ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ- 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

στις
ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ -7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου, 2018 στην 15η μοιρα του Τοξότη, ώρα 9:20:15 π.μ. στον 11ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Σελήνη και Ήλιος βρίσκονται σε μια αρκετά δύσκολη μοίρα στην 15η, που συνδέεται με την θλίψη και τις δυσκολίες αλλά οι στόχοι του καθενός θα επιτευχθούν μόνο αν έχει γίνει σκληρή δουλειά.

Αφορά τα μεταβλητά ζώδια και η επιρροή της θα είναι έντονη αλλά και ανανεωτική ταυτόχρονα καθώς δίνεται η ευκαιρία να ανασυγκροτήσουν τα ζώδια του άξονα τις δυνάμεις τους, στρέφοντας την προσοχή τους προς μια νέα κατεύθυνση, με στόχο τη βελτίωση για το νέο έτος, μετά την ταλαιπωρία των τελευταίων μηνών, όπου εδώ ολοκληρώνεται ένας κύκλος με τον τερματισμό του φετινού Δεκέμβρη. Τα γεγονότα έχουν ακόμη μια φορά όμως προειδοποιητικό χαρακτήρα σε κοσμικό επίπεδο.

Ο 11 οίκος συνδέεται και επηρεάζει το κοινοβούλιο, το υπουργείο δικαιοσύνης, το νομοθετικό έργο. Είναι οι φιλικές σχέσεις του κράτους με άλλα κράτη. Είναι η αεροπορία του κράτους και τα τεχνολογικά επιτεύγματα του. Αντιπροσωπεύει τις ορχήστρες διεθνούς φήμης, τα πασίγνωστα μπαλέτα και θεάματα, καθώς και τα επιφανέστερα καλλιτεχνικά πρόσωπα. Τα εκκεντρικά μεγαλοπρεπή κτίσματα.

Σχετίζεται με την πολιτική της χώρας και τους υποστηρικτές της και με τις κατά καιρούς απεργίες, μαζικές διαδηλώσεις ή επαναστάσεις. Το υπουργείο Πολιτισμού. Η παραγωγή και την μετάδοση της  ηλεκτρικής ενέργειας. Η αεροπορία της χώρας και τα αεροδρόμια. Το διαδίκτυο.

Επίσης, το γραφείο, ο σύμβουλος ή η ομάδα συμβούλων ενός βασιλιά ή ενός διευθύνοντος συμβούλου μιας κυβέρνησης, τις τοπικές κυβερνήσεις,τα δημοτικά συμβούλια, εκείνους που βοηθούν τους εκλεγμένους αξιωματούχους,τους συμμάχους ενός έθνους, τους πόρους του κυβερνώντος κόμματος, τις ενώσεις,τις κοινοτικές ομάδες, τη νομοθεσία, τα μελλοντικά σχέδια, τις ελπίδες και τα ιδανικά του έθνους και του λαού. Στους Ελληνιστικούς χρόνους ο 11ος ήταν γνωστός ως το σπίτι του «καλού πνεύματος» και ήταν ένας οίκος που έφερνε χαρά στον καλό-πνευστό Δία, τον βασιλιά των θεών του Ολύμπου.]

Η επιρροή της Σελήνης είναι ιδιαίτερα έντονη. Τρίτος δεκανός Τοξότη [Κρόνος]. Προκαλεί λοιμούς και πολλά δεινά ανάμεσα στην ανθρωπότητα. [Δέκα Ράβδοι]

Αν και νέα σελήνη, δεν σχηματίζει θετικές όψεις, καθόλου,Σελήνη και Ήλιος, σχηματίζουν ένα ημι-εξάγωνο με την Αφροδίτη στον 10ο οίκο, που δεν βοηθά και τόσο τις κυβερνήσεις και γενικότερα τις καταστάσεις,ενώ από την άλλη τετραγωνίζουν τον Αρη και τον Ποσειδώνα στον 2ο οίκο (αξίες, οικονομία, μείωση της αγοραστικής δύναμης, φόροι, νόμισμα). Οι όψεις προβλέπουν προβλήματα εντός κοινοβουλίου, κομμάτων αλλά και κρατών με σοβαρές επιπτώσεις στην διεθνής οικονομία και χρηματιστήρια, αναστατώσεις και προβλήματα που θα δημιουργήσουν εντάσεις στα μέλη του κοινοβουλίου και σε διεθνής οργανισμούς και ότι συνδέεται με τον 11ο οίκο, και αυτό σχετίζεται με απάτες οικονομικής φύσεως, σκάνδαλα και ψέματα. Θα δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των μελών του Ευρωκοινοβουλίου, και στις διήμερης σχεσεις, όπου εν μέρει βλέπουμε την άνοδο της ακροδεξιάς.

Η Αφροδίτη σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό για άλλη μια φορά που θα φέρει μεγαλύτερη πολιτική αλλά και οικονομική αστάθεια στα χρηματιστήρια όπου και θα υπάρξει ισχυρή πόλωση μεταξύ κυβερνήσεων και αντιπολιτευτικών δυνάμεων-λαών αλλά και θα επηρεάσει και τις ανθρώπινες αξίες η λόγω αυτών. Πειραματικές κινήσεις,ρίσκα και των δυο συμβάλλουν όμως στην αναξιοπιστία τους ταυτόχρονα. Μεταξύ Αρη και Αφροδίτης δεν σχηματίζονται θετικές όψεις, επηρεάζει και το φύλο, και τις σχεσεις πάσης φύσεως αλλα και ενισχύει τις εχθρικές ενέργειες και έριδες.

Ο Πλουτωνας επίσης σχηματίζει αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο που δείχνει ότι οι σχεσεις λαών και κομμάτων είναι αρκετά τεταμένες, επεισόδια και διάφορα περιστατικά είναι πιθανόν να διαδραματιστούν, όπου ήδη συμβαίνει, όπου θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή ενώ και η σύνοδος Κρόνου-Ωροσκόπου είναι πολύ στενή μόλις 1 μοιρα μεταξύ τους.

Οι όψεις αυτές συνδέονται με εμπόδια και με δυσάρεστες καταστάσεις-περιστατικά που θα επικρατούν γενικότερα αλλά και θα συμβάλλει στην απομόνωση όλο και περισσότερων χωρών από συμφωνίες-ενώσεις, που ήδη συμβαίνει και αυτό, και με την Ελβετία αυτή τη φορά να μην θέλει να υπογράψει και αυτή το σύμφωνο μετανάστευσης. Οι όψεις θα συμβάλλουν στην διάσπαση της Ευρώπης ακόμη περισσότερο και κάποιοι θα πουν αντίο.

Η Σελήνη κυβερνά τον 7ο οίκο,(ανοιχτοί εχθροί,συμφωνίες) και ο Ήλιος τον 8ο οίκο (παροχές, διαχείριση, χρέη). Ο Αρης τον 1ο, 10,11 και τον 3ο ενώ και η Αφροδίτη τον 4,5 και 9 οίκο. Ο Κρόνος τον 1 και 2ο οίκο, όπου κυβερνά τον χάρτη της νέας σελήνης. Παρόλο το γεγονός ότι ο Ερμής κάνει μια θετική προσπάθεια σε ορθή πορεία πλέον, για διάλογο και συνεννόηση σχηματίζει άμεσα με τον Ουρανό μια όψη κουινκαξ, μεταξύ 11-3ου οίκου που θα συμβάλλει σε αλλαγές ότι αφορά συμφωνίες και θα φέρει εντάσεις με γειτονικά κράτη, και στην εξωτερική πολιτική κρατών. Ο Δίας στον Τοξότη στέκεται μόνος του στον 11ο οίκο, χωρίς όψεις όπου θα αυξήσει τις μαζικές κινητοποιήσεις.

Οι  όψεις συμβάλλουν σε μια περίοδο με μεγάλες εντάσεις και κραδασμούς αλλά και μαζικούς ξεσηκωμούς, και θα χτυπηθούν τα χρηματιστήρια κυρίως στα κράτη της Βόρειας Ευρώπης, Αγγλία, Γαλλία,Σουηδία, Ισπανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ελλάδα με μεγάλες απώλειες.

Η νέα σελήνη επηρεάζεται από το τετράγωνο Αρη-Ποσειδώνα στις 13 ° των Ιχθύων, στον 2ο οίκο (μια πολύ άσχημη μοιρα, που δημιουργεί φτώχεια, πόνο). Οι όψεις αυτές συνδέονται με φυσικές καταστροφές, μεγάλες πυρκαγιές και σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τα χημικά, αλλά και μεγάλες φυσικές καταστροφές σε σχέση με το νερό και επηρεάζει ιδιαίτερα την πολιτεία της Καλιφόρνια και πάλι (Σαν Φρανσίσκο,Σαλτ Λέικ Σίτι, Σιάτλ, Πόρτλαντ) αλλά και πολλές χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα.

Το τετράγωνο που σχηματίζεται μεταξύ Νέας Σελήνης και Αρη-Ποσειδώνα αναδεικνύει και φέρνει στην επιφάνεια ότι χειρότερο και άρρωστο υπάρχει, όπως σκάνδαλα,εξαπάτηση, ψέματα, φανατισμό, σύγχυση, φασισμό, εγκληματικότητα και ανατρεπτικές κινήσεις η γεγονότα σε μεγάλο βαθμό. Η νέα σελήνη έχει ακραίες επιθετικές τάσεις και επιρροή, είτε από την φύση είτε από τον άνθρωπο.

Προβάλλονται συναισθήματα  όπως ο θυμός, ο φόβος,η εξαπάτηση, η σύγχυση, η ανηθικότητα, εγκληματικότητα και η διαστροφή. Η Σελήνη στις 15 ° του Τοξότη, είναι σε σύνοδο με τον αστερισμό του Ηρακλή, θα συμβάλει στην αφύπνιση από την γυναίκα αλλά δείχνει επίσης και αδίστακτες κινήσεις που γίνονται ώστε να κερδίσει κάποιος την εξουσία και δύναμη.

Το κλειδί ως προς την αποφυγή όποιας προσωπικής απώλειας και απογοήτευσης, τουλάχιστον σε προσωπικο επίπεδο, για τον καθένα από μας, είναι το να παραμείνει κάποιος ειλικρινής και ακέραιος στις δυσκολίες.

Τα αποτελέσματα της νέας σελήνης της 7ης Δεκεμβρίου θα διαρκέσουν τέσσερις εβδομάδες μέχρι την ηλιακή έκλειψη στις 5 Ιανουαρίου 2019. Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα είναι κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες αυτού του κύκλου νέας σελήνης. Αυτή η φάση σελήνης θα έχει διάρκεια από τις 7 Δεκεμβρίου έως την πανσέληνο της 22ας Δεκεμβρίου.

Το τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα θα “ανάψει τα αίματα” σε μια κατάσταση που είναι ήδη προβληματική και φθαρμένη, αλλά και η πανσέληνος στους Διδύμους, τον Νοέμβριο,λόγω του τετραγώνου με τον Αρη δεν είχαν θετικές όψεις, αποκαλύπτοντας περισσότερη βια και ένα καταπιεσμένο θυμό να βγαίνει στην επιφάνεια.

Η Ευρώπη και γενικότερα ο κόσμος είναι ενας καζάνι που βράζει. Με την νέα σελήνη στις 15 μοίρες αλλά και τη πολύ στενή σύνοδο Αρη-Ποσειδώνα, είναι όψεις όπου θα ανάψουν τα αίματα για τα καλά. Ο Άρης-Πωσειδωνας, σε σύνοδο δείχνει την επιθετικότητα, την επιθετική σεξουαλικότητα-εγκληματικότητα (βιασμοί), δείχνει την σκληρή πλευρά η την αρρωστημένη πλευρά των πραγμάτων από κάθε άποψη, καθότι και οι δυο πλανήτες της συνόδου, δεν σχηματίζουν θετικές όψεις με τους υπόλοιπους πλανήτες.

Για πολλούς, όμως ανάλογα τον προσωπικο σας χάρτη, μπορεί να είναι η πιο δυναμική μαγνητική όψη σε ένα ωροσκόπιο γιατί ενώνει την σωματική με την πνευματική ενέργεια. Στην πράξη, σημαίνει ότι η έμφυτη θεραπευτική ικανότητα εκδηλώνεται, από τον προηγούμενο δεκανό αρκεί να εχουμε διοχετεύσει την όποια ενέργεια μας σε δημιουργικά κανάλια. Προσοχή όμως στους παράλογους στόχους, απαιτήσεις και ιδιόμορφες σχέσεις. Η σύνοδος επισημάνει προσοχή σε αλκοόλ και ναρκωτικά, πρέπει να γίνεται θωράκιση της υγείας με καλή διατροφή και άσκηση. Υπάρχει έντονα το αίσθημα της μειονεκτικότητας-κατωτερότητας, στους ανθρώπους υπάρχει το αίσθημα της ανικανοποίησης, δείχνει παρεκκλίσεις,και ίσως έλλειψη ενεργητικότητας.

Η σύνοδος είναι ακριβής μόνο 7 ώρες μετά τη νέα σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου 2018. Έχει μια πολύ ισχυρή επίδραση. Ενώ αυτή η σύνοδος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε έντονο ρομαντισμό και αισθησιασμό, η προκλητική όψη προς τη νέα σελήνη μπορεί να σημαίνει ότι πιθανότατα να αισθανθείτε παρανοϊκοί η ότι έχετε παραισθήσεις η να αμφιβάλλετε και ταλαντεύεστε γενικότερα στις σχεσεις σας η προς τις πεποιθήσεις σας, αλλά ίσως να επηρεάζει αρνητικά την θετική σας σκέψη όσο αφορά τις ελπίδες σας και τα όνειρα σας για το μέλλον.

Εάν είστε πολύ ευαίσθητοι και τρομάζετε εύκολα τότε πρέπει να λάβετε προφυλάξεις η να αποφύγετε κάποια πράγματα. Πάνω από την εξιδανίκευση ή την αλήθεια η όψη αυτή θα σας αφήσει ανοικτούς προς την εξαπάτηση, το σκάνδαλο ή τη συκοφαντία. Κρατήστε τον εαυτό σας γειωμένο στον πραγματικό κόσμο όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι καλές σας προθέσεις για να βοηθήσετε τους άλλους θα μπορούσαν εύκολα να αξιοποιηθούν αλλά και κάποιοι να τις εκμεταλλευτούν. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δουν τη γενναιοδωρία σας ως αδυναμία, και θα μπορούσατε ακόμη και να προσελκύσετε υποσυνείδητα τους “πνευματικούς βρικόλακες” που θα θελήσουν να σας εκμεταλλευτούν.

Αποφύγετε ένα αρνητικό περιβάλλον όπου επικρατεί η βία,το έγκλημα και τα ναρκωτικά, τα αρνητικά κουτσομπολιά η οτιδήποτε σας ενοχλεί έντονα και καταλαβαίνετε η διαισθάνεστε ότι λειτουργεί αρνητικά προς εσάς. Το σώμα σας θα μπορούσε να είναι πιο επιρρεπές προς την δηλητηρίαση και την μόλυνση.Χρησιμοποιήστε προστασία εάν είστε σεξουαλικά ενεργοί. Η σύνοδος βιολογικά συνάδει με αλλεργίες, επιδημίες, με τον λήθαργο και την έλλειψη ενέργειας, την σωματική αδυναμία, την ευαισθησία, αλλά και την απροθυμία η ανικανότητα.

Θα υπάρχει αρκετή διαστροφή ενώ είναι πιο πιθανό κάποιοι να χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να “μπουν στο παντελόνι σας”, για παράδειγμα, να σας αποπλανήσουν η απλά να σας κοροϊδέψουν.

Κοινωνιολογικά συνδέεται με τους ασθενείς, τους αρρώστους ανθρώπους, άτομα που συνδέονται στενά με το υγρό στοιχείο όπως οι ναυτικοί.

Η νέα σελήνη και ο Ήλιος τετραγωνίζουν τον Αρη μπορεί να οδηγήσει σε δοκιμασίες, ισχυρό ανταγωνισμό, σε επιθέσεις απο ανταγωνιστές ή εχθρούς. Κάποιοι γενικά μπορεί να προσπαθούν να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν, οδηγώντας σε συγκρούσεις και βια.Επομένως, είναι πολύ πιο πιθανό αν αντιδράσετε σε οποιαδήποτε πρόκληση ή απειλές με επιθετικό τρόπο, να υπάρξει επιδείνωση ή τάση για εκδίκηση.

Όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά εκείνη την περίοδο μπορεί να υπάρξουν προκλητικά γεγονότα που μπορεί να σας αναγκάσουν να υπερασπιστείτε τους στόχους ή τις επιθυμίες σας, τα ιδανικά σας.

Η νέα σελήνη είναι πιθανό να προκαλέσει περισσότερη συσσώρευση θυμού, δυσαρέσκεια ή σεξουαλική απογοήτευση, καθώς φέρνει την ίδια έντονη επιρροή από την πανσέληνο στους Διδύμους. Τέτοιου είδους όψεις έχουν καταστρεπτικές ενέργειες που πρέπει να διοχετεύονται σε εποικοδομητικά κανάλια, ώστε να μην οδηγούν σε σύγκρουση, ατυχήματα, ή εξάντληση.

Το τετράγωνο Σελήνης -Αρη, μπορεί να δείχνει υπερδιέγερση ,οξυθυμία, εξαναγκασμό και βια, μισαλλοδοξία, αδιαλλαξία, προβλήματα, διαμάχες και φασαρίες.

Το τετράγωνο Σελήνης-Ηλίου-Ποσειδώνα,ενισχύει την αδυναμία αυτή, δηλαδή την δυσαρμονική όψη Σελήνης –Αρη, και την σύνοδο Αρη -Ποσειδώνα. Εκφράζονται έντονα συναισθήματα όπως η απογοήτευση,σύγχυση, εκμετάλλευση, τα ψέματα και η εξαπάτηση.

Η έντονη ανασφάλεια είναι ένα συναίσθημα που πηγάζει από τον χάρτη της νέας σελήνης. Αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για επιχειρηματικές συναλλαγές ή διαπραγματεύσεις και συμφωνίες οικονομικού τύπου. Οι θηρευτές θα επιτεθούν η θα εκμεταλλευτούν εύκολα στην ευαίσθητη πλευρά σας.

Η υποχονδρία ίσως να είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί να αντιμετωπίσετε. Τα προβλήματα μπορεί να είναι δύσκολο να διαγνωσθούν ή μπορεί να υπάρξει λανθασμένη διάγνωση. Θα είστε επίσης πιο ευαίσθητοι προς στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ειδικά εάν έχετε ήδη προβλήματα ψυχικής υγείας όπως η παράνοια ή η κατάθλιψη. Οι προσωπικές σχέσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε εξαπάτηση και το ψέμα. Τα μυστικά θα είναι πιο δύσκολο να κρατηθούν και πιο δύσκολο να τα αποκαλύψεις. Οι όψεις Αρη-Ποσειδώνα επηρεάζουν και το νερό, το υγρό στοιχείο του πλανήτη. Όλες αυτές οι όψεις δηλώνουν αδυναμία για την ανθρωπότητα να αντιδράσει κατάλληλα ενώ συνάδει με αυτοκαταστροφικές δυνάμεις-επιρροές.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.

ΤΟ σταθερό αστέρι Ras Algethi στις 16 ♐ 24 βρίσκεται στο κεφάλι του Ηρακλή. Με σκληρές όψεις, προκαλεί ενόχληση, ειδικά στις σχέσεις με τις γυναίκες. Ο Ras Algethi αντιστοιχεί στην τόλμη και την προσπάθεια να αποκτήσει δύναμη. [1] Έτσι, το τετράγωνο προς την σύνοδο Άρη-Ποσειδώνα είναι πιθανό να κάνει τους ανθρώπους πολύ ανήθικους στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν η να κρατηθούν στην εξουσία. Ο αστερισμός του Ηρακλή, (Hercules), λέγεται ότι δίνει δύναμη στον χαρακτήρα, αντοχή και σταθερότητα του σκοπού, ένθερμη φύση και επικίνδυνα πάθη. [2]

Έτσι λοιπόν βλέπουμε ότι οι όψεις αναδεικνύουν μια κατάσταση αβεβαιότητας και ανασφάλειας γενικότερα και σε συλλογικό επίπεδο,συσσωρεύοντας αρκετό θυμό ενώ δεν αποκλείεται να χτυπηθούν τα χρηματιστήρια ξανά, να υπάρξουν κυβερνοεπιθεσεις και τρομοκρατικές επιθέσεις η απειλητικές καταστάσεις και να σημειωθούν βίαια περιστατικά, όπως και μαζικές κινητοποιήσεις. Θα δούμε τον παραλογισμό, αποκαλύψεις και σκάνδαλα ολκής,προβλήματα με το ίντερνετ. Σημαντικά θέματα της νέας σελήνης στον Τοξότη θα είναι ο θυμός, φόβος, εξαπάτηση,σύγχυση, προδοσία, σκάνδαλα, εκδίκηση, ανηθικότητα αλλά και η διαστρέβλωση.

Η σύνοδος Αρη-Ποσειδώνα πάντα είχε την έννοια του “κακού”, της μαύρης μαγείας και της υψηλής εγκληματικότητας. ΟEbertin την αναφέρει ως «αδυναμία», καθώς και την ασθένεια, τον εθισμό, την απέχθεια προς την εργασία, τον φανατισμό, την σεξουαλική κακοποίηση.

Οι λειτουργίες της επιθετικότητας και της επιθυμίας είναι θεμελιώδεις για την ανεξάρτητη σωματική και ψυχολογική ζωή. Με αυτή την έννοια ο Άρης είναι σαν τον θεό της Βαβυλώνας Marduk, ο οποίος μάχεται τη μητέρα της θάλασσας για να δημιουργήσει τον κόσμο. Ο Μαρδούκ, ήταν ο ύπατος θεός της Βαβυλώνας προερχόμενος από τον πανάρχαιο σουμεριακό πάνθεο των Ανουνάκι. Ο Μαρδούκ έχει ξεχωριστή θέση στο πάνθεον. Είναι ο Θεός προστάτης, αυτός στον οποίο εμπιστεύονται οι Θεοί δίκαιες και δύσκολες αποστολές και αυτός τις φέρνει εις πέρας έχοντας βούληση και στόχο. Όπως και στο έπος της Δημιουργίας είναι αυτός που νικάει το Χάος και επιβάλλει την τάξη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αρχικά λατρευόταν ως αγροτικός θεός, όπως και ο Άρης και ένα από τα κύρια σύμβολά του ήταν η τσάπα. Αργότερα έγινε πολεμική θεότητα.Κύρια όπλα του ήταν οι κεραυνοί. Ο μόνος από τους θεούς που τόλμησε να αντιμετωπίσει την Τιαμάτ (θεότητα του Χάους) και τη νίκησε. Τότε ονομάστηκε Μπελ Μαρντούκ (ο Κύριος Μαρδούκ). Εκπροσωπεί τους θεούς και μετέχει σε πολλούς αγώνες και μάχες νικώντας το χάος αλλά και το σκότος. Αντιμετωπίζει τον δαίμονα Κίνγκου που καθοδηγείται από την Τιαμάτ και σκοτώνει όχι μόνο αυτόν αλλά και τους δράκους της. Σ΄ αυτές τις μάχες χρησιμοποίησε τους ανέμους και τους κεραυνούς. Έτσι ο Μαρδούκ αναλαμβάνει την απόλυτη εξουσία ανάμεσα στους θεούς.Γίνεται ο ανώτατος αρχηγός των Ανουνάκι (είδος προστατευτικού στρατεύματος του κόσμου) και στα χέρια του βρίσκονται οι Πινακίδες της Μοίρας, με τις οποίες ορίζει το πεπρωμένο των ανθρώπων, εκφράζοντας έτσι το Νόμο. Αυτές (σύμφωνα με μία εκδοχή) τις ανέκτησε από τον Ανζού (υπηρέτη – προδότη του Ενλίλ), αφού τον κυνήγησε και τον σκότωσε.

Τελικώς με την σύνοδο Αρη-Ποσειδώνα, γινόμαστε οι ίδιοι πρώτα μέσα από αυτό που θέλουμε και οι πρωταρχικές μας επιθυμίες είναι σωματικές, παθιασμένες και υπερασπιζόμενες από τη ζωή, πολύ πριν η ηλιακή συνείδηση μεταμορφώσει την ωμή λίμπιντο σε αυτό που ονομάζουμε στόχους και φιλοδοξίες.

Η συζήτηση για την ταυτότητα σε αφηρημένο επίπεδο είναι ανεπαρκής, αργά ή γρήγορα κάποιος θα κληθεί να αγωνιστεί για την αυτονομία του στην εξωτερική ζωή. Εφόσον η λειτουργία του Άρη είναι προβληματική, δεν μπορεί κανείς να χωριστεί σωστά και μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολία στην πραγματοποίηση οποιωνδήποτε στόχων και επιθυμιών εμφανίζονται στην ενήλικη ζωή. Ή μπορεί κανείς να διαχωριστεί εντελώς από τις επιθυμίες και τα επιθετικά συναισθήματα, πιέζοντας τα στο ασυνείδητο όπου που φουντώνουν κατά τον ελεύθερο χρόνο. Αυτή η θαμμένη οργή μπορεί στη συνέχεια να εκφραστεί κρυφά προς τους άλλους, ή να εσωτερικευτεί ακόμα και εναντίον του.

Την εν λόγω σύνοδο την είχε στο προσωπικο του ωροσκόπιο ο Charles Manson. Για τον Άρη-Ποσειδώνα, η επιθετικότητα και η επιθυμία δεν μπορούν εύκολα να κατευθύνονται προς τα έξω στη ζωή, εξαιτίας του φόβου, του διαχωρισμού η της απόρριψης που επικαλείται.

Τα κλειδιά για την αποφυγή απώλειας, ταλαιπωρίας και απογοήτευσης είναι η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα σε προσωπικο επίπεδο. Οι ενέργειες των άλλων είναι πιθανό να σας προκαλέσουν θυμό, ενόχληση και εκδίκηση.Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να αγνοήσετε οποιαδήποτε πρόκληση. Εάν πρέπει να αντιδράσετε, τότε το κάνετε με έναν ευθύ, άμεσο και ειλικρινή τρόπο. Μην αφήνετε τίποτα στη φαντασία.

Ωστόσο, χωρίς τη“λευκή μαγεία”, θα είχαμε δυστυχώς ένα φτωχό, μίζερο κόσμο. Διότι δεν θα υπήρχαν καλλιτέχνες που να μας φέρνουν σε Διονυσιακή έκσταση, ούτε ευφάνταστους ηγέτες, δασκάλους, επιστήμονες ή θεραπευτές για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε τα συλλογικά μας όνειρα.

Όμως, το τετράγωνο-σύνοδος Σελήνης-Άρη-Ποσειδώνα αυξάνει τον κίνδυνο να εξαπατηθείτε από απατεώνες, τσαρλατάνους, δημιουργεί ηγέτες λατρείας σπέρνοντας όμορφες υποσχέσεις που δεν θα εκπληρωθούν ποτέ και σεξουαλικούς θηρευτές. Προσέξτε τους χαρισματικούς ανθρώπους και ηγέτες που ισχυρίζονται ότι έχουν ολες τις απαντήσεις-λύσεις στα προβλήματά σας. Η σεξουαλική κακοποίηση και τα θρησκευτικά σκάνδαλα από ιερείς είναι πιθανό να ξαναεμφανιστούν στο προσκήνιο.

Ωστόσο, η νέα σελήνη θα τονώσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας. Είναι μια καλή φάση για την τέχνη, τη μουσική, τη γλυπτική, το χορό και το δράμα. Η ψυχαγωγία, η φιλανθρωπική δουλειά και η μάχη για κοινωνικά αίτια είναι εξαιρετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτή την αιθέρια ενέργεια με ασφάλεια.

Είναι μια καλή στιγμή να κοιτάξετε πίσω τους τελευταίους πέντε μήνες για να ελέγξετε πόσο καλά προχωρήσατε με τους προσωπικούς σας στόχους. Η νέα σελήνη Δεκεμβρίου είναι το τελευταίο νέο φεγγάρι στην τρέχουσα φάση έκλειψης που ξεκίνησε με τη ματωμένη σεληνιακή έκλειψη τον Ιούλιο του 2018,στην 4η μοιρα του Υδροχόου αλλά και την ηλιακή έκλειψη Αυγούστου 2018 στην 18 ° του Λέοντα που μπορεί να ισχύει περισσότερο για τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Ο 2ος οίκος της οικονομίας εκτός από τις αρνητικές όψεις που σχηματίζονται βλέπουμε και τον Χείρωνα στον τρίτο δεκανό των Ιχθύων που προλέγει αναποδογυρίσματα, μια πληγή -χτύπημα η τουλάχιστον η επαναφορά των χρηματιστήριων προς το κανονικό είναι αδύναμη. Και οι ανθρώπινες αξίες όμως δέχονται ένα πλήγμα, όπως και η αγοραστική δύναμη-υλισμός και το νόμισμα ,λόγω της υψηλής φορολογίας.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΡΑΒΔΟΙ

10 ΡΑΒΔΟΙ-ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ ΤΟΞΟΤΗ

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι το χαρτι των 10 Ράβδων είναι μια ενέργεια τελείως αντίθετη με τα υπόλοιπα χαρτιά και διαφορετική. Το 10 δείχνει το βάρος που κουβαλάμε στους ώμους μας. Ενώ οι υπόλοιποι Ράβδοι ασχολούνταν με τη δημιουργική έκφραση και τη δύναμη της θέλησης, το 10 μπλοκάρει εντελώς αυτή τη δύναμη σημαίνει αποκλεισμό και σημαίνει ότι είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε κάτω από τη θέληση κάποιου άλλου κάποιων κανόνων που μας περιορίζουν. Αλλά υπάρχει μια λογική εξήγηση για την εμφάνιση αυτής της κάρτας.

Πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι η φωτιά είναι, στο βασικό της επίπεδο, μια δύναμη καταστροφής. Όμως θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει οτι όταν ασκείτε η δύναμη της φωτιάς για αρκετό καιρό, θα καείτε, καθώς αναπόφευκτα η φωτιά θα αναλώσει το καύσιμο της και θα περιοριστεί στο τέλος, σε λίγα λαμπερά κάρβουνα. Ο σοφός κανόνας είναι να γίνετε καλή χρήση της όποιας δύναμης, είτε σε προσωπικο είτε σε συλλογικο επίπεδο, αλλά το 10, σημαίνει ότι είμαστε εκτός ελέγχου, ενώ αυτό το χαρτι συνάδει με την τυραννία.

Η επιθυμία να πετύχουμε και η αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά, μας έχει εγκαταλείψει, και τώρα πρέπει να συγκρουστούμε ή απλα να συνεχίσουμε να σερνόμαστε. Σε μια πιο καμπαλιστική έννοια, η ενέργεια αυτή έχει απωθηθεί από την πνευματική της πηγή και έχει καταστραφεί η διαφθαρεί.

Ωστόσο, μερικές φορές αυτή η διαδικασία που εμφανίζεται στους 10 Ράβδους είναι ένα μάθημα που πρέπει ολοι μας να μάθουμε. Η ευθύνη, είναι ένας μεγάλος κατασκευαστής χαρακτήρων και φέρνει φυσικές αλλα και υλικές επιβαρύνσεις ενώ συχνά διαπιστώνουμε ότι και τα συναισθήματα επιβαρύνουν. Αλλά θα πρέπει επίσης να μάθουμε πότε είναι αρκετό και πότε είναι καιρός να βγούμε από τα βάρη μας. Όταν η δημιουργικότητά μας αρχίζει να υποφέρει, δεν μπορεί ποτέ να την ξανακερδίσουμε ξανά στις αρχικές της διαστάσεις, και όταν η δημιουργικότητα μας έχει εξαλειφθεί, τότε η βούληση είναι το επόμενο βήμα.

Μερικές φορές, οι 10 Ράβδοι μπορεί να υποδεικνύουν ότι σπαταλάμε την ενέργειά μας. Είναι συχνά ένα σημάδι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα κολλήσετε σε μια αποστολή, η νίκη είναι απίθανη ή ακόμα και αδύνατη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η καλύτερη συμβουλή είναι απλά να φύγετε.

Να υπενθυμίσω βέβαια ότι ο άξονας Διδύμων –Τοξότη, ειδικά αυτός όπως διαγράφετε στον χάρτη με τις όψεις του, όπου συναντήσαμε τις ίδιες, στην ματωμένη έκλειψη, σε σύνοδο με την Αλκυόνη στις Πλειάδες, αντιπροσωπεύουν τόσο τις 7 Πλειάδες, τις 7 αδερφές, αλλά και τις 7 πληγές του Φαραώ. Η πανσέληνος Νοεμβρίου και ο άξονας αυτός, δεν είναι καθόλου θετικος, διότι εκφράζουν τον θυμό  που σιγοκαίει, τις μαζικές εξεγέρσεις, την Νέμεσις, την καταδίωξη και πολλά δυσάρεστα.

Αν θυμάστε πίσω στον Ιούνιο υπό την ίδια επιρροή έγιναν και η συμφωνία των Πρεσπών, ενώ και ο Δίας στον Τοξότη φέρνει πολλές δυσκολίες με την Εκκλησία. Με ένα τέτοιο άξονα στην πολιτική σκηνή όλα θα είναι ανέλεγκτα, δημιουργεί διχασμούς, διαιρέσεις, σταυροφορίες, σφοδρές επιθέσεις και ακραία φαινόμενα και γεγονότα που δεν θα είναι αντιμετωπίσιμα σε πολλές  χώρες.

Η νέα σελήνη επηρεάζει τον 7ο οίκο της Ελλάδος που συνδέεται με Εξωτερικές υποθέσεις και σχέσεις με άλλες δυνάμεις. Πόλεμοι και διεθνείς συνθήκες. Ενώσεις και πολιτικά διαζύγια, εμπόριο με ξένες χώρες. Διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν την άμυνα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις. Επίσης δείχνει τις πρεσβείες του κράτους στο εξωτερικό. Τους φανερούς αντιπάλους της χώρας. Τους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος. Είναι πολύ σημαντικός οίκος, διότι διέπει όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις ξένες χώρες, τις διαμάχες, τον πόλεμο, τις διεθνείς υποθέσεις και όλα τα θέματα που προκύπτουν στις συναλλαγές μιας χώρας με μια άλλη. Θέματα δημόσιου χαρακτήρα.

Οι παρατηρήσεις θα προστεθούν στο κειμενο αύριο***🌙❄7/12/2018
Αύριο το πρωί, στις 7 Δεκεμβρίου, λίγο πριν ο Ήλιος ανατείλει πάνω από τον ορίζοντα στο πλανήτη, θα συναντήσουμε την νέα σεληνη στον Τοξότη.Η νέα σεληνη στις 15 μοιρες του πύρινου Τοξοτη, θα τονίσει την μεταβλητή φύση της φωτιάς.Η μεταβλητή φωτιά είναι η φλόγα που δεν μπορεί να δαμαστεί,είναι άθικτη και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί και να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο πολύ εύκολα.

Είναι δύσκολο να την εντοπίσετε και να την ελέγξετε και μέχρι να καταλάβετε για το τι ακριβώς πρόκειται, οι φλόγες θα περάσουν σε ένα νέο σημείο εστίασης καθιστώντας τη δουλειά σας ακόμα πιο δύσκολη.

Οποιαδήποτε Νέα Σελήνη φέρνει μια νέα αρχή και η αίσθηση μου είναι ό, τι θα είναι δύσκολο να ελεγχθεί, διότι έχει ελεύθερη βούληση από μόνη της, κινείται γρήγορα, είναι συναρπαστική και θα χρωματιστεί με ένα στοιχείο ρίσκου και κινδύνου.

Ο Τοξότης είναι επίσης ζώδιο της αλήθειας, της πίστης αλλα η πίστη μας μεσα απο τη δράση μπορεί να μεταβληθεί και να αλλάξει αναλόγως καθώς αναζητούμε την αλήθεια.

Αισθάνομαι ότι όλοι βιώνουμε αυτές τις μεταβολές στον κόσμο γύρω μας, με τα γεγονοτα και καταστάσεις να κινούνται γρήγορα που μας κρατούν σε μια ανισορροπία, δοκιμάζοντας ταυτοχρονα την πίστη μας σε αυτό που πιστεύουμε.

Σε ευρύτερη κλίμακα, αυτή συνδέεται με τα συνδικάτα και την κοινωνική δράση για το μεγαλύτερο καλό.Επίσης, συνδέεται με τις ιατρικές υπηρεσίες και τα νοσοκομεία μέσω των ανθρωπίνων ενεργειών ανιδιοτελώς για λογαριασμό άλλων.

Υπάρχει μια σκοτεινότερη και πιο απειλητική πλευρά όμως στον ιδιο χάρτη με την συνοδο Άρη/Ποσειδώνα. Η εξαπάτηση μπορεί να οδηγήσει σε εγκληματική πρόθεση και παραβίαση των κανόνων σε πολιτικο επιπεδο.

Από το να λέμε ψέματα και να κρύβουμε σκόπιμα την αλήθεια, ο Άρης και ο Ποσειδώνας μπορούν παράλληλα να μας βάλουν στο λάθος δρόμο, να μας ζητήσουν να αρνηθούμε τις ευθύνες μας και να ξεφυγουμε από αυτό που πρέπει να κάνουμε,και να παραπλανηθουμε.

Αυτός ο συνδυασμός σε πολιτικό επιπεδο μπορεί να οδηγήσει σε χάος και βία και να προκαλέσει σκληρή στάση καθώς και έλλειψη πειθαρχίας.Υπάρχει ένα στυλ του τυπου “δεν με νοιάζει για τις συνέπειες”,και αυτο οδηγει στο να δρουμε ενάντια στους κανόνες και έτσι δημιουργειται μια κατάσταση εκτός ελέγχου.

Εδώ βρίσκεται, και ο πραγματικός κίνδυνος αυτού του ισχυρού μεταβλητού τετραγώνου που συνδέεται με αυτή τη Νέα Σελήνη. Μπορει να μπουμε στον πειρασμό να ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας εξαιτίας αυτης της στάσης “ωχ, διαβολε,ε και τι έγινε;” που ενεργοποιείται από τη Νέα Σελήνη στον Τοξοτη.

Απο το κουτί της Πανδώρας μπορεί να ξεπηδήσουν πράγματα που να μας χαροποιησουν και να μας εμπνέουν για να επιτύχουμε το μεγαλείο, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να υπάρξουν αδιανόητες και δυσάρεστες εκπλήξεις που μπορεί να εξαπολυθούν μέσα από τις αποφάσεις και τις ενέργειες που παίρνονται τώρα.

Όλη αυτή η πύρινη κόλαση που απορρέει απο την νέα σεληνη,μπορεί να χάσει τον έλεγχο και αυτή η φωτιά να καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμα της.

Εάν σχεδιάζετε, ωστόσο σε προσωπικό επιπεδο, με αυτή τη νέα σελήνη, να αρχίσετε μια νέα δουλειά, να ακολουθήσετε μια νέα κατεύθυνση, να ξεκινήσετε μια νέα σχέση ή κάτι άλλο, τότε η βόλτα θα ειναι αγρια και περιπετειωδης!!
Προσέξτε αυτό που επιθυμείτε αλλα και θα πρεπει και να συνειδητοποιήστε ότι η νέα κατεύθυνση την οποία ξεκινάτε μπορεί να μην είναι αυτο που θελετε στην πραγματικοτητα.

Σημαντικό είναι ότι Σελήνη-Ήλιος εξαγωνιζουν τον Ήλιο της στον 10ο οίκο, αλλά η οψη δεν είναι καθόλου ισχυρή μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά σημαντικότερο είναι οτι σχηματίζει όψη συνόδου με τον γενέθλιο Αρη της Ελλάδος στον Τοξότη, στον 7ο οίκο, ακριβώς στην 15η μοιρα. Αυτό ενδεχομένως δείχνει θερμό επεισόδιο η πολύ δυσάρεστα περιστατικά με εχθρικές χώρες στα σύνορα, τα όποια θα έχουν γενικό αντίκτυπο, αλλά δεν είναι καθόλου θετική ενέργεια και για το κοινοβούλιο και τα μέλη της, η την κυβέρνηση η όποια θα προσπαθήσει να κάνει το αντίθετο στην όποια περίπτωση, όμως οι κινήσεις τις θα αποτύχουν. Έτσι λοιπόν τα όσα αναφέραμε για την νεα σελήνη ισχύουν. Ο γενέθλιος Αρης της Ελλάδος  κυβερνά και τον 12ο οικο. Κατα μια εννοια είναι εγκλωβισμένος από τα τετράγωνα Αρη-Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

Επιπλέον, η νέα σελήνη-Ήλιος και Δίας είναι σε αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη της Ελλάδος στους Διδύμους στον 2ο οίκο που δεν είναι θετικος δείκτης για το χρηματιστήριο και το νόμισμα του ευρώ, τις τράπεζες και τις αγορές γενικότερα. Η νέα σελήνη θα τριγωνίζει τον Κρόνο της στον 4ο οίκο, που είναι δείκτης μιας προσωρινής σταθερότητας η ικανοποίησης προς το παρόν,αλλά ο Κρόνος είναι πάντα επιβαρυντικός στο εσωτερικό της χώρας, καθότι βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δια της Ελλάδος στην ακμή του 8ου οίκου.

Η νέα σελήνη στον Τοξότη, τετραγωνίζει την γενέθλια Αφροδίτη στους Ιχθείς στον 11ο οίκο, στην 13η μοιρα των Ιχθύων είναι πολύ αρνητική, διότι συμβολίζει το κακό και την διαστροφή στην πολιτική (άμεση επιρροή στο κοινοβούλιο και σηματοδοτεί ο 11ος οίκος, όπως στρατος, αεροπορία, ΔΕΗ, διαδίκτυο, ξεσηκωμοί, ενώσεις κτλ) την καταπίεση των φτωχών και τόσα άλλα. Ο Αρης όμως στους Ιχθείς είναι και οπισθοχωρητικός αλλά και ύπουλος στα χτυπήματα του.

Προβλήματα και δραματικά περιστατικά με τα Βαλκάνια, για το θέμα της Μακεδονίας, αλλά και με μετανάστες και την οικονομία, κραδασμοί που φαίνεται η χώρα μας να αντέχει προς το παρόν; Η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη για τους μετανάστες αλλά ο άξονας αυτός χαλάει κομματικές -πολιτικές συνεργασίες όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και σε διεθνές. Θα υπάρξουν παραιτήσεις.

Προβλήματα με γειτονικές εχθρικές χώρες θα συνεχιστούν σε υψηλό βαθμό, δείχνει σοβαρό κίνδυνο διεθνών διαφορών, διαφωνίες με άλλες δυνάμεις, μη ικανοποιητική κατάσταση των εξωτερικών σχέσεων και κίνδυνος πολέμου-επιθέσεων (ακόμα και ομηρίες, αιχμαλωσίες) από Βορρά και Νότο.

Κατά τα άλλα η πολιτική σύγχυση και τρέλα θα συνεχιστεί,όπως και τα οικονομικό-πολιτικά δήθεν-σκάνδαλα-αποκαλύψεις αλλά και οι εντάσεις με την Εκκλησία θα μαστίζουν την χώρα. Λόγω της επιρροής του Δια, στον Τοξότη το ότι συμβεί θα έχει μεγαλύτερη επιρροή από αυτά που έγιναν στο Μάτι,η στα σύνορα με την Αλβανία, για παράδειγμα, το καλοκαιρι. Η σύνοδος Αρη-Ποσειδώνα δημιουργεί μεγάλες φυσικές καταστροφές όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Αφροδίτη-Πωσειδωνας-Κρόνος-Αρης-εμπόδια, ψυχρές σχεσεις, εντάσεις

Ερμής-Αρης-Πλουτωνας-Πωσειδωνας-φανατισμός, προσβολές , εντάσεις, λόγια χωρίς πράξη, αδυναμία, φασαρίες, ύπουλη συμπεριφορά και δόλος.

Σελήνη-Αρης-Ουρανος-Ήλιος-Πωσειδωνας-βίαιες διαθέσεις, έντονες προκλήσεις, θυμός, οργή, παραίτηση, αποκήρυξη, επιζήμιες και καταστρεπτικές συνθήκες, ασθένεια, λοιμώξεις, υποσκάπτουσες καταστάσεις,αναταραχή, σκάνδαλα με όργανα αναπαραγωγής.

Ουρανος-βόρειος δεσμός- Πωσειδωνας-Ήλιος-αποχώρηση συνεργατών, απογοήτευση,διενέξεις, διαμάχες, εκνευρισμός, εντάσεις.

Έναρξη της οργανωτικής συμμετοχής -Ενέργειες που συμβάλλουν στην ενότητα-

Τηλεόραση – Εντάσεις σχετικά με ομάδες ομοϊδεάτων – Διαταραχές ή αναστάτωση στη θέση που σχετίζεται με την ιδεολογία – Προπαγάνδα– Επιχειρηματικές θυσίες που σχετίζονται με άλλους –

Συμμετοχή σε μυστικές ή ιδιωτικές ενώσεις – Παράλογες τοπικές συνθήκες διαβίωσης – Μαγεία – Κοινωνική αβεβαιότητα ή αστάθεια στο περιβάλλον – Διάλυση εταιρικών σχέσεων – Αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή αστάθεια που σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων – Πλούσια απάτη

Έσοδα από εικόνες ή φαντασία – Οικονομικές απώλειες -Ψευδείς εικόνες σχετικά με τον πλούτο – – Απογοητεύσεις σχετικά με τα κέρδη -Μείωση των πόρων – Ενθουσιασμός σχετικά με τον αθλητισμό – Αρχές εντάσεων -Αρχές που σχετίζονται με ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Μη αναμενόμενους πυροβολισμούς- Καταιγίδες

 Ξαφνικές συγκρούσεις σχετικά με την ελευθερία – Διαταραχές ή αναστάτωση που σχετίζονται με εκτεταμένο καταναγκασμό ή βία- Μάχες πάνω από τις πεποιθήσεις

Λάθη – Αποτυχίες – Αβεβαιότητα ή αστάθεια σχετικά με την εργασία – Άρνηση ή απόσυρση σχετικά με την εργασία – Αδράνεια – Παθητικότητα -Εργατικές απεργίες – χειραγώγηση – εξαπάτηση – Εξολόθρευση