ΑΣΣΟΣ ΤΩΝ ΡΑΒΔΩΝ-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

στις

Το Μπαστούνι παίρνει ζωή και δύναμη από το χέρι που κρατάει. Όπως όλοι οι Άσσοι έτσι και ο Άσσος Μπαστούνι δηλώνει μια νέα αρχή, ζωτικότητα, τόλμη, και πρωτοβουλία. Το ζωντανό κλωνάρι, που απεικονίζεται ξεπετάει “μάτια” δεξιά και αριστερά, αλλά η άνθιση φαίνεται να είναι αποτέλεσμα του μετασχηματισμού του ίδιου του κλαδιού.

Το χαρτι συμβολίζει την αρχή μιας επιχείρησης, μιας προσπάθειας, μιας οικογένειας, μιας νέας περιπέτειας, ενός ταξιδιού. Δηλώνει δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, αντίληψη και διαίσθηση. Για τους ανθρώπους του πνεύματος και τους καλλιτέχνες, φανερώνει έμπνευση και νέες ιδέες. Είναι θεμέλιο μιας μελλοντικής επιτυχίας και γενικά συμβολίζει την πνευματικη δυναμη και ευφορία, τη ζωή και την παραγωγικότητα. Οι καρποί της γνώσης, αν ωριμάσουν, εκδηλώνονται στο μέλλον, αλλα συλλαμβάνονται στο παρόν. Αν υπάρχει όμως έλλειψη μέτρου ως προς την εκτίμηση των προσωπικών ικανοτήτων και δυνατοτήτων, αν υπάρχει χαρά που όμως επισκιάζεται από κατι ανεπιθύμητο, σύγχυση, αδυναμία, στειρότητα, η μια νεα αρχή πάνω σε λαθεμένη βάση, τότε τα σχέδια δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ο Άσσος Μπαστούνι συμβολίζει την αρχική έκρηξη της δημιουργικότητας και της εκχύλιση της ενέργειας που ενεργοποιεί ένα έργο και εμπνέει τους ανθρώπους το μεγαλείο. Αυτή είναι η σπίθα που ξεκινάει τη φωτιά όμως δεν μπορεί να μας πει αν η φωτιά θα καεί φωτεινά ή θα εξαφανιστεί, όμως η δύναμή της παραμένει. Το κάστρο και το ποτάμι, στο βάθος της κάρτας, στις παραλλαγές της Rider-Waite σας λέει ότι ο Άσσος των Ράβδων, είναι σαν ένας φακός που μπορεί να σας οδηγήσει στην επιτυχία. Ωστόσο, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να μεταφέρετε μαζί σας τον πυρσό καθώς ταξιδεύετε κατά μήκος αυτής της ροής προς την ευτυχία. Ο Άσσος δεν μπορεί να σας πει πού να πάτε, αλλά μπορεί να φωτίσει το δρόμο σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις σωστές επιλογές μόνοι σας.

Ο Άσσος των Ράβδων, είναι μια καλή κάρτα για να δείτε όταν σκέφτεστε ένα νέο έργο που απαιτεί ταχύτητα και τόλμη. Η εμφάνισή του είναι ένα σημάδι ότι τώρα είναι η στιγμή να δράσουμε για να επιτύχουμε την επιτυχία που επιθυμείτε. Έχετε την ικανότητα να ξεκινήσετε μια περιπέτεια και τη δυνατότητα να την δείτε μέχρι το τέλος της, ό, τι κι αν είναι. Εκτός από τις περιπέτειες στον υλικό κόσμο, ο Άσσος των Ράβδων μπορεί επίσης να αναφέρεται στην έναρξη μιας εγκυμοσύνης ή τη γέννηση ενός παιδιού.

Οι ράβδοι συμβολίζουν επίσης την υγεία και τη ζωτικότητα, και ο Άσσος φέρνει μαζί του ένα κύμα φρέσκιας δύναμης και πρωτοβουλίας. Οι παλιές ασθένειες μπορούν απλά να γιατρευτούν από το φως αυτής της κάρτας και η ενίσχυση που παίρνετε από αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως. Αν υπάρχει κάτι που θέλατε να κάνετε, αλλά φοβόσασταν, τώρα είναι η στιγμή να αισθανθείτε τον φόβο και να το κάνετε ούτως ή άλλως. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να ολοκληρώσετε τα πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δοκιμάσετε μερικά από τα πράγματα που θέλατε να κάνετε.

Το μειονέκτημα για τον Άσσο των Ράβδων είναι ότι η δύναμή του είναι πολύ απρόβλεπτη και δεν μπορεί πραγματικά να ελεγχθεί. Όπως και το στοιχείο της φωτιάς που το κυβερνάει, ο Άσσος μπορεί μερικές φορές να χρησιμοποιηθεί για να μας βοηθήσει, αλλά σε άλλες περιπτώσεις είναι εκτός ελέγχου. Αυτή η ενέργεια δεν μπορεί να επικαλείται μαγικά; είτε το έχετε είτε όχι. Αλλά εκείνοι που ζουν την ζωή, όπως και άλλοι, επειδή έχουν αρκετή εμπιστοσύνη και φλογερή ενέργεια για να δουν μέσα από οποιαδήποτε μάχη. Κάθε φορά που εμφανίζεται ο Άσσος των Ράβδων, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και χρησιμοποιείτε την ενέργειά της για να ωφεληθείτε περισσότερο. Μπορείτε να επιτύχετε ό, τι θέλει επιθυεμειτε.