Η ΕΞΕΡΓΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ

στις

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν μαζική και δυναμική εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών που έλαβε μέρος στην ελληνική επικράτεια τον Νοέμβριο του 1973. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές και η οποία κλιμακώθηκε σε αντιχουντική εξέγερση, καταλήγοντας σε αιματοχυσία το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, ύστερα από μια σειρά γεγονότων αρχής γενομένης με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε τις συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αστρολογικά, ο χάρτης εκείνης της νύχτας φωτογράφισε την συγκλονιστική καταγραφή των γεγονότων. Στις 17  Νοέμβριου του 1973 στις 2:50 το πρωί δόθηκε η εντολή εισβολής του τανκ. Η εξέγερση είχε ωροσκόπο στην  1η μοίρα του Ζυγού, όπου είναι αρκετά κρίσιμη, δίνει εριστικότητα και έχει πολεμοχαρή χαρακτήρα, με τον Κρόνο στο MC και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον 1ο οίκο (λαός), μαζί με τον Ουρανό και τον ωροσκόπο.

Η πολιτική ατμόσφαιρα της χώρας κοχλάζει κάτω από τον Ήλιο στο ζώδιο του Σκορπιού (24η μοίρα της άλωσης) σε τετράγωνο με τη Σελήνη στον 11ο οίκο ( στην 21η του Λέοντα να προδιαθέτει για ένα μεγάλο κίνδυνο αλλά και σε όψη τετραγώνου με τον Ήλιο, δείχνει την μαζική αντίσταση κατά του τότε υπάρχοντος καθεστώτος). Ο Ήλιος σε όψη κουινκαξ με τον Άρη προβλέπει αναστάτωση, υπερένταση αλλά και βια (7ος οίκος, στην 25η του Κριού, σε κυριαρχία). 


Η βασική αστρολογική όψη που πραγματοποιείται αποτελεί και την ραχοκοκαλιά των γεγονότων εκείνης της περιόδου, όπου είναι το τετράγωνο Κρόνου – Πλούτωνα (στρατιωτική επέμβαση, επιθετική ενέργεια, Δικτατορία, ομαδικοί θάνατοι) που σηματοδοτεί ακραία γεγονότα, μεταξύ 1-10ου οίκου, λαός ενάντια στην εξουσία και στο υπάρχων καθεστώς.

 Μια πάλη για ελευθερία και αυτοέκφραση, μια σύγκρουση με κοινωνικές κατεστημένες δομές, μια αιματηρή επανάσταση.

Ταυτόχρονα βλέπουμε την ακριβέστατη αντίθεση Άρη/Ουρανού (σε κρίσιμη μοίρα και οι δυο πλανήτες, σηματοδοτούν ακραίες συμπεριφορές και γεγονότα), που δίνει μια επιπλέον νότα αυτοκαταστροφής που εμπεριέχει στην απόφασή των φοιτητών να μείνουν μέχρι το τέλος και δείχνει τη σπίθα που θα πυροδοτήσει το μακελειό. Όψεις Άρη/Ουρανού, υπενθυμίζω ότι φαίνεται να είναι απο τις σημαντικότερες όψεις στο Ελληνικό ωροσκόπιο, και την έχουμε ξαναβρεί και κατα την περίοδο του Ελληνικού Εμφυλίου.

Η αντίθεση Άρη/Ουρανού μεταξύ 1-7ου οίκου μαζί με τον Χείρωνα, φέρνει την έννοια της επανάστασής, του αγώνα για ελευθερία. Η όψη αυτή κοινωνιολογικά συνδέεται με τους βίαιους ανθρώπους, τους αγωνιστές της ελευθερίας και τους επαναστάτες.

Ο Κρόνος από το μεσουράνημα (MC) σε αντίθεση με την Αφροδίτη -κυβερνήτης του ωροσκόπου- στον Αιγόκερω, φωτογραφίζει τη στρατιωτική επέμβαση, όπου φαίνεται απο πλευράς κυβέρνησης να μην υπήρχε και τόση σιγουριά όσο αφορά τις κινήσεις τις, παρόλο που προσπάθησε να παρεμποδίζει και να επέμβει δια της βίας. Ωστόσο, η αντίθεση Κρόνου/Βορείου δεσμού σηματοδοτεί και το τέλος του καθεστώτος.
 

Ο Ποσειδώνας στον Τοξότη βέβαια στον 3ο οίκο της επικοινωνίας, ίσως και να αντιπροσωπεύει επάξια την περίφημη κρυφή κάμερα που αποτύπωσε τα γεγονότα, που κάνοντας το γύρο του κόσμου προκαλώντας την παγκόσμια αντίδραση αλλά και την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών. 


Αναφέρω επίσης και τη διέλευση του Δία από την 6η μοίρα του Υδροχόου (συνειδητή θέληση) όπου διογκώνει την επαναστατική διάθεση των φοιτητών, στην ακμή του 5ου οίκου (έκρηξη και πίεση μέσα σε παιδαγωγικους χώρους, νεολαία, περισσότερη ελευθερία και αλλαγές ) ακριβώς πάνω από το γενέθλιο Ουρανό της Ελλάδας στον Υδροχόο, σε μισό εξάγωνο με το  Δία της και σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα της.

Να τονίσουμε για άλλη μία φορά, την τεράστια σημασία του ακριβέστατου τετραγώνου μεταξύ Δία – Πλούτωνα (που σηματοδοτεί επίθεση και ένα θανατηφόρο γεγονός) στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, μια όψη που συναντάμε και σε ωροσκόπια πολιτικών και πρωθυπουργών αλλά και έχει δώσει δυνατά γεγονότα στη χώρα μας επανειλημμένως.

Ο διελαυνων Κρόνος από το ζώδιο του Καρκίνου τετραγωνίζει τον Πλούτωνα της Ελλάδας στο ζώδιο του Κριού και σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Δία της στον Αιγόκερω, στον οίκο θανάτου αλλά και μεταμόρφωσης.

Στην ουσία αυτό που φωτογραφίζει και πυροδοτεί την εισβολή ειναι η θέση του Αρη-Ουρανού και Πλουτωνα ταυτόχρονα.(έκρηξη, αναπάντεχα γεγονοτα, ανατροπή)

Το ωροσκόπιο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, είναι ένα καλό μάθημα για όσους αμφισβητούν την ορθότητα της χρήσης της ημερομηνίας του πρωτοκόλλου του Λονδίνου στο “γενέθλιο” χάρτη του Ελληνικού κράτους. Εδώ φαίνεται -ανεξαρτήτως ορισμένων προβληματισμών σε σχέση με τον ωροσκόπο-, πως το ωροσκόπιο αυτό λειτουργεί και είναι σημαντικό.