2021-Ιπποτης Ξιφών- *Το ωχρο Άλογο της Αποκάλυψης Καλπάζει!

στις

Ο Ιππότης Σπαθί για το 2021 είναι επικίνδυνο και επιθετικό όπου μας παραπέμπει σε αυτά που διαβάσαμε για το 5. Συνδέεται με το στοιχείο του Αέρα (Υδροχόος, Δίδυμος, Ζυγός). Στον Ιππότη των Ξιφών έχουμε τον αέρα που συνδέεται με φωτιά- κινήσεις που επηρεάζουν την ψυχική δραστηριότητα, τις διαδικασίες σκέψης, τις στάσεις, τα σχέδια, τις ιδέες, την επικοινωνία. Από την στάση του και μόνο βλέπουμε ότι υπάρχει αντίδραση και ότι φέρνει γεγονότα εκρηκτικά, ενώ η κάρτα Ταρώ για το 2020 ήταν ο Τροχός της Τύχης που παραπέμπει σε καρμικά μαθήματα για την ανθρωπότητα. Ο Ιππότης των Ξιφών είναι αρκετά επικίνδυνος από κάθε άποψη, μπορεί να συνδεθεί πάρα πολύ με καταστροφικές πυρκαγιές για παράδειγμα. Συνδέεται με μια έκρηξη που αρχικά μπορεί να ξεκινήσει σαν μια μικρή τοπική φλόγα, μπορεί μέσα σε δευτερόλεπτα ή λεπτά, να εξελιχθεί σε μια πυρκαγιά- κόλαση καθώς καταπίνει τα πάντα στο δρόμο της, ταξιδεύοντας με ταχύτητα φωτός. Αυτό μπορεί κυριολεκτικά να αναφέρεται σε καταστροφικές καιρικές συνθήκες αλλά και γεγονότα πολιτικά-κοινωνικά και οικονομικά, όπως εξεγέρσεις η επαναστάσεις. Ένα είναι σίγουρο ότι το 2021 θα φυσήξει ισχυρός άνεμος αλλαγής.

Ο αέρας δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τη φωτιά, εκτός κι αν είναι τόσο μικρός όσο μια τούρτα γενεθλίων, ένα κερί ή ένα παιχνίδι. Ακόμα και τότε το φύσημα του αέρα είναι πολύ πιο γρήγορο και μπορεί να διεγείρει καταστάσεις προτού αυξηθεί η πυρκαγιά σε μέγεθος. Η φωτιά είναι πολύ ισχυρή από μόνη της, αλλά γίνεται μια ασταμάτητη κυρίαρχη και επικίνδυνη δύναμη όταν ενώνει τις δυνάμεις τις με τον αέρα σε μεγάλες ποσότητες, είτε για καλό είτε για κακό.

Η φωτιά έχει σχεδιαστεί ειδικά για να κατευθύνει μια έκρηξη. Το σημείο όλων των παραπάνω γίνεται αρκετά ξεκάθαρο καθώς αναλύουμε πως συνδέεται με τον Ιππότη Ξιφών. Οι δύο λέξεις που βγαίνουν από όλα αυτά είναι Ισορροπία και Έλεγχος. Η πυρκαγιά και ο αέρας πρέπει να διατηρούνται υπό έλεγχο, εάν θέλουμε να μας ωφελήσουν. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προσπαθήσουμε αρκετά για να βρούμε τη σωστή ισορροπία και έλεγχο, τότε η Φωτιά και ο Αέρας γίνονται Εποικοδομητικοί, δημιουργικοί αντί για Καταστροφικοί. Κάθε φορά που ένας ιππότης εμφανίζεται, πρέπει πάντα να κοιτάμε για να δούμε πώς η ενέργειά του επηρεάζει την κατάσταση. Ακόμα και αν είναι σε ισορροπία και υπό έλεγχο τότε ποτέ δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί.

Από όλους τους Ιππότες, οι δύο που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τον έλεγχο και να είναι εξαιρετικά καταστροφικοί είναι ο Ιππότης των Ράβδων. Και τώρα έχουμε τον Ιππότη των Ξιφών με τον αέρα και τη φωτιά έτοιμος να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη από φωτιά. Εδώ έχουμε δυνατότητα για ακρότητες. Αυτοί οι δύο Ιππότες πρέπει να διατηρήσουν την ισορροπία τους προκειμένου να ζήσουν αποτελεσματικά και να προχωρήσουν επιτυχώς στο δρόμο τους. Λοιπόν, τι μπορούμε να περιμένουμε με τον Ιππότη των Σπαθιών όταν ενώνονται τα στοιχεία Αέρα και Φωτιάς; Μπορούν να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον για την υπεροχή, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν μια απίστευτη δύναμη είτε για το καλό είτε για το κακό, ή μπορούν απλά να πάνε με τη ροή και να αντιδράσουν σε μεμονωμένες καταστάσεις καθώς προκύπτουν ανάλογα με το πώς αισθάνονται εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που προσφέρει οτιδήποτε εποικοδομητικό είναι η επιλογή που περιλαμβάνει την ένωση δυνάμεων για το μεγαλύτερο καλό. Όταν Αέρας και Φωτιά έρχονται σε μάχη μεταξύ τους, ενδέχεται να προκύψουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Ο Ιππότης Ξιφών καλπάζει έντονα και δείχνει κάτι που είναι επείγον όταν εμφανίζεται, μια επείγουσα ανάγκη/γεγονός που δεν μπορεί να αγνοηθεί…. Έρχεται.

Καθώς πλησιάζουμε πιο κοντά για να τον παρατηρήσουμε, αυτό το άλογο έχει ιππευτεί με σκληρό τρόπο από μεγάλη απόσταση, με πολύ ταλαιπωρία. Το άλογο έχει ένα , χλωμό χρώμα, το ίδιο χρώμα με τα σύννεφα που ορμούν από πάνω. Συμβολίζει το χλωμό άλογο της Αποκάλυψης!

7 Καὶ ὅτε ἤνοιξε τὴν σφραγῖδα τὴν τετάρτην, ἤκουσα φωνὴν τοῦ τετάρτου ζῴου λέγοντος· Ἔρχου. 8 καὶ εἶδον, καὶ ἰδοὺ ἵππος χλωρός, καὶ ὁ καθήμενος ἐπάνω αὐτοῦ, ὄνομα αὐτῷ ὁ θάνατος, καὶ ὁ ᾅδης ἠκολούθει μετ’ αὐτοῦ· καὶ ἐδόθη αὐτῷ ἐξουσία ἐπὶ τὸ τέταρτον τῆς γῆς, ἀποκτεῖναι ἐν ῥομφαίᾳ καὶ ἐν λιμῷ καὶ ἐν θανάτῳ καὶ ὑπὸ τῶν θηρίων τῆς γῆς. Κεφ.6:7-8

O τέταρτος και τελευταίος καβαλάρης ονομάζεται Θάνατος. Από όλους τους καβαλάρηδες, είναι ο μοναδικός στον οποίο το κείμενο το ίδιο δίνει ρητά ένα όνομα. Σε αντίθεση με τους άλλους τρεις, αυτός δεν περιγράφεται μεταφέροντας κάποιο όπλο ή αντικείμενο, αντί αυτού τον ακολουθεί ο Άδης. Ωστόσο, εικονογραφήσεις συνήθως τον απεικονίζουν κουβαλώντας ένα δρεπάνι, σπαθί ή κάποιο άλλο εργαλείο.

Ο θάνατος είναι ο χλωμός αναβάτης με τον Hades (κόλαση) να ακολουθεί. Θα σκοτώσουν με το σπαθί, την πείνα, την ασθένεια και τα άγρια θηρία – τις τέσσερις κρίσεις που είπε ο Κύριος ότι θα έστελνε στον Ιεζεκιήλ 14:21. Ο Θάνατος και ο Άδης αναφέρονται μαζί τρεις φορές στην Αποκάλυψη και η πρώτη φορά στην Αποκάλυψη 1:18 μας λέει ότι ο Χριστός κρατά τα κλειδιά του Θανάτου και του Άδη. Αν και οι σύντροφοι θα καταστρέψουν κατά τη διάρκεια της Θλίψης, ο Ιησούς κατέχει την απόλυτη δύναμη και θα τους ρίξει και τους δύο στη λίμνη της φωτιάς μετά τη Μάχη του Αρμαγεδδώνα.

Απάντηση