2020-ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΥ-ΔΙΑ -ΠΛΟΥΤΩΝΑ

στις

Καθώς, θα βγαίνουμε από το 2019, όλοι θα έχουν στραμμένο το βλέμμα προς το 2020, απλοί άνθρωποι, επιστήμονες αλλά και αστρολόγοι. Κοιτάζοντας και ερευνώντας τον ουράνιο θόλο, της επομένης χρονιάς, αρκετά μεγάλοι και σημαντικοί αστρολογικοί κύκλοι θα είναι έτοιμοι να σχηματιστούν.

 • Στις 12 Ιανουαρίου, 2020, η σύνοδος Κρονου/Πλούτωνα θα είναι ακριβώς στην 22η μοιρα του Αιγόκερω, σε μια πολύ στενή σύνοδο μεταξύ 21 και 22 μοιρών. (θάνατος, όλεθρος, αυτοκτονία)
 • Γύρω στις 23 Δεκεμβρίου, του 2020, η σύνοδος Δια/Κρονου, θα είναι ακριβώς στο ζώδιο του Υδροχόου. (0 μοίρες του Υδροχόου)
 • Κατά την διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς, 2020, η σύνοδος Δια/Πλούτωνα, θα ανοιγοκλείνει, υπολογίζοντας και την ανάδρομη πορεία πλανητών.

When we grew up and went to school

There were certain teachers

Who would hurt the children any way they could

By pouring their derision

Upon anything we did

Exposing every weakness

However carefully hidden by the kids

But in the town it was well known

When they got home at night

Their fat & psychopathic wives would thrash them

Within inches of their lives

~Pink Floyd, The Happiest Days Of Our Lives

Για τις ΗΠΑ, ο Πλουτωνας, είναι σημαντικός, διότι δημιουργήθηκε ως κράτος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και είναι άκρως σημαντικη, καθώς θα πλησιάζει προς το τέλος διέλευσης του Πλούτωνα, στον Αιγόκερω, την γενέθλια μοιρα της, δηλαδή στις 27 μοίρες. Όλοι γνωρίζουμε ότι απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1776 στις 4 Ιουλίου και ο Πλούτωνας ήταν τότε στις 27,33 μοίρες του Αιγόκερω, οπότε οι ΗΠΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα βιώσουν την πλήρη επιστροφή του Πλούτωνα στο ιδιο ζώδιο, ένα είδος βαθιάς μεταμόρφωσης. Αυτό που ίσως δεν εχουμε συνειδητοποιήσει είναι ότι ενάμιση χρόνο αργότερα, υπογράφηκαν τα άρθρα των Συνομοσπονδιών, (Articles of Confederation and Perpetual Union) ανοίγοντας το δρόμο για το πρώτο Σύνταγμα των ΗΠΑ. Αυτό έγινε στις 15 Νοεμβρίου 1777 όταν ο Πλούτωνας τότε βρισκόταν στις 28,01 μοίρες. Ο λόγος που αυτό έγινε τόσο κοντά ήταν λόγω της ανάδρομης πορείας του. Ο κυβερνήτης του χάρτη είναι ο Σκορπιός, και προφανώς αυτό που θα συμβεί είναι ότι ολόκληρο το Σύνταγμα των ΗΠΑ μπορεί να υποβληθεί σε ένα τεράστιο μετασχηματισμό.

Εχω ξαναμιλήσει για αυτο τον σημαντικό κύκλο πλανητών σε δυο διαφορετικά κείμενα, συγκεκριμένα για την σύνοδο Δια/Πλούτωνα, όπου μας δίνει μια ιδέα για το πώς η ανθρωπότητα σαν σύνολο, θα εξελιχθεί. Είναι ενας πολύ σημαντικός κύκλος πλανητών. Η μελέτη αυτών των αργών κύκλων, για τους οποίους ο Bill Herbst, στο βιβλίο του “Δουλεύοντας με τις διελεύσεις του 2020” την αποκαλεί Πολιτιστική Αστρολογία, φαίνεται ιδιαίτερα κατάλληλη για την επίτευξη σαφήνειας σε χαοτικές εποχές. Κυριολεκτικά, οι εξωτερικοί πλανήτες μας δίνουν και έχουν επίσης, όπως πάντα μια φιλοσοφική και εσωτερική έννοια:

Οι κύκλοι αυτοι καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας για να μας βοηθήσουν να δούμε τη μεγάλη εικόνα των πραγμάτων. Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως είναι ο κόσμος, αυτή η προοπτική είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Κατακλυζόμαστε, καθημερινά, από ειδήσεις που καλύπτουν τα πάντα για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά το συλλογικό μυαλό φαίνεται να συρρικνώνεται στο πρακτικό πεδίο. Τα νέα μέσα είναι ένα θαύμα, αν αυτό που όντως αναζητάμε είναι η πληροφορία, αλλά την ταχύτητα και την ποσότητα των δεδομένων που εμπλέκονται φαίνεται να μην μας βοηθούν αρκετά, αν αυτό που επιδιώκουμε είναι η κατανόηση. Για το λόγο αυτό, χρειαζόμαστε ένα είδος νοηματικού συστήματος προφανώς, όπως είναι η αστρολογία.

2020 Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΥ /ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Το γεγονός ότι η σύνοδος Κρονου/Πλούτωνα θα είναι μαζί μας για άλλη μια χρονιά, σημαίνει ότι θα κάνει το 2020 αξέχαστο και διαφορετικό, αναμφίβολα, από πολλές απόψεις! Αλλά αυτές οι διελεύσεις δεν ισχύουν μόνο για ένα ημερολογιακό έτος κατά το οποίο συμβαίνουν, μια τέτοια σύνοδος φέρνει γεγονότα και αφού κλείσει σαν κύκλος, δηλαδή, αφού ολοκληρωθεί σαν σύνοδος. Είναι επίσης ένα όπλο εκκίνησης για συνεχιζόμενες διαδικασίες που θα ξεδιπλωθούν μέσα στις επόμενες δεκαετίες και αιώνες.

Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα, για παράδειγμα, μπορεί να θεωρηθεί ότι περιγράφει την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021 (15 ° μοίρες ) και από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 (1 ° μοιρα) που θα είναι σε κορύφωση. Αλλά ο χάρτης μιας μοναδικής συνόδου δεν είναι απλά μόνο μια διέλευση. Είναι η γέννηση ενός κύκλου 33 χρόνων.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΌΚΕΡΩ: 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 ΟΠΟΥ ΔΙΝΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ

https://astroephimerides.com/2017/12/12/%ce%bf-%ce%ba%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%8c%ce%ba%ce%b5%cf%81%cf%89-21-%ce%b4%ce%b5%ce%ba%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-2017-21-%ce%bc/

Ο χάρτης φαίνεται να είναι κάπως αποσυνδεδεμένος από τους υπόλοιπους πλανήτες, Σελήνη, Δίας, Αρη, Αφροδίτη δεν σχηματίζουν στενές όψεις με άλλους πλανήτες. Η μεγάλη σύναξη πλανητών στον Αιγόκερω μονοπωλεί την παράσταση, με τον Κρόνο, τον Πλούτωνα, τον Ήλιο, τον Ερμή και την Ceres να συμπιέζονται κυριολεκτικά μέσα σε μια τόσο στενή σύνοδο. Το γεγονός ότι όλοι τους τετραγωνίζουν την Eris καθορίζει την κύρια πλοκή του χάρτη. Η Έρις είναι η θηλυκή αρχή μιας εκδικητικής δικαιοσύνης κατά κάποιο τρόπο: ενας αποκλεισμένος επισκέπτης ο οποίος επιστρέφει για να ισορροπήσει τις κλίμακες μιας ζυγαριάς.

Αυτή τη στιγμή, η Έρις είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό (επανάσταση, αναστάτωση;) και αυτή η σύνοδος έδωσε από την αρχή, αρκετά πράγματα σε κοσμικό επίπεδο, την #MeToo εκστρατεία, το #NeverAgain, και την προεδρία του Donald Trump. Στον χάρτη του 2020, αυτά τα τετράγωνα που σχηματίζονται περιέχουν αρκετό θυμό, δείχνουν έντονα την Έρις να βρίσκεται κυριολεκτικά “στα μαχαίρια”, στα άκρα με το υπάρχων status quo, δηλαδή την σύνοδο στον Αιγόκερω (κυβερνήσεις). Δεδομένων των πολιτικών αναταραχών ανά τον κόσμο, δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε την Έρις να καρφώνεται ενάντια σε αυτή την ευθυγράμμιση του Αιγόκερω, που είναι ζώδιο της κοινωνικής συνοχής.

Εξάλλου, σε αυτόν τον χάρτη, με τοποθεσία την Ουάσινγκτον, η υπερσυνοδος στον Αιγόκερω γεμίζει στον 10ο και 11ο οίκο της κυβέρνησης και των διαφόρων υπηρεσιών της. Αυτή είναι η ιστορία των παραδοσιακών θεσμών (Κρόνος) όπου αποσυναρμολογείτε πλήρως αλλά και ανακατασκευάζεται (Πλούτωνα) από τις κοινωνικές δυνάμεις που αποκλείστηκαν από την δράση (Eris). Τις ίδιες θέσεις καταλαμβάνει και στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, με μια διαφορά, δηλαδή καταλαμβάνει τον 10, 9 και 8ο οίκο της (οικονομία, εξωτερική πολιτική, κυβέρνηση, δικαιοσύνη, νομοθεσία, κοινοβούλιο, μαζικές εξεγέρσεις, τεχνολογία, συμμαχίες).

Κατά την ολοκλήρωση της συνόδου και το κλείσιμο της, ο Πωσειδωνας  θα βρίσκεται πάνω στον ωροσκόπο, κατά την αυγή, ενας πλανήτης σε αυτή τη θέση αντιπροσωπεύει τον εαυτό μας όταν τον βλέπουμε στον καθρέφτη, καθώς και το πως εμείς βλέπουμε τον έξω κόσμο. Ζητήματα που σχετίζονται με τον Ποσειδώνα- είναι το χάος και τα σκάνδαλα. Αυτός είναι ωστόσο ο πλανήτης και των υδάτινων κρίσεων: δημιουργεί πλημμύρες, αύξηση της στάθμης της θάλασσας αλλά και της έλλειψης νερού, ξηρασία ανάλογα. Ο Ποσειδώνας επίσης συνδέεται με την φυλακή; ίσως μια μεγαλύτερη φυλακή (μεταφορικά) πλανήτης/φυλακή; την ιδιωτικοποίηση εκ των οποίων άρχισαν να εκρήγνυνται κατα την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, από το 2011. Η τοποθέτηση αυτή προτείνει ότι αυτό το ζήτημα θα κινείται από το βάθος στη συνείδηση του κόσμου και μετά να έρχεται στο προσκήνιο.

Αυτό είναι περίεργο, διότι, στο παρελθόν μίλησα για τον δεύτερο δεκανό του Ποσειδώνα στους Ιχθείς και την ψυχική κριση του ανθρώπου η οποία όλο και θα γίνεται πιο βαθεια στον δεύτερο δεκανό, είπα συγκεκριμένα  ότι η ψυχή του ανθρώπου θα νοσήσει σοβαρά η θα βγει στη επιφάνεια η νοσηρή πλευρά του, η πιο σκοτεινή. Με αυτή την διέλευση , όμως, οι άνθρωποι στην Αμερική θα οδηγούνται σε εκλογές το 2020. Η σημασία του Ποσειδώνα (φάρμακα και εθισμός, χάος, νοσηρή ψυχή) στον χάρτη δείχνει ότι οι επιδημίες θα είναι αναπόφευκτες- όπου φαίνεται να πλήττει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη.

Με τον Ποσειδώνα να κυριαρχεί στους χάρτες εδώ και πολύ καιρό τώρα, σημαίνει ότι επίσης θα υπάρχει περισσότερο χάος και πλήρης αβεβαιότητα στις μάζες, μοιάζει δηλαδή αρκετά με το τετράγωνο Κρονου/Ποσειδώνα που είδαμε κατά το 2016-2017, και τότε ήταν που έγραφα περί νοσηρής ψυχής, θα αυξηθεί επικίνδυνα η ψυχασθένεια, η εγκληματικότητα, και όντως έτσι έγινε. Αν θυμάστε, εκείνη την εποχή είχαμε την Αμερικανική προεδρική καμπάνια Τραμπ στις ΗΠΑ, ενώ εδώ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σαφώς, βέβαια καταλάβαμε για τα καλά ότι ο Πωσειδωνας στους Ιχθείς, είναι πάρα πολύ Ποσειδώνα εδώ γιατί είναι σπίτι του, και φέρνει στην επιφάνεια δολοπλοκίες, ψέματα, προπαγάνδα, fake news, χάος, μυθοπλασίες, σκάνδαλα ολκής.

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει, όμως στην πολιτική μπορεί να συμβούν απίστευτα πράγματα, με τον κόσμο να είναι τελείως χαμένος και μπερδεμένος χωρίς να ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει. Το καλύτερο, βέβαια είναι να μην μιλάς, γιατί τίποτα δεν είναι αυτό που βλέπουμε, μέχρι να ξεμπερδευτεί η όποια κατάσταση μακριά από φανατισμούς που οδήγησαν τον κόσμο στο παρελθόν σε λανθασμένες καταστάσεις, μέχρι και τον Β παγκόσμιο Πόλεμο.

Καθώς οι κύκλοι θα εξελίσσονται και θα ταξιδεύουν στον ουράνιο θόλο, η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα θα χρειαστεί επιπλέον – τρεις δεκαετίες – για να φέρει σημαντικές γεωπολιτικές αλλαγές. Ένα από τα θέματα που βλέπουμε να επαναλαμβάνονται μέσω της ιστορίας είναι η φθορά και η αναμόρφωση (Πλούτωνας) των κυρίαρχων κρατών (Κρόνος).

Ένα κλασικό παράδειγμα, της συνόδου ήταν το ξέσπασμα του Α Παγκόσμιου Πόλεμου, το 1914. Τέσσερις από τις μεγάλες παγκόσμιες αυτοκρατορίες καταρρέουν, και μια νέα πολιτική τάξη προκύπτει από τα ερείπια. Η επόμενη σύνοδος, Κρονου/Πλούτωνα, ήταν το 1947, δύο χρόνια μετά την λήξη του Β ‘Παγκόσμιου Πόλεμου. Η Γερμανία και η Ιαπωνία έχασαν τις αυτοκρατορίες τους και γεννήθηκε ο Ψυχρός Πόλεμος. Έχουμε την δημιουργία νέων κρατών, όπως το Πακιστάν που αποσχίστηκε από την Ινδία, αλλά και της Παλαιστίνης που προέκυψε από την απόσχιση της από το Ισραήλ .Και τα δύο γεγονότα δημιούργησαν πικρούς πολέμους και γεγονότα που επιμένουν μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα πολιτικά ορόσημα (Κρόνος) συνοδεύτηκαν από τεράστιες αιματοχυσίες και την αστική καταστροφή (Πλούτωνα).

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο πρόδρομος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δημιουργήθηκε εκείνη την περίοδο. Ανακοινώθηκε δύο χρόνια μετά τη Σύνοδο των δυο πλανητών, του 1947, όπου ήλπιζε στην χαλάρωση και το άνοιγμα συνόρων και του εμπορίου μεταξύ των χωρών. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου του 1949 από τη Συνθήκη του Λονδίνου. Είναι ο παλαιότερος οργανισμός ο οποίος έχει ως σκοπό την ευρωπαϊκή ενοποίηση, με ιδιαίτερη έμφαση στα νομικά πρότυπα και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη δημοκρατική ανάπτυξη και τη ρύθμιση των νομοθεσιών, καθώς και την πολιτισμική συνεργασία στην Ευρώπη. Στο Συμβούλιο αυτο ανήκουν τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης με εξαίρεση το Βατικανό, το Καζακστάν (διηπειρωτική χώρα), την Λευκορωσία η οποία είναι υποψήφιο μέλος και κράτη με περιορισμένη αναγνώριση.

Το ΝΑΤΟ όπως και άλλοι παγκόσμιοι οργανισμοί θα αντιμετωπισουν σοβαρά προβλήματα όπως έγραφα με τον Κρόνο στον Σκορπιό, οργανισμοί που γεννήθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, να αναγεννηθούν η θα αντικατασταθουν. Το ΝΑΤΟ με ωροσκόπο στον Σκορπιό, με τον Άρη στο 21º και 22 του Καρκίνου, σε ισχυρη αντιθεση με τον Δια στον Αιγόκερω,ο οποίος κυβερνά τον 2ο οίκο που συνδέεται με τα χρήματα, και αυτο σημαίνει ότι πραγματικά μπορεί να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα εντός του 2020.

Καθώς, ο τρέχων κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα φτάνει στο τέλος του για άλλη μια φορά, η Ευρώπη τώρα μόνο ενωμένη δεν είναι, αντίθετα δείχνει βαθιά σημάδια διάσπασης, δηλαδή το αντίθετο της ενοποίησης. Τα κυβερνώντα κόμματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ακόμη και στη Γερμανία, που έχει συγκυβέρνηση, η οποία μέχρι τώρα, ήταν η κόλλα που κρατούσε την ΕΕ μαζί. Χώρες που βρίσκονται ήδη στα όρια της πτώχευσης, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, τώρα μπορεί να ενωθούν με άλλους πριν από το 2020, δημιουργώντας την τέλεια πολιτική καταιγίδα και οικονομική αστάθεια.

Δημοσιογράφος Max Fisher επισημαίνει: “Το ζήτημα των συνόρων είναι πραγματικά το ερώτημα εάν η Ευρώπη μπορεί να κινηθεί πέρα από τις παραδοσιακές έννοιες του έθνους-κράτους. “

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχει μια αποσυναρμολόγηση (Πλούτωνα) για το τι περιέχει μια χώρα (Κρόνος / Αιγόκερως- δομή). Μια από τις πολλές ακραίες μορφές αυτού είναι η απόσχιση: χωρίζοντας μια υπό-εθνικότητα από την μητρική χώρα. Οι εξεγέρσεις αυτού του είδους έχουν αυξηθεί εδώ και δυο χρόνια, για παράδειγμα, στην Καταλονία, τη Σκωτία – και στις ΗΠΑ, όπου, από τις εκλογές του 2016, μνημεία και σημαίες έχουν γίνει σημεία ανάφλεξης. Εξίσου φωνητικοί αποσχιστές της Δυτικής Ακτής καλούν την Καλιφόρνια να διασπαστεί και να προχωρήσει με τον δικό της τρόπο.

Πράγματι, στις ΗΠΑ, με τη επιστροφή του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τελικά υπάρχουν διαφωνίες. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, (Αιγόκερως),αμφισβητείται από παντού. Κράτη και πόλεις έχουν παρακάμψει και έχουν ανατρέψει ανεπιθύμητες ομοσπονδιακές ρυθμίσεις για τη μετανάστευση και περιβαλλοντική πολιτική. Στην αρχή της συνόδου Κρόνου/Πλούτωνα, ακούσαμε το σύνθημα, “η κυβέρνηση είναι το πρόβλημα”.

Καθώς ο κύκλος θα κλείνει, η Αμερική φαίνεται ότι θα έχει ένα πιο δυσλειτουργικό Κογκρέσο, όπου θα κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο, αλλά ίσως και σε ένα κυριολεκτικό κλείσιμο αυτή τη φορά. Θα πνέει τα λοίσθια! Αυτό όντως είναι ένα σύμπτωμα, της Πλουτώνιας κατάρρευσης! Με δύο πολωμένες φατρίες που είναι κλειδωμένες σε μια αμοιβαία καταδίκη – όχι διαφορετική απλώς σε απόψεις, αλλά όσο αφορά και τα πραγματικά περιστατικά- η χώρα πλέον βρίσκεται σε κατάσταση φρενίτιδας. Σε μια κατάσταση στην οποία οι οπαδοί και στις δύο πλευρές πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν υπαρξιακό πρόβλημα κάθε τέσσερα χρόνια και δεν είναι βιώσιμη για πολύ καιρό.

Με την επιστροφή του Πλούτωνα να εξελίσσεται, ο Κρόνος στον Αιγόκερω άρχισε να αντιτίθεται προς στην ευθυγράμμιση στο ζώδιο του Καρκίνου των ΗΠΑ κατα τον Ιανουάριο του 2018. Γύρω από αυτό το χρονικό διάστημα, η εθνική ακεραιότητα και οι παραδόσεις άρχισαν να απειλούνται και να δέχονται απανωτά χτυπήματα- όπου άρχισε να καταγράφεται ως το νέο φυσιολογικό. Η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα πριν από τρεισήμισι δεκαετίες συνέπεσε με την εποχή των Reagan / Thatcher.

Οι όποιες άγριες ανισότητες είναι πολύ συχνές αλλά και γνωστές, που συμπίπτουν με την αργή ωρίμανση της συνείδησης που μπορούμε να το αποδώσουμε στο ξεδίπλωμα τούς συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τον Κρόνο τελικά να πλησιάζει τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, οι Financial Times περιέγραψαν το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για τους φόρους, τον Δεκέμβριο του 2017 ως “Reaganomics, https://en.wikipedia.org/wiki/Reaganomics ένα δημοσιονομικό χάος που η Αμερική θα σκάψει από μόνη της για τα επόμενα 30 χρόνια, με αλλά λόγια, περίπου κατά την επόμενη σύνοδο Κρονου/Πλούτωνα.

Μεταμορφωθείτε η αλλιώς Πεθαίνετε – Συνεργαστείτε η Πατε σε Πόλεμο (Κίσινγκερ)

Καθώς ο τρέχων κύκλος θα φτάνει προς το τέλος του, θα δούμε μεγάλες αλλαγές να γίνονται όπου θα αλλάξουν την πορεία των  Η.Π.Α., στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, τις Φιλιππίνες και αλλού: μια ωμή δύναμη (Πλούτωνα) νομιμοποιείται με επίσημη σφραγίδα της εξουσίας (Κρόνος). Για τους λάτρεις της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προοδευτικότητας παγκοσμίως, αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι ανησυχητική. Ο Πλούτωνας παίζει ένα παιχνίδι αρκετά άγριο. Ο Κρόνος κατασκευάζει δομές, τότε ο Πλούτωνας τις διαλύει, επαναπροσδιορίζοντας τα συστατικά τους ώστε να εξυπηρετηθεί το μεγαλύτερο σύνολο κατά τον καλύτερο τρόπο. Ο Κρόνος όμως υπερηφανεύεται για τη σταθερότητα του τι χτίζει, αλλά ο Πλούτωνας δεν ενδιαφέρεται για τις σταθερές ψευδαισθήσεις που κουβαλά η ανθρωπότητα. Για τους καγκελάριους, τα χαλιφάτα και τους προέδρους ,τους βασιλιάδες, ο Πλούτωνας έχει μόνο αυτό να πει: Μεταμορφωθείτε ή θα πεθάνετε.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω κατά την περίοδο (2008-23) εξέθεσε στο φως τις συμφωνίες, η τον τρόπο με τον οποίο ένα μικρό κομμάτι της ανθρωπότητας κυριαρχεί επίσημα πάνω στους άλλους. Προς τη μέση της περιόδου αυτής, τα 7 τετράγωνα Ουρανού/Πλούτωνα, (ακριβές 2012-15), δημιούργησαν τριγμούς στα θεμέλια της πολιτικής και των κοινωνικοοικονομικών παραδόσεων. Καθώς υποχωρούσε, ρίχνει τη δύναμή του στην επόμενη φάση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω έως το 2020. Οι κύκλοι που θα έρθουν θα χρησιμεύσουν ως ένα είδος δημοψηφίσματος σχετικά με τις παγκόσμιες αλλαγές που συνέβησαν την τελευταία δεκαετία.

Αυτά θα περιλαμβάνουν όμως την ίδρυση της παγκοσμιοποίησης ως ένα νέο status quo · την αντικατάσταση του έθνους- κράτους από την πολυεθνική εταιρεία ως κυρίαρχη μονάδα κοσμικής εξουσίας και τη σταδιακή μετατόπιση της γεωπολιτικής / οικονομικής δύναμης από τη Δύση προς την Ανατολή. Η σύνοδος αναδομεί τις κοινωνίες, ιδρύματα αποσκελετώνονται, παλιές δομές βιώνουν επιθανάτιους ρόγχους καθώς δεν υπάρχει νόημα για αυτές, βιώνουμε την αντιπαράθεση κολοσσιαίων δυνάμεων με διαφορετικές απόψεις, υπάρχει πολιτικο αδιέξοδο, υπάρχει πυρηνική επιφυλακή, βιώνουμε την πτώση των αποικιακών δυνάμεων.

Σε προσωπικό επίπεδο, καλό θα ήταν να γίνει επανεκτίμηση των δυνάμεων σας, ιδιαίτερα αυτοι που έχουν γεννηθεί κάτω από την σύνοδο αυτή. Ίσως κάποιοι να μπορέσουν να εκπληρώσουν στη ζωή τους μια συλλογική ιδέα και να εργάζονται σκληρά για την αναδόμηση της κοινωνίας. Εχω αναφέρει στο παρελθόν ότι ο άξονας είναι αρκετά βίαιος, συνδέεται με τον φασισμό, με τους ομαδικούς περιορισμούς, την κατάλυση της εξουσίας, ο άξονας δικτατορίας αλλά και του μόχθου. Έντονες προειδοποιήσεις για μια βαθιά παγκόσμια ύφεση ακούγονται πολύ καιρό, αλλά αν συμβεί θα είναι μια ύφεση που όμοια της δεν θα έχει ζήσει κανείς!

2020 Ο ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑ/ΠΛΟΥΤΩΝΑ ( Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΦΗΜΗ)

Στις αρχές του 2020, και συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου, στα τέλη Ιουνίου, αλλά και στα μέσα Νοεμβρίου, ο Δίας (υπέρβαση) θα σχηματίζει μια όψη συνόδου με τον Πλούτωνα (δύναμη, εξουσία) ξεκινώντας ένα κύκλο δώδεκα ετών. Σε γενικές γραμμές, αυτή η σύνοδος πλανητών προτείνει την εδραίωση της εξουσίας μέσω της ανάπτυξης (πληθωρισμός, μονοπώλια). Θα υπάρξουν διαφωνίες για την εισοδηματική ανισότητα, όπου το πρόβλημα θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο, σε παγκόσμιο επίπεδο (Δία). Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερω και ειδικά μέσα στα πλαίσια μιας ευθυγράμμισης πολλών πλανητών στο ιδιο ζώδιο, δίνει έμφαση στις επεκτατικές φιλοδοξίες των εθνών, τη μεγαλομανία των ηγετών, και την εκμετάλλευση των ευάλωτων ανθρώπινων κοινωνιών, από αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία. Ο Δίας θα θέσει ηθικά ζητήματα προς την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Όχι ότι αυτά τα θέματα θα εκφραστούν απαραιτήτως με ηθικό τρόπο – αλλά ίσως το ζήτημα της ηθικής να εισαχθεί επίσημα πλέον σε συνομιλίες.

Για παράδειγμα, μπορεί να αποφεύγονται οι συζητήσεις όσο αφορά την ηθική και τις αρχές στην οικονομία και σε αλλά θέματα όπως η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, και αντί αυτού να εστιάζονται περισσότερο σε συζητήσεις για το κέρδος από αυτά (όπως και ο ίδιος ο καπιταλισμός). Αλλά με τον Δία να ανακατεύεται, αυτή η απουσία ηθικών αρχών θα είναι περίπλοκη από αυτούς που θα κάνουν ερωτήσεις περί ανηθικότητας.

Ο Δίας επίσης κυβερνά το δικαστικό σώμα ενώ με τον Δια/Πλούτωνα το ανώτατο δικαστήριο. Στον χάρτη των ΗΠΑ, η σύνοδος Δία-Πλούτωνα (στις 24 ° Αιγόκερως) πέφτει στο 2ο οίκο της οικονομίας, σε αντίθετη θέση με τον Ερμή στον 8ο οίκο, γεγονός που υποδηλώνει εντατικοποίηση νομικών συζητήσεων για την ταυτότητα και το φύλο αλλά και τα δικαιώματα αμβλώσεων. Το Ανώτατο (Πλούτωνα) Δικαστήριο (Δίας) θα έχει να πάρει  αποφάσεις χωρίς αμφιβολία για τέτοιου είδους καυτά θέματα, μαζί με τις αποφάσεις που βέβαια παίρνονται στα χαμηλότερα δικαστήρια, όλα αυτά πιθανόν να δοκιμαστούν.

Η διέλευση του Δία στον Αιγόκερω κατά το 2020 θα δώσει έμφαση στις ξένες δυνάμεις. Αυτό υποδηλώνει ότι η μυστική οικονομική εγκληματικότητα και κατασκοπεία (Πλουτωνας), που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό, θα πάρει διεθνείς διαστάσεις όπου θα έχει δραματικές επιπτώσεις. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Υδροχόο, κοντά στην ώρα που θα λαμβάνει χώρα η σύνοδος Δία-Πλούτωνα κατά τις 4-5 Απριλίου, 2020, θα τετραγωνίζεται από τον Ουρανό στις αρχές του Ταύρου, συγκαλύπτοντας ζητήματα ξένων κυβερνήσεων, ψηφιακής χειραγώγησης και ολόκληρο το γεωπολιτικό παιχνίδι. Αυτό μπορεί όμως να δημιουργήσει μια σειρά από κυβερνο/σαμποτάζ στο διαδίκτυο για σκάνδαλα που πρόκειται να έρθουν στο φως.

Η όλη σύνοδος Δια/Κρονου/Πλούτωνα ωστόσο για την Ελλάδα, επηρεάζει το ζενίθ της στην 24η του Αιγόκερω, που σημαίνει τουλάχιστον ότι η χώρα και η κυβέρνηση της θα είναι στραμμένη στο να πετύχει πολλά σημαντικά πράγματα τουλάχιστον στο εσωτερικό της αλλά και πιθανόν μια ισχυρή προσωπικότητα να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξουσία της χώρας. Ο άξονας συνήθως, δημιουργεί οικονομικά προβλήματα, λόγω κατάχρησης εξουσίας και αυτό το ξέρουμε ήδη από τον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας. Ίσως καποιοι κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης.

Ωστόσο, ο κύκλος αυτος συνδέεται με τις μαζικές αλλαγές στην ανθρώπινη συνείδηση που εγκαινιάζουν νέες απόψεις η σπέρνουν νέες ιδεολογίες. Συνδέεται όμως και με την θεραπεία και την αναγέννηση του κόσμου μας . Η σύνοδος αυτή όμως θα σπείρει στη συνέχεια η μπορεί να θέσει τα νέα θεμέλια για μια νέα αρχή, όπου θα αντικαταστήσει το διεφθαρμένο υπάρχων πολιτικοοικονομικό σύστημα που είναι έτοιμο να καταρρεύσει (Πλουτωνας στον Αιγόκερω). Θα σημειωθούν τεράστιες προσπάθειες για την μετάβαση αυτή, η οποία δεν θα είναι εύκολη κι αυτό διότι η μεγαλομανία των ηγετών από την μια θα κυριαρχεί και από την άλλη θα εχουμε τους μεταρρυθμιστές.

Το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο μπορεί μεν να ξηλωθεί, οι ρίζες του όμως είναι πολύ βαθιές. Πολλή βρωμιά θα έρθει ακόμα στην επιφάνεια, ώστε να είναι πιο εύκολη η αποκαθήλωση των ειδώλων και το ξήλωμα . Η όψη αυτή εγγυάται, αν μην τι άλλο, την γέννηση μιας νέα πραγματικότητας. Όμως την σύνοδο την συναντάμε σε σημαντικά γεωλογικά φαινόμενα, μαζί με τους υπολοίπους άξονες. Ο Δίας πάντοτε εξωθεί τα πράγματα εκτός ορίων και δίνει μεγάλη έκταση και διάσταση, όπως μεγάλες πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, τσουνάμι κτλ.. ακόμα συνδέεται με την επίθεση εξτρεμιστικών ομάδων (ISIS..) .

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑ/ΚΡΟΝΟΥ ΤΟ 2020

Καθώς το 2020 θα φτάνει στο τέλος του, ο Δίας θα πλησιάζει τον Κρόνο όπου τότε θα αρχίζει το χειμερινό ηλιοστάσιο ενώ θα προηγηθεί μια Ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου. Η σύνοδος αυτών των δύο γιγάντων, που ονομάζονται πλανήτες του “κοινωνικού πεπρωμένου”, αντιπροσωπεύουν μεγάλες αλλαγές σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Στο πιο άμεσο επίπεδο, αυτό σηματοδοτεί την αρχή ενός 20ετούς κύκλου: Οι πολιτικοί αστρολόγοι θα διαβάζουν αυτό τον χάρτη για ενδείξεις σχετικά με τις τάσεις  για την εκπαίδευση, τη θρησκεία, την οικονομία και άλλους τομείς για το πώς θα ξεδιπλωθεί κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες ο πολιτισμός μας. Όμως η σύνοδος Δια/Κρονου, αναγγέλλει την αρχή ενός 200ετους κύκλου Δία-Κρόνου στα ζώδια του αέρα.

Από οποιαδήποτε άποψη, το μείγμα όλων αυτών είναι αρκετά εκρηκτικό. Ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, σε ιδιομοιρία με την Έρις ενώ θα τετραγωνίζει τον Πλούτωνα. Το μεσοδιάστημα Άρη / Ουρανού τετραγωνίζει ακριβώς τον Δία και τον Κρόνο. Το βασικό θέμα αυτού του κύκλου είναι ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος διαχειρίζεται το καταστρεπτικό Εγώ του. Αυτή η σύνοδος περιγράφει τον απίστευτο θυμό που θα υπάρχει που περιέχει εκβιασμούς, έλλειψη αντοχής και υπομονής, διάθεση για περαιτέρω διάσπαση κρατών, βλάβες και μεγάλες καταστροφές, ξαφνικές αλλαγές, παράξενες διαθέσεις και σοβαρά προβλήματα.

Όμως ο Δίας/Κρόνος προαναγγέλλει τον σχηματισμό νέων κοινωνιών και κρατών, κάθε 20 χρόνια, ενώ οι δυο πλανήτες, αποκαλύπτουν πολιτισμικές αλλαγές που είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Όπως πάντα, μόνο η συνειδητοποίηση μιας ομάδας θα καθορίσει πώς αυτή η ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί.

Ναι. Θα μπορούσε, να κλονίσει τον κόσμο μέσω ενός πολέμου, για άλλη μια φορά στην ιστορία, για παράδειγμα, υποκινώντας μας να γυρίσουμε μια νέα σελίδα όσον αφορά τον μιλιταρισμό, τη βία με όπλα, τον πόλεμο και τον σωβινισμό. Θα μπορούσε επίσης να διοχετευθεί σε λαϊκισμό και επιθετικότητα, με τον Δία και τον Κρόνο να νομιμοποιούν με επίσημο τρόπο, την πρωτόγονη τοποθέτηση του Εγώ για όσους βρίσκονται στην εξουσία. Μπορούμε να δεχτούμε την πρόκληση, όμως η τοποθέτηση του Αρη στον Κριο θα βάλει φωτιά στις όποιες εξελίξεις. Οι διελεύσεις αυτές όμως ανάλογα πως θα τις χρησιμοποιήσουμε έχουν και την δυνατότητα όχι απλά να αλλάξουν τον κόσμο αλλά και να τον μεταμορφώσουν κυριολεκτικά.

Η σύνοδος των δυο πλανητών αντανακλάται σε τεράστιες δομικές μεταρρυθμίσεις της κοινωνίας εγκαινιάζοντας νέες περιόδους ελπίδας και ανάπτυξης. Κάθε 5ος Αμερικάνος πρόεδρος εκλέγεται κάτω από αυτή την επιρροή, ανάμεσα τους ο Ρήγκαν και ο Κέννεντυ. Η πλανητική όψη αυτή εισάγει νέες απόψεις και ιδέες αλλά και έννοιες για το μέλλον. Αυτοί που γεννιούνται μέσα σε τέτοιους κύκλους φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση ενός μελλοντικού οράματος για την δομική ανάπτυξη της κοινωνίας ενώ τα άτομα που δέχονται αυτή την επιρροή θα γίνουν οι κολόνες της νέας αυτής κοινωνίας. Η αλληλεπίδραση όμως αυτών των δυο πλανητών προκαλεί αναστατώσεις και ρυθμίσεις σε κάθε επίπεδο καθώς το παρελθόν συγκρούεται με το μέλλον.

Καθώς προαναγγέλλονται νέα κοινωνικά πρότυπα, κάθε 20 χρόνια, ο Δίας και ο Κρόνος, μας αποκαλύπτουν σημαντικές μεταβολές στις πολιτισμικές συμπεριφορές που είναι σχετικά εύκολο να αναγνωριστούν. Ο τελευταίος κύκλος του Δία-Κρόνου άρχισε στις 23 ° του Ταύρου (μπίζνες, οικονομία) στις 28 Μαΐου 2000, αμέσως μετά και οι δύο συμμετείχαν σε μια σπάνια ευθυγράμμιση πλανητών που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κατάρρευση μερικά χρόνια αργότερα. Η σύνοδος  Δία-Κρόνου στον Αιγόκερω εγκαινίασε την τρέχουσα σειρά στα γήινα ζώδια και πραγματοποιήθηκε το 1842, όταν η βιομηχανική επανάσταση ήταν σε άνοδο. Για αρκετές γενιές από τότε, η κυριαρχία του κόσμου από τη βαριά βιομηχανία και από οι πηγές ενέργειας που προέρχονται από τη γη την κατέστησαν δυνατή, έγιναν ουσιαστικά συνώνυμες με τη νεωτερισμό και την καινοτομία. Τώρα, είναι φανερό ότι χρειαζόμαστε άλλο ένα εκσυγχρονισμένο όραμα. Ξέρουμε ότι οι προ-παππούδες μας δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι η εξάρτησή μας από την τεχνολογία και τα ορυκτά και τα καύσιμα θα αντιπροσωπεύαν ένα αδιέξοδο.

Η σύνοδος αναμένεται με πολύ μεγάλη ανυπομονησία και ενδιαφέρον από την αστρολογική κοινότητα,πράγματι! Η συνάντηση των δύο αυτών πλανητών έχει πολύ μεγάλη ιστορική σημασία αλλά και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Από την δεκαετία του 1840 οι σύνοδοι των δύο αυτών πλανητών πραγματοποιήθηκαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε ζώδια της γης (Ταύρο, Παρθένο και Αιγόκερω), με ελάχιστες εξαιρέσεις στις αρχές της δεκαετίας του ΄80.

Η συγκεκριμένη σύνοδος πραγματοποιείται στην πρώτη μοίρα στο ζώδιο του Υδροχόου, ένα ζώδιο του αέρα, και αναμένεται πως θα σηματοδοτήσει μια μακροχρόνια στροφή προς κοινωνίες δικαιότερες και πιο δημοκρατικές. Η μετάβαση αυτή του κύκλου από τα ζώδια της γης σε αυτό του αέρα, δείχνει επίσης μια τάση απομάκρυνσης από τον υλισμό, με την αναγέννηση του ενδιαφέροντος για τον πνευματικό κόσμο, αλλά και από την εκμετάλλευση ορυκτών καυσίμων, με την πιθανή καθιέρωση «καθαρών» ενεργειακών πηγών.

Οι νέες ιδέες, η τεχνολογία και οι πληροφοριες, η ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και ο σεβασμός στην μητέρα Γη, που μας φιλοξενεί και μας θρέφει, ειναι εκεί που θα δοθεί το βάρος για την δόμηση ενός νέου κόσμου. Η σύνοδος Δία – Πλούτωνα, δεν αποκλείεται να συνεργαστεί στενά ή να συνυπάρξει με τις αποκεντρωμένες πολιτικές δομές που θα γεννήσει η σύνοδος Δία – Κρόνου για την ωφέλεια του συνόλου, και όχι της ελίτ. Η όψη αυτή λειτουργεί σαν πρόδρομος για το πέρασμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο, που θα πραγματοποιηθεί το 2024, και για πραγματικές επαναστάσεις που θα φέρει η διέλευση αυτή στις ζωές μας!

Το 2020 όμως δεν εξαντλεί την δυναμική του, εδώ. Φιλοξενεί σημαντικές εκλείψεις, έναν Άρη ανάδρομο στον Κριό και έναν στον Ταύρο, όπου θα αλλάξουν την οικονομία για άλλη μια φορά. Μπορεί να μας φοβίζουν οι εξελίξεις που έρχονται, όμως θα πρέπει να έχουμε κατά νου, ότι το σύμπαν δεν δρομολογεί τίποτα που να αποβλέπει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους.

Ναι, θα υπάρξουν απώλειες, ναι, θα υπάρξει καταστροφή, θα είναι όμως στοχευμένες και σε ένταση και σε έκταση. Θα φύγει η πολλή βρωμιά, θα πληρώσει αυτός που πρέπει να πληρώσει και θα επιβιώσει αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο! Επιλέξτε στρατόπεδο και ετοιμαστείτε για την μάχη!

Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η εποχή στα γήινα ζώδια, που τώρα περιορίζεται μπορεί να χαρακτηριστεί ως υλιστική, τόσο με τη συνήθη έννοια της λέξης – όπου ο πλούτος ήταν φετίχ- καθώς και με τη φιλοσοφική έννοια της λέξης – η σφαίρα της ύλης είναι πιο πραγματική βέβαια από την σφαίρα των ιδεών ή του πνεύματος. Στον κύκλο των αέρινων ζωδίων που πρόκειται να αρχίσει, αυτό το παράδειγμα θα αντιστραφεί. Οι ιδέες θα αποτελέσουν προτεραιότητα για την ύλη.(Mind over Matter).Η μετάβαση στο στοιχείο του αέρα – αποτελεί ένα δροσερά, πνευματικά αυστηρό στοιχείο- που μοιάζει κατά κάποιο τρόπο να παίζει ρόλο διορθωτικό.

Είναι αναζωογονητικό να φανταστούμε τη προσέγγιση του Υδροχόου, το πιο αινιγματικό από όλα τα ζώδια, όπου θα μπορούσε να φέρει θεαματικές αλλαγές σε θέματα όπως η εθνότητα, ο εθνικισμός και η σεξουαλική ταυτότητα – θέματα που έχουν παραμορφωθεί από συναισθηματικές προκαταλήψεις του παρελθόντος, τώρα όμως θα πρέπει να βλέπουμε τα όποια θέματα πιο αντικειμενικά.

Ένας κύκλος Δίας-Κρόνου στον Υδροχόο θα τείνει να βασίζεται σε διαφορετικά δεδομένα, αντί για το προσωπικό συναίσθημα, όπου θα κατευθύνει τις κοινωνικές και πολιτικές κρίσεις. Για παράδειγμα, οι δημογραφικές μελέτες δείχνουν ότι οι ανθρώπινοι πληθυσμοί γίνονται ολοένα και πιο ποικιλόμορφοι σε όλο τον κόσμο. Αυτή η στροφή προς την ετερογένεια είναι βαθιά απειλητική για πολλούς, σαφώς, καθώς θα υπονομεύει την ανθρώπινη ταυτότητα που ήταν ιερή για αιώνες: απο ποια χώρα είμαστε, από ποια φυλή, ποιο το θρησκευτικό υπόβαθρο, όλα αυτά καθόριζαν πολλά. Αλλά ο Υδροχόος, ως το πιο μελλοντικό-μυαλό από όλα τα ζώδια, αυτος θα μας μεταφέρει στο μέλλον, όπου είναι καλά εξοπλισμένος για να μας προσαρμόσει σε νέες πραγματικότητες.

Στο υψηλότερο όριο του, ο Υδροχόος όμως κοιτάζει τους ανθρώπους όχι ως μέλη μιας θρησκευτικής ή ιδεολογικής ομάδας (όπως κάνει ο Τοξότης), αλλά όμως ούτε ως μέλη μιας συγκεκριμένης κοινωνικοοικονομικής τάξης (όπως ο Αιγόκερως), αλλά ως μέλη του ανθρώπινου είδους – ένα είδος που διαφέρει από όλα τα άλλα στην ικανότητα της για αφηρημένη σκέψη. Η ιδέα ότι έχουμε καταχραστεί αυτή την εξουσία δεν είναι καινούργιο.Αλλά το τι μπορεί να είναι καινούργιο, στον επερχόμενο κύκλο, είναι μια παράξενη και ιδιαίτερη Υδροοχιστικη έννοια που συνδέεται με τον ρόλο της ανθρωπότητας στις παγκόσμιες κρίσεις. Χωρίς την αναγνώριση αυτού του ρόλου, οι λύσεις σε τέτοιου είδους κρίσεις θα είναι αδύνατη.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ανθρώπινης ιστορίας, και όλοι έχουν την ίδια αίσθηση την οποία επιβεβαιώνουν οι διελεύσεις. Είναι δύσκολο να φανταστείς πόσο διαφορετική θα είναι η μαζική δόνηση που θα εκπέμπεται μετά την διάρκεια του 2020, όταν θα γίνει αυτή η αλλαγή στο στοιχείο του αέρα. Κατά τους προηγούμενους μήνες και χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο κάτι το οποίο είναι θεμελιώδες για την ομαδική ταυτότητα, καταρρέει. Κατά τον φυσικό νόμο κάτι νέο θα το αντικαταστήσει.

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις, ως άτομα; Το μήνυμα όμως του Υδροχόου είναι ότι η ανθρωπότητα είναι μια ομάδα και οι απαντήσεις σε συλλογικές ερωτήσεις πρέπει να αναζητηθούν μαζί. Αυτό είναι το παράδοξο του Υδροχόου: Μια ομάδα αποτελείται από άτομα. Οι ομάδες υψηλής ποιότητας αποτελούνται από άτομα υψηλής ποιότητας. Αυτή η ιδέα, ότι ο καθένας μας είναι μοναδικός και αναντικατάστατος είναι ένα συστατικό στοιχείο της ευρύτερης ομάδας.Ακόμα, υπάρχουν ορισμένες καθολικές αλήθειες που μπορούν να μας καθοδηγήσουν. Ανεξάρτητα από τις πλανητικές τοποθετήσεις, έχουμε τόσο μια εσωτερική όσο και μια εξωτερική ζωή. Η πρώτη ασκείται μέσω της ιδιωτικής διερεύνησης. Η τελευταία, εξίσου κι αυτή μέρος της ταυτότητάς μας, περιλαμβάνει την ιδιότητα μέλους σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα. Όσον αφορά αυτή τη δεύτερη διάσταση, πολλοί ευσυνείδητοι άνθρωποι αγωνίζονται τώρα, προσπαθώντας να βρουν ένα νόημα και τον τρόπο να συσχετιστούν με μια κοινωνία που δυσλειτουργεί μέσα σε στο χάος.

Η αλλαγή της μαζικής συνείδησης είναι μια αγωνιώδης αργή διαδικασία. Θα πρέπει όμως να κρατήσουμε σταθερά τις μοναδικές μας εσωτερικές δεξιότητες, ενώ δεχόμαστε την ευθύνη για τη ζωή, όταν είμαστε στην ζωή. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο κόσμος φαίνεται να χάνει την ανθρωπιά του, θα πρέπει εμείς να επιβεβαιώνουμε τη δική μας ανθρωπιά. Εάν η κοινωνία στην οποία ζούμε είναι παράλογη, δεσμευόμαστε να την διατηρήσουμε με τη δική μας λογική. Αν μας πιάνει απελπισία με το γεγονός ότι οι απαραίτητες κοινωνικές αλλαγές είναι αρκετά μακριά μας, τότε θα πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα μεγάλα άλματα της συλλογικής συνείδησης έχουν επιτευχθεί κατά το παρελθόν μόνο με ένα τρόπο: από αρκετά άτομα, δηλαδή από ομάδες ανθρώπων, που όμως είναι συντονισμένοι σε μια μεγαλύτερη εικόνα και είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στον επείγοντα χαρακτήρα των καιρών. Η σύνοδος Δια/Κρόνου συνδέεται με ένα κύκλο δολοφονιών προέδρων και αρκετοί ηγέτες είναι γεννημένοι μέσα σε αυτόν τον κύκλο.

ΟΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΑ/ΚΡΟΝΟΥ/ΠΛΟΥΤΩΝΑ

Δυο κύκλοι γνωρίζουμε ότι είναι αρκετά ακραίοι όπως ο κύκλος Ουρανού-Πλουτωνα και Κρονου-Πλούτωνα. Το πρώτο τέταρτο της δεκαετίας είχαμε τα 7 τετράγωνα Ουρανού-Πλουτωνα που κυριαρχούσαν στον ουράνιο θόλο κατά την δεύτερη δεκαετία του Μιλλενιουμ. Η πιο έντονη περίοδος ήταν από το 2007-2020, όπου όλα αλλάζουν και άλλαξαν πολλά από το 2010  σε συλλογικό επίπεδο για όλη την ανθρωπότητα. Οι φάσεις αυτές θα κλείσουν και θα καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα καθώς θα τελειώνει η δεκαετία αυτή, με την σύνοδο Κρονου-Πλούτωνα, όπου η επιρροή της θα είναι ακόμα σε ισχύ ακόμα για 11 μήνες μετά την σύνοδο Δια-Κρονου. Σαφώς οι κύκλοι αυτοι θα αποκαλύψουν πολλά και έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Κανένας από αυτούς τους κύκλους δεν είναι ήρεμος και ήπιος και δεν έχουν καμιά ζεστασιά, αφού φέρνουν αλλαγές στις κοινωνίες και η επιρροή τους είναι σκληρή και άμεση.

Οι κύκλοι του Πλούτωνα είναι ιδιαίτερα μεταμορφωτικοί, εκρηκτικοί από κάθε άποψη αφού συμβολίζουν την δύναμη της εξουσίας και των πυρηνικών. Η πλουτωνική δύναμη είναι διαπροσωπική. Μια φορά απελευθερώνεται, τείνει να είναι ανεξέλεγκτη, παρασύροντας τα πάντα στο δρόμο της.

Οι Κρονιοι κύκλοι λειτουργούν μέσα στην ζωή μας, καθημερινά εφόσον αυτοι παρουσιάζουν προβλήματα και δυσλειτουργίες, που πρέπει να επιλύσουμε αλλά και προκλήσεις που πρέπει να αναγνωρίσουμε. Αν σκεφτείτε ότι ο Κρόνος είναι η δομή, είναι αυτος που στην ουσία χτίζει με το πέρασμα του χρόνου. Ο Κρόνος αναφέρεται στο τι μπορεί να χτιστεί και να δημιουργηθεί στην αληθινή ζωή, ενώ συλλογικά ωστόσο συνδέεται με την ιεραρχία και τις αρχές. Σε αντίθεση, με τον Πλούτωνα, αναφέρεται στο τι είναι αυτό που εισβάλει στη ζωή μας πέρα από τον συνειδητό εαυτό, είτε από το προσωπικό ασυνείδητο ή από τις απρόσωπες δυνάμεις έξω από τον εαυτό. Μεταξύ των πιο προφανών διαφορών μεταξύ των δύο κύκλων που εμπλέκονται στον Πλούτωνα είναι ο Ουρανός-Πλούτωνας που είναι επαναστατικός, ενώ ο Κρόνος-Πλούτωνας είναι αντιδραστικός. Ο Ουρανος-Πλούτωνας προκαλεί το παρών status-quo; Ο Κρόνος-Πλούτωνας εδραιώνει σθεναρά τις ιεραρχίες μιας υπάρχουσας δομής ισχύος. Τότε ο Δίας-Κρόνος ανοίγει το δρόμο για μια νέα κοινωνική τάξη.

Ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα αφορά τη χρήση καταναγκαστικής δύναμης από την Αρχή, μερικές φορές με την έγκριση του κόσμου. Συνδέεται με την αυταρχική, καταπιεστική και συχνά βίαιες παρορμήσεις της ανθρώπινης φύσης. Ο κύκλος δεν δίνει ελπίδα ή αισιοδοξία, αλλά είναι αντ’ ‘αυτού μια αμυντική απάντηση στις φοβισμένες μας προσδοκίες, ένα είδος χτυπήματος στην αυτοπροστασία κατά των αντιληπτών απειλών (τόσο πραγματικών όσο και φανταστικών). Η έμφαση δίνεται περισσότερο στις οριστικές, ασπρόμαυρες απαντήσεις στους κοινούς μας φόβους για την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει γκρίζα περιοχή εδώ, ούτε σχετικότητα, και καμία λεπτότητα. Οι απόλυτοι κυριαρχούν.

Ο κύκλος περικλείει αρκετή πόλωση. Όταν ο κόσμος είναι κατακερματισμένος σε ακραίες φυλετικές συγκρούσεις, οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες. Αν ο κύκλος Κρόνου-Πλούτωνα είναι ενεργός κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, οι συγκρούσεις δεν είναι εύκολο να επιλυθούν, αφού εκείνοι που διαφωνούν τείνουν να είναι άκαμπτοι στις πεποιθήσεις τους. Συνεργασία και συμβιβασμός απορρίπτονται, επιμένοντας στην παράδοση άνευ όρων. Αυτό όμως δεν είναι κοινωνική αρμονία.

Οι περίοδοι Κρόνου-Πλούτωνα δείχνουν θάρρος ή επιμονή κατά τη διάρκεια ακραίων κακουχιών ή έναντι φαινομενικά ανυπέρβλητων εμποδίων, καθώς και ηθικών ή συναισθηματικών στάσεων, είναι η δύναμη να κρατάει κάποιος τα πράγματα σε μια ευθεία γραμμή ενάντια σε αρνητικές ή καταστρεπτικές δυνάμεις. Η ισχύς όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό ή για κακο κατά τη διάρκεια των περιόδων του Κρόνου-Πλούτωνα, αμφότερα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Λόγω της εξαιρετικά ελλειπτικής τροχιάς του Πλούτωνα, ο κύκλος Κρονου-Πλούτωνα ποικίλει σε μήκος από 31 έως 38 έτη, με τριμηνιαίες αλλαγές φάσης που συμβαίνουν περίπου κάθε 8-9 χρόνια. Παρακάτω είναι μια λίστα των κύκλων Κρόνου-Πλούτωνα από την αρχή του 20ου αιώνα, με τις πραγματικές περιόδους των τεσσάρων φάσεων αλλαγών σε κάθε κύκλο:

Α ΚΑΙ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΝΕΑ ΦΑΣΗΙΟΥΝΙΟΣ 1914- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1916
ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1921- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1923
ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΣΗΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1930-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1932
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΜΑΡΤΙΟΣ 1939-ΜΑΡΤΙΟΣ 1941

Ο ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

ΝΕΑ ΦΑΣΗΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1946-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1948
ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1954-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1957
ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΣΗ                                                    ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1964-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1967
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΜΑΙΟΣ 1973-ΜΑΙΟΣ 1975

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΑ ΦΑΣΗΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1983
ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1992-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 1992
ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΣΗ                               ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2000- ΜΑΙΟΣ 2003
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011

ΝΕΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΝΕΑ ΦΑΣΗΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2021
ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΑΠΡΙΛΙΟΣ 2028- ΜΑΡΤΙΟΣ 2030
ΠΛΗΡΗΣ ΦΑΣΗΙΟΥΛΙΟΣ 2035- ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2037
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΣΗΣΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2043- ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2045

Το πρώτο μισό του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου όπως βλέπετε συμπίπτει με το άνοιγμα του κύκλου Κρόνου-Πλούτωνα που ξεκίνησε το 1914-16. Η Μεγάλη Ύφεση και η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη συγχρονίζονται με την κορύφωση του στα μισά του κύκλου. Στη συνέχεια, στην τελευταία αλλαγή φάσης ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ξέσπασε.

Ο Ψυχρός Πόλεμος ξεκίνησε με τον επόμενο κύκλο Κρόνου-Πλούτωνα κατα το 1946-48, ενώ η αμερικανική στρατιωτική κλιμάκωση του πολέμου στο Βιετνάμ αποκορυφώθηκε κατά το 1964-67.

Έχουμε τα πρώτα σημάδια παγκόσμιας τρομοκρατίας με την έναρξη του επόμενου κύκλου το 1981-83, μαζί με τα νεοφιλελεύθερα οικονομικά στην Αμερική και την Αγγλία. Αποκορυφώνεται κάπου στα μισά με την αντίθεση Κρονου- Πλούτωνα το 2001, που συνέπεσε με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενες από στρατιωτικές εισβολές της Αμερικής στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Οποιαδήποτε λίστα με τα παγκόσμια γεγονότα μπορεί να επιλέξει οποιοσδήποτε απλά επέλεξα τα πιο σημαντικά στην ιστορία. Προφανώς, σίγουρα πολλά περισσότερα γεγονότα συνέβησαν στον κόσμο. Για παράδειγμα, όπως η εισβολή της Πολωνίας από τη ναζιστική Γερμανία, η οποία σηματοδότησε την αρχή του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ήταν το μόνο γεγονός που συνέβη το 1939. Καλλιτεχνικά ήταν επίσης μια πολύ έντονη χρονιά με το Όσα παίρνει ο Άνεμος και τον Μάγο του Οζ, που είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι οι ταινίες της συγκεκριμένης χρονιάς είχαν χαρακτηριστικά Κρονου-Πλούτωνα.

Ο επερχόμενος κύκλος του Κρόνου-Πλούτωνα αρχίζει επίσημα όταν ο Κρόνος θα είναι σε απόλυτη σύνοδο με τον Πλούτωνα στις 22 ° 47 ‘του Αιγόκερω τον Ιανουάριο του 2020 (αν και η πραγματική περίοδος αρχίζει ένα χρόνο νωρίτερα). Την τελευταία φορά που άρχισε ο κύκλος συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω ήταν 500 χρόνια πριν από το 1518, καθώς η ευρωπαϊκή κατάκτηση και αποικισμός του δυτικού Ημισφαίριου ξεκίνησε. Θεωρείται όμως ότι ο Αιγόκερως συνδέεται επίσης με το εμπόριο, την οικονομία, τις θεσμικές δομές της κοινωνίας και τη δύναμη της ιεραρχικής αρχής, και ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις. Ο Δίας στον Αιγόκερω σε εκείνο το σημείο θα συναντηθεί επίσης με τον Πλούτωνα τρεις φορές – τον Απρίλιο, τον Ιούνιο και το Νοέμβριο του 2020 – πριν προχωρήσει για να συναντήσει τον Κρόνο στις 0 ° 29 του ‘Υδροχόου στον Δεκέμβριο του 2020, όπου σηματοδοτεί την αρχή του επομένου 20ετη κύκλου Δια-Κρονου. Αυτός ο κύκλος συγχωνεύει την αναγκαιότητα με την ευκαιρία για “επαναρρυθμίσση” των κοινωνικών δομών και τρόπων επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα διεξάγονται τις επόμενες δύο δεκαετίες.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

Η συνολική ευθυγράμμιση του Δία, Κρόνου και Πλούτωνα συμβαίνει κατα τις τελευταίες οκτώ μοίρες του Αιγόκερω μέχρι την 1η μοίρα του Υδροχόου. Όποιος έχει γενέθλιο χάρτη σε σημαντικά σημεία (πλανήτες, γωνίες, Δεσμοί κ.λπ.) στο τελευταίο δεκανό οποιουδήποτε παρορμητικού ζωδίου μέχρι τις πρώτες μοίρες οποιουδήποτε σταθερού ζωδίου που υποτίθεται ότι αστρολογικά είναι η πιο ευαίσθητη περιοχή το 2020. Κατά την αξιολόγηση της αστρολογικής σημασίας και των συμβολικών επιπτώσεων για τους ανθρώπους, ο μοναδικός πιο σημαντικός παράγοντας είναι η τοποθέτηση του γενέθλιου Ηλίου στον ζωδιακό κύκλο. Οποιοσδήποτε γεννήθηκε(οποιαδήποτε χρονιάς) μεταξύ των ημερομηνιών από τις 12 – 21 Ιανουαρίου και έχει ένα γενέθλιο χάρτη όπου ο Ήλιος βρίσκεται στο τελευταίο δεκανό του Αιγόκερω ή στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου. Αυτό σημαίνει ότι η ευθυγράμμιση των τριών αυτών εξωτερικών πλανητών θα συμβεί σε ή κοντά στον γενέθλιο Ήλιο σε αυτούς τους χάρτες, είτε ταυτόχρονα ή διαδοχικά με την πάροδο του χρόνου, για να ενεργοποιήσει νέους, σημαντικούς προσωπικούς κύκλους: Δίας-Ήλιος, Κρόνος-Ήλιος και Πλούτωνας-Ήλιος.

Θεωρώ τον Κρόνο-Ήλιο ως τον σημαντικότερο δομικό κύκλο στην αστρολογία, διότι συμβολικά συνεπάγεται με τη λήψη και πλήρη ευθύνη για τον εαυτό του. Όταν ξεκινάει ο κύκλος Κρόνου-Ήλιου, αντιμετωπίζουμε κεντρικά ερωτήματα όσο αφορά την έννοια και σκοπό στη ζωή μας, και να αρχίσουμε να χτίζουμε μια νέα δομή για να εκφράσουμε αυτές τις ιδιότητες στην πραγματική ζωή. Αυτό όμως θα ακολουθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020 με μια μακρά, τριπλή διέλευση του Δια πάνω από τον γενέθλιο Ηλιο, που αντιστοιχεί σε αυξημένη αισιοδοξία, μια πιο βελτιωμένη ψυχολογική άνωση και νέες κοινωνικές ευκαιρίες. Έτσι, για κάποιον που γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, η εξελικτική ακολουθία είναι δραματική: μια αναγκαστική εκκαθάριση της παλιάς ζωής ακολουθούμενη από μια σοβαρή αξιολόγηση του τρόπου αντιμετώπισης εμποδίων για να σφυρηλατηθεί, και στη συνέχεια ένα άνοιγμα μέσα από μια μεγαλύτερη μετάβαση.

Η συμβολική αναγέννηση και αναγέννηση και θάνατος της συνόδου Πλούτωνα-Ήλιου, ωστόσο, δεν θα συμβεί μέσα στα τρία χρόνια που έρχονται αλλά, το 2024. Οποιοσδήποτε που γεννήθηκε με τον Ήλιο στον Αιγόκερω ξεκινάει ένα καινούργιο κύκλο Κρονου-Ηλίου σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια διέλευσης του Κρόνου μέσα από τον Αιγόκερω, από το 2018 μέχρι σήμερα 2020. Για αυτούς που γεννήθηκαν από 10 Ιανουαρίου – 22 Ιανουαρίου, θα έχει μεγαλύτερη επιρροή. Αυτοί οι τρεις προσωπικοί κύκλοι -διέλευσης θα επηρεάσουν αυτούς που γεννήθηκαν στα εξής ζεύγη:

 • Αρχές Ζυγου/αρχές Σκορπιού, 15-23 Οκτωβρίου
 • Τελευταίες μοίρες Καρκίνου/Λεοντα,15 -23 Ιουλίου
 • Τελευταίες μοίρες Κριου/αρχές Ταυρου, 12-20 Απριλίου

 Όποιος έχει επίσης Κρόνο στις τελευταίες μοίρες των παρορμητικών ζωδίων η στις αρχές των Σταθερών, θα δεχθεί πιο ισχυρή επιρροή των τριών αυτών πλανητών που γίνετε λόγος. Γι αυτούς που γεννήθηκαν το 1932,1961,1990,ο γενέθλιος Κρόνος στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω, η στις αρχές του Υδροχόου, η σύνδεση τους με την διέλευση των τριών αυτών πλανητών είναι ζωτικής σημασίας, εξαιρετικά σημαντικη. Η επιστροφή του Κρόνου, είναι μια μεγάλη υπόθεση γιατί αντιπροσωπεύουν αλλαγές μεταξύ τριών μεγάλων «Πράξεων» ζωής: την παιδική ηλικία, την ενήλικη ζωή και τα γηρατειά. Προσθέτοντας τον Πλούτωνα και τον Δια, το όλο μείγμα ενισχύει δραματικά τον αντίκτυπο και δημιουργεί μια δυναμική μεταβαλλόμενη εμπειρία.

Επιπλέον, μπορούμε να εντοπίσουμε άλλες ομάδες ατόμων των οποίων οι γενέθλιοι χάρτες περιέχουν εξωτερικούς πλανήτες – μεμονωμένα ή σε συνδυασμό – που θα ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επερχόμενης ευθυγράμμισης Δία, Κρόνου και Πλούτωνα. Ο παρακάτω πίνακας θα βοηθήσει να δείτε ποιοι θα επηρεαστείτε από τις εν λόγω συνόδους. Στην πρώτη ομάδα, η ασφάλεια του να ανήκεις κάπου είναι σε ένα πόλεμο με την ανάγκη για μοναδικότητα και ανεξαρτησία μέσα στις ψυχές τους. Ο φόβος απώλειας της ασφάλειας υπάρχει κυριολεκτικά ή ακόμα η απογοήτευση με πρώην ιδανικά είναι μια ξεχωριστή δυνατότητα.

Στο δεύτερο γκρουπ, μπορεί να αναρωτιούνται αν η ζωή είναι απλά το υλικό το επίτευγμα στον κανονικό κόσμο; είτε για να φτιάξεις απλά μια φωλιά κάποιου ή την εκπλήρωση κοινωνικών ευθυνών; Ή ζωή είναι αφιερωμένη σε πιο μετασχηματιστικές σφαίρες που μας οδηγούν σε μια άγνωστη περιοχές και ανεξερεύνητες; Συμβολικά, αυτές οι διελεύσεις πλανητών υποδηλώνουν ότι η επίλυση εντάσεων μεταξύ του κανονικού και του αξιοσημείωτου θα έχουν μεγαλύτερη σημασία στη ζωή των ομάδων αυτών. Μια λογική παραδοχή είναι ότι οι αλλαγές συνθηκών που απαιτούν προσαρμογή στον τρόπο με τον οποίο ο πολιτισμός διεξάγει τις υποθέσεις του και ότι αυτές οι ομάδες θα βρεθούν όπως και οι ζωές τους να επηρεάζονται άμεσα από τις απαραίτητες αλλαγές. Ίσως χρειαστεί να ανακαλύψουν νέους τρόπους επιτυχούς συμμετοχής στην κοινωνία.

Ένα παράδειγμα αυτού του είδους της αλλαγής ήταν η μετάβαση των επιχειρήσεων από τα τούβλα και τον ασβέστη που μετατράπηκαν σε διαδικτυακές επιχειρήσεις κατα στην πρώτη δεκαετία αυτού του αιώνα, κατά τη διάρκεια εμπορικής εκμετάλλευσης του Διαδίκτυο. Οι επιχειρήσεις που δεν προσαρμόστηκαν στο εικονικό εμπόριο βρέθηκαν οι ίδιοι σε μειονεκτική θέση. Η δεκαετία του 2020 είναι πιθανό να φέρει ανάλογες επαναστάσεις στον τομέα της βιομηχανίας. Σκεφτείτε το Facebook και το WeChat  που δεν υπήρχαν καν το 2000. Τώρα έχουν περισσότερα από τα τρία δισεκατομμύρια χρήστες. Ενώ δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η τεχνολογία θα μας σώσει από τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, αναγνωρίζω όμως ότι η τεχνολογική επανάσταση έχει αλλάξει δραματικά τον πολιτισμό και τον τρόπο που ζούμε και γίνεται όλο και πιο ισχυρή κάθε χρόνο, και αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με φοβερή ταχύτητα.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΟΝΟΥ/ΠΛΟΥΤΩΝΑ (στις 23 μοίρες του Αιγόκερω)

 • Ιούνιος 1932/Μάιος 1934 (ηλικία 86-89 με Ουρανο στις τελευταίες μοίρες του Κριου και με Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Καρκίνου)
 • Νοέμβριος 1952-Ιουλιος 1954 (ηλικία από 67-68 με Ουρανο στις τελευταίες μοίρες Καρκίνου, Κρόνος και Ποσειδώνας στις τελευταίες μοίρες Ζυγου)
 • Ιανουάριος 1994-1995 -(ηλικία 25-26 με Ουρανο και Πωσειδωνα στις τελευταίες μοίρες Αιγόκερω)

ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΙΑ/ΚΡΟΝΟΥ (στην 1η μοιρα του Υδροχόου)

 • Αύγουστος 1938-Μαρτιος 1940 (ηλικία 80-82 με Πλούτωνα στις αρχές του Λεοντα και με Κρονο στις αρχές του Ταυρου)
 • Σεπτέμβριος 1955-Αυγουστος 1957 (ηλικία 63-65 με Ουρανο στις αρχές του Λεοντα και Πωσειδωνα στις αρχές του Σκορπιού)
 • Νοέμβριος 1974-Ιουνιος 1976 (ηλικία 44-46 με Ουρανο στις αρχές του Σκορπιού και Κρονο στις αρχές του Λεοντα)
 • Δεκέμβριος 1982-Σεπτεμβριος 1984 (ηλικία 36-38 με Κρονο και Πλούτωνα στις αρχές του Σκορπιού)
 • Φεβρουάριος 1998-Μαρτιος 1999 (ηλικία 21-22 με Πωσειδωνα στις αρχές Υδροχόου και Κρονο στις αρχές του Ταυρου.)

Οι ομάδες αυτές που αναφέραμε θα νιώσουν αρκετά έντονα τις προκλήσεις αυτές μέσα στο 2020 στο να συμμετάσχουν με τον καλύτερο τρόπο στις νέες δομές που ολοένα και θα προκύπτουν όσο αφορά τον τρόπο κυβέρνησης και κατεύθυνσης των κοινωνιών. Αυτό είναι τουλάχιστον εν μέρει η αλήθεια για όλους, ιδιαίτερα για αυτές τις τρεις ομάδες. Σε κάθε ομάδα, η έμφαση θα δοθεί στην εξεύρεση νέων και πιο αποτελεσματικών τρόπων επίλυσης οποιωνδήποτε δυσκολιών που συνδέονται με το πλανητικό ζεύγος που θα ενεργοποιηθεί στον γενέθλιο τους χάρτη: Κρόνος-Ουρανός (αυτοι που γεννήθηκαν περίπου στα μέσα της δεκαετίας του ’70 δηλαδή αυτοι που διανύουν την ηλικία των ’40), ο Κρόνος-Πλούτωνας (για το στη δεκαετία του ’80 γι αυτούς που διανύουν την ηλικία των ’30), ή Κρόνος-Ποσειδώνας (γι αυτούς που γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και διανύουν την ηλικία των ’20).

Καθώς θα πλησιάζουμε την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα και Δία-Κρόνου οι κύκλοι που θα ξεκινήσουν τη δεκαετία του 2020, θα βρεθούμε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. Η δεκαετία του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα έχει οδηγήσει την Αμερική σε ισχυρή πόλωση και διαιρεμένη σε συγκρούσεις από το φυλετικό -. Υπάρχουν λόγοι για να είμαστε αισιόδοξοι μέσα σε αυτούς τους αστρολογικούς κύκλους; Ίσως. Ο Ουρανός πάντως θα σχηματίσει ένα τρίγωνο προς στον Πλούτωνα από το 2022 έως το 2031. Δεν θα πρότεινα ότι αυτή η διέλευση θα “μαλακώσει” τις συνέπειες του τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, αλλά η θεωρία του κύκλου υποδηλώνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να αντιμετωπίσουμε με πιο εποικοδομητικό τρόπο τις όποιες προκλήσεις.

Ένα Σχόλιο Προσθέστε το δικό σας

 1. Ο/Η γιαννης λέει:

  καταπληκτικη αναλυση και διαφωτιστικη

Απάντηση