*Η ΑΝΕΡΓΕΣΗ & Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ*ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

στις

Το Τείχος του Βερολίνου (στα γερμανικά Berliner Mauer), «τείχος της ντροπής» για τους Γερμανούς της δύσης και επισήμως αποκαλούμενο από την ανατολικογερμανική κυβέρνηση ως «αντιφασιστικό τείχος προστασίας», ανεγέρθηκε στην καρδιά του Βερολίνου με αφετηρία το βράδυ μεταξύ της 12ης και της 13ης Αυγούστου του 1961 από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, η οποία επιχείρησε με αυτό τον τρόπο να θέσει ένα τέλος στην ολοένα και αυξανόμενη φυγή των κατοίκων της προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Το τείχος, συνιστώσα της εσωτερικής γερμανικής συνοριογραμμής, αποτελούσε ένα φυσικό σύνορο μεταξύ του Ανατολικού Βερολίνου και του Δυτικού Βερολίνου για διάστημα άνω των 28 ετών, ενώ αποτελούσε το σημαντικότερο σύμβολο μιας Ευρώπης διχοτομημένης από το σιδηρούν παραπέτασμα.

Κάτι παραπάνω από ένα απλό τείχος, επρόκειτο για μια σύνθετη στρατιωτική κατασκευή η οποία περιείχε δύο τείχη ύψους 3,6 μέτρων με διάδρομο περιπολίας, 302 παρατηρητήρια και συστήματα συναγερμού, 14.000 φύλακες, 600 σκυλιά και καλωδιωτά πλέγματα. Ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ατόμων υπήρξαν θύματα προσπαθειών διάβασης του τείχους. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Ανατολικογερμανοί συνοριοφύλακες και οι Σοβιετικοί στρατιώτες δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν τους φυγάδες.

Η αποδυνάμωση της Σοβιετικής Ένωσης, η Περεστρόικα της οποίας ηγείτο ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, καθώς και το πείσμα των Ανατολικογερμανών οι οποίοι οργάνωσαν μεγάλες διαδηλώσεις, οδήγησαν στις 9 Νοεμβρίου 1989 στην πτώση του «τείχους της ντροπής», προκαλώντας τον μεγάλο θαυμασμό του «ελεύθερου κόσμου» και ανοίγοντας τον δρόμο για την γερμανική επανένωση. Σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο, το Τείχος έχει αφήσει, ωστόσο, στην αστική πολεοδομική οργάνωση της γερμανικής πρωτεύουσας ανεπούλωτα σημάδια τα οποία παραμένουν ως σήμερα. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%92%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

Η πτώση του τείχους έχει οριστεί ώρα 18.57 στις 09.11.1989 στο Βερολίνο, με βάση τα δεδομένα που λαμβάνονται από το Astro-Databank. Το Τείχος του Βερολίνου διαίρεσε την Γερμανία σε Ανατολική και Δυτική και έτσι αρκετές οικογένειες χωρίστηκαν. Ήταν μια νεότερη έκδοση του Σιδηρούν Παραπετάσματος που χώριζε το Σοβιετικό μπλοκ από τη Δυτική Ευρώπη.Το τείχος αυτό είχε οριστεί να γκρεμιστεί ? Ίσως ναι, αλλά στην πραγματικοτητα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η ίδια η βούληση του λαού.

Η απόφαση για να χτιστεί το τοίχος λήφθηκε στις 13 Αυγούστου το 1961. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του (αλλά και κατα τη διάρκεια της νύχτας),όπου στρατιώτες και φρουροί είχαν εντολές να πυροβολήσουν όποιον προσπαθούσε να διαφύγει.  Αγκαθωτό σύρμα, περιφράξεις και αλλά πολλά ήταν αυτά που έκαναν την έξοδο αδύνατη. 

Από το πρωί της Κυριακής, 13 Αυγούστου 1961, το τείχος χώριζε  οικογένειες και εμπόδισε τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στην δουλειά τους. Αυτό το τείχος περικύκλωνε εντελώς το Δυτικό Βερολίνο, καθιστώντας το σαν ένα νησί μέσα στην Ανατολική Γερμανία. Ωστοσο,αστρολογικά,η ανέγερση του τείχους ειναι πολυ ενδιαφέρον να το δει κανεις,το οποίο άρχισε να χτίζεται υπό την επιρροή του κύκλου Δια/Κρόνου , η οποία σύνοδος βρισκόταν στις 24 και 29 μοιρες του Αιγόκερω, όπου συμβολίζουν την κυβερνητική εξουσία, η 24η του Αιγόκερω, χαρακτηριζεται ως μια επιπόλαιη κίνηση και έλλειψη σταθερότητας ταυτοχρονα, κόβοντας την  επικοινωνια, φέρνοντας αστάθεια και η 29η μοιρα Αιγόκερω, που ειναι σαφώς αναιρετικη, υποδεικνύωντας ότι η ανέγερση του τειχους ήταν η υπέρτατη λύση εκείνη την χρονική στιγμη. Ωστοσο, αυτο έδειχνε μελλοντικά ότι αυτο δεν θα στεκόταν εκεί αλλά θα γκρεμίζονταν και θα ένωνε και πάλι στο μελλον τις δυο Γερμανιες.)

Τα ζώδια της Παρθένου και των Ιχθυων διέσχιζαν τον ορίζοντα, ενας άξονας που σαφώς αντιπροσωπεύει την διαίρεση της πόλης με τον Χείρωνα στην κορυφη του ωροσκοπίου. Ο Χείρων στους Ιχθύες σε αντιθεση με την συνοδο Σελήνης-Πλουτωνα, φωτογράφιζε την «πληγή» που αντιπροσωπευει το ιδιο το Τείχος και φυσικά πήρε μεγάλες διαστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.  Η σύνοδος μεταξύ Δία-Κρόνου στον Αιγόκερω, δειχνει την εδραίωση δύο πολιτικών συστημάτων.Η σύνοδος Σελήνης-Πλουτωνα αντικατοπτρίζει ακριβώς το φράγμα γνωστό ως Stacheldrahtsonntag  , δηλαδή “Η Διαιρεμένη Πόλη” η Barbed Wire Sunday.

Μια στενή σύνοδος Ήλιου, Ερμή, Ουρανού, Πλούτωνα και Σελήνης δείχνει πόσο αυτός ο τοίχος επηρέασε τους Βερολινέζους με την Σεληνη που αντιπροσωπευει τον λαό,στην 7η μοιρα της Παρθένου,που δειχνει τον χωρισμό,απομόνωση και εδώ αμφιβάλλουμε αν όντως ήταν κανονισμένο να γίνει έτσι, το σχίσμα ή αποξένωση της Ανατολής και Δύσης. Ο Ουρανος στην 25η μοιρα του Λέοντα, δειχνει κίνδυνο και αποκλεισμό, οικονομικη βύθιση και ασφυξία. Όμως η ίδια αυτή μοιρα δειχνει και το μελλον,κατα καποιο τρόπο, που δειχνει ότι θα υπάρξει ισχυρή θέληση και θρίαμβος πάνω στα εμπόδια και τους κινδύνους .Το Τείχος θα διαλυόταν απο την δύναμη του Νερού.

Ο Πλούτωνας στην Παρθενο δειχνει μια περίοδο όπου η παγκόσμια πολιτική γέννησε μια νέα φάση Ψυχρού Πολέμου. Η Αφροδίτη ίσως το μόνο που θα μπορούσε να εκείνη την στιγμη να προσφέρει ήταν τα λόγια της θαυμάσιας ομιλίας του JFK. Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα που ίσως εδώ να αντιπροσωπεύει την απώλεια των αγαπημένων (Αφροδίτη, 10η μοιρα του Καρκίνου, ιστορική μοιρα και της παρεμπόδισης και της καταστροφης ) από την άλλη πλευρά του Τείχους, όταν χτίστηκε. Η Σελήνη και ο Πλούτωνας όμως δείχνουν και τα βαθια συναισθήματα που αναδύονται από αυτό το γεγονός. 

Η σύνοδος Σελήνης-Πλουτωνα όμως σχημάτιζε αντιθεση επίσης προς τον Χείρωνα, που αντιπροσωπευει το τραύμα που έπληξε την καρδιά ενός λαού. Ο Άρης σχηματίζει τρίγωνο με την συνοδο Δία-Κρόνου. Ευτυχώς, ο Αρης εδώ δεν σημαίνει πραγματική μάχη, αλλά μια νέα φάση Ψυχρού ( Κρόνος) Πόλεμου (Άρης), που υπήρχε ήδη στην παγκόσμια πολιτική (Δίας).

Ο σημαντικός κύκλος Δία-Κρόνου κατά τη γέννησή του,που ειναι βεβαια μια όψη συνόδου  σημαίνει μια νέα φάση,μια νέα εποχή στην εθνική, αν όχι παγκόσμια πολιτική. Αν τότε γύριζε καποιος προς τα εμπρός το αστρολογικό του ημερολόγιο θα παρατηρούσε ότι μελλοντικά υπήρχε μια ακριβής σύνοδος Κρόνου- Ποσειδώνα ,που ουσία σημαίνει διαλύω και αποσυνθέτω, συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου, 1989, στις 10 μοιρες Αιγόκερω . 


Η σύνοδος σε ακριβής αντίθεση με τον Δία, που συνδέεται με την Δικαιοσύνη, ειναι ενας άξονας που φέρνει μεγάλες αλλαγες και διαταραχές, εξοργισμο και και την αναγκαιότητα να αλλάξουμε τα πράγματα. Το 1989, ο Πωσειδωνας (10η μοιρα Αιγόκερω, μνήμη) “διέλυσε” το Τείχος (Κρόνος). Τότε, βεβαια είχαν προηγηθεί κοσμοιστορικες εκλείψεις στον Αιγόκερω που σήμαιναν πολλά κοσμοιστορικα γεγονότα, όπως θα γίνει και τώρα.

Η διάλυση του Τείχους του Βερολίνου,που όλως περιεργως έγινε μέσα απο τον επόμενο κύκλο του Κρόνου- Αιγόκερω, όπως και το 1961, που ο Κρόνος ήταν στο ιδιο ζώδιο, συνέπεσε με τον Ποσειδώνα όμως το 1989, που στην ουσία διέλυσε αυτο το Τείχος της Ντροπής. Αυτή η σύνοδος λαμβάνει χώρα κάθε 36 χρόνια και ιστορικά κάθε σύνοδος υπήρξε ορόσημο για τον σοσιαλισμό, από τη δημοσίευση του κομμουνιστικού μανιφέστου το 1848 (λίγο μετά την ανακάλυψη του Ποσειδώνα το 1846) στη Ρωσική επανάσταση του 1917, τον θάνατο του Στάλιν το 1953, τη διάλυση του κομμουνισμού στην Ανατολική Ευρώπη το 1989 και της ερχόμενης πτώσης του Πούτιν το 2024-25.. Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάλυση του Τείχους του Βερολίνου, η διέλευση του Πλούτωνα (που συνδέεται με τον Ερμή) ήταν 15 μοιρες του Σκορπιού,η οποία ήταν ακριβώς πανω στη Ηλίου-Ερμη του χάρτου της ρωσικής επανάστασης.Ο συνδυασμός Κρόνου-Ποσειδώνα που έπεσε στον άξονα MC-IC της Σοβιετικής Ένωσης (30.12.1922 11.59 Μόσχα) και η διέλευση του Πλούτωνα στον Ήλιο της Ρωσίας ήταν αυτό που επέτρεψε στον αστρολόγο Michael Baigent να προβλέψει τα ακόλουθα το 1982 :

Η Σοβιετική Ένωση θα βιώσει από τον Ιανουάριο του 1989 μέχρι τον Νοέμβριο του 1991 … κάποια βασική αναδιάρθρωση του έθνους … όσον αφορά την ηγεσία και το στυλ κυριαρχίας. Αυτή η περίοδος θα ανακοινώσει κάποια νέα επανάσταση … η σφιχτή δομή διοίκησης θα αποτύχει και η χώρα θα καταρρεύσει πίσω στις πολυάριθμες αυτόνομες πολιτείες που κάποτε ήταν. »(Σημείωση 5)

Είναι μια κλασική αστρολογική αλήθεια ότι οι κατασκευές όλων των τύπων σχετίζονται με τον κύκλο του Κρόνου και είναι επιρρεπείς σε μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές σε συνάρτηση με τον κύκλο 29-30 ετών του Κρόνου. Για παράδειγμα, τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου (4 Απριλίου 1973) είχαν τον Κρόνο στις 15 μοίρες Δίδυμων και, όταν συνετρίβη, ο Κρόνος είχε επιστρέψει – ακριβώς στις 14 μοιρες των Δίδυμων. Η καταστροφή υποδείχθηκε από την αντίθεση του Κρόνου-Πλούτωνα στις 12 μοιρες του Τοξότη και το γεγονός ότι αυτό συνέβη στις ΗΠΑ αντικατοπτρίστηκε από την αντιθεση που πέφτει στον άξονα των Asc/Dsc του Χάρτη των ΗΠΑ (Sibley).

Η καταστολή των φοιτητικών ταραχών στην πλατεία Τιενανμέν έλαβε χώρα στις 4 Ιουνίου 1989 και οι σημερινές αναταραχές στο Χονγκ Κονγκ (2019) αντικατοπτρίζουν την επιστροφή του Κρόνου σε αυτή τη θέση. Δεδομένου ότι η Κίνα έχει συνοδο Ερμη-Ποσειδώνα στις 13-14 Ζυγού, αυτό αντιπροσωπεύει σαφώς τη δυσαρέσκεια των νέων και την ανάγκη να την καταστείλουν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει καλά για τις κινεζικές αρχές – έως ότου ο Πλούτωνας φτάσει στη σύνοδο του Σελήνης-Ωροσκόπου γύρω στο 2026, τότε δεν θα λειτουργήσει πλέον.

Το Ισραήλ προκάλεσε μεγάλες δυσκολίες με την κατασκευή του τσιμεντένιου τοίχου μήκους 700 χιλιομέτρων που το χωρίζει από τη Δυτική Όχθη. Χτισμένο κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα, που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2000 με τον Κρόνο να εισέρχεται στους Δίδυμους (εμπόδιο μεταξύ δύο λαών), μπορούμε να αναμένουμε σημαντικες εξελίξεις κατα το 2030 με την επιστροφή του Κρόνου. Αυτή θα είναι η εποχή όπου η προοδευτική Σελήνης και Πλουτωνας του Ισραήλ, θα μεταμορφώσουν κυριολεκτικά το Κράτος του Ισραήλ καθως και η προοδευτική Αφροδίτη, ανάδρομη στους Δίδυμους (λύση δύο κρατών) και μεσω του Καρκίνου σαφώς στην συνέχεια, υποδηλώνουν ένα έθνος κράτος με την Παλαιστινη.

Η σύνοδος Κρόνου / Ποσειδώνα όπως βλέπετε που ήταν σε στενή συνοδο εκείνη την εποχή θα γινόταν ακριβής στις 12 Νοεμβρίου του 1989.Το γεγονός αυτο ήταν ένα πολυ καλό παράδειγμα του Κρόνου που έθεσε όρια χτιζοντας αυτο το πέτρινο οικοδόμημα  και το οποίο διαλύθηκε υπό την επήρεια και στενή συνεργασία του Ποσειδώνα στη συνέχεια. Ο ίδιος ο Κρόνος βεβαια ήταν αυτος που το κατεδάφισε, το 1989 ,ξανά στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ξαναείδαμε την διαλυτική επιρροή του Κρόνου -Ποσειδώνα μέσα στα τελευταια τεσσερα χρόνια να διαλυει την δομή της Ευρωπης με το μεταναστευτικο και να φέρνει αστάθεια στην οικονομία. Αυτη την στιγμη ειμαστε μέσα στην δίνη πολλών κύκλων όπου πολλά ιστορικά γεγονότα και πάλι θα συμβούν.

Η διάλυση του Τείχους του Βερολίνου και η μετέπειτα διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία ήταν μια διαδικασία που εκτείνεται από το Νοέμβριο του 1989 έως το Δεκέμβριο του 1991, αντικατοπτρίστηκε επίσης από σημαντικές αναταραχές στη Γερμανία, οδηγώντας στην επανένωση της Ανατολής και της Δύσης. (Γερμανική επανένωση 3 Οκτωβρίου 1990. 0.00 Βερολίνο).

Δημιουργήθηκε μια νέα Γερμανία, η οποία χαρακτηρίζεται από το τετράγωνο Ήλιου στο Ζυγό μέχρι την συνοδο Ουρανού-Ποσειδώνα-Κρόνου. Η γερμανική υπερηφάνεια αποκαταστάθηκε, που αντικατοπτρίζεται από τον Δία στον Λέοντα και αλληλεπιδρούν αρμονικά με μια ισχυρή Αφροδίτη αλλά και έναν αδύναμο Ήλιο σε πτώση. Αυτό θα έπρεπε να είναι ένας νέος, πιο ειρηνικός γίγαντας.

Φυσικά, ο Ήλιος τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στο νέο της ωροσκόπιο που δείχνει αδυναμία, τα σκανδαλα και τις αυταπάτες που τρέφει, έχοντας στην συνέχεια αντίκτυπο στην οικονομία της και όπως και η Σελήνη στους Ιχθείς στο 9ο οίκο του ωροσκοπίου της επανένωσης της Γερμανίας. Αυτό δείχνει πορώδη σύνορα ή, αν θέλετε, μια συμπονετική προσέγγιση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, του λαού, κατα μια έννοια, σε συνδυασμό με μια ρεαλιστική άποψη ότι θα προσφέρουν εργασία σε μια εποχή όπου η πληθυσμιακή πτώση απειλεί επίσης και την Ευρώπη. Αυτό θα αντικατοπτρίζει τη Σελήνη στους Ιχθείς σε εξάγωνο με το Κρόνο-Ποσειδώνα-Ουρανό στον 6ο οίκο.

Όταν η πανσέληνος στους Ιχθείς ενεργοποίησε τον Δία στην Παρθένο που αντιτίθεται προς στον Ποσειδώνα στους Ιχθείς το φθινόπωρο του 2015, οι πρόσφυγες έρρευσαν στην Ευρώπη προσπαθώντας να ξεφύγουν από την καταστροφική κατάσταση στη Συρία και αλλού στη Μέση Ανατολή. Η Μέρκελ χαιρέτισε σχεδόν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία, λέγοντας ότι η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και παρότρυνε άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Δεν το έκαναν, με την εξαίρεση της Σουηδίας. Η Μέρκελ δεν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ ειρήνης – στην πραγματικότητα η δημοτικότητά της έπεσε για πρώτη φορά και θεωρείται ευρέως ότι η εισροή προσφύγων συνέβαλε στην άνοδο της AfD – την άκρα δεξιά Alternative für Deutschland.

Η Μέρκελ ανακοίνωσε ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της, αλλά όμως οι επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές μπορεί να είναι μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, οπότε θα μπορούσε να παραμείνει για αρκετό καιρό ακόμα – θεωρητικά. Το αν πρόκειται να επιβιώσει είναι άλλο θέμα.

Πρώτον, ο Ποσειδώνας θα συναντήσει τη Σελήνη της Γερμανίας στις 18,53 στους Ιχθείς έως το 2021, γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει την πτώση της και το απόλυτο χάος, δημιουργωντας μεγαλύτερη δυσαρέσκεια για τη μετανάστευση και υπονόμευση της εκτελεστικής εξουσίας από τον λαό.

Θα μπορούσε επίσης – και θα παρουσιάσει ίσως- αργότερα μια νέα Γερμανία, στο προσκήνιο της επανάστασης των ηλεκτρονικών οχημάτων και των πρωτοβουλιών της για το κλίμα, αλλά η λαϊκή δυσαρέσκεια είναι πιθανό να αυξηθεί και όταν αυξηθεί, τότε η AfD πιθανότατα να πάρει περισσότερη δύναμη στην εξουσία.

Αυτό που είναι πιο σοβαρό για τη Μέρκελ είναι η επερχόμενη μεγάλη σύνοδος Δία- Κρόνου και του Πλούτωνα που αντιτίθεται προς στον Ηλιο της, ο οποίος αρχίζει να κορυφώνεται τον Ιανουάριο του 2020, με τον Πλούτωνα να κάνει την τελική όψη αντίθεσης προς στον Ήλιο της Μέρκελ τον Νοέμβριο του 2021 – αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα ειναι δύσκολο για τη Μέρκελ, να διαχειριστεί την όποια κριση αλλά μπορεί να περιμένει μέχρι το τέλος της θητείας της.

“Η ελευθερία είναι η αναγνώριση ότι κανένα άτομο, καμία αρχή ή κυβέρνηση δεν έχει μονοπώλιο στην αλήθεια, αλλά ότι κάθε ατομική ζωή είναι άπειρα πολύτιμη, ότι ο καθένας μας που τέθηκε σε αυτόν τον κόσμο έχει τοποθετηθεί εκεί για έναν λόγο και έχει κάτι να προσφέρει.”

Διεύθυνση του Ρόναλντ Ρέιγκαν στους φοιτητές του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, Μάιος 1988