ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ-ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΑΔΩΝ -23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

στις

Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στην 0 μοιρα των Διδύμων, στις 23 Νοεμβρίου, 2018 ώρα 7:39:06,στον 6ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου και πάλι. Η πανσέληνος επηρεάζεται από το τετράγωνο Αρη/Δια, που σχηματίζεται μεταξύ 3-12ου οίκου, από τα ζώδια των Ιχθύων και του Τοξότη αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ισχυροί, γενναίοι αλλά οργισμένοι και απογοητευμένοι. Ο κίνδυνος είναι ότι οι παρορμητικές και απερίσκεπτες ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ατυχήματα ή τραυματισμούς η σε ένα διαφορετικό μονοπάτι, μια περιπέτεια.

FULL MOON

Η δυναμική σύγκρουση των δυο αυτών πλανητών αυτών, στην 0 μοιρα, μπορεί να ωθήσει πολλά άτομα σε παράνομες περιπέτειες, εξωσυζυγικές σχέσεις και παρανομίες κάθε είδους, που στη συνέχεια θα έχουν αρνητικές συνέπειες. Η υπερβολή που χαρακτηρίζει τον Δία, πλέον από το ζώδιο του Τοξότη μπορεί επίσης να μας ωθήσει σε σπατάλες ή καταχρήσεις που δεν θα μας βγουν σε καλό, κυρίως στον τομέα της υγείας. (Σελήνη 6ος οίκος).

Ο 12ος οίκος συνδέεται και επηρεάζει την κατασκοπία, μυστικοί πράκτορες και μυστικές υπηρεσίες, εγκληματικότητα, Νοσοκομεία, Φυλακές. Συνδέεται με τους Ιχθείς και το ασυνείδητο. Είναι τα εντυπωμένα συναισθήματα που πολύ δύσκολα γνωρίζουμε από πού πηγάζουν. Παραδοσιακά έχει σχέση με χώρους περιορισμού – εγκλεισμού(σωφρονιστικά καταστήματα, νοσοκομεία, κοινωνικά ιδρύματα, κ.α.). Σηματοδοτεί τις έχθρες και τους κρυφούς εχθρούς ,τις δοκιμασίες και τις προδοσίες, την απομόνωση και την περίοδο εγκυμοσύνης .

Η προετοιμασία για την οριστική μετάβαση μας .Οι εκβιασμοί, τα ιδρύματα, μοναστήρια, εξορία, μυστικοί πληροφοριοδότες, σκλάβοι, αιχμάλωτοι. Οτιδήποτε κρυφό γενικότερα. Μοναξιά, μιζέρια. Αυτοκαταστροφή, φυλάκιση. Η δωρεάν ιατρική και περίθαλψη ,δημόσια νοσοκομεία ,μετανάστευση. Τα μεγάλα ζώα, ο ύπνος. Εδώ συναντούμε ό,τι είναι κρυφό και ο λαός δεν θα το μάθει σχεδόν ποτέ. Η μετανάστευση, ο παραγκωνισμός. Είναι το έγκλημα, οι φόνοι, οι εγκληματίες. Είναι και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αντιπροσωπεύει την παρασκηνιακή εξουσία. Τον ιδεαλισμό του λαού. Το κομμουνιστικό κόμμα. Την θρησκευτική πίστη. Την θάλασσα, την αλιεία και την ναυτιλία. Τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο 6ος οίκος παλιά ήταν ο οίκος των εχθρών. Συνδέεται με τις Ασθένειες , δημόσια υγεία ,δημόσιες υπηρεσίες.Στρατός και ναυτικό , πολεμικά πλοία και γενικώς οι εργαζόμενες τάξεις, συνθηκες διαβίωσης. Αντιπροσωπεύει τα εργατικά συνδικάτα. Τις εθνικές εκλογές.Την αστυνομία.Το υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αποκάλυψη σκανδάλων και παρανομιών, σε πολιτικο επίπεδο μπορεί να οδηγήσει επίσης σε διάλυση συνεργασιών και συμμαχιών σε γενικότερο επίπεδο. Ωστόσο μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες να οδηγήσει σε χρεοκοπία. Η δυνατή ευθυγράμμιση στον Σκορπιό, στην πανσέληνο της 23ης Οκτωβρίου,2018, θα έχει διάρκεια και σοβαρές επιπτώσεις ενώ η Αφροδίτη σε ανάδρομη πορεία θα φέρει απρόσμενες εξελίξεις καθώς και εκείνη συνδέετε με τον Ουρανό σε όψη αντίθεσης, καθώς συμβολίζει τη ειρήνη, τους διπλωμάτες και πρέσβεις αλλά και την οικονομία, τις τέχνες αλλά και τις εθνικές αξίες.

Η πανσέληνος Νοεμβρίου στις Πλειάδες αυξάνει κατα πολύ περισσότερο τον κίνδυνο στο να χάσετε την ψυχραιμία σας και να γίνετε σκληροί και αδίστακτοι. Το κλειδί για την αποφυγή του πόνου, της απώλειας και της θλίψης είναι η υπομονή και η πρόνοια. Ενώ η εξέγερση αλλά και η απογοήτευση μπορεί να αποδειχθούν δύσκολο να αποφευχθούν, μπορείτε όμως να απελευθερώσετε την ενέργεια αυτής της καυτής πανσελήνου με ασφάλεια χρησιμοποιώντας αυτοέλεγχο και μετριοπάθεια στην προσωπική σας ζωή; Η πανσέληνος θα έχει διάρκεια για δυο εβδομάδες μέχρι την νέα σελήνη της 7ης Δεκεμβρίου,2018.

Πρώτος δεκανος Διδύμων [Δίας]. Απειλεί με εισβολές/επιδρομές και λεηλασίες/αρπαγή από εχθρούς/κλέφτες. [Οκτώ σπαθιά]

 Η πανσέληνος της 23ης Νοεμβρίου απελευθερώνει αρκετή αρνητική ενέργεια λόγω των πλανητικών όψεων και των σταθερών αστεριών. Το τετράγωνο Σελήνης/Αρη, το ξαναείδαμε στην ματωμένη έκλειψη Ιουλίου, όπου φέρνει πικρία και θυμό για τις επόμενες δύο εβδομάδες και ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε ακόμη υπό την επιρροή της. Μια αντίθεση με τον Δία όμως θα ενισχύσει κατά πολύ περισσότερο αυτήν την δύσκολη ενέργεια, πλέον στο ζώδιο του Τοξότη που είναι πολεμικό ζώδιο.

Η Σελήνη στη 00 ° 52 ‘ των Διδύμων είναι στον ίδιο βαθμό με την Αλκυόνη/Alcyone, το κεντρικό αστέρι του συμπλέγματος των Πλειάδων. Οι Πλειάδες φέρνουν την αγάπη και την ειρήνη μόνο όταν σχηματίζουν θετικές όψεις. Ωστόσο, ο τετραγωνισμός με τον Άρη και απέναντι από τον Ήλιο και τον Δία απέχει πολύ από το να είναι καλά τοποθετημένοι στον ουράνιο θόλο.

ΟΨΕΙΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

 Το τετράγωνο Πανσελήνου/Αρη μεταξύ 6-3ου οίκου, που σχηματίζεται σημαίνει θυμό που σιγοβράζει και βγαίνει στην επιφάνεια, γι ‘αυτό φροντίστε να αποφύγετε να βλάψετε τον εαυτό σας ή να βλάψετε άλλους σε προσωπικο επίπεδο. Υπάρχει κίνδυνος όταν παίρνετε ρίσκα ή ενεργείτε παρορμητικά. Ωστόσο, η συγκράτηση θυμού και η απογοήτευση δεν είναι υγιής. Ο καταπιεσμένος θυμός μπορεί να εκδηλωθεί σωματικά ως πόνος στο σώμα σας, ατυχήματα, επιθετικές αντιδράσεις σε άλλους ή ως συγκρούσεις στο σπίτι σας. Θα υπάρξει πιθανώς κάποιος βαθμός συναισθηματικής δυσφορίας στις στενές σχέσεις, ειδικά με τις γυναίκες.

Βασικά, το κλειδί για το χειρισμό αυτής της γρήγορης και καυτής ενέργειας είναι να μπορέσετε να απελευθερώσετε τις απογοητεύσεις σας με ελεγχόμενο τρόπο. Αν έχετε ενοχλήσει κάποιον άλλο, μην είστε υπερβολικά αμυντικοί ή κακοί όταν μοιράζονται τα συναισθήματά σας μαζί σας. Κοψίματα ή εγκαύματα, ειδικά στην κουζίνα, υποδηλώνουν ότι δεν έχετε αντιμετωπίσει τα συναισθηματικά σας προβλήματα. Αντιμετωπίστε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε απειλημένοι, με θάρρος. Συναισθηματικές επιθέσεις από άλλους είναι εξίσου πιθανό να χάσετε την ψυχραιμία σας με έναν αγαπημένο σας.

Επίσης, σημειώνεται δυναμισμός και καταπίεση ταυτόχρονα, ο μεγαλύτερος εχθρός είναι τα νευρά και  η έλλειψη λογικής σε επικοινωνιακό επίπεδο. Αυτοί που συναλλάσσονται με το κοινό στην καθημερινή ζωή τους ίσως αντιμετωπίσουν δυσκολίες με τους άλλους ώστε να διαπεραιώσουν τις υποθέσεις τους με διπλωματία. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Η ανυπομονησία είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικο της όψης αυτής, όπως και η έντονη κριτική που μπορεί να ασκούν οι άλλοι ώστε να επιβληθούν στον χώρο της εργασίας για παράδειγμα.

Η όψη αυτή θα επηρεάσει τα σύνορα και τις σχεσεις-επικοινωνία-συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη, ωστόσο είναι ικανό να δημιουργήσει δραματικά περιστατικά και εντάσεις, λόγω της πανσελήνου και του Δια (πολλαπλασιάζω,μεγενθυνω, μάζες). Υπάρχει θυμός και εχθροπραξίες αλλά σημειώνεται και υπερβολικός φανατισμός. Απειλές και επιθέσεις σημειώνονται σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον σε συλλογικό επίπεδο. Η πανσέληνος τετραγωνίζει τον Αρη στον 3ο οίκο (γειτονικά κράτη, ΜΜΕ, μέσα μαζικής μεταφοράς, η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι συναλλαγές με τις γειτονικές χώρες. Οι μετοχές και τα ομόλογα.) Μην ξεχνάμε ότι η σελήνη εκφράζει θέματα εθνικής ασφάλειας, την θαλασσα.

Η Σελήνη απέναντι από τον Δία στον Τοξότη είναι πιθανό να προκαλέσει υπερβολική έλλειψη αυτοελέγχου και ανεπιθύμητη προσοχή, ωστόσο μεγεθύνει την ενέργεια αυτή κατά πολύ περισσότερο. Μπορεί να σας προστατεύσει λιγότερο από τα συναισθήματα και την ιδιωτική σας ζωή, γεγονός που μπορεί να σας αφήσει ευάλωτους στις όποιες παρεμβάσεις, τους ηθικούς σταυροφόρους και ακόμη και στο κοινό. Αυτή η πανσέληνος θα είναι πολύ προβληματική αν έχετε ήδη δυσκολία με τον αυτοέλεγχο ή κάποιο εθισμό. Μπορείτε να αντιδράσετε στην κτητική ή ζηλιάρικη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων και υποσυνείδητα να παγιδευτείτε σε αρνητικές συνήθειες και συμπεριφορές.

Σε συνδυασμό βέβαια με το τετράγωνο του Αρη, συνδέεται με μεγάλες φωτιές, και την βια. Δημιουργούνται ζημιές, σπατάλες σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και θρησκευτικές και νομικές συγκρούσεις σε πολιτικό επίπεδο, ανταρσία, απερισκεψία που μπορεί να οδηγήσουν σε τραγικά λάθη. Οι όψεις επηρεάζουν και τους μετανάστες, αφού ο Δίας πλέον στον Τοξότη συνδέεται με τους ξένους πολιτισμούς και ανθρώπους και ίσως η τρομοκρατία γίνετε με διαφορετικό τρόπο. Πολλοί άνθρωποι θα βιώνουν με έντονο τρόπο τα περιστατικά, και μπορεί να ανάβουν η να θυμώνουν με τις όποιες αδικίες. Αντίδραση θα υπάρξει και στους περιορισμούς των ελευθεριών καθότι ο Τοξότης αντιπροσωπεύει την αξία αυτή, και οι εκδηλώσεις ανεξαρτησίας θα είναι έντονες εφόσον αυτή, αλλά και η ασφάλεια απειλείται, ακόμα και σε συμφωνίες, δεσμεύσεις η και ευθύνες.

Αν και η προσωπική ελευθερία είναι σημαντικη τουλάχιστον μέσα σε μια προσωπική μας σχέση για παράδειγμα, κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου, καλό θα ήταν να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με περισσότερη αισιοδοξία, τοποθετώντας πνευματικούς στόχους, κίνητρα, ενδιαφέροντα και ορίζοντες όπου είναι σημαντικοί και θα συμβάλλουν στην αυτοβελτιωση του καθενός.

Σε πολιτικο επίπεδο βλέπουμε ήδη ότι πολλές χώρες της Ευρώπης αποσύρονται από το σύμφωνο μετανάστευσης και αυτό θα βάλει φωτιά στις εξελίξεις, διότι ο Δίας στον Τοξότη είναι ισχυρός στο σπίτι του, αλλά συνδέεται και με την διεθνή διπλωματία, την πολιτική και σύνορα. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν τώρα ισχυρές απόψεις για τα ατομικά τους δικαιώματα, ειδικά όταν τους έχουν κακομεταχειριστεί ενώ κάποιοι θα χρειαστεί να επανεξετάσουν και να προσαρμόσουν τις ηθικές τους απόψεις. Σαφώς, δε οι δήθεν ηθικολόγοι και θρησκευόμενοι είναι πιθανόν να κάνουν έντονα την εμφάνιση τους ειδικά μέσα από τα μίντια.

Ο Ήλιος στον χάρτη της πανσελήνου κυβερνά τον 9ο οίκο της εξωτερικής πολιτικής αλλά και η Σελήνη τον 8ο οίκο της οικονομίας.

Το τετράγωνο Αρη/Δια μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπερβολικά ενεργητικοί και σέξι σε προσωπικο επίπεδο για παράδειγμα, αλλά μπορεί επίσης να σας κάνει παρορμητικούς και απότομους στους τρόπους. Σας προμηθευθεί με ενέργεια και θάρρος ώστε να αναλάβετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα η να αντεπιτεθείτε τους αντιπάλους σας αν αισθάνεστε ότι απειλείστε αλλά μια αμυντική προσέγγιση θα είναι πολύ καλύτερη.

Η πανσέληνος αυτή δεν είναι θετική για να επιτεθείτε προς όποια κατεύθυνση,(Αρης στους Ιχθείς δεν είναι από τους τολμηρούς ωστόσο σημαίνει και οπισθοχώρηση) πολλές φορές η σιωπή όμως αποδεικνύεται χρυσός και πολύ ανώτερη, αφού ο Τοξότης, συνδέεται με τη υψηλή νοημοσύνη, ειδικά χωρίς να υπάρχει κάποια πρόκληση. Χωρίς προοπτική όμως και στρατηγική, οι εξαντλητικές ενέργειες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αμηχανία, ατυχήματα ή τραυματισμούς αλλά και αποτυχία σχεδίων.

Τέλος, μετρήστε την ενεργειακή σας απόδοση για να αποφύγετε την φυσική ή συναισθηματική εξάντληση. Το τετράγωνο Αρη-Δια επίσης συνδέεται με την ανυπακοή ενάντια σε κανόνες και περιορισμούς, προς τους ανωτέρους, συνδέεται με την βιασύνη, την υπερβολή.

Πολλές φορές ωθεί τους ανθρώπους να είναι υπερβολικά ενθουσιώδης ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον καθημερινό ανταγωνισμό που υπάρχει μέσα στην ζωή τους, είτε για να τα βγάλουν πέρα η στα επαγγελματικά τους.

Είναι αυτοί που λεμέ που πατάνε επί πτωμάτων η μπορεί να κάνουν ότι χρειαστεί για να κερδίσουν ώστε να πάρουν αυτό που επιθυμούν. Ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανόμαστε θλίψη η κατάθλιψη καθότι το τετράγωνο αντιπροσωπεύει την μάχη ανάμεσά στο σκοτάδι και το φως, το ψέμα και την αλήθεια.

Το τετράγωνο Αρη-Δια δείχνει την απόφαση να διαλύσει, να δημιουργησει εντάσεις και προστριβές για χάρη του ξεκαθαρίσματος καταστάσεων που μας έχουν βαλτώσει η είναι σε αδιέξοδο σε οποιοδήποτε επίπεδο. Πρέπει κάποιος να είναι προικισμένος με κουράγιο και υπομονή αλλά και να απολαμβάνει τις όποιες προκλήσεις, κυρίως τις πνευματικές.

Σε πολιτικο επίπεδο θα δούμε να δημιουργούνται τεράστιες συγκρούσεις και διαφωνίες σε θρησκευτικό επίπεδο, θα δούμε θρησκευτικό φανατισμό, θα δούμε ανθρώπους να αγωνίζονται μέσω της δικαιοσύνης, θα υπάρξουν σφοδρές συγκρούσεις και στον χώρο της παιδείας, συνδέεται με τους πνευματικούς πολεμιστές της ζωής, ανθρώπους να αγωνίζονται για να υποστηρίξουν τις  ισχυρές πεποιθήσεις τους. Κάποιοι μπορεί να προβούν σε ηρωικές πράξεις. Είναι οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τα όνειρα τους, για πνευματικούς σκοπούς και αξίες. Θα δούμε τους ικανούς οργανωτές, ακαδημαϊκούς, φοιτητές της νομικής, συγγραφείς νόμων, και οι δημόσιοι υπάλληλοι η με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ακόμα και στην τέχνη.

Το τετράγωνο μεταξύ των δυο δημιουργεί κοινωνίες κατακτητές αλλά όμως και οι άνθρωποι κατακτούν τον κόσμο των μηχανών, όπου γίνεται συνεχώς μια προσπάθεια να διευρυνθούν, να μάθουν, να βελτιωθούν καλύτερα και να αναπτυχθούν. Η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια για το τετράγωνο του Άρη-Δία ακόμη και αν το τετράγωνο αυτό, παράγει βέβαια κάποια ατυχήματα η αναποδιές στην πορεία. Ο Αρης στους Ιχθείς δημιουργεί επιθέσεις στη θαλλασσα. Επίσης μεγάλες πυρκαγιές.

Η προστασία από τον Δία θα εξυπηρετήσει καλά, ειδικά τον χώρο της επιστήμης. Όμως μας δείχνει ότι μέσα σε μια αέναη μάχη για βελτίωση, ο άνθρωπος αποκτά τραύματα και πληγές που είναι το τρόπαιο του. Το μήνυμα της όψης αυτής είναι “αγωνίσου για τα όνειρα σου”.

 

Παραδείγματα ανθρώπων με αυτή την όψη υπήρξαν ο Βίνσεντ βαν Γκογκ που δεν έζησε αρκετά για να απολαύσει την οικονομική του επιτυχία Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι ο Βαν Γκογκ ήταν βαθιά θρησκευτικός και κάποτε ήθελε να γίνει πάστορας. Ενώ εργάστηκε ως ιεραπόστολος. Υπάρχουν ισχυρισμοί πως ο βαν Γκογκ είχε απειλήσει να σκοτώσει τον Γκωγκέν και προέβη στο κόψιμο του αυτιού του αναζητώντας ένα είδος κάθαρσης από τις τύψεις του. Τον Ιούλιο του 1890, ο βαν Γκογκ εμφανίζει συμπτώματα έντονης κατάθλιψης και τελικά αυτοπυροβολείται στο στήθος στις 27 Ιουλίου ενώ πεθαίνει δύο ημέρες αργότερα. Η επίδρασή του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φοβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική.

Ο Richard Gere είναι ένα τέλειο παράδειγμα Αρη-Δια. Το παθιασμένο τετράγωνο Αρη-Δια μπορεί να σε μετατρέψει σε σύμβολο του σεξ, όπως στις ταινίες του όπως η «Pretty Woman» και ο «Officer & A Gentleman». Ως αποτέλεσμα, ονομάστηκε το περιοδικό People ‘Sexiest Man Alive’ το 1999. Η πνευματική πλευρά του Δία όμως στη συνέχεια έρχεται έντονα στη ζωή του Gere. Αυτός ανατράφηκε στην μεθοδιστική εκκλησία και ο πατέρας του ήθελε αρχικά να γίνει ιερέας.

Ο Gere έδειξε ενδιαφέρον για τον Βουδισμό στα είκοσι του, στη συνέχεια σπούδασε Zen Buddhism για 6 χρόνια. Ταξίδεψε στο Νεπάλ και συναντήθηκε με τον 14ο Δαλάι Λάμα και στη συνέχεια έγινε θιβετιανός βουδιστής. Έκανε εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Θιβέτ, εξαιτίας του οποίου απαγορεύεται οριστικά να εισέλθει στην Κίνα. Ο Gere είναι προφανώς παθιασμένος (ο Άρης) για ξένους πολιτισμούς (Δία). Ο Άρης, απέναντι από τον Δία, είναι μια εντυπωσιακή ενέργεια που εξυπηρετεί ευγενείς, πνευματικούς σκοπούς. Εξαιτίας της συγκεκριμένης όψης προφανώς,  υποστηρίζει ενεργά μια οργάνωση αφιερωμένη στην προστασία των δικαιωμάτων και των εδαφών των φυλετικών λαών σε όλο τον κόσμο».

Γνωστές προσωπικότητες με αντίθεση -τετράγωνο Αρη-Δια, ήταν και ο Bruce Lee, ο Hugh Grant, ο Colin Firth, ο David Copperfield, Richard Wagner, Friedrich Nietzsche, Madeleine McCann, Mahatma Gandhi, Sedna Discovery. Ο Henry VIII της Αγγλίας, ο Helmut Kohl, η Ίντιρα Γκάντι, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, η Γκουίνεθ Πάλτροου, Ρόμπι Γουίλιαμς, Nat King Cole, John Coltrane, Chuck Berry, Απαγωγή Madeleine’ McCann.

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΥΟΝΗ

Το σταθερό αστέρι Alcyone στο 00 ♊ 15 είναι το κύριο αστέρι των Πλειάδων στον αστερισμό του Ταύρου.

Αν είναι με θετικές όψεις, οι Πλειάδες φέρνουν την αγάπη και την υπεροχή, καθιστώντας τους ανθρώπους φιλόδοξους, αισιόδοξους και ειρηνικούς. Δίνουν πολλές μετακινήσεις και ταξίδια, επιτυχία στη γεωργία και με δραστήρια νοημοσύνη. [2] Ενδείκνυται ιδιαίτερα για γεγονότα που επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή. [3] Οι Πλειάδες μπορούν να ανεβάσουν τους ανθρώπους σε μια υψηλή θέση με τιμή και δόξα. [4] Ακόμη και αν «προσβάλλονται», κάνουν έναν εξαιρετικό σύμβουλο σε άλλους κατά την περίοδο πένθους. [5]

Ωστόσο, η πανσέληνος αυτή είναι σε σύνοδο με την Alcyone αλλά δεν είναι καλά συνδεδεμένη με την πανσέληνο. Ο Πτολεμαίος έλεγε ότι η Αλκυόνη είναι φύσεως Σελήνης και Άρη, ακριβώς όπως η θυελλώδης όψη τετραγώνου που ενεργοποιείται στον σημερινό χάρτη. Οι Πλειάδες μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς στα μάτια και το πρόσωπο και ακόμα και τύφλωση, ειδικά όταν σχηματίζουν σκληρές όψεις προς τον Άρη.

Οι Πλειάδες προκαλούν θλίψη, πένθος, θλίψεις και τραγωδίες. [4] Η Alcyone φέρνει βαθιά θλίψη, τραγωδίες και πένθος, εξορία, καυγάδες και διχόνοιες, βίαιους θανάτους. [5] Μπορεί να κάνει τους ανθρώπους σκληρούς, αδίστακτους και αναξιόπιστους. Η εχθρότητα από άλλους, η πτώση από την εξουσία, η ντροπή και η βία. Δείχνει ασθένεια, ατυχία, πληγές, τραυματισμούς, ντροπή, φυλάκιση.

ΜΥΘΟΣ

Οι Αλκυονίδες ημέρες οφείλουν το όνομά τους στην ελληνική μυθολογία. Η Αλκυόνη ήταν κόρη της Ενάρετης και του Αιόλου,  που είχε ορίσει ο Δίας να κρατά τους ανέμους στον ασκό του. Επρόκειτο για πανέμορφη κοπέλα, που παντρεύτηκε τον νεαρό Κύηκα και ζούσε δίπλα στη θάλασσα. Ήταν τόσο ευτυχισμένοι που πίστευαν ότι δεν ήταν θνητοί αλλά θεοί του Ολύμπου. Μάλιστα αποκαλούσαν ο ένας τον άλλον με τα ονόματα του Δία και της Ήρας και ζητούσαν και  από τους υπόλοιπους κατοίκους της περιοχής να τους αποκαλούν έτσι. Όταν το έμαθε ο Δίας εξαγριώθηκε και αποφάσισε να τους εκδικηθεί….

Μια μέρα ο Κύηκας πήγε με τη βάρκα του για ψάρεμα. Η Αλκυόνη είχε κακό προαίσθημα και τον παρακάλεσε να μείνει σπίτι, αλλά εκείνος δεν την άκουσε. Ο Δίας προκάλεσε τρικυμία και έριξε κεραυνό στη βάρκα του. Ο νεαρός βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να κολυμπά αλλά δεν κατάφερε να σωθεί από τα μανιασμένα κύματα. Όταν η Αλκυόνη είδε τα ξύλα του καραβιού να επιπλέουν άρχισε να θρηνεί τον χαμό του αγαπημένου της. Ο Δίας τους λυπήθηκε και αποφάσισε να τους μεταμορφώσει σε θαλασσοπούλια. Ο Κύηκας μεταμορφώθηκε σε θαλασσοπούλι και η Αλκυόνη σε ένα πανέμορφο μικρό πουλί με γαλάζια φτερά που πήρε το όνομά της….

Το πουλί συνέχισε να ζει στην ακροθαλασσιά αλλά δεν μπορούσε να αναπαραχθεί καθώς γεννούσε τα αυγά του τον χειμώνα και τα κύματα της θάλασσας παρέσερναν τη φωλιά του. Ο Δίας τη λυπήθηκε και αποφάσισε να αλλάξει τα καιρικά φαινόμενα για χάρη της. Όρισε μερικές μέρες του χρόνου η θερμοκρασία να ανεβαίνει, να σταματούν οι βροχές και οι άνεμοι, ώστε να μπορεί να γεννήσει τα αυγά της. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμασαν τις ηλιόλουστες μέρες «Αλκυονίδες» και μέχρι σήμερα το μικρό πουλί που κάθε χρόνο ξεχειμωνιάζει στην Ελλάδα, καταφέρνει να γεννά τα αυγά του καταμεσής του χειμώνα, χάρη στην παρέμβαση του αρχηγού του Ολύμπου… http://www.mixanitouxronou.gr/alkioni-kori-tis-enaretis-pou-edose-to-onoma-tis-stis-alkionides-meres-giati-tin-ekdikithike-o-dias-ke-gia-logariasmo-tis-allaxan-ta-kerika-fenomena/

Αυτό που παρατηρούμε στον χάρτη, είναι ότι η σύνοδος Ηλίου (Kajam -ισχυρά πάθη)-Δια είναι πολύ κοντά στον ωροσκόπο της πανσελήνου οπότε είναι και πολύ δυνατή. Ο Ερμής επίσης είναι πολύ κοντά, σε ανάδρομη πορεία στον αστερισμό του Αντάρη (Antares).

Με τον Ερμή- Αντάρη (Antares): Κάποιος που είναι ύποπτος, κακώς κατηγορεί τους φίλους, δεν είναι δημοφιλής, χρησιμοποιεί εκκλησιαστική επιρροή στις επιχειρήσεις, χρήματα που αποκτώνται αργά και με μεγάλη δυσκολία, κίνδυνος ασθένειας για τους ντόπιους και την οικογένειά και θάνατο ενός συγγενή στο σπίτι ή μακριά. [Robson *, σελ. 138.]

Ερμής- Αντάρης (Antares): Ψυχική εμμονή με ένα πρόσωπο η αντικείμενο, φοβισμένη σκέψη, ανάγκη για περισσότερη αντικειμενικότητα.

Παράδειγμα: Γεννιέται ο όρος “σαδισμός” από τον Μαρκήσιο ντε Σαντ, Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος με ηδονιστικές, κυρίως, και αθεϊστικές θεωρήσεις, που κατέστη περιώνυμος για την γενετήσια διαστροφή της απόλαυσης του εκδηλούμενου φόβου, τρόμου και πόνου που προκαλούσε στις συντρόφους του, όπου και εκ του τίτλου του η καθιέρωση του όρου σαδισμός.

Επίσης ο Αρης είναι σε σύνοδο με τον Fomalhaut– Κακόβουλος, πάθος, εκδικητικός, πολλούς μυστικούς εχθρούς, ενδέχεται να ντροπή και καταστροφή, κίνδυνος από δαγκώματα και από δηλητηριώδη πλάσματα. [Robson *, ρ.166.] Συνδέεται με τον πνευματικό πολεμιστή, έναν μυστικιστικό ήρωα, η με αρνητικές όψεις Αρη ενδέχεται να υπάρξει τυφλός φανατισμός.

Παράδειγμα: Claudio Acquaviva, S.J. (14 Σεπτεμβρίου 1543 – 31 Ιανουαρίου 1615) ήταν Ιταλός Ιησουίτης ιερέας που εκλέχτηκε το 1581 ως πέμπτος ανώτερος στρατηγός του τάγματος του Ιησού.

Sadalmelik με τον Άρη: Φήμη μέσα από τις ανακαλύψεις στην επιστήμη ή τις εφευρέσεις, τα οφέλη δεν διαρκούν.

Acrab σε σύνοδο με Δια- Υποκρισία, προσποιείται με θρησκευτικό ζήλο, κληρονομιές που αντιμετωπίζουν νομικές δυσκολίες. [Robson *, σ.170.]

Dschubba Με τον Δία: Ελαφριοί, ανέντιμοι, διαλυμένοι, χαμηλοί σύντροφοι, κίνδυνος φυλάκισης. [Robson *, σ.172.]

Yed Prior-Posterior/ Από τη φύση του Κρόνου και της Αφροδίτης. Προκαλεί ανηθικότητα, ντροπή και επανάσταση. [Robson *, σελ.218.]

ΑΛΛΕΣ ΟΨΕΙΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ

Στην πανσέληνο βλέπουμε και άλλες αρνητικές όψεις ,που συμβάλλουν, σε όλα τα παραπάνω, όπως το τετράγωνο Ηλίου-Αρη (αναστάτωση, βιασύνη, απερισκεψία, βια) που ενισχύουν το τετράγωνο, το κουινκαξ Ηλίου-Ουρανού που σηματοδοτεί ισχυρές εντάσεις, η αντίθεση Αφροδίτης -Ουρανού που είδαμε πρόσφατα, το τετράγωνο Ερμή-Αρη που συνδέεται με φασαρίες και δικαστικές υποθέσεις. Όλα αυτά συνδέονται με ισχυρές πυρκαγιές και εκρήξεις πάσης φύσεως, ηλιακές εκρήξεις, φανατισμό και επιθέσεις, εκβιασμούς ενώ και η σεισμική δραστηριότητα είναι πιθανόν να συνεχιστεί.

Οι εξωτερικοί πλανήτες βρίσκουν δυσκολία στο να συνεργαστούν με άλλους πλανήτες. Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 6ο οίκο, αλλά κυβερνά και τον 8ο οίκο (θάνατος, μετάλλαξη, οικονομία, χρέη, διαχείριση, συντάξεις κτλ), τον 1ο. Ο Ήλιος τον 9ο,12ο .(εξωτερική πολιτική, ηγέτες,) Ο Ερμής τον 7,10,12 (κυβερνήσεις, εχθρικές σχεσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες).ο Αρης τον 5ο, 12ο (παιδιά, σχολεία, νέοι, πρωθυπουργός, πρεσβείες,).Η πανσέληνος ενισχύει την τρομοκρατία και πιθανούς ξεσηκωμούς από μετανάστες. Η όψη αυτή συνδέεται με τις πλημμύρες αλλά και την τρομοκρατία μεγάλης έκτασης.

Ο Άρης στους Ιχθείς, σημαίνει ένα πλήθος χιονιού και βροχής, και θα υπάρξει θνησιμότητα στα νότια μέρη. Και θα διαλυθούν τα περισσότερα βασίλεια, και αυτό σημαίνει τη δολοφονία βασιλιάδων και μεγιστάνων και των πλούσιων και ευγενών (δηλαδή εκείνων που είναι κατάλληλοι για μια βασιλεία). Μια σπανιότητα των καρπών υποδηλώνεται ακόμη και στο κρασί που θα υποστεί βλάβη και καταστροφή. Επομένως, θα υπάρξουν πολύ λιγότερα από όσα θα περίμεναν οι άντρες. Και τα ιπτάμενα ζώα που εμποδίζουν θα υποστούν βλάβη, όπως οι μύγες και τα παρόμοια.

Και αν το γεωγραφικό πλάτος του βόρεια, σημαίνει την καλοσύνη του αέρα και την καθαρότητα του. Και αν το γεωγραφικό πλάτος του νότιο, αυτό σημαίνει μια αφθονία ακρίδων (αλλά δύσκολα θα παρεμποδίσουν). Και αν ανατολίτικος, αυτό σημαίνει τη δολοφονία των πλούσιων και μεγάλων ανδρών. Ο Αρης στους Ιχθείς συνδέεται με πισώπλατα μαχαιρώματα και προδοσίες.

 Οι ηγέτες που επηρεάζονται  είναι Ο Ερντογαν, ο Σαλβινι και ο Ντόναλντ Τραμπ.

43-Minor-Swords-08ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΙ 8 ΣΠΑΘΙΑ

Η γυναίκα που απεικονίζεται στα 8 Σπαθιά νιώθει χαμένη και μόνη. Δεν μπορεί να δει γιατί έχει δεμένα τα μάτια. Δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα επειδή είναι περιορισμένη από μια φυλακή σπαθιών. Φαίνεται ότι είναι μακριά από το δικό της μέρος που νιώθει ασφάλεια μακριά σε ένα λόφο. Πώς μπορεί να επιστρέψει πίσω; Δεν γνωρίζει καν με ποιον τρόπο να πάει.

Τα Οκτώ Ξίφη αντιπροσωπεύουν εκείνες τις στιγμές που αισθανόμαστε χαμένοι, μέσα σε απόγνωση, σύγχυση και αδυναμία. Η βοήθεια και η ανακούφιση φαίνονται να είναι πολύ μακριά η να αργούν.

Μερικές φορές αισθανόμαστε περιορισμένοι από συγκεκριμένες περιστάσεις που έχουν δημιουργηθεί. Ξυπνάμε μια μέρα σε μια αδύνατη κατάσταση. Αδιέξοδο στην εργασία. Μια ταραγμένη σχέση. Βουνά χρέους. Πως έγινε αυτο? Δεν έχουμε ιδέα. Ακόμα και λίγα προβλήματα μπορούν να μας κάνουν να νιώθουμε παγιδευμένοι. Απλά δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος. Μερικές φορές η ζωή φαίνεται ωραία – στην επιφάνεια. “Έχω ό,τι θέλω, πρέπει να είμαι χαρούμενος, έτσι ποιο είναι το πρόβλημα;” Απλά δεν το ξέρουμε. Είμαστε συγκεχυμένοι και αβέβαιοι.

Τα Οχτώ Σπαθιά είναι συχνά ένα σημάδι ότι κατευθυνόμαστε προς (ή ήδη σε) μια κατάσταση στην οποία θα αισθανθούμε την έλλειψη ελευθερίας και επιλογών. Τέτοιες καταστάσεις είναι δύσκολες επειδή, όσο περισσότερο εισερχόμαστε σε αυτά, τόσο πιο περιορισμένοι θα αισθανόμαστε. Σε κάθε βήμα, οι επιλογές μας φαίνεται θα περιορίζονται μέχρι να αισθανθούμε εντελώς κολλημένοι.

Όταν βλέπετε αυτή την κάρτα, θυμηθείτε ότι πάντα υπάρχουν επιλογές και ισχύ. Ανεξάρτητα από το πόσο παγιδευμένοι αισθανόμαστε, μπορούμε να βρούμε μια διέξοδο εάν πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι δυνατόν. Το νεαρό κορίτσι στην εικόνα θα μπορούσε να ελευθερωθεί. Θα μπορούσε να σκαρφαλώσει ελεύθερο, να σκίσει τον επίδεσμο που έχει στα μάτια της και να κτυπήσει τα σπαθιά. Οι λύσεις δεν είναι πάντα εύκολες σε ένα τέτοιο σημείο, αλλά υπάρχουν. Αποκτήστε περισσότερη σαφήνεια της σκέψης και του σκοπού σας (τα ιδεώδη σπαθιά) και χρησιμοποιήστε τα για να κάνετε αυτό το πρώτο βήμα προς την επιστροφή σας πίσω στο σπίτι.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ότι τα 8 Σπαθιά συμβολίζουν μια συγκεκριμένη κατάσταση σε μια συγκεκριμένη περίοδο και δεκανους ζωδίων. Συμβολίζει ακριβώς και το τετράγωνο Αρη-Δια, είτε σε συλλογικό είτε σε προσωπικο επίπεδο.

 • αίσθημα περιορισμού
 • περιβάλλομαι από εμπόδια
 • παραμένοντας σε περιορισμένη κατάσταση
 • αίσθηση παγιδευμένη από περιστάσεις
 • λίγες επιλογές
 • είμαι τυφλός προς στην ελευθερία
 • αίσθημα διωγμού- διωγμοί
 • νιώθω μπερδεμένος
 • δεν είμαι σίγουρος με ποιον τρόπο να επιστρέψω
 • απώλεια
 • έλλειψη κατεύθυνσης
 • αισθανόμαστε συντριβή
 • χρειαζόμαστε καθοδήγηση και σαφήνεια
 • δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει
 • αίσθημα αδυναμίας
 • περιμένοντας εξωτερική διάσωση
 • αμφιβολίες
 • αποφεύγοντας την ευθύνη
 • αναζητώντας έναν ιππότη
 • θυματοποίηση
 • αποδεχόμενοι την αδράνεια

Η πανσέληνος στις 0 μοίρες των Διδύμων επηρεάζει τον 1ο οίκο της χώρας μας, όπου συμβολίζει τον λαό μιας χώρας, την γενική κατάσταση και κακά τα ψέματα συμβολίζει την διαίρεση και την διχόνοια (οι απλοί άνθρωποι, η δημόσια υγεία, οι γενικές συνθήκες της χώρας και γενικώς το υπουργείο εσωτερικών και δημοσίας τάξης) και εκεί σχηματίζεται όψη αντίθεσης με τον 7ο οίκο, δηλαδή σε αντίθεση με Ήλιο, Δια και Ερμή στον Τοξότη, δείχνοντας ασθένεια, αναταραχή και δυσαρέσκεια σε σχέση με πολλά θέματα ταυτόχρονα.

Το γεγονός ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον 7ο οίκο πρέπει προσεχτικά να διερευνηθεί διότι συμβολίζει τον ηγέτη όμηρο μιας δύσκολης κατάστασης η ακόμα και ένα θρησκευτικό ηγέτη η θα βρεθεί πολύ στριμωγμένος. Ο Ερμής εκφράζει διπλωματικές αδικίες, παραβίαση των συνθηκών, εμπορικές διαφορές με ξένες χώρες και γενική διαφωνία και προβλήματα στις διεθνείς υποθέσεις. Η αντίθεση με τον Δια, θα προκαλέσει διαμάχες με ξένες δυνάμεις σε σχέση με οικονομικά, θρησκευτικά και νομικά ζητήματα, μετά την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου. Ο διαχωρισμός Κράτους- Εκκλησίας θα φέρει προβλήματα και εκβιασμούς.

Η σύνοδος Κρόνου-Δια και το τετράγωνο Κρόνου-Πλούτωνα σταθερά υπάρχουν στον χάρτη πιέζοντας όλο και περισσότερο και φορτώνοντας όλο και με περισσότερες ευθύνες στο οικονομικό θέμα και ειδικά περί συντάξεων.

Υπό αυτές τις αστρολογικές συνθήκες στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να κριθεί και η τύχη των συντάξεων, αν δηλαδή θα περικοπούν από 1η Ιανουαρίου του 2019 όπως έχουν ψηφίσει οι βουλευτές της κυβέρνησης. Μία πρώτη εικόνα για τη στάση της Κομισιόν στο θέμα των συντάξεων αναμένεται την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, όποτε και η Επιτροπή θα ανακοινώσει τις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό έλλειμμα ή πλεόνασμα, το χρέος και  την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΕΕ. Ωστόσο, η τελική απόφαση αναμένεται στο Eurogroup της 19ης Νοεμβρίου.

Την ημέρα εκείνη η Σελήνη στον Κριο κυβερνά τον 8ο οίκο, ενώ τετραγωνίζει τον Κρόνο στον 2ο οίκο, καθώς το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα-Ουρανού κάνοντας λόγο για βαριές απώλειες, αδυναμία και αστάθεια. Ενώ Κρόνος και Πλούτωνας συνυπάρχουν στον 2ο οίκο. Άν και θα ευχόμουν ο Δίας να αντισταθμίσει κάπως τα πράγματα, αυτό από πρακτικής άποψης, ίσως να μην είναι εφικτό. Άν ναι, θα λέγαμε ότι ειναι θέμα τύχης, αν και θα μπορούσε! Με το τετράγωνο Αρη-Δια πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν, αλλά τουλάχιστον ελάχιστα μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτά που σας έχουν υποσχεθεί, αλλά ο αντίθετο.

Πίσω στον χάρτη πανσελήνου της 23ης Νοεμβρίου, Αρης και Πωσειδωνας στον 11ο οίκο, τετραγωνίζουν τους τρεις πλανήτες στον 7ο . Σηματοδοτεί μια κρίση, αστάθεια και βαρύ κλίμα σε πολιτικο επίπεδο, αφού γίνεται στον σταυρό των μεταβλητών. Αυτό σηματοδοτεί εκρηκτικά γεγονότα, ατυχήματα, ίσως μια τρομοκρατική επίθεση ή έντονα και αρκετά εκρηκτικά περιστατικά με μετανάστες. Το βέβαιο όμως είναι ότι θα υπάρξει δυσαρμονία και προβλήματα με διεθνής συμφωνίες, ακόμα και το σπάσιμο διεθνών συμφωνιών η ρήξεις, αλλά προβλήματα και με τις οικονομικές μας υποχρεώσεις και συμφωνίες που έχουν γίνει με τις υπερδυνάμεις.

Λόγω δυσαρμονίας στο ζώδιο των Διδύμων συνδέεται με την διάσπαση κομμάτων και τον διαχωρισμό του ελληνικού λαού, την διαίρεση, το ψέμα, τους απατεώνες, και σκάνδαλα τα οποία θα συνεχίσουν να αποκαλύπτονται δημιουργώντας αστάθεια. Η προδοσία συνεχίζεται. Οι όψεις προειδοποιούν ένα έθνος να είναι επιφυλακτικό ενάντια σε συνομωσίες, σχέδια, και μυστικές επιθέσεις. Σηματοδοτεί επίσης σκάνδαλα, πολιτικά διαζύγια, εγκλήματα και ανηθικότητα και πολλά δυσάρεστα και αηδιαστικά επεισόδια στα δικαστήρια-θρησκεία-ανώτερη παιδεία και ότι αντιπροσωπεύει ο Δίας στον Τοξότη.

Ο Δίας στον Τοξότη θα επηρεάζει και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αφού είναι Τοξότης, μπαίνοντας σε μια δύσκολη περίοδο, όπου θα δημιουργηθούν προβλήματα, και μια εικόνα αποσύνθεσης. Κατά τον ιδιο περίπου τρόπο με αρνητικές όψεις κουινκαξ επηρεάζει και τον χάρτη Μεταπολίτευσης, σε κομματικό επίπεδο.

Ήλιος και Σελήνη τετραγωνίζουν τον Αρη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αντιμετωπίζοντας σφοδρές αντιδράσεις και οργή από την αντιπολίτευση και τον λαό.

Η πανσέληνος θα επηρεάσει αρνητικά τις σχεσεις μας με την Αλβανία που επίσης ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη (28-12-1912), με Κρόνο στους Διδύμους. Η αντίθεση Ηλίου-Κρόνου-Αρη, σημάνει κίνδυνο και ίσως πτώση του Ραμα, ενώ και πάλι η χώρα αυτή θα βιώσει ολοκληρωτικές αλλαγές, επηρεάζοντας τις σχέσεις με τα γειτονικά της κράτη με πολύ αρνητικό τρόπο( Ήλιος και Δίας στον 7ο οίκο της Ελλάδος). Η όψη αντίθεσης καθιστά την Αλβανία ως ένα πολύ επικίνδυνο εχθρό για την σταθερότητα στα Βαλκάνια αφού θα προσπαθήσει να είναι κυρίαρχη στις εξελίξεις με επιβλητικό τρόπο, αλλά θα υπάρξουν προβλήματα και εμπόδια. Από την ίδια όψη επηρεάζεται ουτωσι άλλως και από τον δεύτερο χάρτη της και ίσως να μην είναι τυχαίο  στα ζώδια του Αιγόκερω- Καρκίνου. (11-1-1946) Σίγουρα θα πρεπει να ετοιμάζονται για πολλά αφού άλλαξε και ο Βόρειος-Νοτιος Δεσμός.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι ο Δίδυμος κυβερνά τον τρίτο οίκο επικοινωνίας, ιδεών και τα άμεσα μέλη της οικογένειας. Συνδέεται με τον Ερμή τον πλανήτη της επικοινωνίας, συμφωνίες, που θα είναι σε ανάδρομη πορεία, τα ταξίδια, τις μετακινήσεις και μίντια αλλά και τους νέους.

Αυτή η πανσέληνος σχηματίζει ένα συγκρουσιακό ταυ-τετράγωνο με τον Δία και τον Άρη όπου φέρνει θυμό, μεταβλητότητα ,αστάθεια, δυσαρμονία ή ακόμα και βία. Δεν θα εκπλαγώ αν δεν δούμε βία σε συλλογικό επίπεδο. Με αυτή την πανσέληνο πρέπει να σεβαστούμε και να βαδίσουμε προσεκτικά.

Στις 30 Νοεμβρίου, η αντίθεση Αφροδίτης-Ουρανού ξανά για τρίτη φορά σημαίνει ότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν πάλι μια  ξαφνική ή απροσδόκητη στροφή, μπορεί να συμβούν απροσδόκητα γεγονότα και όπως και να δούμε μια αλλαγή ή πτώση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Βέβαια μια σημαντικη αστρολογική αλλαγή που είχαμε είναι ότι ο Βόρειος-Νότιος Δεσμός εισχώρησαν στα ζώδια Καρκίνου -Αιγόκερω το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου, 2018. Είναι αρκετά συγκρουσιακό προς τα ζώδια Κριου-Ζυγού, όπως σας είναι γνωστό, και συνδέεται με τις γυναίκες και τις αξίες, το συναίσθημα των λαών αλλάζει γρήγορα με ένταση. Καθώς ο Καρκίνος και ο Ουρανος βρίσκονται στην 29η μοίρα βαθμό, θα υπάρξουν σημαντικές συγκρούσεις.

Καθώς ο βόρειος δεσμός θα επιστρέφει στον Καρκίνο (μέχρι το 2020), οι άνθρωποι θα απαιτούν περισσότερη φροντίδα, προστασία, εθνική ασφάλεια  και συναισθηματική θεραπεία.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΖΑΙΧ ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ

Πολλά είναι αυτά που ξαναήρθαν στην μνήμη μου, με αφορμή  την εκλογή του Ζαΐχ Μπολσονάρου. Στροφή λοιπόν προς την ακροδεξιά. Ο Ζαΐχ Μεσσίας Μπολσονάρου ( Jair Messias Bolsonaro) είναι Βραζιλιάνος πολιτικός και πρώην αξιωματικός του στρατού. Έχει εκλεγεί πρόεδρος της Βραζιλίας και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα στην 1η Ιανουαρίου 2019. Είναι μέλος του κόμματος Partido Social Liberal.

Έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις λόγω των θέσεων του σε μια σειρά από ζητήματα. Ειδικότερα έχει εκφραστεί θετικά για τη στρατιωτική δικτατορία που κυβέρνησε τη Βραζιλία από το 1964 μέχρι το 1985[3], υποστηρίζει την επαναφορά της θανατικής ποινής[4], καθώς και ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δε θα πρέπει να λαμβάνουν τους ίδιους μισθούς ενώ είναι αντίθετος μεταξύ άλλων στο γάμο των ομοφυλοφίλων, [5],στις αμβλώσεις [6] και στους μετανάστες.[7]

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 δέχθηκε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Τζουίζ ντε Φορά, στη νότια Βραζιλία. [8]

Τότε που είχα γράψει το κείμενο με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες, κυρίως την τρομοκρατία και τον ιό Ζήκα, τα μάτια ήταν στραμμένα στην διεξαγωγή Ολυμπιακών Αγώνων στην Βραζιλία. Και αντί αυτού, είδα μια μετατόπιση καθεστώτος στην ουσία, η οποία θα εξελισσόταν ίσως μέσα από γεγονότα.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ- ΝΤΙΛΜΑ ΡΟΥΣΕΦ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016.https://wordpress.com/post/astroephimerides.com/2444

Όπως καταλαβαίνετε όλοι ο Μπολσονάρου είναι γεννημένος πάνω στην ισημερία, και ανήκει στο σύμβολο του Κριου, και μάλιστα έναν Ήλιο στην 0 μοιρα του Κριου, στον 8ο οίκο. Μια αρκετά δυνατή μοιρα όπου τα άτομα συχνά λαμβάνουν αναγνώριση ή κακή φήμη για τις αγριότητες τους. Έχω εξηγήσει πολλές φορές και πρόσφατα μάλιστα ότι η 0 του Κριου, αντιστοιχεί στην πολιτική αστρολογία, στην μοιρα του Τρίτου Ράιχ α, και το Εθνικιστικό κόμμα της Γερμανίας. Αλλα σίγουρα είναι η μοίρα του Ηρακλή, με θετικές όψεις, κάποιος μπορεί να είναι εξαιρετικά θαρραλέος να αντιμετωπίσει τις όποιες αντιξοότητες και εμπόδια.

Αυτός όμως ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Βόρειο Δεσμό του, υποδεικνύοντας σε εμένα ότι ο πατέρας του δεν ήταν πάντα αυτός που υποστήριζε και υποστήριζε τον Jair όταν ήταν νέος. Όμως συνδέεται και με την δυσαρμονική στάση στον τρόπο ζωής η τον τρόπο συνεργασίας με άλλους. Προφανώς είναι ενας άνθρωπος που αποφεύγει τις πολλές συναναστροφές αλλά έχει και την σημασία της οριστικής διάλυσης. Τα μεσοδιαστήματα, Ήλιος-Πωσειδωνας και Ερμής, Σελήνη, δείχνουν αν όχι χαμηλή νοημοσύνη, άτομο με μεγάλες προσωπικές απογοητεύσεις, αδυναμίες, αλλά ταυτόχρονα δείχνει παραλογισμό και παρεκτροπή.

Η σύνοδος MC-Αρη στον Ταύρο***, αποδεικνύει το γεγονός ότι ήταν  πρώην στρατιωτικός αλλά να θυμίσω ότι Ταύροι, Λέοντες, Αιγόκεροι επί το πλείστον δημιουργούν δικτάτορες-ριες. Και αν τσεκάρετε ημερομηνίες πολίτικων στην παγκόσμια ιστορία, θα εκπλαγείτε.

Ο Άρης σχηματίζει αντίθεση προς στον Κρόνο και τετραγωνίζει την Αφροδίτη, αυτό τον κάνει ένα πολύ σκληρό άνθρωπο και λειτουργεί καλύτερα όταν στηρίζεται στον εαυτό του και στις προσωπικές του αξίες, όποιες και αν είναι αυτές. Μαζί με την Αφροδίτη στον Υδροχόο, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι ένας άνθρωπος του λαού, ωστόσο βέβαια αρκετά ψυχρός και πεισματάρης. Από κοινωνικής άποψης σαφώς θα γνωρίζει πώς να συνδεθεί με τις μάζες με πολιτικό τρόπο.

Όμως αυτή η αντίθεση Αρη-Κρόνου, είναι γνωστός ως άξονας θανάτου, της μπλοκαρισμένης ενέργειας αλλά και της υπερβολικής αντοχής. Είναι μια καταστρεπτική και ολέθρια μορφή ενέργειας που την εχουμε δει αρκετές φορές. Συνδέεται με βίαιες πράξεις, θανάτους, την βαρβαρότητα, την κτηνωδία. Αναρωτιόμουν για την τυχόν συμμέτοχη του Πλούτωνα, και δυστυχώς, είναι ενας άξονας υπαρκτός στο ωροσκόπιο του, που συνδέεται με την δολοφονία, με τον κίνδυνο .

Έχει έναν Καρκίνο Ωροσκόπο, έτσι κατά μια έννοια εκτιμά την έννοια της εθνότητας. Αυτός ο Καρκίνος Ωροσκόπος είναι σε συνοδο με τον Ουρανό και τον Δία, που ενδεχομένως είναι ενας άνθρωπος που παίρνει ρίσκα μεγάλα, καποιος που πάει κόντρα στο ρεύμα, κάποιον με αισιοδοξία και μεγάλα σχέδια. Υπάρχει μια ανθρωπιστική πλευρά σε αυτόν και μια φιλανθρωπική αίσθηση σε αυτόν τον συνδυασμό, αλλά και κάποιος που μπορεί να εκραγεί ξαφνικά και να προκαλέσει σοκ στους ανθρώπους με τις “ασυνήθιστες ιδέες” του. Ο Δίας σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο σημαίνει ότι είναι ενας άνθρωπος ενδεχομένως με πίστη και πνευματικότητα, αλλά και πεισματικά προσκολλημένος σε αυτά.

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει τον Ωροσκόπο του από τον 3ο οίκο της επικοινωνίας. Θα έχει μεγάλα όνειρα, προσέξτε όμως  αρκετά μπερδεμένα ή απλά δεν θα ανταποκριθεί στις υποσχέσεις του. Ο Ερμής στους Ιχθείς είναι αρκετά αόριστος και μερικές φορές συναισθηματικός, και αυτό που λέει μπορεί να μην είναι αυτό που παραδίδει. Αυτό που κάνει αυτός ο Ερμής είναι να του επιτρέψει να αισθανθεί την επικρατούσα διάθεση και να πει τι χρειάζεται εκείνη τη στιγμή και όχι τι μπορεί να είναι σωστό. Με αυτή την έννοια θα αντηχεί σαν τον Πρόεδρο Τραμπ, θα μπορέσει να βρει εύνοια απο τις μάζες, ακόμη και αν το μήνυμά του είναι συγκεχυμένο ή και αμφιλεγόμενο.

Ο Πλούτωνας ο πλανήτης δύναμης και ελέγχου στον Λέοντα όπου σχηματίζει αντιθεση προς στην γενέθλια Σελήνη του στον Υδροχόο. Θα αγαπούσε ή θα μισούσε εξίσου με τον ιδιο τρόπο. Ο γενέθλιος βόρειος δεσμός του στην 1η μοιρα του Αιγόκερω και η διέλευση του Κρόνου, ως πλανήτη της ευθύνης και της κοσμικής προόδου, καθόταν μαζί του εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας σταθμεύσει κατευθείαν στο σημείο του πεπρωμένου του τους τελευταίους μήνες. Ένα πράγμα που με απασχολεί. Ο Jair εξελέγη υπό την Αφροδίτη ανάδρομη, με την Αφροδίτη να κινείται προς τα πίσω μέσα στο σπίτι της επικοινωνίας. Θα επιστρέψει ξαφνικά στις υποσχέσεις όταν η Αφροδίτη γυρίσει άμεσα τον επόμενο μήνα; Σε αυτό θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε …

 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

 • Ουρανος-Πωσειδωνας-Κρόνος-οδυνηρή απώλεια, καταπίεση, αστάθεια, λύπη εξαιτίας ενός θανάτου.
 • Αρης-Δίας-Πλούτωνας– μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις, λαμπρές επιτυχίες αλλά και άνθρωποι ικανοί να διαχειρίζονται μεγάλα σχέδια και επιχειρήσεις.
 • Ήλιος-Αρης-Πλουτωνας-φανατισμός, αδίστακτος σε μεθόδους, εμπειρία της βίας η πολέμου.
 • Σελήνη –Αρης-Πλουτωνας– φανατισμός, διάλυση, σπάσιμο σχέσεων, καταστροφή.
 • Ερμής-Πωσειδωνας-Αφροδίτη-απατηλές ελπίδες, προβλήματα
 • Αφροδίτη -Κρόνος- Σελήνη -αναταραχές, δυσκολίες, δύσκολες συνθήκες
 • Δίας-Ουρανος-Κρόνος-μηχανικές βλάβες, σταμάτημα των μηχανών, ατύχημα, καταστροφές σε ένα κτήριο.
 • Κρόνος-Ουρανος-Αρης– στέρηση της ελευθερίας, βίαιες πράξεις, εκβιασμοί.
 • Ερμής-Ουρανος-Πλουτωνας-υπερβολικές εντάσεις.

ΟΥΡΑΝΙΑΝ.

Συναλλαγές με μεγάλες ποσότητες χρημάτων– Αντίσταση ή εμπόδια που σχετίζονται με τις ενώσεις – εγκαταλείπω κοινότητα ή ένωση η συνεργασία-Ενθουσιασμός σχετικά με τον αθλητισμό – εντάσεις – ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Μη αναμενόμενους πυροβολισμούς

Ανησυχίες ή φόβοι που σχετίζονται με οικογενειακές ή κοινωνικές υποθέσεις – Ζημιές ή τραυματισμοί με ομάδες – Κοινωνικές ελλείψεις –φτώχεια- ο κοινωνικός υπόκοσμος –

Ο φθόνος των άλλων – Ζημιές, τραυματισμοί ή καταστροφές που σχετίζονται με άλλους

Επεκτατική καταστροφή ή κίνδυνος ή επικίνδυνες καταστάσεις – Έκθεση σε πρωταρχικές ενέργειες ζημιά ή τραυματισμό – Απειλή

αδικία – Οικονομικές απώλειες – Αδυναμία κάλυψης εξόδων – Αύξηση της ασθένειας στο περιβάλλον

Ξαναχτίζω σύνορα -Υποχρεωτικές αναβολές-Μηχανικές διακοπές – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή αστάθεια σχετικά με τις τοπικές συνθήκες διαβίωσης – Πλούσια απάτη- – Ψέματα ή παρανοήσεις στα περίχωρα – Ασάφεια στις συνεργασίες- Ιδεολογική σύγχυση ή υποκρισία- Καταναγκαστική συμμόρφωση- Ταπείνωση- Ενέργειες που σχετίζονται με βλάβες, ή τραυματισμούς – Ζημιές από πυρκαγιές ή βλάβες ανάφλεξης

Ξαφνικά οικονομικά προβλήματα – εντάσεις που σχετίζονται με οικονομικούς περιορισμούς – Απρόβλεπτα νομικά προβλήματα- Νομικά προβλήματα σχετικά με πολιτικά ή εξουσιαστικά ζητήματα- Μεγάλες δαπάνες – Οικονομικά προβλήματα μεγάλης επιρροής- Διαταραχές ή αναστάτωση λόγω αδικίας

Διακοπές ρεύματος – λάθη υψηλής αντοχής – Έντονη απογοήτευση

Ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί – Σύγκρουση που σχετίζεται με τις ομάδες εργασίας

Μάχες για πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά- Κυβερνητική επιτήρηση – Περιορισμοί που αφορούν τις πολιτικές αρχές- Αυξήσεις που σχετίζονται με την αδυναμία – Απελευθερωμένη άσκηση εξουσίας ή επιρροής – Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος – Ατομική ενέργεια – Υπερπληθωρισμός – Εξάπλωση τυφώνων

Καταπολέμηση του κακού – Μεγάλος κίνδυνος. κύριοι κίνδυνοι – Ανικανότητα ή αποτυχίες ρεύματος – Πρόκληση ζημιών ή τραυματισμών ή βλαβών – Ποινικές πράξεις – Κακόβουλες εξουσίες – Ατομικές δυνάμεις

Αντίθεση  στους ανώτερους – Καταπίεση σχετικά με επίσημα θέματα – Τυραννία – Κρατική τρομοκρατία