ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ-❄✨❄✨♑Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ-6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019❄✨❄✨♑

στις

Μερική Ηλιακή έκλειψη Ηλίου, θα πραγματοποιηθεί στις 5-6 Ιανουαρίου 2019, στις 3:41 π.μ. Η μερική έκλειψη Ηλίου θα είναι ορατή από την Ασία (Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Ρωσία, Βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός και νησιά Aleution της Αλάσκας). Σε παγκόσμια κλίμακα, η μερική ηλιακή έκλειψη ξεκινάει κατα την ανατολή Ηλίου, στην Ασία, μετά ταξιδεύει ανατολικά για περίπου 41/4 ώρες, τελικά τελειώνει κατά το ηλιοβασίλεμα στα νησιά Aleution της Αλάσκας.

Unalaska, Αλάσκα (5 Ιανουαρίου 2019)

 • Η μερική έκλειψη ξεκινάει: 4:16 μ.μ.
 • Μεγαλύτερη έκλειψη: 5:33 μ.μ.
 • Ηλιοβασίλεμα: 6:00 μ.μ.
 • Η μερική έκλειψη λήγει: 6:43 μ.μ.
 • Πεκίνο, Κίνα (6 Ιανουαρίου 2019)
 • Η μερική έκλειψη ξεκινάει: 7:34 π.μ. (2 λεπτά πριν την ανατολή)
 • Μεγαλύτερη έκλειψη: 8:34 π.μ.
 • Η μερική έκλειψη λήγει: 9:41 π.μ.
 • Τόκιο, Ιαπωνία (6 Ιανουαρίου 2019)
 • Ξεκινά μερική έκλειψη: 8:43 π.μ.
 • Μεγαλύτερη έκλειψη: 10:05 π.μ.
 • Η μερική έκλειψη λήγει στις 11:36 π.μ.
Μέρος του Ήλιου που καλύπτεται από τη Σελήνη (Eclipse obscuration).Οι σκοτεινές περιοχές συμβολίζουν τη νύχτα και το λυκόφως.

Η Μερική Ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατή από

 • Ταϊπέι, Ταϊβάν
 • Σαγκάη, Κίνα
 • Πεκίνο, Κίνα
 • Ulaanbaatar, Μογγολία
 • Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα
 • Σεούλ, Νότια Κορέα
 • Βλαδιβοστόκ, Πριμόρσκι, Ρωσία
 • Τόκιο, Ιαπωνία
 • Ιρκούτσκ, Ρωσία
 • Komsomolsk-on-Amur, Khabarovsk, Ρωσία
 • Γιάκουτσκ, Σακχά (Γιακούτια), Ρωσία
 • Yuzhno-Sakhalinsk, Sakhalin, Ρωσία
 • Μαγκαντάν, Ρωσία
 • Petropavlovsk-Kamchatsky, Καμτσάτκα, Ρωσία
 • Anadyr, Chukotka, Ρωσία
 • Wake Island, Μικρά απομακρυσμένα νησιά των ΗΠΑ
 • Verkhoyansk, Sakha (Yakutia), Ρωσία
 • Adak, Αλάσκα, ΗΠΑ
 • Unalaska, Αλάσκα, ΗΠΑ
 • Midway, Μικρά απομακρυσμένα νησιά των ΗΠΑ

Ανήκει στον κύκλο Σάρου 122. Ίδιες ηλιακές εκλείψεις του συγκεκριμένου κύκλου είχαμε στις 2 Νοεμβρίου, 1910, στον Σκορπιό, στις 12 Νοεμβρίου, 1928, στον Σκορπιό, στις 23 Νοεμβρίου 1946, στον Τοξότη, στις 4 Δεκεμβρίου 1964, στον Τοξότη, στις 15 Νοεμβρίου, 1982, στον Τοξότη, στις 25 Δεκεμβρίου 2000 στον Αιγόκερω.

Μάλιστα στην τελευταία αυτή έκλειψη στον Αιγόκερω, η Ελλάδα γίνεται μέλος της Ευρωζώνης, ξεκινά η λειτουργία του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει το Περού, Σεισμός μεγέθους 7,7 Ρίχτερ πλήττει ολόκληρο το Ελ Σαλβαδόρ.

2.996 άτομα σκοτώνονται ή τραυματίζονται θανάσιμα στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη. Αρχίζει ο Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας ως αποτέλεσμα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εισβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας γίνεται μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Εμπορίου. Κυκλοφορούν τα Windows XP.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Aaliyah και αρκετά μέλη της δισκογραφικής της εταιρείας σκοτώνονται καθώς το υπερφορτωμένο αεροσκάφος τους συντρίβεται λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Μαρς Χάρμπουρ στις Μπαχάμες.

Ο Αυστραλός Ίαν Θορπ γίνεται ο πρώτος κολυμβητής που κερδίζει έξι χρυσά μετάλλια σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η μερική ηλιακή έκλειψη της 6ης Ιανουαρίου, 2019, θα έχει διάρκεια επιρροής 6 μήνες. Το 71% του Ηλίου θα σκιαστεί. Η έκλειψη είναι μικρής επιρροής.

(Προσθέτω μια επιπλέον πληροφορία)Η πρώτη εκλειψη Ηλίου πλησιάζει και παρατηρώ το εξής…✨❄️☕ Εκτός απο αυτά που έγραψα για την πρώτη ηλιακη έκλειψη του 2019,στις 6 Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθει, μόλις ανακάλυψα το εξής. Αντίστοιχη εκλειψη είχαμε ξανά το 1973, εκτός απο τις χρονιές που αναφέρω,γιατι ειναι και αυτή του 2001. Σημαντική ήταν και αυτή που έγινε στις 30 Ιουνίου,1973.


Η Ηλιακη έκλειψη του 1973,στις 4/1/1973, λίγες ώρες πριν – Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δημοκρατία της Ιρλανδίας και η Δανία γίνονται μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.(1/1/1973)****


15 Ιανουαρίου – Πόλεμος του Βιετνάμ: Επικαλούμενος την πρόοδο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Νίξον, ανακοινώνει την αναστολή των επιθετικών ενεργειών στο Βόρειο Βιετνάμ.


4 Απριλίου – Εγκαινιάζεται επίσημα το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.*****(Αιγόκερως ψηλά κτήρια)


11 Σεπτεμβρίου – Μετά από σοβαρή αστάθεια, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Χιλής ανατρέπεται με στρατιωτικό πραξικόπημα. Ο πρόεδρος Σαλβαδόρ Αλιέντε λέγεται ότι αυτοκτόνησε στο προεδρικό μέγαρο κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος. Ο στρατηγός Αουγούστο Πινοσέτ ηγείται με την υποστήριξη των Η.Π.Α. στρατιωτικής δικτατορίας που θα κυβερνήσει στη Χιλή τα 16 επόμενα χρόνια.

14 Νοεμβρίου – Αρχίζει η εξέγερση του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, μία μαζική εκδήλωση λαϊκής αντίθεσης στη στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα.Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά του στρατιωτικού καθεστώτος στην Αθήνα καταλήγει σε αιματοχυσία.
25 Νοεμβρίου – Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της χούντας των συνταγματαρχών, ανατρέπεται μετά από πραξικόπημα με επικεφαλής τον ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη.
Έχουμε την ανατροπή του Νιξον.Σκανδαλο Watergate.

Μαζί με την Ολική Σεληνιακή έκλειψη Ιανουαρίου, στις 21, του μήνα, θα έχουν διάρκεια μέχρι τις εκλείψεις Ιουλίου. Οι εκλείψεις του 2019 στο σύνολο τους θα είναι στον αριθμό τους 5. Πρόκειται για μια νέα σελήνη στην 15η μοιρα του Αιγόκερω, και πραγματοποιείται στον 2ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Η Μερική Ηλιακή έκλειψη ευθυγραμμίζεται με το σταθερό αστέρι Vega η Βέγας στον αστερισμό Λύρα. Οι ηλιακές εκλείψεις επηρεάζουν τους ηγέτες, τους άντρες και τις κυβερνήσεις. Αρης-Δίας και Κρόνος κυβερνούν τον χάρτη αν και ο Κρόνος επί το πλείστον. Ο Ήλιος και η Σελήνη κυβερνούν και τον 9ο οίκο, που συνδέεται με τα σύνορα, το μεταναστευτικό, τη θρησκεία, την παιδεία ,την διεθνής τρομοκρατία. Η εξωτερική πολιτική κρατών θα έχει ένα ισχυρό αντίκτυπο στην διεθνής οικονομία.

Εκλείψεις σε γήινα ζώδια. Αυτά προοιωνίζουν την έλλειψη καλαμποκιού και προϊόντων της γης από την ξηρασία και προκαλούν σεισμούς, καταστροφές από εξορύξεις και μεγάλη γεωργική κατάθλιψη.

Δεύτερος δεκανος του Αιγόκερω[Άρης]. Προξενεί στρατιωτικές ταραχές και η ανταρσία στρατιωτών εναντίον των αξιωματικών τους. [3 Πεντακτινα]

Η 15η μοιρα του Αιγόκερω συνδέεται με πτώσεις ηγετών και μερικές φορές βίαιους θανάτους. Ο άνθρωπος προορίζεται να υποτάξει τις περιστάσεις. Η 15η μοιρα του Αιγόκερω είναι μια κλείδα, μια πύλη, και έχει μια ιδιαίτερη δυναμική.

Ωστόσο, η κάρτα ταρώ, 3 Πεντακτινα, στον 2ο δεκανό του Αιγόκερω συνδέεται με την αρχιτεκτονική και τη χειροτεχνία. Έτσι φαίνεται ότι αυτή η ηλιακή έκλειψη συνδέεται με την δημιουργικότητα και την έμπνευση, την θετική έκβαση στις δουλειες μας και την επιτυχία. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο 2ος Οίκος – Η εθνική οικονομία, Έσοδα, Τράπεζες, Εμπορικά Θέματα και συναλλαγές. Αντιπροσωπεύει το νομισματικό σύστημα και όλα γενικά τα οικονομικά αποθέματα ενός κράτους – το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Είναι τα οικονομικά του λαού, δηλαδή η εθνική οικονομία, το δημόσιο ταμείο, τα έσοδα, το χρηματιστήριο, το χρήμα γενικά μέσω εμπορίου, μέσω συναλλαγών, οι τράπεζες.

Οι ικανότητες που έχουμε για να γίνουμε αυτάρκεις και αυτοσυντήρητοι. Ο τρόπος που θα διαχειριστούμε αυτά που θα αποκτήσουμε με δικά μας μέσα. Δείχνει γενικότερα τις αξίες μας στη ζωή και πως τις πρεσβεύουμε. Τα συναισθήματά μας .Φανερώνει αν είμαστε γενναιόδωροι ή στερημένοι σε οικονομικό ή συναισθηματικό επίπεδο. Σε πιο βαθύ επίπεδο δείχνει τι χρειάζεται το άτομο για νιώθει ασφάλεια. Κινητά αγαθά, μετρητά, επιταγές, μετοχές, τράπεζες, κέρδη η ζημίες. Θάνατος του εχθρού σε περίπτωση πολέμου.

ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Καταρχήν, το πρώτο που παρατηρούμε είναι η τοποθέτηση της συνόδου Ηλιου-Σελήνης ανάμεσα σε σκληρούς πλανητες, Κρονο και Πλούτωνα, που δεν είναι καθόλου θετικο. Σελήνη και Ηλιος νιώθουν περιορισμένοι.

Αντί για οικιακές ανέσεις, οι σπόροι της νέας σελήνης αναμένεται να αναπτυχθούν σε ένα αρκετά σπαρτιατικό περιβάλλον. Η γη εδώ είναι σκληρή και ξηρή, οπότε θα χρειαστούν κάποιες μεγαλύτερες προσπάθειες για να γίνει πιο εύφορη. Πολλά εξαρτώνται από την προσεκτική οργάνωση των δομών αλλά και τις κινήσεις σε ηγετικό επίπεδο, προκειμένου να αποδώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα από αυτή τη νέα Σελήνη-έκλειψη.

Αυτός ο μήνας είναι πιθανο να δώσει ενα σκληρό χτύπημα στα χρηματιστήρια η να δημιουργήσει περιορισμούς οικονομικής φύσεως γενικότερα μέσα στο χρονικό πλαίσιο της έκλειψης που είναι μεχρι το καλοκαιρι και συνδέεται με την αναβολή της ικανοποίησης. Η μερική ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω είναι όμως ύπουλη και κάποιος μπορεί ευκολά να παρασυρθεί.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα, στην προκείμενη περίπτωση μπορεί να είναι θετικό αλλά η πολύ συμπόνοια που δείχνουμε προς τους άλλους μπορεί να μας τυφλώσει. Η θετική πλευρά της ηλιακής έκλειψης είναι γι αυτούς που δημιουργούν συγκεκριμένα και σωστά πράγματα στη ζωή τους. Ο Αιγόκερως αγαπάει τις μεγάλες μπίζνες ΑΛΛΑ πάνω σε υγιή και σταθερά θεμέλια, είναι ενας αρχιτέκτονας, του αρέσει να χτίζει, αλλά συμπαρασύρει και γκρεμίζει ότι είναι χτισμένο σε σαθρά θεμέλια. Αυτό ισχύει και για τα κράτη. Το 2019 ανοίγει την αυλαία με την μερική ηλιακή έκλειψη που είναι μια πρόγευση των γεγονότων, με την έννοια ότι θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκλείψεις στο ζώδιο αυτό μέχρι το 2020. Προφανώς απο μια άποψη προοιωνίζεται το γεγονος ότι η ηγεσία του πλανήτη θα περάσει απο εκεί που θα ειναι ορατή η έκλειψη,δηλαδή τις χώρες της Ανατολής.

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ VEGA ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Το όνομα Βέγας, παρότι μοιάζει ελληνικό, αλλά προέρχεται από το αραβικό Waki, που στους Αλφόνσειους Πίνακες πήρε τη μορφή Wega. Η πλήρης αραβική ονομασία ήταν Al Nasr al Waki, δηλαδή «ο αετός που πέφτει ή εφορμά», και αντιστοιχούσε σε ολόκληρο τον αστερισμό. Στη συνέχεια ο Bayer ανέφερε αμφότερα τα Wega και Vega, οπότε και καθιερώθηκε το δεύτερο (αν και ορθότερο είναι το πρώτο). Ο Σκάλιγκερ αναφέρει τον Βέγα ως Waghi, ενώ ο Ριτσιόλι ως Vuega και Vagieh. Παρόμοια με τους Άραβες, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατά τον Hewitt αποκαλούσαν τον Βέγα Maat, δηλαδή «αστέρα-όρνιο».

Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι αποκαλούσαν τον Βέγα «Λύρα» (Lyra) από το όνομα του όλου αστερισμού, γεγονός που υποκρύπτεται πίσω από τις ονομασίες Allore, Alahore, Alohore των εκδόσεων της Αλμαγέστης του 16ου αιώνα και των πινάκων του ίδιου αιώνα. Ο Flamsteed αναφέρει ομοίως το «Λύρα» και για τον αστέρα. Ο Κικέρων χρησιμοποιεί την ονομασία Fidis ειδικώς για τον Βέγα, όπως και ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος την ονομασία Fidicula (“the Harp-star” στην κλασική μετάφραση του Holland). Γενικά, οι Ρωμαίοι έδιναν τόση σημασία στον Βέγα, ώστε καθόριζαν την έναρξη του φθινοπώρου τους από το γεγονός της δύσεως του κατά το λυκαυγές.

Χωρίς να είναι βέβαιο, πιθανολογείται ότι οι Βαβυλώνιοι αποκαλούσαν τον Βέγα Dilgan, «Αγγελιαφόρο του Φωτός». Δεδομένου ότι κατά τη 15η χιλιετία π.Χ. ήταν, χάρη στη μετάπτωση του γήινου άξονα, κοντά στη θέση του σημερινού Πολικού Αστέρα, κοντά στον Βόρειο Ουράνιο Πόλο, το όνομα που του απέδιδαν οι προγενέστεροι Ακκάδιοι, Tir-anna (= Ζωή των Ουρανών), φαίνεται να είναι κάποια μακρινή ανάμνηση από το γεγονός αυτό. Το ίδιο και οι Ασσύριοι ονόμαζαν τον Βέγα Dayan-same (= Δικαστή των Ουρανών). Στα σανσκριτικά ονομαζόταν Abhijit, δηλαδή «Νικηφόρος». Περί το 14.000 μ.Χ. ο Βέγας θα ξαναγίνει το πολικό άστρο για όσους ζούμε στο βόρειο ημισφαίριο της Γης.

Οι Κινέζοι, συναστρώνοντας τον Βέγα με τους αστέρες ε και ζ Λύρας, σχημάτιζαν την Chi Neu, το Κορίτσι που Γνέθει ή Υφαίνει. Επίσης, εκεί τοποθετούσαν τη μία άκρη της «Γέφυρας της Κίσσας» πάνω από τον Γαλαξία, με τον «Γελαδάρη» τους (τον αστερισμό Αετό) να αποτελεί την άλλη άκρη. Υποτίθεται ότι η Chi Neu είναι απομονωμένη από τον σύζυγό της Niu Lang (τον Αλτάιρ) και τα παιδιά τους (τους αστέρες β και γ Αετού) στην άλλη πλευρά του ποταμού-Γαλαξία. Αλλά ο σχετικός μύθος, δημοφιλής όχι μόνο στην Κίνα αλλά και στην Κορέα και την Ιαπωνία, έχει πολλές παραλλαγές, με τον Κύκνο να παίρνει κάποτε μέρος. Στην Ιαπωνία συγκεκριμένα, ο Βέγας αποκαλείται «Η Πριγκίπισσα Υφάντρα». Η ιαπωνική εορτή Ταναμπάτα βασίζεται πάνω στον σχετικό θρύλο.

Ο Βέγας υπήρξε ο πρώτος αστέρας που φωτογραφήθηκε, στις 16 Ιουλίου 1850, και ο πρώτος αστέρας του οποίου φωτογραφήθηκε το φάσμα, το 1872. Δεν είναι βέβαιο το κατά πόσο υπήρξε και ο πρώτος αστέρας του οποίου μετρήθηκε η ηλιοκεντρική παράλλαξη, στα πρωτοπόρα πειράματα του Φρίντριχ Στρούβε το 1837.

Ο Βέγας είναι, κατά κάποιο τρόπο, το πρότυπο του «ακριβώς» λευκού αστέρα αφού η κλίμακα της κυανής φωτεινότητας (μεγέθους) B ορίσθηκε έτσι ώστε ο δείκτης χρώματος (B-V) για τον Βέγα να είναι ακριβώς 0,00.[1] Μοιράζεται τον ίδιο φασματικό τύπο με τον Σείριο και η μέση επιφανειακή του θερμοκρασία ανέρχεται στους 9.600 K.[2] Είναι όμως σχετικώς νεαρός αστέρας της Κύριας Ακολουθίας, αφού η ηλικία του υπολογίζεται στα 450 ως 460 εκατομμύρια έτη[3] Πάντως δεν θα ζήσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο έτη συνολικά. Ο Βέγας είναι ελαφρότατα μεταβλητός αστέρας, εξαιτίας εσωτερικών αναπάλσεων (βλ. παλλόμενοι μεταβλητοί αστέρες). Η μάζα του είναι 2,1 φορές μεγαλύτερη της ηλιακής[3] και ο μέσος όγκος του είκοσι φορές μεγαλύτερος του ηλιακού.

Επιρροές: “Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο η Λύρα (ένα μουσικό όργανο) είναι φύσεως Αφροδίτης και τον Ερμή, λέγεται ότι δίνει αρμονική, ποιητική και ανεπτυγμένη φύση, κάποιος που λατρεύει τη μουσική και είναι ικανός στην επιστήμη και την τέχνη, αλλά κλίνει προς στην κλοπή. Συνδέεται με το εβραϊκό γράμμα Daleth και την 4η καρτα του Ταρώ, ο αυτοκράτορας “. [Robson *, σελ.51.]

Ήλιος σε σύνοδο με την Ηλιακή Έκλειψη στην 15η του Αιγόκερω– Κρίσιμη, απότομη φύση, επιφυλακτικός, αντιδημοφιλής, φευγαλέες τιμές και φήμη, θέση με επιρροή, ανειλικρινής φίλους. [Robson *, σελ.217.]

Με τη Σελήνη: Δημόσια ντροπή, πιθανότατα μέσω πλαστογράφησης, απώλειας μέσω γραπτών κείμενων, κακή υγεία, επιτυχία στις επιχειρήσεις, κέρδος μέσω ετησίου εισοδήματος, προόδου ή σύνταξης. [Robson *, σελ.217.]

[3] “Ένας συμπονετικός ηγέτης. Κάποιος που νοιάζεται. Επικεντρώνομαι σε ανθρωπιστικά ζητήματα. Υψηλές προσδοκίες. Αναζητώντας έναν σωτήρα.

[4] και “Δίνει ευεργεσία, ιδεαλισμό, ελπίδα, εξευγενισμό και μεταβλητότητα, και κάνει τους αυτόχθονες σοβαρούς, νηφάλιους, απαιτητικούς και ξιπασμένους και συνήθως λάγνους.” Όμως αναδεικνύει την καλλιτεχνική πλευρά λέγοντας: “Σε μια καλή κοσμική διαμόρφωση, δίνει καλλιτεχνικά ταλέντα ειδικά για μουσική και ηθοποιία, αλλά και μια προτίμηση για καλή διαβίωση. Με τους εκκεντρικούς καλλιτέχνες, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια εξωφρενική και διεφθαρμένη ζωή. Ο Vega λέγεται ότι ανοίγει το δρόμο για πλούτη και φήμη. Σε σχέση με τη Σελήνη … μπορεί να δοθεί μια τάση για αποκρυφισμό και μυστικισμό. “

Σε μια εν τω βαθει μελέτη του Vega έχει βρεθεί ότι σίγουρα συνδέονται με τον πλούτο και με λίγη επιδεικτηκοτητα. Ταιριάζει πολύ καλά με την αναρριχητική ικανότητα του Αιγόκερω.

Αλλά ο τροπικός Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο, οπότε η αυστηρότερη και αυταρχική πλευρά του πλανήτη διπλασιάζεται η μάλλον είναι *5 φορές η επιρροή της, γεγονός που την καθιστά ως έναν “μεγάλο αστυνομικό” σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο πρωτίστως.

Λέξεις κλειδιά: Το αίμα είναι παχύτερο από το νερό, η οικογενειακή τιμή, η πίστη, η μουσική, το θέατρο, η αρτιότητα και η λατρεία, η τραγουδίστρια, νωθρότητα, οι ντίβες, οι θαυμαστές, αυτοκίνητα flash, αυτοι ου θέλουν να δημιουργήσουν εντύπωση στους αλλους, πολιτική επιρροή, γκάνγκστερ, αυτοι που είναι πεινασμένοι για δημοσιότητα, προγονικά ταλέντα, δυναστείες, πλαστογράφηση, σνομπισμός, πλαστική χειρουργική, κλοπή, η εγκληματική δραστηριότητα, τα βασανιστήρια, η τιμωρία.

Ο Vega έχει ιδιαίτερη επιρροή στην Τουρκία, την Αλγερία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κίνα και τις πρωτεύουσες τους.

Οι χώρες που κυβερνιούνται από τον Αιγόκερω περιλαμβάνουν την Ινδία Βουλγαρία, Μεξικό, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Αφγανιστάν, Λιθουανία, Βοσνία, Μπρουνέι, Τσεχία, Αϊτή, Ναούρου, Σλοβακία και Σουδάν.

ΟΨΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ- Η ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΝΕΙΡΟΥ;

Ερμής, Κρόνος, Σελήνη, Ηλιος και Πλουτωνας βρίσκονται στον 2ο οικο του ηλιακού ωροσκοπίου σε επικίνδυνες μοίρες. Πρόκειται για μια ευθυγράμμιση 5 πλανητών στον γήινο Αιγόκερω. Η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρονο και Πλούτωνα, ένα μικρο ημιτετράγωνο σχηματίζεται με την Αφροδίτη στον Σκορπιο και ένα εξάγωνο με τον Πωσειδωνα. Ιδιες όψεις σχηματίζει και ο Ηλιος όπως και η Σελήνη, σε σύνοδο με Κρόνο και Πλούτωνα και Σελήνη, επίσης ένα ημιτετράγωνο με την Αφροδίτη και ένα εξάγωνο Ηλιου-Πωσειδωνα. Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Αρη αλλα τριγωνίζει και τον Ουρανο. Ο Δίας ημι-εξαγωνιζει τον Κρονο και τετραγωνίζει επίσης τον Πωσειδωνα. Η ισχυρότερη οψη είναι αυτή του Κρόνου –Πλούτωνα.

Το διάστημα αυτό αναμένεται να είναι καθοριστικό και καταλυτικό σε αποφάσεις για τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) του 2ου δεκαημέρου.

Για να «χτίσεις» πρέπει όμως πρώτα να «γκρεμίσεις» και αυτό είναι το βασικό μήνυμα της Έκλειψης, η οποία όμως έρχεται να ανταμείψει, αυτούς που πραγματικά έχουν προσπαθήσει πολύ ως τώρα. Ισχύει όχι μόνο σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.

Οι όψεις αυτές συνδέονται με βαριά υποτίμηση των αξιών, οι φόροι αυξάνονται όπως επίσης η επιτήρηση και ο έλεγχος. Εξήγησα, την σύνοδο, Κρονου-Πλούτωνα πως θα διαμορφώσει τα πράγματα, σε ένα ξεχωριστό μεγάλο κείμενο που έγραψα τον Δεκέμβριο του 2017. Ερμής και Κρονος στην 1 και 11η μοιρα είναι εξαιρετικά δυνατές που συμβολίζουν, το γεγονός ότι η οικονομία, το χρήμα, και οι ανθρώπινες αξίες θα κλονιστούν σοβαρά κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, ενώ και η 11η μοίρα σηματοδοτεί ραδιουργίες, εξορίες, απελάσεις, εκπατρισμό και απαγόρευση εξόδου από μια χωρα σε κοσμικο επίπεδο. Η έκλειψη θα επηρεάσει και τους πολιτισμούς της Ανατολής, με έντονο θρησκευτικό χαρακτήρα ,τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η ηλιακή μερική έκλειψη σε σύνοδο με τον Κρόνο είναι μια σοβαρή προειδοποίηση, για τους πολιτικούς και την διαχείριση των πόρων, της οικονομίας του πλανήτη. Ακούσαμε τελευταίως την Λαγκάρντ να προειδοποιεί “Κάντε πίσω με τους φόρους”. Ενισχύει τη σοβαρή και νηφάλια επιρροή του Vega γενικότερα και την κρίσιμη, απότομη, αποκλειστική και μη δημοφιλή επιρροή του. Πολλοί από τους πολιτικούς θα χάσουν την εύνοια τους, όπου ήδη αυτό έχει συμβεί, ένα παράδειγμα είναι η Γαλλία.

Και ενώ τα πράγματα μπορεί να είναι δύσκολα για την οικονομία και την πολιτική, σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, ο Ποσειδώνας θα κάνει μια προσπάθεια να διευκολύνει την ψυχρή και περιοριστική φύση του Κρόνου, αλλά όχι πλήρως, διότι μην ξεχνάμε το τετράγωνο με τον Δία, ο οποίος κυβερνά και τον 2 και τον 11ο οίκο στον χάρτη της έκλειψης.

Στην ουσία, ο Άρης / Ποσειδώνας που είδατε τον Δεκέμβριο δημιουργεί προβλήματα, αναταραχές με διαβρωτικό και ύπουλο τρόπο!

Ο εξαναγκασμός και η ” επιβολή μιας ενδεδειγμένης λύσης “ είναι αυτό που μεταφράζεται μέσω Κρόνου- Πλούτωνα, που στην ουσία μόνο δημοκρατική δεν είναι. Δηλαδή ,μεθοδικά (Αιγόκερως)εφαρμόζεται μια προγραμματισμένη παγκόσμια δικτατορία! Και η οποία βέβαια φαίνεται ότι θα ξετυλιχθεί σε όλο της το μεγαλείο κατά την διάρκεια του 2019. Αλλωστε, καιρό πριν είχα ειδοποιήσει για την καθαυτού ερμηνεία του άξονα.

Συνδέεται με τον πόλεμο των πόλεων, με ομαδικούς περιορισμούς πάσης φύσεως είτε σε επίπεδο λαων είτε σε προσωπικο-κοινωνικο, ομαδικοί βίαιοι θάνατοι, μαζικές δολοφονίες, στρατόπεδα συγκεντρώσεων, φασισμός, απώλεια ελευθερίων και μη σεβασμός δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ωστόσο, σε προσωπικο επίπεδο, ο Κρόνος από τον Αιγόκερω θα δώσει την απαραίτητη πειθαρχία αλλά και υπομονή για να εκπληρώσετε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας. Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε επιπλέον ευθύνες τώρα αλλά θα επιβληθούν και επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις στους λαούς. Υπόψιν ότι αφορά όμως τις οργανωμένες κοινωνίες και ομάδες όποιος και αν είναι ο στόχος τους. Κάτω υπό την αυστηρή επίβλεψη του άξονα θα είμαστε ενδεχομένως υποχρεωμένοι να υπακούμε σε αυστηρούς κανόνες που θα επιβάλλονται και ίσως πολλές φορές δια της βίας.

Βέβαια, για μας τους ανθρώπους, αυτή μπορεί να είναι μια εποχή μεγάλης δημιουργικής ικανοποίησης, με επιτεύγματα, για μερικούς, αναγνώριση και προβολή για κάποιους από σας. Θα μπορούσατε να ενεργήσετε ως βράχος για κάποιον, ή να κοιτάξετε προς τα πάνω λόγω της σταθερότητας και της σοφίας σας. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από το φυσικό σπίτι σας αλλά μέχρι και τον τρόπο που οργανώνετε την καθημερινή ρουτίνα σας. Αυτή είναι μια καλή ηλιακή έκλειψη για την απλούστευση και την αποδοτικότητα στη ζωή σας. Γεμίστε τη ζωή σας και αφαιρέστε ότι “νεκρό” υπάρχει ώστε να κάνετε τους στόχους σας λιγότερο περίπλοκους και πιο εύκολο να επιτευχθούν.

Η ηλιακή έκλειψη εξαγωνιζει τον Ποσειδώνα που σε προσωπικο επίπεδο ενισχύει την αρμονική και ποιητική επιρροή του Vega στους ανθρώπους. Αυτή είναι μια εξαιρετική έκλειψη για καλλιτέχνες κυρίως μουσικούς και ηθοποιούς. Ο Ποσειδώνας θα αυξήσει επίσης την ευαισθησία και την ικανότητά σας να διαβάζετε η να καταλαβαίνετε τους ανθρώπους και καταστάσεις με τηλεπαθητικό τρόπο.

Ζωντανεύει τα όνειρα και ενισχύει τις διαισθητικές και ψυχικές σας ικανότητες. Η συγκεκριμένη οψη φέρνει πολλές εμπειρίες σε πνευματικό επίπεδο, συνδέεται με τα μακρινά ταξίδια και την εσωτερική ψυχική καλλιέργεια, η φαντασία είναι δραστήρια και φέρνει εύκολο  ενθουσιασμό.

Δείξτε μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και δεκτικότητα στις σχέσεις σας εκεί που δεν υπάρχει λεκτική κατανόηση. Αυτή είναι μια καλή έκλειψη για να εκφράσετε την φροντίδα και την ευαίσθητη πλευρά σας εξυπηρετώντας τους άλλους. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η αυτοεκτίμησή σας και η προσωπική σας ικανοποίηση. Ομαδικές δραστηριότητες και πνευματική εργασία θα φέρουν εμπνευσμένες ιδέες, μεγαλύτερη αυτογνωσία και ικανοποίηση.

Το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα φέρνει υλικό κέρδος από πνευματικές επιδιώξεις. Με σκληρή δουλειά και λογική, ρεαλιστική προσέγγιση, το όνειρό σας μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Θα κατανοήσετε τους δικούς σας περιορισμούς, αλλά θα είστε αισιόδοξοι ταυτόχρονα. Αυτή είναι μια ηλιακή έκλειψη για να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση των πνευματικών στόχων σας και πώς ταιριάζουν μέσα σε μια μεγαλύτερη εικόνα, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Θα δείξετε υπομονή, αντοχή και αυτοπειθαρχία, που είναι από τα προτερήματά του Αιγόκερω, χωρίς να αρνείστε τον εαυτό σας ή να κάνετε θυσίες. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το όνειρο των άλλων ανθρώπων να γίνει πραγματικότητα δίνοντας πρακτική βοήθεια με πνευματική υποστήριξη και ενθάρρυνση. Η αφοσίωση και η εξυπηρέτηση προς τους άλλους θα αυξήσει την πνευματική σας ευαισθητοποίηση και κατανόηση. Αυτή η οψη σχετίζεται επίσης με την εύρεση ή την οικοδόμηση του ονείρου σας.

Η ηλιακή έκλειψη της 5ης Ιανουαρίου έχει μια σχετικά θετική επιρροή, θα λέγαμε, λόγω της στενής ευθυγράμμισης με το λαμπρό αστέρι Vega. Μια θετική οψη με τον Ποσειδώνα ενισχύει την αρμονική και αισιόδοξη επίδραση αυτού του αστέρα. Έτσι, η ηλιακή έκλειψη τον Ιανουάριο του 2018 είναι ιδανική για την έναρξη δημιουργικών, καλλιτεχνικών και μουσικών έργων. Το πως θα επηρεάσει η έκλειψη τον χάρτη σας, εξαρτάται από τις όψεις που σχηματίζονται.

Η ηλιακή έκλειψη σε συνδυασμό με το σταθερό αστέρι Vega είναι επίσης ένας καλός δείκτης για την έναρξη ή την επέκταση μιας επιχείρησης.

Οι περισσότερες όμως νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες είναι πιθανο να αποτυγχάνουν κατά το πρώτο χρονικό διάστημα, αλλά ο Κρόνος σε σύνοδο με την ηλιακή έκλειψη και τον Vega βελτιώνει τις πιθανότητές για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Η ικανοποίηση και η εκπλήρωση, καθώς και η οικονομική ανεξαρτησία είναι τα πιθανά αποτελέσματα εάν λάβετε μια σοβαρή, ηθική προσέγγιση σε κάθε νέα επιχείρηση. Υπομονή!

Η ηλιακή έκλειψη που κάθεται ανάμεσα στον Κρόνο και τον Πλούτωνα σημαίνει σοβαρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις ταυτόχρονα.

Το εξάγωνο Κρόνου- Ποσειδώνα ενθαρρύνει αυτήν την ιδεαλιστική προσέγγιση και διευκολύνει την μετατροπή των ονείρων σας σε πραγματικότητα, εξίσου το ιδιο γι αυτούς που κινούνται μεθοδικά, σε προσωπικο επίπεδο, με οργάνωση και σταθερότητα η δείχνουν δύναμη στις αποφάσεις τους και μια σχετική τόλμη. Παρόλο του ότι είναι ενας άξονας που συνδέεται με την σύγχυση, την άρνηση, την θυσία και την παραίτηση, δεν παύει όμως και σε θετική όψη, να  συντηρεί την επιφυλακτική της τάση.

Συνδέεται συγκεκριμένα με την αργή επίτευξη της επιτυχίας,(έτσι κινείται ο Αιγόκερως αλλωστε αργα και σταθερά) την σχεδίων, αλλα όμως σηματοδοτεί μια περίοδο με έντονη ισχυρή δραστηριότητα και μεγαλη μεθοδική εκτέλεση των προσπάθεια και αυτοθυσία. Αυτο βέβαια από την άλλη μπορεί να βοηθά τα σχέδια κάποιων σε κοσμικο επίπεδο, ωστόσο ένα εξάγωνο δεν έχει την ιδια δυναμη ενός τριγώνου.

Ωστόσο, ο άξονας Κρόνου/Πλούτωνα σημαίνει πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση υπό σκληρές συνθήκες, επιβίωσης. Όπως επίσης και σε κοσμικό επίπεδο δύσκολα επιβιώνουν πολιτικοί, καλλιτέχνες, εταιρίες, επιχειρήσεις, και θα έχει επιπτώσεις στη βιομηχανία κτλ. Νέα πράγματα όμως αναδεικνυονται.

Θα ξαναπώ μερικα πράγματα για την σύνοδο Κρονου-Πλούτωνα αφού αυτή θα παραμείνει και θα γίνεται στενότερη με κλιμακωμένη επιρροή μεχρι το 2020,που θα συναντηθούν σε απολυτη σύνοδο, οπου θα καθορίσει τις εξελίξεις και γεγονότα. Ο Αιγόκερως, σε κοσμική έννοια, είναι το ζώδιο της συνειδητής φιλοδοξίας που κρυσταλλώνεται. Αντιπροσωπεύει τη διοίκηση εταιρειών και κυβερνήσεων.

Είναι το ζώδιο του Διευθύνοντος Συμβούλου. Όπως το σύμβολο του, το κατσίκι του βουνού διαπραγματεύεται από τις πανύψηλες κορυφές βουνού, ο Αιγόκερως βλέπει τη ζωή από την κορυφή προς τα κάτω. Θα μας απασχολήσει αρκετά έντονα τα επόμενα 2 χρόνια, αφού υπό την επιρροή της θα αλλάξει ο παγκόσμιος χάρτης.

Ο Κρόνος συμβολίζει την ευθύνη το να διοικεί κάποιος. Είναι και ο διαχειριστής και ο αυστηρός κριτής. Ο Κρόνος φέρνει αλληλεγγύη και δίνει μορφή και σχήμα στα πράγματα μέσω συστολής και εξάλειψης. Είναι ο πλανήτης λιτότητας. Δίνει επίσης μαθήματα μέσα στον χρόνο και εμπειρία και ως εκ τούτου εκθειάζει τις παραδόσεις του παρελθόντος.

Τόσο ο Κρόνος όσο και ο Αιγόκερως, από τη φύση τους, ταυτίζονται με τον συντηρητισμό και το status quo. Ωστόσο, όταν ένας παλιός κύκλος τελειώνει και ένας νέος κύκλος αρχίζει, η αλλαγή είναι η αναπόφευκτη συνέπεια. Αυτό που εξετάζουμε εδώ είναι η αλλαγή μέσα στην κοινωνική δομή και την αντίληψη των κυβερνήσεων. Τα επόμενα 2 χρόνια είναι ζωτικής σημασίας.

Η τελευταία παραμονή του Κρόνου στον Αιγόκερω – ήταν ενεργή από τον Φεβρουάριο του 1988 έως τον Φεβρουάριο του 1991 – όπου συνέπεσε με την κατάρρευση των Σοβιετικών Χωρών και του Ανατολικού Συνασπισμού της Ευρώπης. Αυτή η μνημειώδης μετατόπιση της παγκόσμιας εξουσίας ήρθε καθώς ο Κρόνος συνάντησε επίσης τον επαναστατικό Ουρανό και τον διαλυτικό Ποσειδώνα, στον Αιγόκερω. Ο κύκλος του Κρόνου-Ποσειδώνα σηματοδότησε τότε την Ρωσική Επανάσταση, αστρολόγοι, όπως ο Andre Barbault, πρόβλεψαν αυτή τη διαλυτική πορεία μπροστά από το χρόνο. Αυτή τη φορά, ο Κρόνος θα συναντηθεί με τον αναμορφωτικό Πλούτωνα μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερω ξανά, μέχρι τον Ιανουάριο του 2020. Υπάρχουν σπάνιοι ιστορικοί συσχετισμοί σε αυτή την ένωση των δυο πλανητών, τα οποία ανέφερα και στο μεγάλο κείμενο.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας συναντήθηκαν στον Αιγόκερω, πολλές φορές στην ιστορία, όπως κατά την πτώση της Βαβυλώνας, την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Σημείωσε τη μετάβαση από την ελληνιστική ελληνική κυριαρχία της Εγγύς Ανατολής στο ρωμαϊκό έλεγχο. Η Συνθήκη της Απάμειας ήταν μια συνθήκη η οποία πραγματοποιήθηκε το 188 π.Χ. και σηματοδότησε το τέλος των Αντιοχικών πολέμων, όπως ονομάσθηκαν, ανάμεσα στους Ρωμαίους και τους Σελευκίδες του Αντίοχου Γ’ του Μέγα.

Η επόμενη συνοδος των δυο πλανητών ήταν το 47 μ.Χ. αναγνωρίζεται στη χριστιανική παράδοση ως έτος έναρξης του ιεραποστολικού έργου του Αγίου Παύλου. Οι συζεύξεις Κρόνου-Πλούτωνα, στον Αιγόκερω, σίγουρα μεταμορφώνουν το status quo με μείζονα τρόπο. Η επόμενη ένωση Κρόνου με τον εκκαθαριστικό Πλούτωνα συνέπεσε με τους Οστρογόθους που λεηλάτησαν τη Ρώμη το 549 μ.Χ.

Αλλά αν προχωρήσουμε μπροστά σε μια χιλιετία ο Κρόνος στον Αιγόκερω σηματοδότησε κατακλυσμικές, εκκλησιαστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην Καθολική εκκλησία του 16ου αιώνα στη Γερμανία.

Υπο την επιρροή του, όμως ο Μαγελλάνος ηγήθηκε της αποστολής εκείνης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος περίπλους της Γης. Ο Ερνάν Κορτές στις αρχές του 16ου αιώνα ηγήθηκε των επιχειρήσεων για την κατάκτηση της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, στο σημερινό Μεξικό, προς όφελος του Στέμματος της Καστίλης. Ο Κορτές υπήρξε από τις σημαντικές προσωπικότητες της πρώτης φάσης των εξερευνήσεων που ξεκίνησε ο Χριστόφορος Κολόμβος.

Το θέμα είναι ότι κατά την διάρκεια διέλευσης μιας τέτοιας συνόδου, πάντα είχαμε αλλαγές που συντάραξαν τον πλανήτη μας. Ο πλανήτης άλλαζε ολοκληρωτικά κάθε φορά υπό την επιρροή του Πλούτωνα στο ζώδιο αυτό. Η έκλειψη του 2020 θα φέρει μια μεγάλη σύνοδο πλανητών στον Αιγόκερω και αυτο μόνο θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στον χρηματοπιστωτικό κόσμο αλλά και ο πλανήτης ολόκληρος θα αλλάξει.

Όπως βλέπετε και εσεις, αυτή τη φορά έχει μια άμεση σχέση με τις τράπεζες και τα χρήματα των λαων και γενικότερα τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, που είναι οι κυριολεκτικοί πυλώνες του «συστήματος». Και εσύ, εμείς ο κόσμος, οι λαοί, του πλανήτη αυτού θα έχουν επιρροή πάνω στα χρήματα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, το 1694. Ενενήντα χρόνια αργότερα, το 1784, με την ίδια ευθυγράμμιση, άνοιξε η Τράπεζα της Νέας Υόρκης στο Κάτω Μανχάταν. Αυτές οι δύο πόλεις βρίσκονται στο κέντρο της κεφαλαιακής επιχείρησης τους δύο τελευταίους αιώνες. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η είσοδος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω το 2008 συσχετίστηκε με την παγκόσμια οικονομική κρίση;

Ο Κρόνος σίγουρα θα δοκιμάσει την αλληλεγγύη και την σταθερότητα αλλά και την στρατηγική ανάκαμψης. Ο Κρόνος συνδέεται με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, την ακίνητή περιουσία και blue stock chips, ομόλογα, μετοχές και ότι περιέχει ένα χρηματιστήριο, θα βιώσει την ενέργεια της συνόδου αυτής. Σημειώστε ότι η τελευταία διέλευση στα τέλη της δεκαετίας του 80 και στις αρχές της δεκαετίας του 90 συνέπεσε με ύφεση και πτώχευση, πολλών.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω προειδοποιεί σίγουρα για υπερβολική κερδοσκοπία βεβαίως μέσω του Δια/Πωσειδωνα, διότι και οι δύο σφάλλουν αλλα θέλουν σταθερότητα και εγγύηση. Ο Κρόνος όταν εισήλθε στον Αιγόκερω το 1929 σημάδεψε στη Ιστορία τη Μεγάλη Ύφεση και Κατάθλιψη. Είχε προβλέψει όμως τη Μεγάλη Ύφεση εξήντα χρόνια πριν. Αυτοι που χάνουν βέβαια και στριμώχνονται είναι πάντα ο λαός, η μεσαία τάξη. Αλλωστε και η πλανητική εικόνα της έκλειψης, σηματοδοτεί αυτό κατά ένα τρόπο.

Οι Η.Π.Α. γιορτάζουν τα εθνικά τους γενέθλια στις 4 Ιουλίου 1776. Αυτό σημαίνει ότι η ηγεσία ο Ήλιος, ο πλανήτης των αξιών η Αφροδίτη και ο επιχειρηματικός Δίας είναι όλοι στο ζώδιο του Καρκίνου. Όταν ο περιοριστικός Κρόνος εισέρχεται στο αντίθετο ζώδιο που είναι ο Αιγόκερως και ταυτόχρονα διέρχεται στον 2ο οικο, η οικονομία των ΗΠΑ θα τα βρει σκούρα, ενώ δυο ημέρες πριν, κατά τις 2 Ιουλίου, 2019, θα δεχτεί μια ολική έκλειψη Ηλιου, στο ζώδιο της, οπου είναι ο Καρκίνος. Την τελευταία φορά που ο Κρόνος ήταν στον Αιγόκερω, η Federal Reserve αύξησε τα επιτόκια και η οικονομία επιβραδύνθηκε. Η πρώτη εισβολή στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε, πράγμα που σημαίνει ότι κατευθυνόμαστε προς την επιστροφή του Κρόνου που συνδέεται με τις εισβολές στη Μέση Ανατολή.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι επίσης γεννημένη με Ηλιο στον Αιγόκερω, καθώς η πράξη υπογράφηκε από τον Woodrow Wilson στις 23 Δεκεμβρίου 1913 στις 18.02. Ο Ήλιος στην αρχή του Αιγόκερω και απέναντι στον Πλούτωνα στον Καρκίνο. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω το 2008 δημιούργησε πολλαπλούς μετασεισμούς στις μετοχές.

Ο φετινός χάρτης της χειμερινής ισημερίας είχε τον Ήλιο και τον Κρόνο να κάθεται δεξιά στον Ηλιο του χάρτη της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και θα σχηματίζει ενα τετράγωνο με το Midheaven. Ο Πλούτωνας κλειδώνει πάνω στο Dsc της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας κατά τον φετινό Δεκέμβριο, καταλαβαίνοντας καλύτερα τώρα τι είχα γράψει πριν ένα χρόνο. Ας ελπίσουμε ότι ο Donald Trump έχει λάβει υπόψιν του κάποια πράγματα.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω μπορεί να είναι ένα όφελος για μερικούς. Μας θυμίζει πάντα ότι πρέπει να παίζουμε εντός των ορίων για να υπάρχει σταθερότητα στα κέρδη. Αυτος ο κύκλος επανάληψης κατά μέσο όρο 59 έτη, παρόμοιο με μια διπλή επιστροφή του Κρόνου που κάλυπτε το 1811, το 1870, το 1929, το 1958 και τώρα το 2017. Για τους αρχάριους, ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που συνδέεται με τη διατήρηση της παράδοσης και το status quo. Βέβαια την τελευταία φορά που ο Ήλιος εισήλθε στον Αιγόκερω σε σύνοδο με τον Κρόνο – τον Δεκέμβριο του 1958 – γεννήθηκε η κοινωνία John Birch.

Η κοινωνία John Birch (JBS) είναι μια αυτοσυντηρούμενη συντηρητική ομάδα υποστήριξης που υποστηρίζει τον αντικομμουνισμό και την περιορισμένη κυβέρνηση. Έχει χαρακτηριστεί ως μια ριζοσπαστική δεξιά και ακροδεξιά οργάνωση. Η οργάνωση υποστηρίζει περιορισμένη κυβέρνηση και αντιτίθεται στην ανακατανομή πλούτου και τον οικονομικό παρεμβατισμό. Αντιτίθεται στον κολεκτιβισμό, τον ολοκληρωτισμό, τον αναρχισμό και τον κομμουνισμό.

Αντιτίθεται επίσης στον σοσιαλισμό, τον οποίο διακηρύσσει ότι διεισδύει στην κυβέρνηση της Αμερικής. Αντιτάχθηκαν σθεναρά στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960, πιστεύοντας ότι είναι όλα μέρος κομμουνιστικής πλοκής. Προοδευτικοί όπως ο Κένεντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν πρωταρχικοί στόχοι της JBS, οι οποίοι ήταν άπληστοι αντίπαλοι της άρσης των διακρίσεων λευκών και μαύρων και της αμερικανικής προσχώρησης στα Ηνωμένα Έθνη.

ΑΛΛΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ

“Το σφυρί του Θωρ”, η αλλιώς η “Γροθιά του Θεού” ανάμεσα στον Δια-Ουρανο και Βόρειο Δεσμο εκτός από το στελλιουμ στον Αιγόκερω. Αναφέρεται σε ένα μεγάλο κίνδυνο για τον πλανήτη που ενεργοποιεί το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης όπου εκδηλώνονται ως σημαντικά εξωτερικά γεγονότα. Δίας ,Ουρανος και Βορειος Δεσμος συνδέονται με τους αγωνες των ανθρώπων για ένα κοινο στόχο η σκοπο.

Είναι πιθανόν οι άνθρωποι τότε αλλά και όσοι είχαν το Σφυρί του Θωρ στον χάρτη τους, να υπήρξαν μάρτυρες βίαιων γεγονότων ή μέλη της οικογένειας να κατέληξαν στη φυλακή εξαιτίας βίαιων πράξεων ή ακόμα μπορεί να είμαστε και μάρτυρες εμπόλεμων καταστάσεων αλλά και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ο Αρης στον Κριο, σημαίνει ισχυρούς ανέμους και πολλές και ποικίλες μεταλλάξεις του αέρα στα ανατολικά μέρη. Σημαίνει ακόμη και πόνους στα μάτια και έλλειψη βροχών. Και σημαίνει πόλεμος στα ίδια μέρη, και υπερχείλιση του νερού. Σημαίνει ακόμη και το κακό και τον θυμό, τραυματισμούς και διαμάχες που πρόκειται να βρίσκονται στα ίδια μέρη, στις πόλεις στις οποίες κυβερνά και εκείνες που βρίσκονται υπό την επιρροή του Κριού. Και αυτό σηματοδοτεί τη νίκη στον πόλεμο για τους πολίτες των πόλεων και των κατοίκων της περιοχής, για τους εχθρούς τους που έχουν έρθει από άλλα μέρη σε αυτούς για να τους βλάψουν και την φυγή [των εχθρών]. Και σηματοδοτεί τη δική τους και τη συμπλοκή του βασιλιά τους σε πολεμικά πράγματα και ότι οι πατέρες και οι γηραιότεροι θα διδάξουν και θα καθοδηγήσουν τα παιδιά τους και άλλους νέους, στους αγώνες και στην άσκηση πολέμων.

Τις χώρες που κυβερνά ο Κριός περιλαμβάνονται η Παλαιστίνη, η Αγγλία (εικόνα), η Γερμανία, η Πολωνία, η Συρία, το Ισραήλ, η Λιθουανία, η Σενεγάλη, η Σιέρρα Λεόνε και η Ζιμπάμπουε. Οι πόλεις που κυβερνάται από τον Κριό περιλαμβάνουν το Μπέρμιγχαμ, το Λέστερ, τη Φλωρεντία, την Κρακοβία, τη Νάπολη, την Ουτρέχτη, τη Μασσαλία και τη Γεωργία. Βουλγαρία, Μεξικό, Ηνωμένο Βασίλειο, Αλβανία, Βοσνία, Αφγανιστάν, Λιθουανία, Ινδία. Μπράντενμπεργκ, Βρυξέλλες, Οξφόρδη, Γάνδη, Δελχί, Πόλη του Μεξικού, Πορτ Σάιντ.

ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Δίας-Πλουτωνας-Ερμής- επιτυχία σε διαφημιστική δραστηριότητα, το χάρισμα της αγόρευσης του λογου, επιρροή στο πλήθος, προπαγάνδα, επιτυχία στην συγγραφή και την ομιλία.

Αρης-Δίας-Πλουτωνας-Ερμής- εξαιρετικό πνεύμα επιχειρηματικότητας, μεγάλες δημιουργικές δυνάμεις, λαμπρές επιτυχίες, άνθρωποι ικανοί να χειρίζονται μεγάλα σχέδια η επιχειρήσεις, πραγματοποίηση σχεδίων, τυχερές διευθετήσεις, οργανωτικο ταλέντο, φρόνηση.

Δίας-Βορειος Δεσμος-Αρης- πετυχημένη συνεργασία η ομαδική δραστηριότητα

Ερμής-Κρονος-Πλουτωνας-εριστικοτητα, νευρικότητα, εξαιτίας υπερβολικών υποχρεώσεων, η έκθεση σε βαριές επιθέσεις των αλλων.

Κρόνος/Πλούτωνας/Ηλιος- φυσικός μόχθος και μεγαλη προσπάθεια, παραίτηση, στέρηση, χωρισμός.

Κρόνος/Πλούτωνας/σελήνη-μελαγχολία, λιτότητα, εγκράτεια, ψυχρότητα.

Ηλιος/σελήνη/Ουρανος/Αρης- εκνευρισμός, απερισκεψία, βιαστικές ενέργειες, ατυχήματα, τραυματισμοί

Ηλιος/Πλούτωνας/βόρειος Δεσμος- έλλειψη προσαρμοστικότητας στις αναπόφευκτες συνθήκες ζωής, μοιραία γεγονότα.

Αφροδίτη/Πωσειδωνας/Πλούτωνας-τραγική παρέκκλιση , εξαπάτηση

Δίας/Πωσειδωνας/βόρειος Δεσμος-απατεώνες, κερδοσκόποι, αφελείς

Δίας/Ουρανος/Πωσειδωνας/βόρειος Δεσμος- άχρηστα αποκτήματα, απώλειες, εύνοια μετα την απώλεια θέσης, ο αγώνας με τους αλλους για ένα κοινο σκοπο

Αφροδίτη/Ουρανος/Ερμής/Αρης/βόρειος Δεσμος- καλλιτεχνικές ιδέες.

Αρης/Αφροδίτη/Πλούτωνας/βόρειος Δεσμος-τραγικά γεγονότα αλλα και ισχυρή δημιουργία

Αφροδίτη/Πωσειδωνας/Ερμής/Δίας- απατηλές ελπίδες, φαντασία, καλλιτεχνική αίσθηση, ευσπλαχνική κατανόηση προς τους αλλους, αγάπη για την άνεση, την ομορφιά και την τέχνη. Τάση να παραδινόμαστε σε φαντασιώσεις, όχι πραγματική ευτυχία.

ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Η Μερική Ηλιακή έκλειψη στην 15η μοιρα του Αιγόκερω θα επηρεάσει και θα πραγματοποιηθεί στον 9ο οίκο του γενέθλιου ωροσκοπίου της, επηρεάζοντας τα φλέγοντα θέματα που μας αφορούν, πρωτίστως η εξωτερική πολιτική και τα σύνορα. Η ηλιακή έκλειψη σε όψη κουινκαξ με τον Κρόνο, σηματοδοτεί δυσκολίες εξισορρόπησης, λόγω υπερβολικής πίεσης απο άλλες δυνάμεις. Δυο άκρα μπορεί να υπάρχουν, η νηφάλια ωριμότητα και η απερίσκεπτη αδιαφορία. Ο ηγέτης της χώρας αυτής θα βρεθεί στριμωγμένος.

Η ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ 9 ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ 1830 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η καταπίεση και ο εξαναγκασμός για λύσεις από ξένες δυνάμεις θα είναι ιδιαίτερα αισθητά σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και θρησκείας και σε επικοινωνιακο επίπεδο,με όμορα κράτη! Ξαφνικά γεγονότα, επαναστατικές πράξεις και εξεγέρσεις, που είναι δικαιολογημένες λόγω της απάνθρωπης πολιτικής, που εφαρμόζεται, είναι πιθανά. Τα γεγονότα που συμβαίνουν έξω θα επηρεάσουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Όμως, ο Δίας κατά κάποιο τρόπο, αν όχι ακόμα, τους επόμενους μήνες θα βοηθήσει τον Αρη της Ελλάδος ώστε να ανασάνει κάπως μέσα στο 2019 και ίσως αυτό γίνει μέσω νέων πολιτικών συνεργασιών και σχηματισμών και ίσως συμφωνιών, ευκαιρίες όμως που δεν πρέπει να χαθούν. Το αν θα παρθούν σωστές αποφάσεις αφορά την συσπείρωση πολιτικών δυνάμεων.Ο Δίας όμως μπορεί να έχει κι άλλη επιρροή,και να αναφέρεται σε εχθρικές επιθέσεις και περιστατικά.

Σαφώς, πολλά υποδαυλίζονται σε βαθμό που βολεύουν ώστε να επιβληθεί μια νέα κατάσταση, που να εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα κυρίως σε ηγετικό επίπεδο.

Αν και η ηλιακή έκλειψη δεν σχηματίζει τόσο ενοχλητικές όψεις με το βασικό ωροσκόπιο της, όμως η σύνοδος Αρη/Πλούτωνα στον Κριο, σε επίπεδο κοινοβουλευτικό θα φέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και την διάσπαση κομμάτων,κοινωνικές και πολιτικες αναταράξεις, φέρνοντας πολιτικά ξεκαθαρίσματα στη συνέχεια.

Επεμβάσεις σε κοινοβουλευτικο επίπεδο, βια, ισχυρές συγκρούσεις, επεισόδια και εξαναγκασμός είναι ενέργειες που συνδέονται με την σύνοδο. Οι ισχυρές πιέσεις έρχονται τόσο από τον λαό αλλά και από την αντιπολίτευση. Σε αυτό συμβάλλει και το διαλυτικό τετράγωνο Αρη/Δια,που σηματοδοτει περιπέτειες για την χώρα μας,ρηξεις, εντάσεις,διασπάσεις.

Ωστόσο και ο Δίας και ο Κρόνος τείνουν να βοηθήσουν ενεργειακά τον χάρτη της μέσω ενός εξάγωνου και τριγώνου, μακροπροθεσμα,σε θέματα 8ου οίκου, συντάξεις, χρέος, υπόγειος πλούτος κτλ. Κατά τα αλλά κάποιοι σε ηγετικό επίπεδο, θα προσπαθήσουν να βλάψουν την χώρα, ωστόσο με τις θετικές όψεις, επισημάνει ότι βαθμιαία η χώρα μας θα αρχίσει να συνέρχεται κάπως, και αυτο εξαρτάται απο πολλά.

Σημαντικό είναι ότι περισσότερο επηρεάζει τον 7ο οίκο του χάρτη της Μεταπολίτευσης, κατά τον ιδιο τρόπο, όπου η αντίθεση Ηλίου/Σελήνης/Ερμή, Ηλίου/Σελήνης/Αρη/Κρόνου και η αντίθεση Αρη/Πλούτωνα αλλά και το τετράγωνο Ηλίου/Ουρανού θα πυροδοτήσει διαφωνίες και εντάσεις, καταστάσεις άνευ προηγουμένου, αλλαγές αλλά και κομματικές διασπάσεις αλλά και προβλήματα με εχθρικές χώρες δεν θα λείψουν που θα είναι πολύ έντονα (αντίθεση Ηλίου/Ωροσκόπου).

Κυρίως σημάνει την ανατροπή του παρόντος καθεστώτος και την ξαφνική προσαρμογή σε νέες καταστάσεις η δεδομένα.

ΜΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Ευνοϊκές προσπάθειες συσπείρωσης και οργάνωσης από την μεριά της αντιπολίτευσης, φαίνεται και από τους δυο χάρτες. Ενώ δίνει προοπτικές επιτυχίας στο να γίνουν σωστές κινήσεις η να παρθούν σωστές αποφάσεις σε πολιτικο επίπεδο, για να υπάρξει σταθερότητα ακόμα και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας. Αυτο διαφαίνεται περισσότερο από τον χάρτη του 1830, παρα από της Μεταπολίτευσης. Το θέμα όμως είναι καθαρά πολιτικο.

Η μερική ηλιακή έκλειψη επηρεάζει με αρνητικό τρόπο τον γενέθλιο χάρτη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Με πολύ λογικό τρόπο οι αντιθέσεις σημάνουν την αδυναμία της κυβέρνησης να υλοποιήσει ότι έχει δρομολογηθεί σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής (σύνορα, όμορα κράτη) που σημαίνει ότι ίσως και να μην προλάβει.

Σημαντικό επίσης, είναι ότι η μερική ηλιακή έκλειψη πιθανόν να πυροδοτήσει πρόωρες εκλογές, με φόντο την συμφωνία των Πρεσπών που πρόκειται να επικυρωθεί την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη, και ίσως να μην είναι τυχαίο. Από την άλλη πρέπει η ηγεσία στην Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το ενεργειακό θέμα στην Μεσόγειο και αυτό είναι θέμα καθαρά κινήσεων της πολιτικής ηγεσίας.

Ακραία καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα θα υπάρξουν καθώς η χώρα θα συνεχίζει να επηρεάζεται από το τετράγωνο Αρη/Ποσειδώνα, αλλά επίσης ταυτόχρονα θα βγάλει στο φως αλήθειες και αρκετές αποκαλύψεις, από το πολιτικο της παρασκήνιο. Δίας/Ουρανος, Πλουτωνας, Κρόνος, Ήλιος και Βόρειος Δεσμός έχουν σχέση με το ομαδικό πεπρωμένο όπως στην περίπτωση φυσικών καταστροφών, πολέμου ή έκτακτων μέτρων. Αλλα όμως έχουν σχέση με την κάθε είδους βία που εξασκείται από την εξουσία, με ύπουλο τρόπο.

Το 2019 θα είναι η περίοδος των μεγάλων ξεκαθαρισμάτων και ριζικών μεταβολών σε καθεστώτα με παλιό κατεστημένο. Εδώ τα πράγματα πλέον σοβαρεύουν, που μπορεί να φέρει σε εμπλοκή πολλές χώρες. Από τον Μαρτιο και μετα τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην με την ανασφάλεια να επανέρχεται στο προσκήνιο, λόγω Brexit. Ιδιαίτερα η κατάσταση μετα τις καλοκαιρινές εκλείψεις θα είναι κρίσιμη.

Δεκέμβριος 2018-Αγγλία.

Ο λογος της Πρωθυπουργού Μέι, προκάλεσε χάος, θυμο, αγωνία και καθυστέρηση στη Βουλή των Κοινοτήτων με την νεα σελήνη στον Τοξότη απέναντι από την 15η μοιρα στους Διδύμους, ενώ ταυτόχρονα τετραγώνιζε τον Αρη/Πωσειδωνα στους Ιχθείς. Είναι ενδιαφέρον να δούμε και το διάγραμμα της ΕΕ για να δούμε τι θα συμβεί. Τρία πράγματα πιάνει το μάτι μου.

Πρώτον – Ο Ουρανος στην κορυφή του χάρτη κατά την διάρκεια του 2019 που πρόκειται να χτυπήσει το MC της Ευρωπαϊκής ένωσης, ακριβώς στις 9 Απριλίου, λίγο μία εβδομάδα μετά την έγκριση του Brexit; Αυτό προβλέπει ένα σοβαρό σοκ στο διοικητικό σύστημα των Βρυξελλών. Μια επανάσταση θα αρχίσει να «διαλύει» την ΕΕ και τον τρόπο διοίκησης της μέσα στα επόμενα 8-9 χρόνια, καθώς ο Ουρανός θα διασχίζει το 10ο οικο της ΕΕ …

Δεύτερον – ο ωροσκόπος της ΕΕ είναι στις 18 μοίρες του Λεοντα και η διέλευση από τον Ποσειδώνα αρχίζει να κάνει μια πολύ δυσάρεστη και δύσκολη παράλληλη οψη προς τον ωροσκόπο της ΕΕ ακριβώς στις 6 Απριλίου 2019, από τον οικο, ελέγχου, θανάτου, και της αναπόφευκτης αλλαγής, στο 8ο οικο. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΕ πρέπει να προσαρμοστεί σε νεα δεδομένα ή να διαλυθεί!

Τρίτον – Η διέλευση του Πλούτωνα κάθεται τώρα πάνω στην σύνοδο Ουρανού / Ποσειδώνα στον Αιγόκερω της ΕΕ. Ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός κυβερνούν το 7ο, 8ο και 9ο οικο και το Brexit πρόκειται να μεταμορφώσει σοβαρά την ΕΕ και τις σχέσεις που έχει με τον υπόλοιπο κόσμο. Η ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία της σε εσωτερικό επίπεδο. Δραματικές μεταρρυθμίσεις βγαίνουν από τη διαδικασία του Brexit. Εάν η ΕΕ πιστεύει ότι πρόκειται να γίνει η δουλειά οπως συνήθως και μετά τις 29 Μαρτίου,2019,τοτε μάλλον υποτιμά σοβαρά, τις μελλοντικές προκλήσεις, για τη δική της επιβίωση …

Αν τελικά το Brexit πραγματοποιηθεί, που εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί, το επόμενο πρόβλημα για το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι το θέμα της επιλογής των εμπορικών συμφωνιών με τον υπόλοιπο κόσμο. Από την άποψη αυτή, εχουμε την 245η επέτειο του the Boston Tea Party (16/12/1773 – Boston).

Η διαμάχη περιόριζε τους εμπορικούς φόρους που επιβλήθηκαν στους Αμερικανούς αποίκους για την εισαγωγή τσαγιού από τη Βρετανία. Οι Αμερικανοί επαναστάτησαν ενάντια στους ελέγχους τους οποίους αντιτάχθηκαν οι Βρετανοί. Αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τους φόρους, οι Υιοί της Ελευθερίας επιβιβάστηκαν στα τρία πλοία της Βρετανικής Εταιρείας Ανατολικής Ινδίας που ήταν αγκυροβολημένα στο λιμάνι της Βοστώνης, πήραν επί του σκάφους και έριξαν 342 κιβώτια τσαγιού στο νερό. Η διαμαρτυρία λειτουργούσε;

Όχι πραγματικά, καθώς οι Βρετανοί απλώς επέβαλαν και τους άλλους περιορισμούς στους Αμερικανούς, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις αντιπαραθέσεις, μέχρι που τελικά κήρυξαν ανεξαρτησία τρία χρόνια αργότερα.

Η Μεγαλη Βρετανία κατά κάποιο τρόπο επιδιώκει να κάνει και παλι τα ιδια. Για την Αγγλία, αυτό είναι ένα είδος αναγέννησης, με τον Πλούτωνα να έχει εισχωρήσει στον 4ο οικο του γενέθλιου (ηλιακή έκλειψη στον Αιγόκερω επηρεάζει τα θεμέλια της, σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ηλιο της επίσης στον Αιγόκερω) ωροσκόπιου της ξανά όπως και τότε, μέσα στο 2019 θα διασχίσει ο διελαυνων Πλουτωνας την 21η μοιρα του Αιγόκερω, που σημαίνει ότι είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το Brexit.

Οι πλανητικοί κύκλοι επαναλαμβάνονται, και έρχονται να μας επηρεάσουν ξανά και ξανά, για να αποδείξουμε ότι εχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος. Εχουμε στα αλήθεια μάθει από την αλαζονεία του παρελθόντος; Εχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε τη δύναμη και την επιρροή που είχαμε κάποτε και ότι θα πρέπει να μειώσουμε τις προσδοκίες μας και να ενεργήσουμε με πιο μετριοπαθή και συντηρητικό τρόπο; Δυστυχώς με το χάος να σκιάζει την Ευρώπη, δεν εχουμε μάθει τίποτα…

*Σημαντικά  πράγματα που πρέπει να θυμόμαστε με τον Κρόνο στον Αιγόκερω και την Σύνοδο Κρόνου/Πλούτωνα*

Ολοι μάθαμε ότι ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι δυνατος και θα αισθάνεται αρκετά καλά διότι βρίσκεται σπίτι του. Ο Κρόνος κυβερνά τον Αιγόκερω. Θα βρίσκεται εκεί μεχρι της 19 Δεκεμβρίου 2020. Είναι ένα χρονικό διάστημα οπου θα πρέπει να κάνουμε κρίσιμες επιλογές για την σταδιοδρομία μας, που είναι πιθανο να μην αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τον αυθεντικό εαυτό μας. Ο Κρονος στον Αιγόκερω είναι μια αέναη μάχη που τελικά θα πετύχει αυτό που κάνουμε, εάν εμείς επιμείνουμε και δουλέψουμε, και θελήσουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο, με το να γινουμε πιο υπεύθυνοι, όχι μονο ως άνθρωποι αλλα και ως πολίτες του κόσμου αυτού, γιατί δεν είμαστε.

Η επιμονή όμως ανταμείβεται. Οι ανταμοιβές καθυστερούν συνήθως, αλλά τα αποτελέσματα μπορεί να είναι μακροχρόνια. Με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για αυτό που θέλουμε αν θέλουμε να διαρκέσει, να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί.

Ο Αιγόκερως κυβερνά τις κυβερνήσεις, τους ηγέτες, την πολιτική, τα πρωτόκολλα, οπότε ο Κρόνος στον Αιγόκερω μπορεί να ασχοληθεί περισσότερο με τις κυβερνήσεις, την πολιτική και τους ηγέτες, για καλύτερα ή χειρότερα. Κάποιοι θα πέσουν από την εξουσία, κάποιοι θα σβήσουν από τον χάρτη κατά κάποιο τρόπο, και κάποιοι μπορεί να ενισχυθούν. Κάποιοι μπορεί να αλλάξουν και να εξελιχθούν.

Κάποιοι μπορεί να αμφισβητηθούν, να δοκιμαστούν έντονα, και να φοβηθούν.

Έχουμε δει πρόσφατα την ραγδαία άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού ανά τον κόσμο και όλως περιέργως, ο Αιγόκερως μπορεί να αντιπροσωπεύει την παγκοσμιοποίηση και τον καπιταλισμό. Όλες οι ιδέες καλές είναι.

Η ανεύθυνη ΟΜΩΣ παγκοσμιοποίηση όμως και ο καπιταλισμός, είναι αυτό που στοχεύετε με σκληρό τρόπο κάτω από την τιμωρητική ιδιότητα του Κρόνου, αλλά ωστόσο μπορεί να μην συνεχιστεί ούτε και η επέκταση του εθνικισμού και του λαϊκισμού.

Οι παλιές ιδέες  μπορεί να βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο και να αναγκαστούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε πώς όλα τα κομμάτια συνεργάζονται μεταξύ τους αντί να εστιαζόμαστε μόνο σε ένα στοιχείο.

Ο Κρόνος στον Αιγόκερω είναι πολύ διαφορετικός από τον Κρονο στον Τοξότη. Ο Πλούτωνας είναι ήδη στον Αιγόκερω όπως και ο Κρονος. Στο παρελθόν, ξαναείδαμε την σύνοδο Κρονου/Πλούτωνα στο Σκορπιό στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όποτε ο Κρόνος και Πλούτωνας συναντιούνται, και σχηματίζουν μια σύνοδο, δημιουργούν μια έντονη πειθαρχία και αμείλικτη στάση.

Αλλα φέρνουν και απίστευτες δυνατότητες, γιατί η ενέργεια αυτή είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να είναι και έντονα απογοητευτική κατά περιόδους, και μπορεί να μας συντρίψει. Αυτοί οι δύο είναι οι πιο σοβαροί από τους πλανήτες, και δεν πρόκειται να είναι ενας απλός περίπατος για την ανθρωπότητα. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα αληθές όταν οι δυο πλανητες πραγματικά θα βρίσκονται σε απολυτη σύνοδο – κάτι που θα συμβεί, κατά τα μέσα Ιανουαρίου του 2020.

Οι κύκλοι του Κρονου, μπορεί να θεωρηθούν κύκλοι επίτευξης και ωριμότητας. Όταν ο Κρόνος σχηματίζει μια σκληρή όψη στον προσωπικό μας χάρτη, ίσως νιώσουμε ότι όλα επιβραδύνονται – αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις, απογοητεύσεις και πιέσεις. Αλλά και αυτοί οι καιροί μας προκαλούν να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, ανοίγοντας έτσι τον εαυτό μας περισσότερο στο να αποκτήσουμε περισσότερη σοφία και την ελευθερία που έρχεται ζώντας μέσα στην πραγματικότητα, την αλήθεια.

Ο Κρόνος μάς διδάσκει την αξία της μετριοπάθειας και της προσοχής. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε το σκληρό πέρασμα του Κρόνου όταν αγγίζει προσωπικούς πλανήτες και σημεία είναι να αποφύγετε την καταπολέμηση αυτών των μαθημάτων. Αποδεχτείτε ότι, αυτή τη στιγμή στη ζωή σας, τα πράγματα μπορεί να κινούνται με μικρότερη ταχύτητα. Αυτή η περίοδος στη ζωή σας είναι μια εποχή για την οικοδόμηση μιας σταθερότερης βάσης.

Καταλάβετε ότι η μετριοπάθεια σε αυτό το σημείο της ζωής σας είναι απαραίτητη για την πνευματική σας ανάπτυξη και το φυσικό σας σώμα. Αποφύγετε να κατηγορείτε τους άλλους για το πού βρίσκεστε τώρα, και για το τι σας συνεβει, διότι αυτό θα οδηγήσει μόνο σε συναισθήματα μελαγχολίας και θυμού.

Η ενοχή είναι ένα από τα πιο καταστροφικά συναισθήματα. Εάν εχουμε αδικήσει αλλους ή πάμε αντίθετα στην δική μας αλήθεια, τότε φυσικά θα νιώσουμε άσχημα. Μονο ημικρανίες θα αποκτήσετε. Χανόμαστε, περιτριγυρισμένοι από γκρίνια σύννεφα και συναισθήματα αναποτελεσματικότητας σε σημείο που δεν βλέπουμε την ομορφιά και τη χαρά που προσπαθεί να μας προσφέρει η ζωή.

Όλοι θέλουμε να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι – πιο αγαπητοί, πιο συνειδητοί, πιο αληθινοί στους εαυτούς μας. Αλλά όταν τιμωρούμε τους εαυτούς μας για τις αποτυχίες μας με την αίσθηση ότι είμαστε ένοχοι, μπορούμε να παγιδευτούμε σε έναν κύκλο απόγνωσης και απελπισίας που μας στερεί από κάθε σαφήνεια για τον εαυτό μας και τις καταστάσεις που συναντάμε. Είστε απολύτως καλά, όπως είστε, και είναι απολύτως φυσικό να απομακρύνεστε απο τους άλλους, κατά καιρούς. Απλά μάθετε από αυτό, προχωρήστε και χρησιμοποιήστε το μάθημα για να μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ…

Ευρεία οφέλη – κέρδη – Άλλα παρέχει ευκαιρίες – Τυχερές κοινότητες – Πλούσιες περιοχές – Γόνιμες περιοχές

Αντιμετώπιση με απόρριψη – Προβλήματα που σχετίζονται με τους εταίρους – Δυσκολία στις επαφές με το άμεσο περιβάλλον – Απαλλαγή από εταίρους, συνεργάτες

Δημιουργία με άλλους – Στόχοι – Ομαδική δουλειά – Συνεργασίες – Παραγωγή – Ισχυροί συνεργάτες – Επιτεύγματα με άλλους – Ηγεσία – Ενεργός τόπος – Νέα ή ενημερωμένη τοποθεσία – εξαναγκασμός – Πίεση ή άγχος στην τοποθεσία

Ενθουσιασμός σχετικά με τον αθλητισμό – εντάσεις – ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – πυροβολισμοί

Στρες που σχετίζονται με την αδράνεια Μειωμένα επιτεύγματα – Ανεπαρκής βλάστηση – Παράνομη εξαπάτηση – Ενέργειες που περιλαμβάνουν κρυμμένα όπλα – Εξόντωση που σχετίζεται με πυρκαγιά ή ανάφλεξη

Ψυχολογική ένταση παντού – συγκρούσεις στο κοινό – Διαταραχές ή αναστάτωση σε δημόσιους χώρους

Προφανής οικονομική αξία στο κοινό – Δικαιοσύνη στον κόσμο – Αναζήτηση κερδών σε δημόσιους χώρους

Θάνατοι που σχετίζονται με τη βία

Προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη -περιορισμένες δυνατότητες για την ανάπτυξη του δυναμικού – στερήσεις – Σταδιακές ή ενδεχόμενες αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση

Απώλεια επιρροής που σχετίζεται με άλλους – Απορροφητικές επιρροές – Δυσμενείς ενέργειες που σχετίζονται με άλλους – Έντονη εξαπάτηση στο περιβάλλον – Καθορισμός ορίων ή συνόρων – Καταπολέμηση αντίστασης ή εμπόδιων – Οι απαιτητικές επιστολές – Δράσεις που σχετίζονται με προβλήματα στο περιβάλλον – Αμφισβήτηση / Κρατικά μέτρα – Αστυνομικές ενέργειες –

Επιβολή περιορισμών σχετικά με τις επικοινωνίες – Σοβαρές συγγραφείς – Προσπάθειες που σχετίζονται με εμπόδια στην επικοινωνία – Τερματισμοί που σχετίζονται με συζητήσεις εξουσίας ή δύναμης – Αντίσταση ή εμπόδια που σχετίζονται με υποχρεωτικές επικοινωνίες .

Απροσδόκητες ενοχλήσεις – Βλάβες – Αιφνίδιες αποστροφές – Άρνηση ή ανάκληση σχετικά με εντάσεις – Ασυνήθιστες ελλείψεις ή ζημιές – Σοβαρά προβληματικά γεγονότα – Απροσδόκητες ασθένειες –

Αβεβαιότητα ή αστάθεια επιτυχημένων γεγονότων ή περιπτώσεων – Ξαφνικές ή απροσδόκητες οικονομικές ζημίες – Οικονομικά διλήμματα – Διαταραχές ή ενοχλήσεις που σχετίζονται με διφορούμενες νομικές καταστάσεις

Αγωνία για μελλοντικές μεταρρυθμίσεις — Αγωνία για σκοτεινές μεταρρυθμίσεις – Διέγερση υδροηλεκτρικής ενέργειας – Ξαφνικά ισχυρά κύματα – Απροσδόκητες απώλειες σε σχέση με την εξουσία – Απογοήτευση σχετικά με την τεχνική απόδοση – Μη αναμενόμενες διακοπές ρεύματος – Ανασφάλεια ή αστάθεια μεταρρυθμίσεις ή επανάσταση – Ενέργειες που σχετίζονται με ξαφνική ανασφάλεια ή αστάθεια – Τεχνική απάτη μεγάλης επίπτωσης – ισχυρές καταιγίδες

Άρνηση ή απόσυρση σχετικά με τους αμοιβαίους περιορισμούς ή όρια/ Σημαντικές περιόδους για ουσιαστικές αλλαγές – Βελτιώσεις που αφορούν ειδικά τις γυναίκες και επίσημα θέματα – – Σημαντικές αλλαγές σε πληθυσμούς ή έθνη/ Ατυχήματα ή καταστροφές που αφορούν τα πλήθη

– Πολιτική εργασία – Κυβερνητική εξουσία ή δύναμη — Μεγάλες δυνάμεις σε σύγκρουση – εξαναγκασμός – Αφετηρίες που σχετίζονται με μεγάλες πυρκαγιές

Μεγάλες οικονομικές θυσίες – Αντιμετώπιση της αδικίας – Δράσεις που συμβάλλουν στην κακοτυχία – Κέρδη από τη δουλεία –