισβάλλουν στην Καμπότζη για να κυνηγήσουν τους Βιετκόνγκ.

 

15 Ιανουαρίου 1971 – 5 Ιουνίου 1971

 • 25 Ιανουαρίου – Στην Ινδία ιδρύεται το κρατίδιο Χιματσάλ Πραντές.
 • 28 Ιανουαρίου – Το Συμβούλιο της Ευρώπης αφαιρεί από την Ελλάδα το δικαίωμα αντιπροσώπευσης στην ευρωπαϊκή βουλή λόγω του χουντικού καθεστώτος της χώρας.
 • 31 Ιανουαρίου – Εκτοξεύεται το διαστημόπλοιο Απόλλων 14.
 • 2 Φεβρουαρίου – Υπογράφεται η διεθνής Σύμβαση Ραμσάρ για τη διατήρηση και βιώσιμη χρήση των υγροβιότοπων.
 • 4 Φεβρουαρίου – Στη Βρετανία, κηρύσσει πτώχευση η Rolls-Royce και κρατικοποιείται.
 • 4 Φεβρουαρίου – Στο Κατατζάρο της Ιταλίας σε διαδήλωση αριστερών ακροδεξιοί ρίχνουν 5 χειροβομβίδες με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο ένας διαδηλωτής και εκατοντάδες να τραυματιστούν.
 • 5 Φεβρουαρίου – Προσγειώνεται στο Φεγγάρι η αποστολή του Apollo 14 .
 • 6 Φεβρουαρίου – Στο Μπέλφαστ, ξεσπούν σφοδρές συγκρούσεις με 3 νεκρούς καθολικούς και έναν Βρετανό στρατιώτη.
 • 7 Φεβρουαρίου – Στην Ελβετία σε δημοψήφισμα ψηφίζεται να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες για πρώτη φορά.
 • 7 Φεβρουαρίου – Από σεισμό στην Τουσκάνια της Ιταλίας σκοτώνονται 31 άνθρωποι.
 • 8 Φεβρουαρίου – Αρχίζει να λειτουργεί ο νέος δείκτης της χρηματιστηριακής αγοράς, Nasdaq.
 • 11 Φεβρουαρίου – Οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες υπογράφουν την Συνθήκη για τον Βυθό της Θάλασσας, που απαγορεύει τα πυρηνικά όπλα στον πυθμένα των ωκεανών.
 • 8 Φεβρουαρίου – Δίνεται χάρη και αποφυλακίζεται ο Μανώλης Εμμανουηλίδης , καταδικασμένος για την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
 • 9 Φεβρουαρίου – Γίνεται σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Λος Άντζελες με απολογισμό 43 νεκρούς.
 • 9 Φεβρουαρίου – Πρόγραμμα Απόλλων: Η αποστολή Απόλλων 14 επιστρέφει στη Γη μετά την τρίτη επανδρωμένη προσσελήνωση.
 • 9 Φεβρουαρίου – Συνεχίζεται στην Ελλάδα από το καθεστώς το κυνήγι των μακρυμάλληδων, καθώς στο αστυνομικό τμήμα Περιστερίου κουρεύονται αυτή την ημέρα 40 νέοι που είχαν συλληφθεί επειδή είχαν μακριά μαλλιά.
 • 11 Φεβρουαρίου – Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Στυλιανός Παττακός στην Αίγυπτο.
 • 13 Φεβρουαρίου – Γίνεται εισβολή Νότιο Βιετναμέζικων στρατευμάτων στο Λάος.
 • 14 Φεβρουαρίου – Στην Δυτική Γερμανία η αστυνομία ανακαλύπτει γιάφκα νεοναζί , πολλά πυρομαχικά και όπλα, ενώ συλλαμβάνονται 11 άτομα.
 • 15 Φεβρουαρίου
 • – Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία υιοθετούν το δεκαδικό σύστημα για τα νομίσματα.
 • Βέλγοι διαδηλωτές φέρνουν 3 ζωντανές αγελάδες για να διαλύσουν την συνάντηση της ΕΟΚ στις Βρυξέλλες.
 • 16 Φεβρουαρίου – Στην Ιταλία επιλέγεται από τοπικό συμβούλιο η πόλη Καταντσάρο για πρωτεύουσα της Καλαβρίας: ως αποτέλεσμα, επεισόδια πραγματοποιούν οι κάτοικοι της Ρέτζιο ντι Καλάμπρια. Τα έκτροπα διαρκούν επί 5 ημέρες.
 • 17 Φεβρουαρίου – Ανοίγει στην Πάρνηθα το καζίνο του Μον Παρνές.
 • 20 Φεβρουαρίου – 50 καταιγίδες ενσκίπτουν στην πολιτεία Μισισίπι των ΗΠΑ, με απολογισμό 74 νεκρούς.
 • 21 Φεβρουαρίου – Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιείται στο Λονδίνο με την συμμετοχή και πολιτικών κατά νομοσχεδίου που απαγορεύει τις απεργίες.
 • 21 Φεβρουαρίου – Υπογράφεται στην Βιένη η Σύμβαση για τις Ψυχοτρόπες Ουσίες.
 • 22 Φεβρουαρίου – Βυθίζεται κοντά στην Ιρλανδία το ελληνικό φορτηγό πλοίο “Ιόλη” με τραγικό απολογισμό 20 νεκρούς .
 • 23 Φεβρουαρίου – Οι αξιωματικοί του Σουηδικού στρατού ανακοινώνουν απεργία για τις 4 Μαρτίου. Η σουηδική κυβέρνηση σε απάντηση στέλνει 30.000 κληρωτούς στρατιώτες σπίτι τους με δικαιολογία την έλλειψη αξιωματικών.
 • 24 Φεβρουαρίου – Στην Αλγερία εθνικοποιούνται οι γαλλικές εταιρείες πετρελαίου.
 • 25 Φεβρουαρίου – Στην Κολομβία, έπειτα από 2 εβδομάδες διαδηλώσεων και απεργιών η κυβέρνηση κηρύσσει στρατιωτικό νόμο.
 • 26 Φεβρουαρίου – Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Ου Θαντ υπογράφει την ανακήρυξη της εαρινής ισημερίας ως Ημέρα της Γης.
 • 28 Φεβρουαρίου – Ο Έβελ Νίβελ πετυχαίνει παγκόσμιο ρεκόρ, κάνοντας άλμα πάνω από 19 αυτοκίνητα.
 • 1 Μαρτίου – Τρομοκρατική επίθεση στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α. . Έκρηξη βόμβας χωρίς θύματα , σύμφωνα με την προκήρυξη έγινε σαν διαμαρτυρία για την Αμερικάνικη εισβολή στο Λάος.
 • 3 Μαρτίου – Μετά τις εκλογές του 1970, οι πρώτες στην ιστορία της χώρας, στο Πακιστάν συνεχίζεται η αναρχία. Πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ των οπαδών του Αλί Χαν Μπούτο , νικητή στο δυτικό τμήμα της χώρας και του Μουτζίμπ Ελ Ραχμάν νικητή στο ανατολικό τμήμα. Αιτία η άρνηση του Μπούτο να παραχωρήσει την προεδρία στον Ραχμάν όπως ορίζει το Πακιστανικό σύνταγμα.
 • 4 Μαρτίου – Απαγωγές Αμερικανών στρατιωτικών στην Τουρκία από την οργάνωση Λαϊκός απελευθερωτικός στρατός.
 • 5 Μαρτίου – Ένοπλη σύγκρουση σε πανεπιστήμιο της Άγκυρας με νεκρούς έναν φοιτητή κι έναν αστυνομικό.
 • 8 Μαρτίου- Σαμποτάζ στην αεροπορική βάση Τάγκλος της Πορτογαλίας με καταστροφή πολλών στρατιωτικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών. Ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακή βόμβα από την οργάνωση Ένοπλη Επαναστατική Δράση διαμαρτυρόμενη για την Πορτογαλική πολιτική στην Αφρική.
 • – Απελευθερώνονται στην Τουρκία οι απαχθέντες Αμερικανοί στρατιωτικοί.
 • 11 Μαρτίου- εκλογές στην Ινδία με μεγάλη νίκη της Ιντίρα Γκάντι.
 • 12 Μαρτίου- Στην Τουρκία παραιτείται η κυβέρνηση Σουλεΐμάν Ντεμιρέλ
 • 19 Μαρτίου- Απεργία 2 εκατομμύρια Βρετανών, η μεγαλύτερη από το 1926, ενάντια σε αντεργατικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση Χιθ.
 • – Συλλήψεις στην Αθήνα μελών της οργάνωσης Οργάνωση Μαρξιστών Λενιστών Ελλάδας.
 • – Ορκίζεται στην Τουρκία η νέα κυβέρνηση του Νιχάτ Ερίμ πρώην βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος.
 • 21 Μαρτίου- Δημόσια εκτέλεση κλεφτών σε στάδιο της Νιγηρίας παρακολούθησαν 27000 θεατές.
 • 22 Μαρτίου- Περιοδεία του Μακάριου στο Ναϊρόμπι όπου βαφτίζει χριστιανούς 10000 Κενυάτες.
 • 23 Μαρτίου – Το Νότιο Βιετνάμ αποχωρεί από το Λαός
 • – Διαδήλωση αγροτών στις Βρυξέλλες για διεκδίκηση καλύτερων τιμών στα αγροτικά προϊόντα , καταλήγει σε βίαια επεισόδια με δύο νεκρούς έναν αγρότη κι έναν αστυνομικό.
 • – Εκδικάζεται σε μονομερές πρωτοδικείο ο καθορισμός τιμής απαλλοτρίωσης 10000 στρεμμάτων στα Μέγαρα υπέρ του Α. Ωνάση για την δημιουργία διυλιστηρίου, στην δίκη παρευρίσκονταν 500 αγρότες που δεν θέλουν να παραχωρήσουν την γη τους.
 • 24 Μαρτίου – Ο Βρετανός ηθοποιός Λόρενς Ολίβιε ορίζεται από την βασίλισσα μέλος της βουλής των λόρδων
 • 25 Μαρτίου – Συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στο Πακιστάν, καταστρέφεται το πανεπηστήμιο της Ντάκα μετά από επίθεση. Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται ο Μουτζίμπ Ελ Ραχμάν και οδηγείτε στο δυτικό Πακιστάν .
 • 26 Μαρτίου – Το Ανατολικό Πακιστάν ανακηρύσσει την ανεξαρτησία του από το Πακιστάν για να σχηματίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Μπανγκλαντές. Αρχίζει ο απελευθερωτικός πόλεμος.
 • 29 Μαρτίου – Σφαγή του Μι Λάι: Ο υπολοχαγός Γουίλιαμ Κάλεϋ καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για φόνο εκ προμελέτης.
 • 29 Μαρτίου – Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδικάζει σε θάνατο τον Τσαρλς Μάνσον
 • 30 Μαρτίου – Αρχίζει το 24ο συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της ΕΣΣΔ.
 • – Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδικάζει σε ισόβια δεσμά τον υπολοχαγό Ουίλιαμ Κάλεϊ για την σφαγή στο Μι Λάι.
 • 19 Απριλίου – Η Σιέρα Λεόνε γίνεται δημοκρατία.
 • 19 Απριλίου – Εκτοξεύεται ο Σαλιούτ 1, ο πρώτος διαστημικός σταθμός.
 • 19 Μαΐου – Διαστημικό πρόγραμμα Άρης: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το διαστημικό σκάφος Άρης 2.
 • 2 Ιουνίου – Ο Άγιαξ νικά τον Παναθηναϊκό με 2–0 στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ποδοσφαίρου στο στάδιο Γουέμπλεϊ.

 

12 Σεπτεμβρίου 1971 – 6 Φεβρουαρίου 1972

 

 • 20 Σεπτεμβρίου – Κηδεύεται ο ποιητής Γ. Σεφέρης. Η κηδεία του μετατρέπεται σε εκδήλωση της δυσαρέσκειας του λαού κατά του δικτατορικού καθεστώτος.
 • 21 Σεπτεμβρίου – Το Μπαχρέιν, το Μπουτάν και το Κατάρ γίνονται μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
 • 29 Σεπτεμβρίου – Το Ομάν προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.
 • 16 Οκτωβρίου – Ο ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Σπύρος Άγκνιου πραγματοποιεί με όλες τις επισημότητες επίσκεψη στην Αθήνα. Οι ΗΠΑ και επισήμως αποδέχονται το στρατοκρατούμενο καθεστώς.
 • 14 Νοεμβρίου – Ο Μάρινερ 9 εισέρχεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη.
 • 2 Δεκεμβρίου – Το εμιράτα Αϊμάν, Άμπου Ντάμπι, Ντουμπάι, Ουμ αλ-Καϊγιάν, Ρας αλ-Καϊμά, Σάρια και Φουτζέιρα σχηματίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
 • 8 Δεκεμβρίου – Ινδο-Πακιστανικός Πόλεμος: Το ινδικό ναυτικό πραγματοποιεί επίθεση στο Καράτσι του δυτικού Πακιστάν.
 • 8 Δεκεμβρίου – Ο καρδιοχειρουργός Γεώργιος Τόλης πραγματοποιεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός την πρώτη επαναγγείωση μυοκαρδίου με παρακαμπτήριο φλεβικό μόσχευμα.
 • 20 Δεκεμβρίου – Ο Μπερνάρ Κουσνέρ και μία ομάδα δημοσιογράφων ιδρύουν στο Παρίσι τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα.
 • 14 Ιανουαρίου – Ανεβαίνει στο θρόνο η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ της Δανίας, η πρώτη βασίλισσα της Δανίας από το 1412 και ο πρώτος Δανός μονάρχης από το 1513 που δεν ονομάζεται Φρειδερίκος ή Χριστιανός.
 • 24 Ιανουαρίου – Ο Ιάπωνας λοχίας Σοΐτσι Γιοκόι βρίσκεται σε μία ζούγκλα του Γκουάμ, όπου ήταν κρυμμένος από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
 • 30 Ιανουαρίου – Ματωμένη Κυριακή: Ο βρετανικός στρατός σκοτώνει 14 άοπλους διαδηλωτές στο Ντέρρυ της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

27 Δεκεμβρίου 1982 – 19 Ιανουαρίου 1984

 

 • 11 Μαρτίου – Το Πακιστάν πραγματοποιεί επιτυχημένη δοκιμή πυρηνικών όπλων.
 • 23 Μαρτίου – Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν προτείνει για πρώτη φορά την ανάπτυξη τεχνολογίας για την ανάσχεση των πυραύλων του εχθρού.
 • 18 Απριλίου – Ξεκινάει να εκπέμπει το Disney Channel.
 • 2 Ιουνίου – Μετά από αναγκαστική προσγείωση λόγω πυρκαγιάς κατά την πτήση, 23 επιβάτες της πτήσης 797 της Air Canada σκοτώνονται από στιγμιαία ανάφλεξη πυρκαγιάς όταν ανοίγουν οι πόρτες του αεροσκάφους. Λόγω αυτού του γεγονότος, δημιουργούνται πολλοί νέοι κανονισμοί ασφαλείας.
 • 16 Ιουλίου – Βρετανικό ελικόπτερο συντρίβεται στα νησιά Σίλι, με απολογισμό 20 νεκρούς.
 • 18 Αυγούστου – Ο τυφώνας Αλίσια χτυπά την ακτή του Τέξας, σκοτώνοντας 21 άτομα και προκαλώντας ζημιές άνω του 1 δις δολαρίων.
 • 1 Σεπτεμβρίου – Ψυχρός πόλεμος: Η πτήση 007 της Korean Air Lines καταρρίπτεται από σοβιετικό μαχητικό αεροσκάφος, όταν το εμπορικό αεροσκάφος εισέρχεται στον εναέριο χώρο της Σοβιετικής Ένωσης. Σκοτώνονται και οι 269 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου και του Αμερικανού γερουσιαστή Λώρενς ΜακΝτόναλντ.
 • 27 Σεπτεμβρίου – Ο Ρίτσαρντ Στόλλμαν ανακοινώνει το εγχείρημα GNU για την ανάπτυξη ενός ελεύθερου λειτουργικού συστήματος τύπου Unix.
 • 10 Νοεμβρίου – Ο Μπιλ Γκέιτς παρουσιάζει τα Windows 1.0.
 • 7 Νοεμβρίου – Boeing 747 της Avianca συντρίβεται κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 181 άτομα.
 • 7 Δεκεμβρίου – Boeing 727 της Iberia Líneas Aéreas de España συγκρούεται με DC-9 της Aviaco, ενώ τα δύο αεροπλάνα τροχοδρομούσαν μέσα σε πυκνή ομίχλη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαδρίτης Μπαράχας, σκοτώνοντας 93 άτομα.
 • 17 Δεκεμβρίου – Πυρκαγιά σε ντισκοτέκ της Μαδρίτης σκοτώνει 81 άτομα.
 • 27 Δεκεμβρίου – Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ επισκέπτεται τον Μεχμέτ Αλί Αγκτσά στη φυλακή και τον συγχωρεί προσωπικά για την επίθεση εναντίον του στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου το 1981.

 

 

10 Δεκεμβρίου 1994 – 3 Ιανουαρίου 1996

 

 • 11 Δεκεμβρίου – Ο Μπόρις Γέλτσιν διατάσσει την εισβολή του Ρωσικού στρατού στην Τσετσενία.
 • 14 Δεκεμβρίου – Αρχίζει η κατασκευή του Φράγματος των Τριών Φαραγγιών στον ποταμό Γιανγκτσέ.
 • 24 Δεκεμβρίου – Πραγματοποιείται στο Αλγέρι αεροπειρατεία στην πτήση 8969 της Air France. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, σκοτώνονται τρεις επιβάτες καθώς και οι τέσσερις τρομοκράτες.
 • 1 Ιανουαρίου – Η Αυστρία, η Σουηδία και η Φινλανδία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 • 19 Απριλίου – Βομβιστική επίθεση της Οκλαχόμα Σίτι: 168 άτομα, μεταξύ των οποίων και 19 παιδιά, σκοτώνονται στο Ομοσπονδιακό κτίριο «Alfred P. Murrah» και πάνω από 680 τραυματίζονται από βόμβα τοποθετημένη από τον Τίμοθι Μακβέι και έναν από τους συνεργούς του, τον Τέρι Νίκολς.
 • 5 Ιουνίου – Δημιουργείται για πρώτη φορά το συμπύκνωμα Μπόζε-Αϊνστάιν.
 • 15 Ιουνίου – Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Αίγιο.
 • 26 Ιουνίου – Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί ανατρέπει τον πατέρα του, Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θανί, και γίνεται εμίρης του Κατάρ με αναίμακτο πραξικόπημα.
 • 29 Ιουνίου – Το Διαστημικό Λεωφορείο Ατλαντίς συνδέεται για πρώτη φορά με τον ρωσικό διαστημικό σταθμό Μιρ.
 • 18 Ιουλίου – Εκρήγνυται το ηφαίστειο Σουφριέρ Χιλς στο νησί Μοντσερράτ της Καραϊβικής. Κατά τη διάρκεια αρκετών ετών, ερημώνει το νησί καθώς καταστρέφεται η πρωτεύουσα και αναγκάζεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να φύγει.
 • 4 Αυγούστου – 13 Αυγούστου – Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου – Γκέτεμποργκ
 • 11 Αυγούστου – Απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Χουάν Κάρλος επιχείρησε η ομάδα των Βάσκων.
 • 1 Σεπτεμβρίου – Γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη Τορνέιντο λαμβάνουν μέρος στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Βοσνία. Πρόκειται για την πρώτη πολεμική δράση γερμανικών δυνάμεων μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
 • 22 Σεπτεμβρίου – Εγκαινιάζεται η οδική σήραγγα Τυμφρηστού στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.
 • 1η Οκτωβρίου – Σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την επαρχία Ντινάρ στην Τουρκία, προξενώντας πολλά θύματα και μεγάλες καταστροφές.
 • 2 Οκτωβρίου – Εγκαινιάζεται ο ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση των λεωφόρων Συγγρού και Αμφιθέας.
 • 4 Νοεμβρίου – Δολοφονείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν.
 • 22 Σεπτεμβρίου – Εγκαινιάζεται η οδική σήραγγα Τυμφρηστού στα όρια Ευρυτανίας και Φθιώτιδας.
 • 1η Οκτωβρίου – Σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πλήττει την επαρχία Ντινάρ στην Τουρκία, προξενώντας πολλά θύματα και μεγάλες καταστροφές.
 • 2 Οκτωβρίου – Εγκαινιάζεται ο ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση των λεωφόρων Συγγρού και Αμφιθέας.
 • 4 Νοεμβρίου – Δολοφονείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν.
 • 20 Νοεμβρίου – Στο BBC παραθέτει συνέντευξη η Νταϊάνα, για τη συζυγική και ερωτική της σχέση με τον Κάρολο και τον ταγματάρχη Τζέϊμς Χιοϋιτ αντίστοιχα, για τα ψυχοσωματικά προβλήματα που απασχόλησαν την υγεία της καθώς και για τη πολύχρονη σχέση του συζύγου της με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.
 • 30 Νοεμβρίου – Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται τη Βόρεια Ιρλανδία και μιλά υπέρ της ειρηνευτικής διαδικασίας στην περιοχή.
 • 20 Δεκεμβρίου – Το ΝΑΤΟ αρχίζει την επιτήρηση της ειρήνης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
 • 20 Δεκεμβρίου – Boeing 757, που εκτελεί την πτήση 965 της American Airlines, συντρίβεται σε βουνό 50 χλμ. βόρεια του Κάλι της Κολομβίας, σκοτώνοντας 159 άτομα.
 • 20 Δεκεμβρίου – O Δημήτρης Τσοβόλας ιδρύει το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα (ΔΗ.Κ.ΚΙ.).
 •  
 •  

25 Νοεμβρίου 2006 -18 Δεκεμβρίου 2007

 

 • Το 2007 έχει κηρυχθεί Διεθνές Έτος των Πόλων και Διεθνές Έτος της Ηλιοφυσικής. Στην Ελλάδα, έχει κηρυχθεί έτος Μαρίας Κάλλας και έτος Καζαντζάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 και 50 χρόνων αντίστοιχα, από το θάνατο των δύο αυτών προσωπικοτήτων.
 • 1 Ιανουαρίου – Η Βουλγαρία και η Ρουμανία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Σλοβενία εντάσσεται στην Ευρωζώνη.
 • 6 Μαΐου-Καλαθοσφαίριση: Ο Παναθηναϊκός κατακτά τον 4ο ευρωπαϊκό του τίτλο (Ευρωλίγκα ανδρών), στον τελικό στο ΟΑΚΑ.
 • 19 Μαΐου – Οι Ρουμάνοι ψηφίζουν σε δημοψήφισμα υπέρ της επιστροφής του Τραϊάν Μπασέσκου στη θέση του προέδρου της Ρουμανίας.
 • 23 Μαΐου – Ποδόσφαιρο: Διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης στην Αθήνα. Η Μίλαν νικά τη Λίβερπουλ με 2-1.
 • 23 Αυγούστου – Πυρκαγιές Αυγούστου 2007.
 • 6 Σεπτεμβρίου – Το Ισραήλ εκτελεί αεροπορική επιχείρηση καταστρέφοντας πυρηνικό αντιδραστήρα στη Συρία.
 • Στις αρχές του χρόνου σημειώνεται έκρηξη στο γραφείο του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου, με την υπογραφή του Επαναστατικού Αγώνα.
 • Μετά από την μεγάλη επιτυχία των Windows XP, κάνουν την εμφάνιση τους τα Windows Vista με σαφώς ανώτερα γραφικά . περισσότερες επιλογές προγραμμάτων και βέβαια με φαντασμαγορική πρεμιέρα!
 • Οι 300 του Λεωνίδα! Μια ταινία που έσπασε τα ταμεία αφού η προσέλευση του κόσμου στους κινηματογράφους, ήταν σαφώς μεγαλύτερη από τη Πολίτικη Κουζίνα , ενώ στις ΗΠΑ τα πήγε πολύ καλά όπου στις 2 πρώτες μέρες προβολής, εισπρακτικά, ξεπέρασε το κόστος της.
 • Μεγάλη Εβδομάδα και τα κανάλια βομβαρδίζουν με έκτακτα δελτία την είδηση της τελευταίας στιγμής, σχετικά με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στη Σαντορίνη. Το αποτέλεσμα ήταν να χαθούν 2 ανθρώπινες ψυχές , Γάλλοι στην καταγωγή και βέβαια να μολυνθούν τα νερά του νησιού.
 • Η εξαφάνιση της μικρή Μαντλίν κάνει όλο το κόσμο να συγκινηθεί . Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις σαφώς από την TV γενικότερα αλλά και από το διαδίκτυο! Η αστυνομία φτάνει σε σημείο να υποψιαστεί και τους γονείς. Οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς κανένα νέο ακόμη.
 • Σε ηλικία 67 χρόνων μας άφησε ξαφνικά ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς. Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Τελευταία ταινία που συμμετείχε είναι το “Ελ Γκρέκο” . Μετά από λίγες εβδομάδες, φεύγει από τη ζωή η γυναίκα του Μαρία Μπονέλου, επίσης ηθοποιός.
 • Καλοκαίρι και η Αθήνα έχει πνιγεί από τους καπνούς που προέρχονται απο την Πάρνηθα! Τα αίτια της καταστροφής είναι βραχυκύκλωμα σε πυλώνα της ΔΕΗ. 25.000 στρέμματα δεν υπάρχουν πια , 450 κόκκινα ελάφια δεν υπάρχουν επίσης και βέβαια το οξυγόνο στη πόλη αρχίζει και αυτό να μην υπάρχει σιγά σιγά!
 • Ήταν ένα από τα χειρότερα καλοκαίρια για την Ελλάδα, αφού πενθεί για όλους και για όλα που έχασε! Τραγικός απολογισμός: 73 άνθρωποι χάθηκαν , 2.5000.000 στρέμματα γης κάηκαν, ενώ το σύνολο των πυρκαγιών ήταν 6.000 !Τα ΜΜΕ πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους και ενημέρωναν το κέντρο της πυροσβεστικής, αφού η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς ήταν θεατές! Σιωπηλός θρήνος από χιλιάδες κόσμο στο Σύνταγμα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.
 • Στην Αρχαία Ολυμπία έφτασαν οι φωτιές και οι πυροσβέστες έτρεχαν και δεν έφταναν. Δόθηκαν εντολές να καθαριστούν οι χώροι, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα , αφού το Μάρτιο του 2008 θα γίνει η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
 • Οι φράσεις ” ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ” και “Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ” σίγουρα μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι ατάκες της χρονιάς. Ίσως και οι ατάκες της τελευταίας δεκαετίας!!!!
 • 16 Σεπτεμβρίου – Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2007. διεξήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστό 41,84% και 152 έδρες (από το σύνολο των 300) στη Βουλή. Η ανάδειξη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με ηγέτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, οδήγησε στην συγκρότηση της Β’ Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Α. Καραμανλή.
 •  

 

 

Για τον Δια στον Τοξότη ..

“Η επιθυμία για τη διεξαγωγή μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με τη θρησκεία ή τις προοπτικές της ζωής, τον φανατισμό, τους μεγάλους στόχους. Μια αγάπη για την περιπέτεια. Μια επίμονη προσκόλληση ως προς στις περίεργες ιδέες, την ανησυχία, την καταπολέμηση παραδοσιακών ή συμβατικών κανόνων ».

-Reinhold Ebertin, Συνδυασμός αστρικών επιδράσεων

 

“[Ο Δίας στον Τοξότη] επιδιώκει να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί μέσα από την προσδοκία προς έναν απομακρυσμένο στόχο και ακολουθώντας την έμφυτη πίστη του στη ζωή”.

Stephen Arroyo, Εγχειρίδιο ερμηνείας χαρτών

 

“Τα πάντα αλλάζουν. Οι άνθρωποι παίρνουν σοβαρά τους κωμικούς και τους πολιτικούς σαν ένα αστείο ». Will Rogers

 

“Αυτοί που κάνουν την ειρηνική επανάσταση αδύνατη θα κάνουν τη βίαιη επανάσταση αναπόφευκτη” John F. Kennedy