Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

❄✨Ολική Σεληνιακή ✨♌Ματωμένη Έκλειψη στον Λέοντα❄🌕✨♌-21 Ιανουαρίου 2019❄🌕✨♌

Advertisements

Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου: Το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο «καλωσορίζει» το 2019. Με ένα εξαιρετικά σπάνιο, αλλά εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο κάνει ποδαρικό η νέα χρονιά. Πρόκειται για το «Σούπερ Ματωμένο Φεγγάρι του Λύκου» το οποίο θα «ανατείλει» στις 20 προς 21 Ιανουαρίου και θα είναι ορατό, εφόσον ο καθαρός ουρανός το επιτρέψει, από σχεδόν τον μισό πλανήτη. Το φαινόμενο αυτό είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός σεληνιακών γεγονότων.

Ειδικότερα, θα σημειωθεί μία ολική έκλειψη της Σελήνης, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι και η οποία προκύπτει όταν η Γη βρίσκεται μεταξύ του Ηλίου και της Σελήνης, με αποτέλεσμα το φως του ηλίου να «γέρνει» προς το φεγγάρι, δημιουργώντας το μυστηριώδες αυτό κόκκινο χρώμα.

Μετά το 2019, η επόμενη ολική έκλειψη θα συμβεί το 2021.

Επιπλέον, το Super Blood Wolf Moon θα εξελιχθεί κατά τη διάρκεια μίας Σούπερ Σελήνης. Αυτό το φαινόμενο γίνεται όταν η Σελήνη βρίσκεται στη μικρότερη δυνατή απόσταση από τη Γη, με αποτέλεσμα να φαίνεται φωτεινότερη αλλά και μεγαλύτερη.

Τι είναι το Wolf Moon

Η πανσέληνος του Ιανουαρίου συχνά αναφέρεται ως το Φεγγάρι του Λύκου. Οι δώδεκα πανσέληνοι της κάθε χρονιάς έχουν και από ένα παραδοσιακό όνομα. Το Φεγγάρι του Λύκου λέγεται ότι πήρε το όνομά του από ινδιάνικες φυλές, καθώς τότε οι λύκοι κατέβαιναν για να κυνηγήσουν την τροφή τους και αλυχτούσαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά.

Μερικές φυλές ονόμαζαν αυτό το φεγγάρι Πανσέληνο του Χιονιού, αν και κατά κόρον χρησιμοποιείται για τον επόμενο μήνα.

Πανσέληνος -Ολική Ματωμένη Σεληνιακή Έκλειψη θα πραγματοποιηθεί στην 0 μοιρα του Λέοντα, στις 21 Ιανουαρίου, 2019, ώρα 7:12 π.μ. στον 7ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Τότε η έκλειψη θα είναι στο μάξιμουμ η οποία θα αρχίσει στις 4:36 ώρα Αθηνών και θα είναι ορατή από την χώρα μας. Η ολική σεληνιακή έκλειψη Ιανουαρίου επηρεάζεται περισσότερο από τον πλανήτη Ουρανό. Η Ολική έκλειψη Σελήνης σχηματίζει ένα αρκετά προκλητικό τετράγωνο με τον Ουρανό τον πλανήτη της εξέγερσης που θα φέρει αλλαγές, ξαφνικά γεγονότα αλλά και ευκαιρίες, αλλά αυτό εξαρτάται από την σύγκριση ενός γενέθλιου χάρτη και έκλειψης, σε προσωπικο επίπεδο. Τα απροσδόκητα γεγονότα και ειδήσεις είναι πιθανό να προκαλέσουν άγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη-Red Blood Moon στον Λέοντα

Η ζωή μπορεί να φαίνεται πιο ταραχώδης και τα γεγονότα και οι εξελίξεις να τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από ό, τι πριν. Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη πέφτει σε μια σκοτεινή περιοχή του ουρανού με αμυδρά αστέρια. Ωστόσο, τα φωτεινότερα αστέρια που ευθυγραμμίζονται με τον Ήλιο δίνουν εμπιστοσύνη και θάρρος ώστε να δεχτούμε η να πολεμήσουμε την όποια αλλαγή, και αυτο εξαρτάται αν είναι θετική είτε αρνητική. Η υπομονή, ο αυτοέλεγχος, αλλά και η προσαρμοστικότητα και το ανοιχτό μυαλό θα βοηθήσουν για να αξιοποιήσετε τις νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από τις μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Η περίοδος αυτή θα θυμίζει την περίοδο του Ιουλίου 2018, όπου τότε είχε πραγματοποιηθεί η Ολική Ματωμένη Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Υδροχόου, και επηρέασε την χώρα μας με αρνητικό τρόπο.

Τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι) που γεννήθηκαν στις πρώτες μέρες του ζωδίου, αναμένετε να ζήσουν μεγάλες εντάσεις, ενώ επρόκειτο να κλείσουν λογαριασμούς με το παρελθόν.  Ωστόσο, την ημέρα που πραγματοποιείται η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Λέοντα, Αφροδίτη – Άρης  – Δίας σχηματίζουν τρίγωνο στην 14η  μοίρα. 

Τα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες, Τοξότες) και τα ζώδια του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι) του Β’ Δεκαήμερου αναμένεται να βρεθούν κερδισμένα τόσο αισθηματικά όσο και οικονομικά. Θα έχει διάρκεια επιρροής μεχρι την Ολική Ηλιακή έκλειψη στις 2 Ιουλίου 2019.

Είναι το πρώτο supermoon της χρονιάς. Αυτή θα είναι η τελευταία ολική σεληνιακή έκλειψη μέχρι τις 26 Μαΐου 2021. Ανήκει στον κύκλο Σάρου 134.Μια τέτοια έκλειψη είχαμε δει ξανά στις 17 Νοεμβρίου, 1910 στον Ταύρο, στις 27 Νοεμβρίου 1928 στους Διδύμους, στις 8 Δεκεμβρίου 1946 στους Διδύμους, στις 19 Δεκεμβρίου 1964, στους Διδύμους, στις 30 Δεκεμβρίου 1982 στον Καρκίνο, στις 9 Ιανουαρίου 2001 επίσης στον Καρκίνο. Έχω ξαναφέρει τι έφεραν αυτές οι χρονιές, οπότε δεν χρειάζεται να καταναλώσω επιπλέον χρόνο.

https://el.wikipedia.org/wiki/1928

https://el.wikipedia.org/wiki/1946

https://el.wikipedia.org/wiki/1964

https://el.wikipedia.org/wiki/1982

https://el.wikipedia.org/wiki/2001

Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη θα είναι ορατή και θα επηρεάσει την Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Αρκτική.

Η διαδρομή της είναι ως εξής:

https://c.tadst.com/gfx/eclipses2/20190121/anim2d-380.mp4
Η διαδρομή της Ολικής Σεληνιακής έκλειψης.

Ο Ήλιος σε πτώση στον Υδροχόο, Αρης, Δίας και Κρόνος κυβερνούν τον χάρτη της έκλειψης. Η έκλειψη κυβερνά τον 7 και 1ο οίκο όπως και ο Ήλιος. Επηρεάζονται οι λαοί πρωτίστως, θέματα εξωτερικής πολιτικής όπου οι αποφάσεις ηγετών θα παίξουν ρόλο, η οικονομία, οι σχεσεις μεταξύ κρατών, τα σύνορα, η μετανάστευση και η παγκόσμια υγεια.

Ο 7ος οίκος συνδέεται με Εξωτερικές υποθέσεις και σχέσεις με άλλες δυνάμεις. Πόλεμοι και διεθνείς συνθήκες. Πολιτικές συνεργασίες και πολιτικά διαζύγια, εμπόριο με ξένες χώρες.  Διμερείς και πολυμερείς συμφωνίες που αφορούν την άμυνα και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις. Επίσης δείχνει τις πρεσβείες του κράτους στο εξωτερικό. Τους φανερούς αντιπάλους και εχθρούς  μιας χώρας. Τους εχθρούς του δημοσίου συμφέροντος. Τα δικαστήρια και τους δικηγόρους. Είναι πολύ σημαντικός οίκος (όπως όλοι οι γωνιακοί οίκοι), για να δούμε τις σχέσεις ενός κράτους με τους άλλους λαούς. Η αντίπαλη χώρα σε περίοδο πολέμου.

Η Ολική σεληνιακή έκλειψη στις 21 Ιανουαρίου 2019 στις 00 ° 51 του Λέοντα είναι σε σύνοδο με ορισμένα μικρά σταθερά αστέρια που δεν χρησιμοποιούνται στην αστρολογία, ωστόσο θα τα αναφέρουμε.

Το τετράγωνο Σελήνης/Ουρανού, προς στον 3ο οίκο, είναι η κύρια επιρροή. Η ολική σεληνιακή έκλειψη είναι σε όψη αντίθεσης με τον Ερμή στον 1ο οίκο, αλλά και σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον 7ο οίκο, δίνοντας μια αρκετά έντονη έμφαση στις σχεσεις μας με τους άλλους σε προσωπικο επίπεδο, αλλά σε πολιτικό επίπεδο δίνει έμφαση και προσοχή στις σχεσεις μεταξύ κρατών, στις πολιτικές συμμαχίες. Υπάρχει επίσης ένα μικρο εξάγωνο με την Ceres (Δήμητρα) στον 10ο οίκο, αλλά δεν είναι μεγάλης επιρροής στον χάρτη της ματωμένης έκλειψης.

Ωστόσο, το εξάγωνο αυτό δίνει έμφαση και εξωτερικεύονται θέματα όσο αφορά την οικογένεια και την εθνική κληρονομιά των λαών αλλά και την προσωπική αλλά και βέβαια την εθνική κυριαρχία των κρατών. Συμβολίζει επίσης τις ισχυρές προστατευτικές δυνάμεις αλλά και τις προσπάθειες που προωθούν την ανάπτυξη, την καλλιέργεια και την γεωργία.

Στην πολιτική αστρολογία, η Ceres, όπως είχα ξανααναφερει συμβολίζει την ευημερία των απλών ανθρώπων και η αστρολογική έρευνα έχει αποδείξει ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα βασικά σύμβολα του πνεύματος και αλλά της πρακτικής δημοκρατίας οπου προφανώς μέσω ενός εξάγωνου, όπως φαίνεται και από τα γεγονότα αλλωστε, και από τις εκλείψεις, στο ιδιο ζώδιο του 2017 προσπαθεί να επιβιώσει.

Πρώτος Δεκανος του Λέοντα [Κρόνος]. Φέρνει την ξαφνική αναπηρία κάποιου βασιλιά ή το θάνατο ενός μεγάλου σπουδαίου ανθρώπου. [Πέντε Ράβδοι]

1. Εκλείψεις σε ζώδια της Φωτιάς. Αυτά απειλούν την καταστροφή των βοοειδών και των προβάτων, σημάνουν την εξορία ή τη φυλάκιση ή τη δολοφονία κάποιου βασιλιά ή αξιοσημείωτου προσώπου ή μεγάλου κυβερνήτη. Πολλή δυσαρέσκεια και διαφωνία μεταξύ των ανθρώπων. Μετακινήσεις στρατευμάτων, μάχες, πυρκαγιές, πυρετός, εμετός και σπανιότητα των καρπών της γης, ειδικά στις περιοχές που πλήττονται από την έκλειψη.

Όπως είχα ξαναεξηγησει πριν ένα χρόνο πάλι με εκλείψεις στο ζώδιο αυτό, ο Λέων φέρνει μαζί του και θέματα που συνδέονται με τους προγόνους μας. Η Σελήνη δεν έχει ιδιαίτερη ισχύ σε αυτόν τον δεκανό, αλλά όμως βοηθάει στο να απαιτούν οι άνθρωποι την απόκτηση υλικού πλούτου και τις ανέσεις που τουλάχιστον δικαιούνται σε υλικό επίπεδο αλλά και για εθνικά ζητήματα. Όποια και αν είναι η περίπτωση, η αφοσίωσή στον θεσμό της οικογένειας αλλά και οι ανθρώπινες αξίες θα δοκιμαστούν αρκετά μέσα στο χρονικό πλαίσιο επιρροής της έκλειψης.

 Ένα πρόβλημα σε αυτή την πανσέληνο μπορεί να είναι η πίεση που ασκείται έντονα σε τέτοια θέματα από τους παγκοσμιοποιητές η αλλα μέσα. Από μια πλευρά, μια τέτοια πανσέληνος, πού συμβολίζει τους λαούς, δείχνει σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια έναντι των παλαιότερων γενεών. Συνδέεται με τους προγόνους και τους πνευματικούς οδηγούς μας, την εθνική κληρονομιά, τα παιδιά, την δημιουργία.

 Ο Λέων είναι ένα ζώδιο ηγετικό, συμβολίζει τα παιδιά, την διασκέδαση, την καλοπέραση, παίρνει ρίσκα και συμβολίζει το χρυσό. Φανταστείτε λοιπόν, με αυτή την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο πλέον, του Λέοντα δεν του αρέσει, αφού είναι ένα ζώδιο βασιλικό που του αρέσει να καλοπερνάει, ενεργοποιείται κατά κάποιο τρόπο, όπου επηρεάζει την ψυχολογία των ανθρώπων που δεν περνάει καλά καθόλου αφαιρώντας του κάθε υλική άνεση, και δικαίωμα με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Ο Λέων που ο προσωπικός του πλανήτης είναι ο Ήλιος ,συμβολίζει το Εγώ, αλλά είναι και ένα ζώδιο γενναιόδωρο και απαιτητικό. Αυτή είναι μια απλή και λογική σκέψη, που μπορεί να σκεφτεί ο οποιοσδήποτε.

0 μοίρα του Λέοντα Σύμβολο: μόνος και άοπλος, ο Σαμψών με δάκρυα και με τα γυμνά χέρια του σχίζει το λιοντάρι έρχονται να του επιτεθεί. Ο Σαμψών διέθετε ασυνήθιστη φυσική ρώμη. Ο Σαμψών υπήρξε ηγέτης και τελευταίος κριτής του βιβλικού Ισραήλ. Η ιστορία του εξιστορείται στο βιβλίο των Κριτών της Παλαιάς Διαθήκης (Κριτές, 13-16). Ήταν ναζίρ / ναζιραίος (αφιερωμένος στον Θεό) και κριτής (ηγέτης) του λαού του Ισραήλ. Το όνομα Σαμψών, το οποίο έλαβε σχετίζεται με τον όρο semes, που σημαίνει ήλιος, στα εβραϊκά Simson. Παρέβαλε και τα ακκαδικά samsanu και samas, που δήλωναν ηλιακές θεότητες.

“Ένα λιοντάρι σε ένα βράχο κοιτάζει την ανατολή του ηλίου, ενώ ένας άνθρωπος περιφρονητικά μαρκάρει ένα ψιλοκομμένο κεφάλι λιονταριού”.

Έχει Γενναιόδωρο, καλοπροαίρετο και αξιοπρεπή χαρακτήρα, με μεγάλες ικανότητες ηγεσίας. Κάποιος απολαμβάνει την εκτίμηση του λαού, ακόμη και εκείνη των εχθρών του με θετικές όψεις. Αν κάποιος ασχολείται με τη ναυτιλία, κάποιος μπορεί να αναλάβει υψηλόβαθμες θέσεις στην κυβέρνηση. Αν με αρνητικές όψεις, τα άθλια ένστικτα και οι επαίσχυντες φιλοδοξίες προτρέπουν να ασκούν την εξουσία με τυραννικό τρόπο.

ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Στον χάρτη της ματωμένης σεληνιακής έκλειψης κυριαρχούν οι αρνητικές όψεις Σελήνης. Εκτός από την βασική οψη που παρατηρούμε σε κάθε πανσέληνο, και κάνει τα συναισθήματα και γεγονότα να κορυφώνονται και αυτή είναι η αντίθεση Ηλιου/Σελήνης εχουμε τα εξής. Οι σεληνιακές εκλείψεις ισχύουν για 4 μήνες και έχει ανατρεπτικό χαρακτήρα με τον Ουρανο πλέον σε ευθεία πορεία, οδεύει ολοταχώς για το ζώδιο του Ταυρου και παλι, οπου θα βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο, κατά την άνοιξη.

Η Σελήνη τετραγωνίζει τον Ουρανό στον 3ο οίκο και είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο στον 1ο οίκο. θα προκαλέσει ταχείες αλλαγές και παρορμητικές αντιδράσεις. Η πανσέληνος είναι σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο, στον 7ο οίκο ενώ και σε όψη αντίθεσης με τον Ερμή στον 1ο οίκο.

Σε προσωπικό επίπεδο, μπορεί να υπάρχει λίγη υπομονή έως καθόλου, για οτιδήποτε απαιτεί δέσμευση ή περισσότερη συγκέντρωση. Αν κάποιος προσπαθήσει να σας περιορίσει ή να σας αναγκάσει να κάνετε κάτι που δεν θέλετε τότε είναι πιθανό να επαναστατήσετε. Μπορεί να αισθάνεστε βαρετά μέσα στην συνηθισμένη ρουτίνα, και η προσοχή σας να αποσπάται εύκολα. Μπορεί να έχετε πρόβλημα στο να χαλαρώσετε εξαιτίας ενός προβλήματος. Θα υπάρξουν και κάποιοι που θα βιώσουν ανατροπές στις σχεσεις τους με συγγενείς και αδέρφια αλλά επίσης και στις συνεργασίες τους.

Αυτή η έκλειψη δεν είναι θετική για να κάνετε ξαφνικές αλλαγές στην προσωπική σας ζωή, εκτός αν αναγκαστείτε να το κάνετε βέβαια, ειδικά στις προσωπικές σας σχέσεις. Νέες γνωριμίες μπορεί να ανταποκρίνονται στιγμιαία για παράδειγμα, στην ανάγκη σας για συγκίνηση και περιπέτεια ώστε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, αλλά θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στη ζωή σας και θα έχει αρνητική επίδραση στους αγαπημένους σας.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε επίσης, κατα την συγκεκριμένη περίοδο, συναισθηματικές εκρήξεις από φίλους ή την οικογένεια σας που θα χρειαστούν επιπλέον υπομονή και ευαισθησία για να καταλάβουν κάποια πράγματα, ακόμα και αν διαλέξετε κάτι πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σας.

Οι γυναίκες που επηρεάζονται από την έκλειψη μπορεί να έχουν προβλήματα στην εμμηνορρυσία, η να υπάρξουν γενικότερα διαταραχές στην πίεση και τους παλμούς της καρδιάς η αϋπνίες, υπερένταση κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά ανάλογα τον προσωπικο σας χάρτη.

Το τετράγωνο, μεταξύ Σελήνης/Ουρανού σε συλλογικό επίπεδο θα αυξήσει τον φανατισμό, τον εξτρεμισμό, την τρομοκρατία, την νευρικότητα, την ανησυχία, τα πάντα θα είναι σε διαρκής κίνηση, τα γεγονότα θα τρέχουν, και οι σχεσεις μας με άλλες δυνάμεις αλλά και συμμαχίες και οι σχεσεις μας με εχθρικές χώρες σε πολιτικο επίπεδο θα δοκιμαστούν έντονα. Θα υπάρξουν ανατροπές σε συμφωνίες, πολιτικά σχήματα και συνεργασίες ενώ καινούργια κόμματα η συνεργασίες θα εκπλήξουν κάνοντας την εμφάνιση τους.

Ωστόσο, δηλώνει ταυτόχρονα την οργή και τον θυμό των λαών, αναταραχές, αναστατώσεις και εξεγέρσεις με την έκλειψη να πραγματοποιείται στον 7ο οίκο του χάρτη. Αναταράξεις με όμορα κράτη σε επικοινωνιακο επιπεδο, ρήξεις και έντονα προβλήματα στον άξονα διαπραγματεύσεων και εξωτερικής πολιτικής αλλά και στους κόλπους της Εκκλησίας είναι πιθανά. Εδώ βλέπουμε ότι ο Δίας όπως είχα πει και στο κείμενο ξεχωριστά, θα δημιουργήσει Σχίσμα. Η Ολική σεληνιακή έκλειψη φέρνει ξαφνικά γεγονότα.

Περισσότερο θα επηρεάσει την Τουρκία, και τις συμμαχίες η τις συμφωνίες τις, που σημαίνει οτι θα υπάρξουν ξαφνικές ανατροπές και γεγονότα ταυτόχρονα. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την σύνοδο Σελήνης/Βορείου Δεσμού, στον 7ο οικο, που πραγματοποιείται η έκλειψη ,ακόμα και αν είναι σε διαφορετικά ζώδια.

Οι αρνητικές όψεις Σελήνης/Ηλιου/Ουρανού/Ερμή συνάδουν με ατυχήματα, εκρήξεις και καταστροφές, εκτατα μετρα και φυλακίσεις πολιτικών, σοκαριστικα γεγονότα και ειδήσεις. Επίσης συνδέεται με κεραυνούς, πυρκαγιές και αύξηση των μαγνητικών καταιγίδων αλλα ακόμα εχουμε περιπτώσεις επιστράτευσης και πολέμου. Ο Ουρανος ουτωσι άλλως είναι ανατρεπτικός, και συνδέεται με τους σεισμούς αλλα και πτώσεις αεροσκαφών. Ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η έκλειψη επίσης σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή που σημαίνει ότι αυξάνει τις κινητοποιήσεις, τις εντάσεις και τις εξεγέρσεις, τις επιθέσεις και τα ξαφνικά γεγονότα, τα ατυχήματα ενώ συνδέεται και με το εμπόριο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ειδήσεις κτλ. Σίγουρα, πολλά θέματα από αυτά, θα είναι το επίκεντρο των μίντια. Από την άλλη όμως συνοδεύεται από τάση για ψέματα, αστάθεια, έντονη κριτική και συκοφαντίες. Οι διαπραγματεύσεις και οι συμφωνίες σε πολιτικο επίπεδο θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν η να σταθεροποιηθούν η και να πραγματοποιηθούν κατά κάποιο τρόπο.

Ο Ερμής κυβερνά τον 5,6 και 8ο οικο που επηρεάζει μαζί με τον Ουρανο την οικονομία, τις τράπεζες, την εργατική τάξη, τις μάζες, την παγκόσμια υγεια, τις σχεσεις, τα ζώα, τους πρέσβεις, τα σχολεία.

 Όλα δείχνουν ότι θα είναι μπερδεμένα και δύσκολα. Περισσότερα σκάνδαλα θα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Στην προσωπική σας ζωή , η έκλειψη θα δημιουργήσει εντάσεις, κουτσομπολιό, ψέματα και είναι πιθανο να αντιμετωπίσετε από τους αλλους έλλειψη κατανόησης η προκατάληψη από τους αλλους, τον ρατσισμό ενώ θα είναι δύσκολο να συζητήσετε αυτό που νιώθετε και σας απασχολεί. Η Σελήνη απέναντι από τον Ερμή συμβολίζει την εσωτερική σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ σκέψεων και συναισθημάτων. Θα είναι επίσης δύσκολο να υπάρξει πνευματικη ισορροπία, λογική και ηρεμία.

Με προκλητικές όψεις, αυτή η πολικότητα μπορεί να προκαλέσει νευρικές ασθένειες η νευρικές εντάσεις και ασυνεννοησία στις σχεσεις. Στους απλούς ανθρώπους τα πράγματα μπορεί να είναι πολλές φορές διαφορετικά και ποικίλα, για παράδειγμα, υπάρχει μια λίστα διασημοτήτων με αυτή την οψη και το κλειδί για την υπέρβαση των μειονεκτημάτων μπορεί μας βρει σε μια συνεχομένη απασχόληση και παραγωγικότητα, διοχετεύοντας τη ένταση της Σελήνης και τη διάνοια του Ερμή σε δημόσια επικοινωνία. Οι ηθοποιοί και οι καλλιτέχνες μοιράζονται για παράδειγμα, τα ταλέντα τους με την επικοινωνία με το ευρύτερο κοινό. Ο στόχος βέβαια είναι να μοιραστείτε τις ιδέες σας και τα συναισθήματα σας ολο με περισσότερους ανθρώπους, ένα μήνυμα επαναστατικο για παράδειγμα.

Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Ουρανό, και αυτό αυξάνει την ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ερμής-Ουρανός – (τηλέφωνα ή υπολογιστές και επικοινωνίες ,διαπραγματεύσεις που επηρεάζονται). Η Κοσμική επίθεση στο 13 Μαρτίου του 1989 στο ηλιοκεντρικό διάγραμμα των πλανητών η πιο χαρακτηριστική όψη ήταν η ακριβής αντίθεση μεταξύ του Άρη- Κρόνου, ενώ εξίσου «ύποπτες» μπορεί να θεωρηθεί και το τετράγωνο Αφροδίτης- Δία. Είναι πιθανό να αυξηθούν οι ηλιακές καταιγίδες και εκρήξεις. Και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν εχουμε φτάσει στο 2020. Συνάδει με σοκαριστικες ειδήσεις που θα σοκάρουν την ανθρωπότητα, και σημάνει την αναγκαστική αλλαγή σχεδίων των πολιτικών, τολμηρές δηλώσεις, αυξάνονται οι παρεξηγήσεις, τα αεροπορικά ατυχήματα, επηρεάζεται έντονα το διαδίκτυο και οι επικοινωνίες. Αυτό επηρεάζει ακόμα περισσότερο την ανατροπή εμπορικών συμφωνιών που έχουν υπογραφτεί η συμφωνηθεί μεταξύ κρατών.

Αν σκεφτεί κανείς τι συμβολίζει ο Ερμής, όπως οι επικοινωνίες, τα μιντια, οι πληροφορίες, ο Τύπος, οι συγγραφείς και ομιλητές, το διεθνές εμπόριο, τους νέους και την εκπαίδευση τους, τα εθνικά ταχυδρομεία, εθνικές υπηρεσίες επικοινωνίας, συγκοινωνίες, συνθήκες και εθνικά έγγραφα και συμφωνίες πάσης φύσεως. Κυβερνά τον κόσμο των γραμμάτων: τις εκδόσεις, τη λογοτεχνία, τα γραπτά και τα γράμματα. Κυβερνά τις συμφωνίες, το εμπόριο και τις συναλλαγές. Την παιδεία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η νόηση.

Από την αλλη πλευρά, ισως θα έπρεπε να δούμε τα πράγματα με μια διαφορετική προοπτική όχι μονο σε συλλογικο επίπεδο αλλα και σε προσωπικο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρωτότυπες ιδέες και ανακαλύψεις. Οι νέες σχεσεις και φιλίες αλλα και συμμαχίες που θα δημιουργηθούν θα είναι βραχύβιες. Σκεφτείτε δύο φορές πριν κάνετε τολμηρές δηλώσεις και διπλό έλεγχο αν ταξιδεύετε. Αποφύγετε να πάρετε αυθόρμητες αποφάσεις. Ωστόσο, αυξάνονται τα απρόσμενα γεγονότα και ατυχήματα.

Το τετράγωνο αυτό συνδέεται και με την βιασύνη κατι που πρέπει να αποφύγουμε κατά την λήψη αποφάσεων, την αναταραχή, την υπερδιέγερση, τις αυπνίες και την αναστάτωση αλλα και την διασκόρπιση της ενέργειας χωρίς νόημα.

Ο Ουρανος ωστόσο στον χάρτη της έκλειψης κυβερνά και τον 2ο οίκο της οικονομίας, τα χρηματιστήρια, και ο Ερμής τον 5ο οίκο που είναι οι μετοχές, αλλά όμως κατά το δεύτερο εξάμηνο η ματωμένη σεληνιακή έκλειψη Ιανουαρίου θα ξαναενεργοποιηθει το Φθινόπωρο, και συγκεκριμένα κατά τον Οκτώβριο, και αυτό ίσως παρατείνει την επιρροή της Ολικής σεληνιακής έκλειψης στον Λέοντα, πολύ περισσότερο από 4 μήνες, κάνοντας την κατάσταση πολύ χειρότερη, σε πολύ ευαίσθητες μοίρες, με την διαφορά ότι τότε θα βρίσκετε ήδη και μόνιμα στο ζώδιο του Ταύρου. Η σεληνιακή έκλειψη επηρεάζεται και από προηγούμενα φαινόμενα καθότι είναι σε αντίθεση με την σεληνιακή έκλειψη Ιουλίου, 2018. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσει πολύ χειρότερα γεγονότα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018.

Η σεληνιακή έκλειψη σε εξάγωνο με την Δήμητρα η Ceres, Ηλιος και Σελήνη σε εξάγωνο με αυτήν. Στην ουσία, θέλει να μοιραστεί και να είναι γενναιόδωρη. Το θέμα φαίνεται να είναι η διάδοση των “σπόρων” σε όσο το δυνατό ολο και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο. Κάνει σπουδαίους κοινωνικούς σχολιαστές, μας κάνει φιλάνθρωπους και θέλουμε να δούμε τον κόσμο να μεγαλώνει και να ακμάζει γύρω μας.

Η Ceres, βέβαια, έχει πάντα αυτή τη θλιβερή απόχρωση της πίκρας, της απώλειας και του χωρισμού, αλλά με το εξάγωνο, είμαστε συνειδητά στραμμένοι μακριά από τις σκοτεινές μέρες και κάποιοι θα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους για να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Μπορούμε να ζούμε βέβαια μέσα στην ουτοπία μας, η οποία μπορεί να είναι εξευτελιστική αλλά και ταυτόχρονα γοητευτική.

Η οικογένεια και η κληρονομιά είναι τα μεγάλα θέματα για την έκλειψη. Η γέννηση, το έθνος, ο εθνικισμός και η οικογένεια θα βρίσκονται στο προσκήνιο. Έχουμε δει ότι υπάρχει αύξηση του “λαϊκισμού”. Η Σελήνη ρυθμίζει όλα τα πράγματα σε σχέση με την οικογένεια και τη γενετική μνήμη, αυτό που αποκαλούμε σπίτι μας. Η Σελήνη είναι ο κοινός λαός ενώ ο Ήλιος μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει την αυτοκρατορική, βασιλική γραμμή όταν πρόκειται για αυτή τη σεληνιακή έκλειψη. Αυτές οι γραμμές αίματος (που συμβολίζονται από τον ήλιο) ρίχνουν ένα φως στην σελήνη, αλλά η γη μπαίνει στη μέση και μπλοκάρει. Η δημοκρατία κινδυνεύει.

ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ ΚΑΙ 5 ΡΑΒΔΟΙ

Η κάρτα ταρώ που σχετίζεται με αυτό τον δεκανό είναι οι 5 Ράβδοι. “Τα Πέντε Ραβδία σκίζουν τους κανόνες που υπάρχουν στα βιβλία … και αρχίζει να γράφει τους δικούς του. Η ενέργειά της εκρήγνυται, ενώ οι Ράβδοι χωρίζονται σε διάφορες κατευθύνσεις με τη μία. Δεν είναι σαφές τι ακριβώς συμβαίνει και που θα τελειώσουν όλα. Το δράμα, η αντάρα και το χάος θα κυβερνούν. Αναμείνετε το απροσδόκητο… Στη φωτιά αρέσει να ταξιδεύει και να επεκτείνετε. Δεν της αρέσει να παραμένει πίσω ή να περιορίζεται. Είναι μια θετική ροή προς τα εμπρός όπου η ενέργεια που ευδοκιμεί στην ορμή και τον ενθουσιασμό. “~

5 Ράβδοι

Μπορείτε να δείτε καθαρά τη δραματική και θορυβώδη ενέργεια του Λέοντα που απεικονίζεται σε αυτήν την κάρτα. Η ανταγωνιστικότητα και ο αγώνας του Κρόνου που κυβερνάει αυτόν τον δεκανό είναι επίσης εμφανής.

Οι πέντε Ράβδοι, σημαίνουν ενέργεια και δράση, οπου προσδίδουν αρνητικές διαθέσεις. Αυτή η μάχη είναι ανοργάνωτη και ισως ασυνεχής. Ο καθένας φαίνεται να πολεμάει μονος του εναντίον  ολων, χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση αρα και χωρίς αποτέλεσμα. Είναι ένα χαρτι που συνδέεται με τον σκληρό ανταγωνισμό, τις αντιθέσεις, τα εμπόδια και τις συγκρούσεις. Χρειάζεται μεγαλη προσπάθεια και τόλμη για να αλλάξουν τα πράγματά προς το καλύτερο.

Είναι δοκιμασία που ο ανθρώπος πρέπει να ξεπεράσει για να φτάσει στην επιτυχία η να διατηρήσει ότι έχει κατακτήσει.. Μπορεί να δείχνει πλήρης αποδιοργάνωση, διάλυση.

ΑΛΛΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Ταυ-Τετράγωνο σχηματίζετε μεταξύ Ηλιου/Ερμή, Ουρανού, Σελήνης, Βορείου και Νοτίου Δεσμού. Το σφυρι του Θωρ μεταξύ Αφροδίτης/Δια, Σελήνης, Πωσειδωνα και ένα στελλιουμ που δείχνουν ότι η οικονομία θα ανατραπεί και θα δεχτεί χτυπήματα. Αυτοι οι σχηματισμοί κάνουν τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα, ενώ θα είμαστε μάρτυρες σημαντικών βίαιων γεγονότων και εξελίξεων.

Η Ολική Ματωμένη Σεληνιακή Έκλειψη στην 0 μοιρα του Λέοντα σημαίνει ότι πρέπει να βγούμε προς τα έξω και να κινητοποιηθούμε, πραγματοποιώντας τους στόχους μας κατα αυτο τον τρόπο, αλλά έχει και μια χροιά του επείγοντος, με τις εντάσεις που φέρνει. Δημιουργεί εξεγέρσεις, επαναστάσεις και ξεσηκωμούς, για να περισσώσει τις αξίες η ότι άλλο σημαντικό.

Δημιουργεί όμως και ευκαιρίες αρκεί να τις δει κάποιος, χωρίς να βυθιστεί μέσα στα αρνητικά συναισθήματα της έκλειψης, όπως η υπερηφάνεια, η αλαζονεία και ο εγωισμός. Με τις αρνητικές όψεις Ουρανού/Ερμή/Σελήνης η υπομονή είναι ελάχιστη.

Αυτη η έκλειψη θα επηρεάσει πάσης φύσεως σχεσεις ,σε προσωπικό και πολιτικο επίπεδο, και καλο θα ήταν να μην παρθούν αποφάσεις η να μην πυροδοτούνται ενοχλητικες αλλαγές. Ωστόσο, με μια ολική σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Λεοντα/Υδροχόου, παρατηρούμε ότι ολοι εχουμε την ανάγκη να είμαστε παιδιά, να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε μέσα στις σχεσεις μας, και να πετύχουμε αυτό που θέλουμε χωρίς να δημιουργούμε ασφυκτικές παραδόσεις η καταστάσεις, είτε αυτό είναι μια σχέση η αφορά τις διεθνής εξελίξεις. Η ολη κατάσταση βέβαια παγκοσμίως θα είναι ασφυκτική και εκρηκτική.

Ο Ουρανος στον Κριο ενισχύει φυσικά την άγρια πλευρά των πραγμάτων. Καλό θα ήταν, να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, να υιοθετήσουμε ένα ανοιχτό μυαλό, να είμαστε κάπως ήρεμοι και υπομονετικοί, ειδάλλως η δυσκολία στην επικοινωνία και συνεννόηση, η υπερηφάνεια και η αλαζονεία, τόσο προσωπικά όσο και συλλογικά θα μπορούσαν να φέρουν το χάος και τον πανικό. Θα πρέπει να μάθουμε όμως να βλέπουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα με μια διαφορετική προοπτική, που θα μπορούσε να μας δώσει διαφορετικές λύσεις αλλά και πρωτότυπες αλλαγές.

Επίσης, θα πρέπει ακόμα να λάβουμε υπόψιν, μια σαφή αλλαγή που έγινε κατα τον Νοέμβριο, καθώς ο διελαύνων Βόρειος Δεσμός μετακινήθηκε, από τον Λέοντα, προς τον συναισθηματικό Καρκίνο, και βρίσκεται απέναντι από την ευθυγράμμιση στον Αιγόκερω (παγκοσμιοποιητές, εξουσία κτλ..). Θα έχετε παρατηρήσει κατά τα προηγούμενα 2 έτη ότι ο κόσμος περιβάλλεται από μια τελείως εγωιστική στάση, και έχει επιτρέψει σε όσους διαθέτουν ένα μεγάλο Εγώ, να ανθίσουν και να πληγώνουν εκείνους που είναι πιο ευαίσθητοι και λιγότερο ικανοί.

Τώρα, η ισορροπία αυτής της εξουσίας μετατοπίζεται. Αν και οι άνθρωποι θα θέλουν να αναδείξουν περισσότερο τους εαυτούς τους και να βρίσκονται στο επίκεντρο, εδώ ίσως δούμε την άνοδο των γυναικείων αξιών !

Βόρειος & Νοτιος Δεσμός στον άξονα Καρκίνου/Αιγόκερω

Καθώς, ο Βόρειος Δεσμός, θα διασχίζει το ζώδιο του Καρκίνου, ενώ είναι σε αντίθεση με τον Αιγόκερω, στον Νότιο Δεσμό, μέχρι το 2020, θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε μια αλλαγή στις γενικές ανθρώπινες συμπεριφορές. Οι αξίες του Καρκίνου, θα αρχίσουν τώρα να κυριαρχούν.

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που συνδέεται με το σπίτι, την εστία, την οικογένεια, το νερό, με την προσωπική μας ασφάλεια, και τα έθνη αλλά και την ασφάλεια τους επίσης. Οι Καρκίνοι είναι πολύ προστατευτικοί προς αυτούς που αγαπούν και η συναισθηματική έλξη αυτού του ζωδίου μας οδηγεί στο να προστατεύουμε όλο και πιο πολύ, αυτό που αγαπάμε. Σε ευρύτερη κλίμακα, οι άνθρωποι θα είναι προτεραιότητα, όχι οι ηγέτες.

Με τον Νότο Δεσμό στον Αιγόκερω θα αρχίσουμε να βλέπουμε μια μετατόπιση μακριά από τις περιοριστικές συντηρητικές αξίες. Μπορούμε να δούμε λιγότερα όσο αφορά την απαισιοδοξία και το κυνήγι για αναγνώριση. Αυτή είναι μια προσπάθεια να ξεπεράσετε την εσωτερική υπερηφάνεια και να ανεχτείτε τις δικές σας αποτυχίες. Θα έχετε την τάση να κάνετε τη ζωή πιο δύσκολη από ό, τι χρειάζεται. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για το σεβασμό των ανθρώπων. Πρέπει να μάθετε την ταπεινοφροσύνη και να εκφράζετε ειλικρινά τα συναισθήματά σας, έτσι ώστε να μπορείτε να προωθήσετε τους άλλους με τον πλούτο της σοφίας σας.

Θα υπάρξει επιθυμία να εκτιμηθεί η ευαισθησία και τα συναισθήματα και φυσικά αυτή η αλλαγή θα αναδείξει ολοένα και περισσότερο το ρόλο των γυναικών στην κοινωνία.

Τώρα θα υπάρξει αντιστάθμισμα σε αυτή την αμείλικτη κίνηση για εξουσία και φιλοδοξία, καθώς οι βασικές ανθρώπινες αξίες θα είναι περισσότερο στο προσκήνιο. Υπάρχει μια άλλη πλευρά του Βορείου Δεσμού στον Καρκινο, που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και αυτή είναι η σχέση με το παρελθόν που υπαγορεύει αυτή η αλλαγή.

Αυτό που κάναμε στο παρελθόν θα αρχίσει ξαφνικά να έχει σημασία. Όλα όσα έχουν καταγραφεί και εχουμε κάνει, τόσο τα καλά όσο και τα κακά, θα εξεταστούν το επόμενο ενάμιση έτος και θα κριθούν. Η ανθρωπότητα θα πρέπει να αντλήσει διδάγματα από προγενέστερες αξίες και ενέργειες, η ιστορία θα είναι σημαντική και μπορούμε να στηρίξουμε τις μελλοντικές ενέργειές μας στα μαθήματα που έχουμε μάθει από το παρελθόν.

Ουσιαστικά, με τους Δεσμούς να βρίσκονται σε αυτά τα ζώδια, συμβαίνει το εξής. Συνδέονται με την διαίρεση της κοινωνίας σε “κυρίαρχες τάξεις” (όπως πολιτικοί, κυβερνώντα κόμματα, αρχηγοί κρατών, ιδρύματα, θεσμοί κτλ) και αυτοί οι οποίοι κυβερνώνται από αυτούς (ο κοινός λαός). Στις προσεχείς εκλείψεις που θα λάβουν χώρα το 2019, θα δούμε αυτή την διαχωριστική γραμμή να είναι ακόμα πιο έντονη ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Αυτό θα έχει ως κατάληξη, ότι αυτοί που θα κυβερνούν θα γίνουν πιο αυστηροί και απάνθρωποι από ότι ήδη είναι, υιοθετώντας πολύ αυστηρότερα μέτρα στο να ηρεμήσουν την γενική δυσαρέσκεια που θα υπάρχει στην ατμόσφαιρα , αγνοώντας πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσπαθώντας να περιορίσουν και να ελέγξουν τον πληθυσμό, καταπιέζοντας τον.

Η πιθανή βέβαια έκφραση αυτού του συνδυασμού, είναι ατέλειωτη και περιέχει παρα πολλά, αλλα η βασική ενέργεια τροφοδοτεί τέτοιου είδους ενέργειες είναι προφανές. Ο Βορειος Δεσμος, δείχνει ανάπτυξη, επέκταση και συνδεσιμότητα μέσω του Καρκίνου, που είναι ζώδιο του απλού λαού, δείχνει δυσαρέσκεια υπο την καταπίεση των ηγετών αλλα την ιδια στιγμή, πιο εθνικά περήφανοι; Οι απεργίες και οι εξεγέρσεις θα αυξηθούν επικίνδυνα και είναι πολύ πιθανο να συμβεί αυτό αλλα επίσης θα δούμε να γίνονται  νέες συμμαχίες και συνεργασίες.

Η τιμή και η αξία της κτηματικής περιουσίας θα αυξηθεί κατα πολύ, αλλά και περισσότερα σπίτια θα χτίζονται παγκοσμίως. Αυτό επίσης θα συμβεί και με το νερό. Φαίνεται λογικό ότι είναι πιθανό το νερό να ακριβύνει περισσότερο, αλλά επίσης σκέφτομαι ότι το ιδιο ίσως συμβεί και με τα σπίτια που βρίσκονται κοντά στο νερό και στις παραλίες.

Η έκλειψη θα ενεργοποιηθεί και πάλι κατά τα μέσα Οκτωβρίου, με τον Αρη στον Ζυγό να τετραγωνίζει τον Βόρειο δεσμό, με μια νέα σελήνη κατά τα τέλη Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τον Ουρανό στον Ταύρο.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ

Σεληνιακή έκλειψη και Aludra ~ Το πλησιέστερο σταθερό αστέρι στην Σελήνη είναι το Aludra που βρίσκεται στον αστερισμό Canis Major, στον ίδιο αστερισμό που στεγάζει τον Sirius. Ο Aludra είναι ένα γκρουπ αστεριών που είναι γνωστό ως ‘The Maidenhead’ ή ‘The Virgins’.

Ο Άλφα του Μεγάλου Κυνός, γνωστός και σαν Σείριος, είναι ο λαμπρότερος αστέρας, εάν εξαιρέσουμε τον Ήλιο, για τον παρατηρητή στη Γη. Είναι επίσης ένας από τους πλησιέστερους αστέρες. Το όνομα του αστέρα σημαίνει καυτός, εφόσον ο καλοκαιρινός καύσωνας σημειωνόταν αμέσως μετά την ανατολή του Σείριου κατόπιν συνόδου με τον Ήλιο. Οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν τέτοιες καλοκαιρινές μέρες κυνικά καύματα, καθώς μόνο οι κύνες ήταν αρκετά τρελοί για να βγουν έξω στον καύσωνα, μ’ αποτέλεσμα ο αστέρας Σείριος να ταυτιστεί με κύνες. Ο αστερισμός έτσι έλαβε την ονομασία Μέγας Κύων. Ο β αστέρας του αστερισμού αυτού είναι γνωστός και ως Μουρζίμ.

Αυτοί οι όροι εφαρμόζονται επίσης στα αστέρια Wezen και Adara που βρέθηκαν επίσης στο Canis Major. Αλλά ο Μανίλος λέει γενικά για τον Canis Major ότι «θα φτιάξει αχαλίνωτα πνεύματα και ορμητικές καρδιές. Θα διαμορφώσει αχαλίνωτα πνεύματα και ορμητικές καρδιές; θα δώσει στους υιούς μεγάλα κύματα θυμού και θα αντλήσει από αυτά το μίσος και το φόβο ολόκληρων λαων “.

Είναι η δεύτερη φορά που τον συναντάμε από τις εκλείψεις του 2017.Κανονικα κάποιος ισως δεν θα έμπαινε στον κοπο να παρατηρήσει το σταθερο αστέρι που βρίσκεται απέναντι από την Σελήνη, αφού βέβαια πρόκειται για μια σεληνιακή έκλειψη, οπου είναι ο Ηλιος. Σε αυτή την περίπτωση ο Ηλιος είναι σε σύνοδο με τον Altair, στον αστερισμό του Αετού, είναι εξαιρετικά ισχυρος, για να το αγνοήσει κάποιος. Τώρα που αυτή η έκλειψη της Σελήνης θα διασχίσει την Αμερικανική γη η αλλιώς την γη του Αετού, τότε νομίζω ότι αυτό το αστέρι για αυτή την έκλειψη είναι ιδιαίτερα συγχρονισμένο, αφού και οι όψεις Σελήνης/Ουρανού/Βορείου Δεσμού την επηρεάζουν σημαντικά.

ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ

Achernar-Πωσειδωνας- Επιρροές: Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι φύσεως Κρονου. Δίνει μια αγάπη για τη γνώση και την επιστήμη, πολλά ταξίδια και πολλές αλλαγές, θέση εξουσίας, αλλά και κίνδυνο ατυχημάτων, ειδικά στη θάλασσα και πνιγμούς με αρνητικές όψεις. Και ο Πωσειδωνας στον χάρτη της έκλειψης δεν έχει θετικές όψεις, με Ηλιο, Αρη, Δια και Ουρανο. [Robson *, ρ.44.]

Zuben Elgenubi-MC-κίνδυνος και πτώση.

ALPHERATZ με τον Άρη: κοφτερό μυαλό, ενεργητικός, επιχειρηματική επιτυχία με δικές του προσπάθειες.

Procyon με Βόρειο Δεσμο: (Canis Minor) αλλαγή συμπεριφοράς και τακτικής προς τα γεγονότα που έρχονται και ένα σχέδιο που αποτυγχάνει. Ωστόσο, στον 7ο οικο που είναι και σύμφωνα με τα παραπάνω ο Procyon, είναι ενας αστέρας που συνδέεται με βια, ατυχήματα, προβλήματα και σκάνδαλα στις κυβερνήσεις και την Εκκλησία, φιάσκο, βια.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ  Η ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ.

Η Ματωμένη Ολική Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα θα επηρεάσει τον 4ο οίκο της χώρας μας και σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον Ουρανό στον Υδροχόο, που είναι στον 10ο οίκο στον χάρτη του 1830.

Έχουμε μια όψη κουινκαξ με τον Ερμή, αλλά πρωτίστως η σημαντικότερη όψη είναι η αντίθεση με τον Ουρανό και το MC, στον 10ο οίκο, όμως η Σελήνη τριγωνίζει και τον Πλούτωνα. Οι όψεις Σελήνης/Ουρανού/MC- σηματοδοτούν αναταραχές, και αναστατώσεις επί ελληνικού εδάφους, μιλάει για πολιτική αστάθεια και ξαφνικά ανατρεπτικά γεγονότα το επόμενο χρονικό διάστημα. Είναι μια όψη που μιλάει για μεγάλες σοκαριστικες αλλαγές, και κυρίως για ανατροπή ηγέτη κατά ένα παράξενο τρόπο. Η αντίθεση σεληνιακής έκλειψης και Ουρανού, μεγεθύνει τα γεγονότα και δείχνει ότι τα πράγματα θα είναι εκτός ελέγχου. Αλλαγή στα σχέδια της κυβέρνησης ειναι πολυ πιθανό και ανατροπές μέσα στην κυβέρνηση. Αυτό σίγουρα θα επηρεάσει και την εικόνα της χώρας προς τα έξω με τρόπο αρνητικό.

Ολική Σεληνιακή έκλειψη και χαρτης του 1830

Αφροδίτη/Δίας στον Τοξότη επηρεάζουν τον 7ο οίκο, καθώς οι διελαύνων Αφροδίτη/Δίας είναι σε αντίθεση με τη γενέθλια σελήνη στους Διδύμους, μεγεθύνει κατά πολύ περισσότερο τόσο τα οικονομικά σκάνδαλα και προβλήματα αλλά και πολιτικά επηρεάζει με δύσκολο τρόπο την ειρήνη και ηρεμία, δείχνοντας μια εχθρική επίθεση και σοβαρά προβλήματα από τους γείτονες χώρες, να μεγεθύνεται και αυτή κατά πολύ περισσότερο. Η ευθυγράμμιση στον Αιγόκερω επιβάλλει με τρόπο καταπιεστικό αυτό που θέλει, από άλλες δυνάμεις για τα δικά της συμφέροντα.
Και όμως η Ολική σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει ακριβώς τον χάρτη της Μεταπολίτευσης, αφού η γενέθλια Σελήνη της βρίσκεται στην 0 μοιρα του Λέοντα, ακριβώς, και είναι σε απόλυτη σύνοδο στον 1ο οίκο του χάρτη της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας (1974) με την ματωμένη σεληνιακή έκλειψη να σηματοδοτεί σημαντικά γεγονότα. Αν και οι όψεις μεταξύ των δυο αυτών χαρτών είναι θετικές, ωστόσο άλλοι πλανήτες δημιουργούν προβλήματα, μπλοκαρίσματα και εντάσεις με τον 4ο οίκο και τον 1ο. Ερμής, Ήλιος, Ουρανος,Κρόνος,Αρης δεν σχηματίζουν όμως θετικές όψεις.

Σεληνιακή έκλειψη και ο χαρτης Μεταπολιτευσης.

Όψεις που έχω εξηγήσει πολλές φορές, και επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας. Ο Ερμής τετραγωνίζει τον Ουρανό, μια όψη όπου βλέπουμε και στον χάρτη της σεληνιακής έκλειψης.

Ο Αρης τετραγωνίζει τον ωροσκόπο αλλά και ο Κρόνος σε αντίθεση με αυτόν, ενώ Ουρανος και Πωσειδωνας ενισχύουν όλα τα παραπάνω που είπαμε για την σεληνιακή έκλειψη. Αυτό προοιωνίζει πολύ δυσάρεστα γεγονότα, επηρεάζοντας τον λαό με αρνητικό τρόπο.

Κρόνος και Πλουτωνας όμως (αν θυμάστε όλα οργανωμένα μια χαρά και κανονισμένα) επηρεάζει κατά αυτόν τον τρόπο, πολιτικές συνεργασίες και κόμματα της χώρας. Σημαντική όψη, στον χάρτη είναι η αντίθεση Ουρανού στον άξονα Κριου/Ζυγού, που σημαίνει ότι η χώρα μας εισέρχεται σε μια γενικότερη πολιτική -κυβερνητική αστάθεια/κρίση, και μαζί της αυτή τη φορά έχει και τον Αρη στον Κριο. 

Η αντίθεση Ηλίου/Ερμή, το τετράγωνο Ερμή/Ουρανού, το τετράγωνο Αρη/Ερμή, το τετράγωνο Αρη/Κρόνου και ωροσκόπου, η αντίθεση Ερμή/Κρόνου, είναι όψεις που θέτουν την χώρα μας σε μια κατάσταση άκρως επικίνδυνη πολιτικά, διότι συνδέεται με αναστατώσεις, ξαφνικά γεγονότα, ρηξεις, διακοπές, βια, ανατροπές,μπλοκαρισματα σε γωνιακούς οίκους.

Αυτές οι όψεις,δεν ειναι θετικες για την διαπραγματευτικη περίοδο όπου θα ακολουθήσει κατα το επόμενο χρονικό διάστημα σε θέματα εθνικά, όχι μόνο μετά απο την εκλειψη αλλά και απο πριν, καθότι η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπων, θα πρεπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι της 18 Ιανουαρίου, και όλα όμως πραγματοποιούνται ανάμεσα σε δυο εκλειψεις.

Αν και οι όψεις αναφέρονται σε ένα γενικότερο μπλοκάρισμα, όσο αφορά τα νομικά θέματα και συνεργασίες και διαπραγματευσεις, όλα δείχνουν αδυναμία και να δημιουργουνται σοβαρά προβλήματα. Ωστοσο δειχνει και παγετό όσο αφορά τις καιρικές συνθηκες που θα ειναι αρκετά δυσκολες. Ο χρόνος θα δειξει για τα υπόλοιπα.

Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα, επηρεάζει τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, αρκετά, καθότι βρίσκετε εντός της σφαίρας επιρροής του, (ο γενέθλιος Ήλιος στην 4η μοιρα του Λέοντα). Με βάση το γενέθλιο ωροσκόπιο του, και την συγκριση με την εκλειψη,σχηματίζει θετικες όψεις, δείχνοντας να πραγματοποιεί τα συμφωνηθέντα. Τρίγωνο Σελήνης βεβαια, σύνοδος Ηλίου- Σελήνης,Σεληνη εξαγωνιζει τον Πλουτωνα, και ο Ήλιος τριγωνιζει τον τον Πλουτωνα. Οι υπόλοιπες όψεις στον χάρτη του δεν ειναι θετικες.

Ουρανος-Πλουτωνας-Αρης- καταστάσεις αποφασισμενες η τελειωμένες, ατύχημα, τραυματισμός, βίαιες ενεργειες.

Κρόνος-Πλουτωνας-MC- η επιθυμία να βγει απο δυσκολες καταστάσεις, αυστηρότητα, συνεκτικοτητα και υπομονή.

Δίας–Πωσειδωνας-Ήλιος-η πράξη της εξαπάτησης η το να εξαπατηθεί απο άλλους.

Παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα των εξισώσεων και αξόνων που προκύπτουν.

Πωσειδωνας/MC/Αρης/Κρόνος/ υποσκάπτουσες καταστάσεις, απώλειες, ανικανότητα, αβεβαιότητα.

Ουρανος/Κρονος/Πλουτωνας/Αρης/Ωροσκόπος/Σελήνη/Βορειος δεσμός/Ερμής– βίαιες πράξεις, τραυματισμοί, επανάσταση, κτηνωδίες, στέρηση της ελευθερίας, μεγάλες εντάσεις, μεγάλες δυσκολίες, απώλεια, πένθος, αναγκαίες αλλαγές, οργάνωση αντίστασης.

Ηλιος/Κρονος/Ωροσκόπος/Σελήνη/Ερμής/Πλουτωνας-χωρισμός , φόβος αποχωρισμού, δυσάρεστα νεα, μια μπλοκαρισμένη συμφωνία, προβλήματα σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Ηλιος/βόρειος Δεσμος/Ουρανος/Αρης/MC-επιτυχία η να επιφέρει μεταρρυθμίσεις με οποιοδήποτε κόστος η αντάλλαγμα, νέες συνεργασίες.

Ήλιος/Αρης/MC-η ικανότητα να δίνει οδηγίες, ηγετική προσωπικότητα, υπερνικώντας εμπόδια.

ΑΞΟΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΜΑΤΩΜΕΝΗΣ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗΣ ΕΚΛΕΙΨΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ.

Αρης/MC/Πωσειδωνας/Κρόνος– Λάθη, βλάβες, ζημιές, Εξαναγκασμός, αποτυχημένες ενέργειες.

Ουρανος/Κρονος/Πλουτωνας/Αρης/Ωροσκόπος/Σελήνη/- βίαιες πράξεις, επανάσταση,  κτηνωδίες, δυσκολίες, στέρηση της ελευθερίας ,εκβιασμοί, διαμάχες, βια, μεγάλες εντάσεις, βρισκόμενοι σε δύσκολη κατάσταση, πόνος, βασανισμός, απώλεια, πένθος.

Ερμής/Κρόνος/Πλουτωνας- χωρισμός, η έκθεση σε δυσάρεστες επιθέσεις, υπερβολικά βάρη και υποχρεώσεις.

Ηλιος/Κρονος/Ωροσκόπος/Σελήνη/Πλουτωνας– δυσκολίες, φόβος αποχωρισμού/ στέρηση, απώλεια, φοβίες, αναταραχές, βίαιο μπλοκάρισμα.

Ερμής/Πλουτωνας/Ωροσκόπος/Βορειος δεσμός- διανοητική κυριαρχία πάνω στις μάζες, ικανός ομιλητής, επιβολή απόψεων.

Ηλιος/Πλουτωνας/Ερμής/Ωροσκόπος/Σελήνη/βόρειος δεσμός– υπερένταση, αναπόφευκτος χωρισμός , έλλειψη προσαρμοστικότητάς στις αναπόφευκτες συνθήκες ζωής, μοιραίο γεγονός, άνισος αγώνας για επιβίωση, δοκιμασία η εμπειρία σκληρότητας από αλλους, επιβολή βίας, σκληρή κατάπιεση.

Ερμής/Ουρανος/Ηλιος– ξαφνικά περιστατικά, ετοιμότητα για δράση.

Αφροδίτη/Ουρανος/Πωσειδωνας-ξεγέλασμα, παραπλάνηση, ευαισθησία.

Δίας/Πωσειδωνας/Βορειος δεσμός– απατεώνες, κερδοσκόποι, η τάση να τοποθετούμε λανθασμένα τις ελπίδες μας, εξαπάτηση, αστάθεια ,απατη, μικρή αίσθηση της πραγματικότητάς.

Αρης/MC/Ηλιος/Σελήνη/βόρειος δεσμός- κάποιος που αναλαμβάνει ηγετική θέση στην εξουσία, αναλαμβάνοντας την εξουσία, η πραγματοποίηση.

Αρης/MC/Δίας- μεγαλη χαρά, μεγαλη επιτυχία, βοήθεια στις επιχειρήσεις και στα τολμήματα.

Πωσειδωνας/MC/Κρόνος– ανικανότητα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, μια ασθένεια στην αρχική της μορφή, υποφέροντας από τις συνέπειες και τα επακόλουθα λανθασμένων ενεργειών, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έντονη ανησυχία.

Αφροδίτη/Αρης/MC-προκλήσεις

Ηλιος/Σελήνη/Ουρανος– ξαφνικο δυσάρεστο γεγονός,  διαμελισμός, αεροπορικά και ναυτοπλοικα ατυχήματα, ξαφνική απογοήτευση, αδυναμία, βλακεία.

Κρονος/MC/Αφροδίτη/Δίας– λύπη, παραίτηση, μια κατάσταση που προκαλεί πονο και θλίψη, αλλαγή.

Πωσειδωνας/Ουρανός/βόρειος δεσμός– μια ξαφνική διακοπή με καταστρεπτικό τρόπο.

ΤΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑΝ…

Ελαττώματα ή ελλείψεις παντού – ανησυχίες σε δημόσιους χώρους – Στέρηση – Καταπίεση ή παραίτηση – Ψυχολογική εξάντληση- Περιπέτεια – εντάσεις στο περιβάλλον – Ανεπιθύμητες ή συγκλονιστικές καταστάσεις

Μεταβολές σχετικά με τα λαϊκά θέματα – Ανάγκη για συνεχή αναπροσαρμογή – Καιροί υποχρεωτικών αλλαγών

Αναταραχές που σχετίζονται με ουσιαστικές αλλαγές – Αυξήσεις που σχετίζονται με την ένταση ή το άγχος — Ξαφνικές ανατροπές

Ανάπτυξη δυνατοτήτων που συνεπάγονται αβεβαιότητες ή ανασφάλειες – Σταδιακές απώλειες – ανάπτυξη δυνατοτήτων που ενέχουν δόλο ή απάτη

Εφαρμογή της απάτης – Κάποιος τραυματίζεται

– Ανησυχίες ή φόβοι που σχετίζονται με κοινωνικές υποθέσεις – Ζημίες ή τραυματισμοί με ομάδες – Κοινωνικές ελλείψεις – ο κοινωνικός υπόκοσμος –

Ώριμοι ή μεγάλοι σε ηλικία πρώην συνεργάτες – – Θέματα υγείας στο περιβάλλον – Άλλοι χρειάζονται βοήθεια – Ιατρικοί ασθενείς – Ακατάλληλες ή μη φυσικές πραγματικότητες σχετικά με το περιβάλλον – ελλείψεις στο περιβάλλον -υπεκφυγή μεταξύ εταίρων – απώλειες που σχετίζονται με τους εταίρους – Παραμορφωμένο περιβάλλον – Ζημιές, τραυματισμοί ή καταστροφές που σχετίζονται με άλλους

Καθορισμός ορίων ή συνόρων – Καταπολέμηση της αντίστασης ή των εμποδίων – απαιτητικές αποστολές – Εμπόδια που σχετίζονται με τις προσπάθειες – Τερματισμοί που σχετίζονται με δραστηριότητες – Θάνατοι που επηρεάζουν άλλους

Αβεβαιότητα, ανασφάλεια ή αστάθεια σχετικά με τις τοπικές συνθήκες διαβίωσης – επιδέξια απάτη- Ψέματα ή παρανοήσεις – Ασάφεια σε συνεργασίες – διαφάνεια – Η ιδεολογική σύγχυση ή υποκρισία

Αυστηροί στρατιωτικοί – Ειδικό καθεστώς – Μεγάλες πόλεις – Απομόνωση σχετικά με επίσημα θέματα – Περιορισμοί σχετικά με επίσημα θέματα – Έκτακτοι περιορισμοί στο περιβάλλον – Μεγάλη αντίσταση – Συνάντηση άκαμπτων προσώπων – Απόρριψη σχετικά με την επίσημα θέματα – Πτώσεις από ψηλά

Καθορισμός συνόρων – Παρακολούθηση – Προβλήματα μεγάλης κλίμακας που σχετίζονται με την εξουσία – Μεγάλες υποχρεωτικές καθυστερήσεις – Αναγκαστικές αναχωρήσεις ή αποστασιοποίηση – Βίαιη απομόνωση ή φυλάκιση

Άρνηση ή απόσυρση σχετικά με τη σταθερότητα ή την ασφάλεια – Συνεχής απογοήτευση των εταίρων – Υπονόμευση – αναταραχή – Απροσδόκητη αντίθεσή – Συνεχής ένταση – αναταραχές που σχετίζονται με την καταστροφή στον τόπο – συγκλονιστικά γεγονότα που σοκάρουν

Μειώσεις που σχετίζονται με τη δύναμη, την εξουσία ή την επιρροή – Ενεργοποίηση μεγάλων διακοπών – Βίαιοι θάνατοι

Υποχρεωτικές ή αυθαίρετες αναπροσαρμογές, αναδιαρθρώσεις ή ψηφίσματα

Μυστική αντίσταση – Θλίψη που σχετίζεται με απογοήτευση – Βαθιά απογοήτευση που σχετίζεται με εμπόδια – Βαριές απώλειες – – Απροσδόκητα εμπόδια — Εξέγερση – Συγκρούσεις –

Θρησκευτικές ή ιδεολογικές διαφορές – Διαχωρισμοί που σχετίζονται με τη θρησκεία

Κρίσεις σχετικά με τα γεγονότα ή την αλήθεια – Διαταραχές που σχετίζονται με την εκπαίδευση –

Προβλήματα που σχετίζονται με την πολιτιστική δουλειά

Αντιμετώπιση πνευματικών προβλημάτων – Εκπαιδευτικά θέματα που επηρεάζουν το κοινό – Ιδρυθέντες πολιτικοί πληθυσμοί ή έθνη – Αντίσταση σε γεγονότα που συνδέονται με γυναίκες – Προβλήματα που σχετίζονται με την ηθική – Απόρριψη ιδεολογίας – Παρανοήσεις

Μεγάλη ανάγκη για διόρθωση ή αποκατάσταση – στρατιωτικοί πίσω από τα παρασκήνια – Σημαντικά μειονεκτήματα — Σημαντικές απώλειες- Ημέρες ή ετος υψηλού κινδύνου – Οι ηγέτες του κάτω κόσμου

Αδιέξοδα σε κοινωνικά θέματα – Διαταραχές που σχετίζονται με οργανώσεις – Τερματισμοί που αφορούν οικογενειακές σχέσεις – Θάνατοι στην οικογένεια

Ενέργειες σχετικές με σύγχυση ή χάος

Ημέρες ή ετος οικονομικών ζημιών

Εξεγέρσεις – παρορμητικές πράξεις – ζημιές σε δημόσιους χώρους – ατυχήματα

Μεγάλη ένταση στον κόσμο – Δικτατορίες

πράξεις που σχετίζονται με την ένταση ή αναταραχή – Επιθυμία να πετύχουμε τα πράγματα γρήγορα – Κοινωνική μεταρρύθμιση – Διαταραχές ή αναστάτωση, με άνδρες -Ένταση στις σχέσεις μεταξύ ανδρών

Άνθρωποι ή έθνη εξοργισμένοι

ειδήσεις που φέρνουν αναστάτωση- Ειδήσεις σχετικά με τις δημόσιες εντάσεις

Βίαιη επανάσταση που σχετίζεται με τους άλλους

Μηχανές – Υπολογιστές – Ειδήσεις σχετικά με τις φυσικές δυνάμεις – Συζήτηση σχετικά με τις ανασταλτικές ενέργειες – Ξαφνικός εξαναγκασμός σχετικά με τις επικοινωνίες – Απρόσμενα δυναμικές κινήσεις

αναστάτωση που σχετίζονται με κοινωνικές δραστηριότητες

Μελλοντικές ή φουτουριστικές μεταρρυθμίσεις — Τεχνολογία και νερό – Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αέρα – Αόρατοι παράγοντες

Εκπληκτικές θυσίες – Μεταφυσικά γεγονότα – Συγκεκριμένες εμπειρίες – Απροσδόκητη διάχυση – Ανησυχητικές συνθήκες — Ξαφνική αβεβαιότητα ή αστάθεια – – Ξαφνικές απώλειες – Αντιθέσεις – Δίλημμα

Μεγάλες εκπλήξεις – Μηχανικές εξουσίες – Ηλεκτρικές ενέργειες – Απροσδόκητη δύναμη ή εξαναγκασμός

Σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται με την οικογένεια ή τις επιχειρήσεις – Διέγερση λαϊκών κυβερνήσεων – Πρόεδροι τεχνικών επιχειρήσεων — Μεγάλα καλλιτεχνικά γεγονότα – Μουσικά γεγονότα – Επίσημες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις – σχετικά με τους νόμιμους γάμους – Εντάσεις που αφορούν σημαντικούς ή επίσημους συλλόγους

Ιδεολογική τρομοκρατία

Εμπειρία σχετικά με τις ιατρικές διαδικασίες – Πολλές ουσιαστικές αλλαγές που σχετίζονται με την κακοτυχία – Έκτακτες αυξήσεις που σχετίζονται με τις απώλειες – Εμπειρία σχετικά με την αύξηση της στέρησης – Αυξανόμενη έλλειψη γνώσης – Διάδοση των μυστικών – Εκτεταμένη αποσύνθεση ή εκφυλισμός

Απογοήτευση σχετικά με σημαντικές παρελθούσες ή ιστορικές μεταβολές – Διάλυση παλαιών ή συνεχιζόμενων ανισοτήτων – Αυξήσεις σε σχέση με ιατρικά προβλήματα

Στέρηση που πλήττει αξιόπιστους πληθυσμούς ή έθνη – – Ξαφνικές συγκρούσεις που αφορούν την ελευθερία –

Αντίσταση ή εμπόδια που αφορούν ειδικά τις γυναίκες στην οικογένεια – Περιορισμοί που αφορούν ειδικά τις ενώσεις γυναικών –

Καταπολέμηση του κακού – Μεγάλος κίνδυνος. Σημαντικοί κίνδυνοι – Ανικανότητα ή αποτυχία – Πρόκληση βλαβών ή ζημιών – Εγκλήματα – Κακόβουλες δυνάμεις – Ατομική δυναμη- Υπερ-πληθωρισμός – Εξάπλωση των τυφώνων- Εφαρμογή της μεταφυσικής γνώσης – Αόρατη ή αινιγματική εξουσία – Διάδοση ισχυρών κυμάτων – Εξουσία ή επιρροή παρά την ανεπαρκή γνώση – Επιρροή που σχετίζεται με απώλειες – Πράξεις που σχετίζονται με εκτεταμένη απογοήτευση ή εξαπάτηση- Μείζονες εκπλήξεις – Μηχανικές δυνάμεις – Ηλεκτρικές ενέργειες

– Κατάσταση έκτακτης ανάγκης ή στρατιωτικός νόμος

Διαταραχές –

καταστροφή – Θραύσματα ή συντρίμμια – Ξαφνικοί θάνατοι – Ξαφνική ψυχρότητα

– Αντιπολίτευση – Καταπίεση σχετικά με επίσημα θέματα – Τυραννία – Κρατική τρομοκρατία

Μεγάλες δημόσιες πυρκαγιές – Δημόσιος εξαναγκασμός σε ανώτερους – Επίσημες συγκρούσεις – Πόλεμοι

Οικονομικές απώλειες που αφορούν τον πληθυσμό – Αδικίες που αφορούν πληθυσμούς ή έθνη

Exit mobile version