Site icon ΑΣΤΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

🌙✨♒ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ-ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝ🌙✨♒🐬-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019🌙✨♒

Advertisements

Νέα Σελήνη θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, 2019 στην 15η μοιρα του Υδροχόου (ένα κρίσιμο γεγονός), στον 4ο οίκο του ηλιακού ωροσκοπίου. Αυτή η νέα σελήνη φαίνεται να είναι αρκετά  θετική από μια άποψη. Ήλιος, Σελήνη και Ερμής εξαγωνιζουν τον Δια φέρνοντας καλή τύχη, καλά νέα, αισιοδοξία, γενναιοδωρία και ευτυχία. Η νέα σελήνη Φεβρουαρίου, βρίσκεται επίσης στο κέντρο του μεσοδιαστήματος του εξάγωνου Κρόνου/Ποσειδώνα ώστε να βοηθήσει στην πραγματοποίηση των ονείρων σας η των σχεδίων σας. Πρόκειται για ένα γενναιόδωρο, φιλανθρωπικό και φιλοσοφικό νέο φεγγάρι ελπίδας και καλής θέλησης. Όπως όλοι γνωρίζετε, μια νέα σελήνη αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός νέου κύκλου 28 ημερών.

Η επιρροή της νέας σελήνης θα έχει διάρκεια έως τέσσερις εβδομάδες μέχρι την Νέα Σελήνη της 6ης Μαρτίου,2019. Ο καλύτερος χρόνος για μια νέα αρχή και για την έναρξη νέων έργων είναι κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες αυτού του νέου κύκλου φεγγαριών. Αυτή η φάση Σελήνης διαρκεί από τις 4 Φεβρουαρίου έως την πανσέληνο της 19ης Φεβρουαρίου. Θα επηρεάσει τα σταθερά ζώδια του Ταυρου, Υδροχόου, Λέοντες και Σκορπιούς.

Πραγματοποιείται στον 4ο  οίκο που συμβολίζει τον καιρό, τη γεωργία, οι σοδειές και τα έσοδα από εδαφικές εκτάσεις ορυχεία, δημόσια κτίρια, καθώς και το κόμμα της αντιπολίτευσης. Τους νομούς και τα δημαρχεία, τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Τα υπουργεία Ανάπτυξης και Γεωργίας. Αυτός ο οίκος σηματοδοτεί τη γη, τα εδάφη μιας χωρας, την αξία της ακίνητης περιουσίας, τη στέγαση και τις συνθήκες διαβίωσης ενός λαού. Είναι το θεμέλιο ή η βάση της κοινωνίας και οι παραδόσεις της. Είναι ένας τόπος που αντανακλά τον εθνικισμό και τον πατριωτισμό, είναι η λαϊκή ψυχή του έθνους. Καθορίζει τις υπόγειες παροχές ύδατος και υποδεικνύει τις καιρικές συνθήκες. Σημαίνει τον λαό εναντίον της κυβέρνησης και σημαίνει το κόμμα που δεν είναι στην εξουσία.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ-4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Η Νεα Σελήνη στον Υδροχόο, στον δεύτερο δεκανό, έχει να κάνει με την διαχείριση των κρίσεων που έχουν ξεσπάσει, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ μπορεί να είναι μια πολύ προκλητική περίοδος για ολους, ανάλογα, μπορεί να ανταμείψει τόσο σε κοσμικο αλλα και σε προσωπικό επίπεδο. Ωστόσο η Νέα Σελήνη θα βοηθήσει στο να συνειδητοποιήσουμε περισσότερο αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

H Νέα Σελήνη έχει την σημασία μιας δυναμικής επανεκκίνησης και είναι σημαντικη για την χώρα μας εφόσον γίνεται στο ζώδιο της. Ο Υδροχόος είναι ένα ζώδιο που ταυτίζεται με το μέλλον, εκτείνεται πέραν του συνηθισμένου, είναι αντισυμβατικός, απεχθάνεται την πλήξη, τις απαγορεύσεις και τον περιορισμό αλλά φέρνει και ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικο επίπεδο.

Ο Υδροχόος συνδέεται η μάλλον πάντα προετοιμάζει τα πράγματα για την αυγή μιας νέας εποχής, όπου επιδιώκει την ενότητα στην πολυμορφία και τη διαφορετικότητα, αλλά μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καθένας απο μας είναι μοναδικός. Ο Υδροχόος απεικονίζεται ως νεροκουβαλητής, το δοχείο που κράτα συμβολίζει τις παγκόσμιες ιδέες και το βάπτισμα της ανθρωπότητας στη συλλογική συνείδηση. Ο κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανος που ταυτίζεται με την ελευθερία, την πρωτοπορία και την πρόοδο.

Η απροβλεψιμοτητα του, λοιπόν είναι εγγενής σε ολα τα συστήματα, δημιουργεί ρήξεις που παράγουν τεράστιες αλλαγές στη συνέχεια. Επίσης σημαίνει την έναρξη σημαντικών γεγονότων οπου θα φέρει ξεκαθαρίσματα και μεγάλες αλλαγές. Ο Υδροχόος συνδέεται με την τεχνολογία και τα ηλεκτρονικά δίκτυα, τον ηλεκτρισμό, τις ομάδες και τις ομαδικές κινητοποιήσεις, τους εθνικούς στόχους και ιδεολογίες.

Δεύτερος δεκανος [Ερμής]. Καθολικά βλάπτει τους σπόρους της γης. [Έξι σπαθιά]

Η νεα σελήνη στον Υδροχοο στις 15 ° 45 ‘μοίρες έχει θετική επίδραση γιατί είναι σε σύνοδο με τον Ερμή και σε τρίγωνο με τον Δία. Έτσι φέρνει αισιοδοξία, γενναιοδωρία και φιλοσοφική προοπτική. Η νεα σελήνη στο μεσοδιαστημα του εξάγωνου Κρονου/Πωσειδωνα αυξάνει την πνευματική συνειδητοποίηση και κατανόηση όχι μονο σε προσωπικό επίπεδο αλλα και κοσμικο ώστε να ξυπνήσουν κι αυτοι που ακόμα κοιμούνται.

15 ♒ 13 – μεσοδιάστημα Κρόνου / Ποσειδώνα-αδυναμία

15 ♒ 30 – Κάπα Δελφίνι (Kappa Delphini)

15 ♒ 45 – Νέα Σελήνη Φεβρουάριος 2019

16 ♒ 00 – Ζήτα Δελφίνι (Zeta Delphini)

16 ♒ 20 – Αμφιτρίτη (Αστεροειδής 29)

Δεν υπάρχουν μεγάλα σταθερά αστέρια σε σύνοδο με την νεα σελήνη. Αλλά θα γράψω για ενα δευτερεύοντα αστέρα στον Αστερισμό του Δελφινιού, αφού περιγράψω τις πιο σημαντικές πλανητικές όψεις.

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΛΦΙΝ

Ο Δελφίν (Λατινικά: Delphinus, συντομογραφία: Del) είναι αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Βρίσκεται στο Βόρειο Ημισφαίριο του ουρανού και είναι αμφιφανής στην Ελλάδα.

Συνορεύει με τους αστερισμούς Αλώπεκα, Βέλος, Αετό, Υδροχόο, Ιππάριον και Πήγασο. Οι δύο αρχαίες ελληνικές ονομασίες, Δελφίς και Δελφίν, μεταγράφηκαν στη λατινική ως Delphis και Delphin. Ο αστερισμός ίσως περιελάμβανε αρχικά και τους αστέρες του Ιππαρίου.Delphinus

Η νέα σελήνη πέφτει στη μέση του αστερισμού του Αιγόκερω στον ουρανό. Αλλά η νέα σελήνη  Φεβρουάριου βρίσκεται στην 15η ° του Υδροχόου (σύμβολο της το Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη). Αυτό συμβαίνει επειδή ο Αστερισμός του Αιγόκερω βρίσκεται μεταξύ 3 ° και 27 ° μοίρες του Υδροχόου. Λόγω μετάπτωσης των ισημεριών, η νέα σελήνη συναντά δυο αστέρια στον δευτερεύοντα αστερισμό του Δελφινιού.

Ο Δελφίνιος δίνει χαρά, ευχαρίστηση, ταξίδια και αγάπη για το κυνήγι και τον αθλητισμό γενικά. Αλλά επίσης και μικρή ευτυχία, συνδέεται όμως και με τη συγκάλυψη και τη διπλωματικότητα, και ο κίνδυνος να υποφέρει κάποιος από αχαριστία. Το δελφίνι είναι το έμβλημα της φιλανθρωπίας. Δηλώνει ένα άτομο που αφιερώνεται στα παιδιά του και έχει πολύ θρησκευτικό χαρακτήρα. Ο αστερισμός προκαλεί καλή τύχη όσον αφορά τη θάλασσα. [2]

Στην αρχαία Ελλάδα ήταν επίσης γνωστός ως Ιερός Ιχθύς και υπήρξε το ουράνιο έμβλημα της φιλανθρωπίας, τόσο από τις κλασικές ιστορίες για το πρωτότυπό του, όσο και για την αφοσίωση των δελφινιών γενικά στα παιδιά τους. Το ουράνιο αυτό δελφίνι παριστάνει το είδος κήτους Delphinus delphis, συνηθισμένο στον Ατλαντικό και στη Μεσόγειο.

Ο Οβίδιος, που το χαρακτήρισε ως «clarum sidus», το προσωποποιούσε ως τη θαλάσσια θεά Αμφιτρίτη, επειδή το δελφίνι την έπεισε να παντρευτεί τον Ποσειδώνα, και για την εξυπηρέτηση αυτή, έγραψε ο Μανίλιος, «υψώθηκε απ’ τις θάλασσες» για να γίνει «η δόξα των άστρων». Από τον μύθο αυτό, ο αστερισμός ήταν γνωστός και ως Persuasor Amphitrites, Neptunus και Triton. Ο Κικέρων το ονομάζει Curvus (καμπυλωτό), ένα επίθετο που δικαιολογημένα έχει αποδοθεί σε όλες τις απεικονίσεις του πλάσματος αυτού ανά τους αιώνες.

Ο ελληνικός μύθος που του απέδιδε τη σωτηρία του Αρίωνα όταν ο κιθαρωδός βρέθηκε στη θάλασσα με το έγχορδό του κατά το ταξίδι του προς την Κόρινθο απαθανατίσθηκε με το όνομα «Μουσικόν ζώδιον». Αλλά το Musicum signum των Ρωμαίων μπορεί να προέρχεται από το αναφερόμενο από τον Οβίδιο ότι ο αστερισμός υποτίθεται πως περιείχε εννέα αστέρες, όσες ήταν και οι Μούσες. Παρόλα αυτά ο Πτολεμαίος του απέδιδε δέκα αστέρες, ο Αργκελάντερ 20 και ο Heis 31. Ο Πτολεμαίος αποδίδει στον Δελφίνα και σημαντική αστρολογική σημασία στην «Τετράβιβλο».

Οι Ινδοί, από τους οποίους δανείσθηκαν όπως λέγεται τον αστερισμό οι `Ελληνες (αν και μάλλον το αντίστροφο φαίνεται πως αληθεύει), αποκαλούσαν τον Δελφίνα Shi-shu-mara ή Sim-shu-mara, και αργότερα Zizumara (= γουρουνόψαρο), όπως και τον αστερισμό Δράκοντα. Εδώ τοποθετούσαν τον εικοστό δεύτερο «σεληνιακό οίκο» τους (nakshatra), τον Cravishtha (= ο Ευνοϊκότερος) ή Dhanishtha (= ο Πλουσιότερος), που τον απεικόνιζαν ως τύμπανο.

Ο Al Biruni, δίνοντας το αραβικό όνομα Al Kaud (η καμήλα), αναφέρει ότι οι πρώτοι Χριστιανοί, ιδίως οι ανήκοντες στην αίρεση των Νεστοριανών, θεωρούσαν πως ο αστερισμός ήταν ο Σταυρός του Ιησού, που μεταφέρθηκε στους ουρανούς μετά τη Σταύρωση. Την εποχή του Kazwini ήξεραν τα 4 λαμπρότερα άστρα ως Al Ukud (μαργαριτάρια ή πολύτιμοι λίθοι), που κοσμούσαν τον Al Salib (τον Σταυρό). Στο τέλος οι αστρονόμοι της Αραβίας υιοθέτησαν την ελληνική μορφή με την παρεφθαρμένη απόδοση Dulfim.

Ο Καίσιος (Caesius) θεώρησε ότι ο Δελφίν ήταν ο Λεβιάθαν της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ ο Νοβίδιος το κήτος που κατάπιε τον Ιωνά (αν και υπάρχει ομώνυμος αστερισμός στον οποίο το απέδιδαν οι περισσότεροι). Ο Ιούλιος Σίλερ πάλι είδε σε κάποιους αστέρες του τις στάμνες με το νερό στον γάμο της Κανά. Τέλος, στην αγγλοσαξονική λαϊκή κουλτούρα ήταν το Φέρετρο του Ιώβ.Οι 5 κυριότεροι αστέρες του Δελφίνος ήταν στην αρχαία Κίνα ο αστερισμός Kwa Chaou (= νεροκολόκυθο, φλασκί).

ΟΨΕΙΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ

Η νέα σελήνη σε σύνοδο με τον Ήλιο/Ερμή δείχνει έμφαση στη σκέψη και την επικοινωνία, στις  συμφωνίες πάσης φύσεως και διαπραγματεύσεις. Το εξάγωνο Νέας Σελήνης/Δια προσθέτει ελπίδα, καλή θέληση, γενναιοδωρία και ευτυχία. Οι ευκαιρίες για υλική και πνευματική ανάπτυξη μπορούν να αυξήσουν τον πλούτο σας και θα φέρουν επιτυχία και ικανοποίηση. Παρόλα ταύτα όμως η απόσταση μεταξύ τους έχουν μια διαφορά 3 μοιρών, και έτσι κατά αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Το εξάγωνο Ερμή/Δια είναι η πιο ισχυρή όψη μόνο κατα 1 ° 32 ‘ μοίρες διαφορά μεταξύ τους. Όμως ταυτόχρονα δημιουργεί εντάσεις, ανησυχία και κινητοποίηση.

Το εξάγωνο Ερμή/Δια συνδέεται με την θετική σκέψη, μας προτρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, δίνει μια ευρεία προοπτική και καλές ικανότητες για την σωστή λήψη αποφάσεων. Μπορείτε να απεικονίσετε με σαφήνεια αυτό που θέλετε για να σχεδιάσετε το μέλλον σας. Οι καλές δεξιότητες επικοινωνίας και η ανοικτή αυτοέκφραση βελτιώνουν τις σχέσεις. Ευνοείται η κοινωνικοποίηση αλλα και η δημιουργία νέων φίλων και επιχειρηματικών επαφών. Η διπλωματία και το τακτ είναι χρήσιμα για τις επιχειρηματικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις και τα νομικά θέματα.

Η εύκολη πρόσληψη ιδεών και καλή συγκέντρωση σημαίνει ότι μπορείτε να σπουδάσετε ή να περάσετε τις εξετάσεις με λιγότερο στρες από το συνηθισμένο. Θα μπορούσατε επίσης να αυξήσετε τις γνώσεις σας και να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας μέσα από ταξίδια και περιπέτεια.

Τα καλά νέα και καλή τύχη μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο ευτυχίας και ικανοποίησης. Λογικά, αυτή η νέα σελήνη θα πρέπει να ενθαρρύνει την εγκάρδια πολιτική και θρησκευτικές συζητήσεις. Η προώθηση των κοινωνικών και ανθρωπιστικών αιτιών θα πρέπει να κερδίσουν έδαφος και την θετική προσοχή των ΜΜΕ.Ο Δίας συμβολίζει νομικά και θρησκευτικά θέματα, οικονομικά και τράπεζες, Διπλωματία και εξωτερικές σχεσεις κρατών, παιδεία, διεθνής εμπόριο και αθλητισμό.

Επιπλέον, η οψη εξάγωνου συμβολίζει την ανάγκη μας να είμαστε προνοητικοί και να βλέπουμε μπροστά. Συνδέεται με την διανοητική διάνοια, των πλούτο ιδεών, την μάθηση, το χάρισμα της ομιλίας. Συμβολίζει τους επιχειρηματίες, τους επιστήμονες και τους ρήτορες, και η πετυχημένη δραστηριότητα σε κάποιο τομέα που συμβολίζει. Βέβαια να υπενθυμίσω ότι το εξάγωνο (60 μοιρών) ποτε δεν είναι αρκετό για την πλήρη επιτυχία και θέλει πολλές προσπάθειες για να πετύχει κατι σωστά και εύκολα, δεν είναι αρκετά θετική σαν την οψη τριγώνου(120 μοιρών, σχεδόν ο μισός δρόμος).

Στον χάρτη όμως ο Δίας τετραγωνίζει τον Πωσειδωνα στην 15η μοιρα του, μια μοιρα εξαιρετικά δύσκολη όπως και η 14η , δημιουργώντας χάος, αστάθεια, απώλειες, επαγρύπνηση ,πλασματική ευτυχία και οικονομική ευημερία.

Το εξάγωνο Κρόνου/Ποσειδώνα είναι μια θετική οψη στον χάρτη νέας σελήνης, φέρνει υλικό κέρδος από πνευματικές επιδιώξεις. Μπορείτε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα με σκληρή δουλειά και λογική και κυρίως προϋποθέτει ρεαλιστική προσέγγιση. Θα κατανοήσετε τους δικούς σας περιορισμούς και εμπόδια, αλλά θα είστε αισιόδοξοι ταυτόχρονα.

Η πνευματική σοφία φέρνει την υπομονή και αυτοπειθαρχία θυσιάζοντας τη βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση για μακροχρόνια επιτυχία. Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε το όνειρο των άλλων ανθρώπων να υλοποιηθεί με πρακτική βοήθεια και πνευματική υποστήριξη.

Η Νεα Σελήνη στον Υδροχοο είναι ιδανική για αυτο-προβληματισμό, όνειρα και διαλογισμό. Θα μπορούσατε να προσευχηθείτε και αυτό να γίνει μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Η αφοσίωση και η εξυπηρέτηση όμως των άλλων θα φέρει ικανοποίηση σε πνευματικό επίπεδο. Συμβολίζει την ετοιμότητα και την θυσία, την φροντίδα και την περιποίηση των αλλων αλλα ταυτόχρονα συνδέεται με τον αυτοπεριορισμό και την επιφυλακτικότητα, την πρόγνωση και την προσεκτικότητα και την αργή επίτευξη της επιτυχίας, μέσω ισχυρής προσπάθειας και έντονης δραστηριότητας.

Όμως όλα αυτά σε κοσμικό η αλλιώς πολιτικο επίπεδο συμβολίζουν την μεθοδική και προσεχτική εκτέλεση σχεδίων. Σαφώς η Νέα Σελήνη σχηματίζει όψεις ημιεξαγωνου με Ποσειδώνα και Κρόνο, μια όψη ημιτετραγωνου με Αφροδίτη, στην παρούσα στιγμή και αυτό δεν είναι αρκετό.

Έτσι κατά αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνουμε ότι ο αστερισμός του Δελφινιού, παίζει κατά κάποιο τρόπο τον ρολο της αποκάλυψης, το ξεσκέπασμα, κάποιος που μαρτυρά κατι σημαντικο.

Μια νεα σελήνη στον Υδροχόο φέρνει τους ανθρώπους σε επαφή με τις ικανότητες του, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη μας να σκεφτόμαστε τους αλλους, αλλα και τον εαυτο μας. Ο Υδροχόος συνδέεται με το Εμείς. Μεγάλες ομαδικές προσπάθειες που γίνονται σε συλλογικο επίπεδο πάντα υποστηρίζονται από το ζώδιο αυτό, ειδικά από αυτή τη νεα σελήνη που σχηματίζει σύνοδο με Ερμή και συνδέεται με την επικοινωνία, την σκέψη και τον λογο, σε ηλεκτρονική μορφή, πλέον.

Συνδέεται με τα μηνύματα που μεταδίδονται καί την ικανότητα τους να εξαπλώνονται στο παγκόσμιο δίκτυο, σε διαφορετικές κατευθύνσεις, με απίστευτη ταχύτητα, σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ωστόσο, ο Υδροχόος έχει και την ικανότητα να απομονώνει συναισθηματικά τον εαυτο του και να επανασυνδέεται, ανάλογα τι του είναι χρήσιμο, και τι είναι αυτό που ανέχεται.

Επιπλέον, παρατηρούμε ότι η Μαύρη Σελήνη-Λιλιθ είναι σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη και τον Ερμή στην 20η μοιρα του Υδροχόου, προσθέτοντας ακόμη περισσότερο μια επαναστατική χροιά στην ατμόσφαιρα η μπορεί να μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα των άλλων ,η να δούμε πράγματα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε.

Από την αλλη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νιώσουμε αρκετά έντονα τα γεγονότα που συμβαίνουν στον εξωτερικο κόσμο, και να αντιδράσουμε επίσης πολύ έντονα σε αυτα. Καλο θα ήταν όμως πριν κρίνουμε και αποφασίσουμε για μια κατάσταση η ένα γεγονός, να σκεφτούμε την ρίζα του προβλήματος η τα έντονα συναισθήματα που βιώνουμε.

Συνήθως αντιδρούμε σε κατι που μπορεί να συμβαίνει στον εξωτερικό κόσμο η για κατι που εχουμε απαγορέψει στον εαυτο μας. Βέβαια υπάρχουν και καταστάσεις που δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε καθόλου και αποφεύγουμε. Με την Μαύρη Λιλιθ καλο θα ήταν να είμαστε πιο ξεκάθαροι και να μην παίρνουμε αποφάσεις η βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα που βασίζονται σε κάποια κρυμμένη προκατάληψη. Η περίοδος αυτή θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πολλά σε σχέση με την προγονική ιστορία, και τις ρίζες μας .

Όμως η νεα σελήνη με θετικές όψεις φαίνεται να προδιαγράφει μια μικρή θετική περίοδο για τους ανθρώπους, που θα βοηθήσει σε ψυχολογικο επίπεδο, κυρίως αυτούς που έχουν πέσει σε κατάθλιψη. Ο Δίας  μπορεί να θεωρηθεί αγγελιαφόρος καλων νέων, από την μια αφού είναι στον Τοξότη με θετικές όψεις αλλα από την άλλη υπάρχει και το στοιχείο του σοκ στον χάρτη. Ο Ουρανος που κυβερνά την νεα σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Αρη και αυτό δείχνει καταιγιστικές εξελίξεις που μπορεί να μας σοκάρουν η να μας φοβίσουν. Σε κάθε περίπτωση η σύνοδος θα βοηθήσει στο να αφυπνιστούμε περισσότερο σε σχέση με γεγονότα η καταστάσεις, πιέζοντας στο να εξετάσουμε νέες προοπτικές.

Ο άλλος κυβερνήτης του Υδροχόου ο Κρονος, σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, εξαγωνιζει τον Πωσειδωνα, που συνδέονται με γεγονότα καρμικής φύσεως, όχι μονο σε ατομικό επίπεδο αλλα επίσης σε σχέση με τα αποτελέσματα αποφάσεων και πράξεων ολόκληρων ομάδων σε συλλογικο επίπεδο. Μπορεί να μας προλάβουν γεγονότα οπου εμείς δεν έχουμε τον έλεγχο, η να παρθούν αποφάσεις που εμείς δεν συμφωνούμε με αυτές.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ

Η Νεα Σελήνη στον Υδροχόο, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον αστεροειδή Αμφιτρίτη 29. μπορεί να μην έχει προστεθεί στην αστρολογία, αλλά είναι σίγουρα ενδιαφέρων δεδομένης της στενής της σχέσης μεταξύ του Δελφινιού και Αμφιτρίτης στην ελληνική μυθολογία.

Η Αμφιτρίτη ήταν κατά την ελληνική μυθολογία η θεά της θάλασσας, σύζυγος του θεού Ποσειδώνα.

Ήταν μια από τις πενήντα Νηρηίδες ή απλά η θηλυκή προσωποποίηση της θάλασσας, η μητέρα των ψαριών, των φαλαινών και των δελφινιών. Σύμφωνα με τη Θεογονία του Ησίοδου, ήταν κόρη του Νηρέα και της Δωρίδας, αλλά κατά τον Απολλόδωρο ήταν κόρη του Ωκεανού και της Τηθύος. Ακόμα όμως και ο Απολλόδωρος την κατατάσσει ανάμεσα στις Νηρηίδες.

Ο Ποσειδώνας και η Αμφιτρίτη είχαν ένα γιο, τον Τρίτωνα. Ο Απολλόδωρος (3.15.4) επίσης αναφέρει μια κόρη του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης με το όνομα Βενθεσικύμη.

Σύμφωνα με το μύθο, η Αμφιτρίτη μεταμόρφωσε σε αλκυόνες τις Αλκυονίδες. Η Αμφιτρίτη ήταν Νηρηίδα, δηλαδή κόρη του θαλασσομάντη Νηρέα. Είχε μάλιστα άλλες 49 αδελφές, όλες πανέμορφες σαν νεράιδες, εξαιρετικές κολυμβήτριες και καταπληκτικές χορεύτριες! Η δουλειά τους ήταν να λούζονται στα κύματα, να τραγουδούν γλυκά και να προστατεύουν όσους ταξίδευαν στη θάλασσα. Ο πατέρας τους, ο Νηρέας, ήταν ένας σεβάσμιος γέροντας που μπορούσε να μαντεύει το μέλλον και δεν ήξερε τι θα πει απάτη και ψέμα.

Όταν ο θαλασσοκράτορας Ποσειδώνας, αδερφός του Δία, ερωτεύτηκε την όμορφη Νηρηίδα Αμφιτρίτη, αποφάσισε να την κλέψει. Τα έκανε μούσκεμα, όμως, γιατί η κοπελιά κρύφτηκε στα λημέρια του Άτλαντα, του Τιτάνα που κρατάει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο. Μόνο όταν ένα παιχνιδιάρικο δελφίνι τού μαρτύρησε την κρυψώνα της, μπόρεσε ο Ποσειδώνας να οργανώσει με επιτυχία την απαγωγή και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Από τότε ζουν στα υποθαλάσσια ανάκτορά τους, έχοντας στις προσταγές τους ένα σωρό μικρότερες θεότητες-πλάσματα του νερού.

Ένα από τα παιδιά του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης, ο Τρίτωνας, έχει, αντί για πόδια, μια ωραιότατη ουρά δελφινιού! Ειδικότητά του είναι η πρόκληση θαλασσινών καταιγίδων, με τη μέθοδο του φυσήματος μέσα σε ένα μεγάλο κοχύλι. Καμιά φορά, όταν είναι στις καλές του, κάνει και τον ναυαγοσώστη, όπως τότε που έσωσε τους Αργοναύτες από βέβαιο πνιγμό, κοντά στις ακτές της Λιβύης.

ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η Νεα Σελήνη στον Υδροχόο θα επηρεάσει αρκετά τον ελληνικό χάρτη, Ηλιος-Σελήνη στην 15η μοιρα σε σύνοδο με τον Ηλιο της χωρας μας, στην 14η μοιρα της,1 μοιρα διαφορά δηλαδή μεταξύ τους. Όμως δείχνει θυματοποίηση, εξαπάτηση. Τώρα θα αρχίσουν τα δύσκολα. Η Νεα Σελήνη εξαγωνιζει τον Αρη στον 7ο οικο της αλλα σαφώς βέβαια καταλαβαίνουμε ότι, Ηλιος και Σελήνη είναι σε αντίθεση με τον Κρονο στον Λέοντα, προς τον 4ο οικο της.

Αυτό συμβολίζει την προσπάθεια που γίνεται για επίλυση νομικών θεμάτων, από πλευρά της κυβέρνησης, αφού ο 7ος οίκος, συμβολίζει τις εξωτερικές σχέσεις, συνθήκες που υπογράφονται ή / και επίλυση διαφορών, επιχειρηματικές σχέσεις, συμφωνίες με αλλα κράτη.

Ο οίκος αυτός ρυθμίζει τις σχέσεις μας με άλλες κοινωνίες ή έθνη ή διεθνής οργανισμούς. Καθιερώνει συνθήκες, συμμαχίες, ζητήματα πολιτικά, δημόσιες σχέσεις, εμπορική ισορροπία, καταστάσεις έκδηλης επιθετικότητας από εχθρικές χώρες.

Από την άλλη Ήλιος –Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο της Ελλάδος στον 4ο οίκο, συμβολίζει ότι οι σχεσεις λαού και κυβέρνησης είναι αρκετά τεταμένες, και σαφώς ενδεχομένως μεταξύ αντιπολιτευτικών δυνάμεων. Αυτό όμως λογικά ανοίγει τον δρόμο  για πρόωρες εκλογές όπως εξήγησα τον προηγούμενο μήνα. Γενικότερα η νέα σεληνη συμβολίζει ένα νέο κύκλο και ραγδαίες εξελίξεις.

Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

 Όμως, αφορά και μια εύθραυστη κατάσταση που αφορά εδάφη. Αλλωστε και η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, στις 25 Ιανουαρίου, 2019, με τετράγωνο Ερμή/Ουρανού, και γενικότερα οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας που δεν είναι καθόλου ευχάριστες, σηματοδοτεί το άγχος, αναστάτωση, βιασύνη, την ανασφάλεια και αστάθεια στο εσωτερικό της, αλλά παραπέμπει και σε ένα νέο κύκλο γεγονότων αλλά και κυβερνητική κριση.

Απο την άλλη η κυβέρνηση θα επιδείξει ένα πιο αυστηρο πρόσωπο προς τον Ελληνικό λαο. Η αντίθεση Σελήνης – Κρόνου, σηματοδοτεί βάσανα και στεναχώριες, απερίσκεπτές ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλα και την έλλειψη εμπιστοσύνης του λαού προς αυτήν. Ωστόσο και το τετράγωνο Αρη-Πωσειδωνα θα φέρει πολιτικο χάος στην χωρα μας και σοβαρά προβλήματα με γειτονικά κράτη.

Η Νέα Σελήνη σε αντίθεση προς τον χάρτη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται να είναι ανατρεπτική. Σελήνη και Ερμής με οψη κουινκαξ, που συνδέεται με εσωτερική σύγχυση, έντονη κριτική, μεταβλητότητα. Στον χάρτη του υπάρχουν δυο χαρακτηριστικές αντιθέσεις, η μια είναι  Αρη/Ουρανού και Κρόνου/Ερμή. Το ένα σηματοδοτεί αλλαγές σε οικονομικό επίπεδο, για παράδειγμα να προχωρήσει σε αλλαγή του υπουργού οικονομικών και η κοινοβουλευτική. Συνδέονται ωστόσο με έλλειψη ισορροπίας και δικτατορική συμπεριφορά, ακρότητες, και απρόβλεπτες κινήσεις. Ωστόσο με αντίθεση Αρη/Ουρανού καλό θα ήταν και να προσέχει, ενώ ειναι πιθανό να υπάρξει άλλος ενας κυβερνητικός ανασχηματισμος.

Ουρανος-Πλουτωνας-MC- ανησυχία, νευρικότητα, μετασχηματισμός, εκμετάλλευση οποιαδήποτε κατάστασης.

Ήλιος-Πλουτωνας-MC- βια η δυσάρεστα επακόλουθα, μια κριση

Ερμής-Πλουτωνας-MC-ενας πετυχημένος διακανονισμός, ένα πετυχημένο σχέδιο.

Κρονος-Ουρανος-Ήλιος- ενας ξαφνικός χωρισμός, απώλεια

Αρης-Ουρανος-Βόρειος Δεσμός-διαπράττει βίαιες ενέργειες, ένα ταραχώδες γεγονός.(καθόλου θετικος άξονας, συνδέεται και με φυλάκιση, χειρουργείο;ατύχημα η γενικοτερα απώλειες).

Μέχρι στιγμής…

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Ολική Σεληνιακή έκλειψη που προηγήθηκε τον Ιανουάριο, του 2019, στην 0 μοιρα του Λέοντα, είναι ότι ο 2 και 3ος οίκος στον χάρτη Μεταπολίτευσης, του 1974, σημαντικοί τομείς, όπως θρησκεία, παιδεία, συμφωνίες, σχεσεις με όμορα κράτη θα βρίσκονται υπό περιορισμό η απειλή για τους επόμενους μήνες. Να προσθέσω επίσης ότι η διέλευση του Κρόνου από τον Αιγόκερω είναι σε αντίθεση με τον Ωροσκόπο στις 13 μοίρες του Καρκίνου κάθεται απευθείας στο Dsc, και αυτο σημαίνει ότι και το επόμενο έτος ή δύο είναι πιθανό να βιώσουμε αύξηση των τοπικών συγκρούσεων, νομικών διαφορών και προβλημάτων με τις χώρες που περιβάλλουν την χώρα μας. Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο θα φέρει καταιγιστικές εξελίξεις, με την προδοσία και τις αποκαλύψεις να συνεχίζονται.

Μια περίεργη επίσης αστρολογική σύμπτωση… Ο Ποσειδώνας στις 14 μοίρες των Ιχθύων, όπως επίσης και τον Μάρτιο του 2018, όταν ο Σεργκέι Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί στο Σάλισμπερι. Όπως θα θυμάστε, 2 Ρώσοι κατάσκοποι κατηγορήθηκαν για δηλητηρίαση, οδηγώντας το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ρωσια σε πλήρη κρίση. Αν ρίξετε μια ματιά πίσω στην ιστορία την τελευταία φορά που ο Ποσειδώνας βρισκόταν στην 14η μοιρα, μια μικρή ερεύνα με πήγε πίσω, στον Μάρτιο του 1854. Στις 24 Μαρτίου 1854, ο Ποσειδώνας βρισκόταν στους 14.10 μοίρες των Ιχθύων τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, οδηγώντας στην είσοδο του Ηνωμένου Βασιλείου στον Κριμαϊκό Πόλεμο.

Η Ολική Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει ωστόσο και την Βασίλισσα Ελισάβετ, που ο Ηλιος της βρίσκεται στην 0 μοιρα του Ταυρου, τετραγωνίζοντας την έκλειψη στην 0 μοιρα του Λεοντα, καθώς ο Ηλιος κυβερνά όμως τον 7ο οικο της, οπότε σίγουρα υποδεικνύει καταστάσεις που συνδέονται με τον σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο ,τον Δούκα του Εδιμβούργου.

Αποτέλεσμα της έκλειψης το πρόσφατο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και με τον Πλούτωνα τώρα να βρίσκεται ακριβώς στον ωροσκόπο της Αυτής Μεγαλειότητας, μπορεί κανείς να δει και ενδεχομένως να προβλέψει σημαντικές σεισμικές αλλαγές που έρχονται για αυτήν και για το γάμο του μαζί του. Η διέλευση του Ουρανού σύντομα θα χτυπήσει τον γενέθλιο Ηλιο της στους επόμενους δύο μήνες και περισσότερη ατυχία μπορεί να προσβάλει τον σύζυγό της όταν συνδεθεί ακριβώς τον Μάρτιο του 2019 …ωστόσο αυτό για την μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου, υποδεικνύει πολύ χειροτέρα, οπου πρόσφατα κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να βρει συμβιβαστικές λύσεις στις «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η χώρα. Αν και η 92χρονη μονάρχης δεν αναφέρθηκε ρητά στο Brexit, η έκκληση που διατύπωσε μεταφράστηκε από το σύνολο των πολιτικών αναλυτών ως σαφής παρότρυνση να αναζητήσουν κοινή λύση για μια συντεταγμένη έξοδο από την Ε.Ε., η οποία έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου, οπου όπως εχουμε ξανααναφερει δεν έχει καθόλου θετικούς οιωνούς.

Κάτω από το βλέμμα του Ποσειδώνα στην ιδια αστρολογική μοιρα, η ιστορία ουσιαστικά επαναλήφθηκε, με διαφορετικό τρόπο, 164 χρόνια αργότερα .Ο Πωσειδωνας σε αυτή την μοιρα όμως επηρεάζει και αλλα κράτη, όπως και την Βενεζουέλα, και εκεί επίσης θα υπάρξει πολιτικο χάος, ιδιαίτερα απο το καλοκαίρι και μετα αλλα και για τα επόμενα 2 χρονια. Το ιδιο ισχύει και για την Γαλλία, με τους επόμενους 6 μήνες ο Μακρόν να αντιμετωπίζει μια πολύ κρίσιμη κατάσταση τόσο στην χωρα του αλλα και στην προσωπική του ζωή.

ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΟΥΡΑΝΙΑΝ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΦΕΒΡΟΑΥΑΡΙΟΣ 2019

Ενθουσιασμός που σχετίζεται με τον αθλητισμό – Αφετηρίες που σχετίζονται με τις εντάσεις – Αφετηρίες που αφορούν ταραχώδεις καταστάσεις – Ξαφνικές πυρκαγιές – Μη αναμενόμενοι πυροβολισμοί

Ώρες ζημιών, τραυματισμών ή απωλειών – Στέρηση – Βίαιοι πληθυσμοί ή έθνη που χρειάζονται βοήθεια

ενέργειες που σχετίζονται με ένταση ή αναταραχή – Επιθυμία να πετύχουμε τα πράγματα γρήγορα

παρασύρομαι από παρόρμηση – Αυξήσεις σχετικά με την ένταση ή άγχος – – Αιφνίδιες ανατροπές

Παραιτούμαι απο τους στόχους μου – Απάτη σχετικά με δραστηριότητες – Αρχές που σχετίζονται ή επηρεάζονται από αβεβαιότητα ή αστάθεια – Εφαρμογή της απάτης – Κάποιος τραυματίζεται

Ανησυχίες ή φόβοι που σχετίζονται με κρατικές ή κοινωνικές υποθέσεις – Ζημίες ή τραυματισμοί με ομάδες – Κοινωνικές ελλείψεις – ο κοινωνικός υπόκοσμος –

Απρόβλεπτος χαρακτήρας ενώσεων – εντάσεις που σχετίζονται με τις ενώσεις/ Ιδεολογική σύγχυση ή υποκρισία που επηρεάζει τις αλληλεπιδράσεις

Βλάβη ή ρύπανση που σχετίζεται με τις τοπικές συνθήκες

Ζημιές από πυρκαγιές ή βλάβες ανάφλεξης στη θέση – Αμφιβολίες σχετικά με πυρκαγιές – Κάποιος βλάπτεται

Exit mobile version