ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022

1 Απριλίου -Νέα Σελήνη του Αυγού στον Κριό
3 Απρίλιου- συνοδος Ηλιου/Ερμή- συνείδηση, υποκειμενικότητα, νους και λογική, νέες ιδέες, κατανόηση, διανόηση
5 Απριλίου- συνοδος Άρη/Κρόνου- περιορισμοί, απαγορεύσεις, μπλοκάρισμα, αδυναμία, ολέθρια μορφή ενέργειας
Η Αφροδίτη εισέρχεται στους Ιχθείς στις 6:18 μμ.
7 Απριλίου- εξάγωνο Ερμή/Κρόνου -λογική, ακρίβεια, συγκέντρωση, μεθοδικότητα, οργάνωση.
8 Απριλίου- εξάγωνο Ερμή/Άρη-πρακτικότητα, προσδιορίζω, πραγματοποίηση, αποφασιστικότητα
10 Απριλίου- τετράγωνο Ερμή/Πλούτωνα – ανυπομονησία, υπερφόρτωση, υπερεκτίμηση, οξυθυμία, απερισκεψία
11 Απριλίου- Ο Ερμής εισέρχεται στον Ταύρο στις 5:10 π.μ.
12 Απριλίου- συνοδος ακρίβειας Δια/Ποσειδώνα ώρα 5:41 μμ. ώρα Ελλάδος
13 Απριλίου- εξάγωνο Ηλιου/Κρόνου- σταθερότητα, αυστηρότητα, δύσκολη η αργή άνοδος, σύνεση
15 Απριλίου- ο Αρης εισέρχεται στους Ιχθείς ώρα 6:06 π.μ.
16 Απριλίου- Πανσέληνος του Αυγού στον Ζυγό
18 Απριλίου- εξάγωνο Ερμή/Αφροδίτης-ομορφιά, ευθυμία, θετικές σκέψεις, επιτυχία, τέχνη, αγάπη, πνευματικότητα
Συνοδος Ερμή/Ουρανού-πνευματική αναλαμπή,  εφευρετικότητα, επικοινωνία
Εξάγωνο Αφροδίτης/Ουρανού- αγάπη για ελευθερία, ερωτική αναστάτωσή η απελευθέρωση, αστάθεια, επιθυμία για ανεξαρτησία
Τετράγωνο Ηλιου/Πλουτωνα-δοκιμασία, ένταση, ταλαιπωρία
20 Απρίλιου- ο Ηλιος εισέρχεται στον Ταύρο ώρα 5:24 π.μ.
24 Απριλίου- τετράγωνο Ερμή/Κρόνου- δυσκολίες, διακοπή, ρήξη, ξεροκεφαλιά
25 Απριλίου- εξάγωνο Ερμή/Πωσειδωνα- προαίσθημα, φαντασία, έλλειψη διαύγειας
27 Απριλίου- εξάγωνο Ερμή/Δια-αισιοδοξία, δημιουργία, έντονη δραστηριότητα
Συνοδος Αφροδίτης/Πωσειδωνα-αστάθεια, αναποφασιστικότητα, έντονος ρομαντισμός και ονειροπόληση
28 Απριλίου- τρίγωνο Αφροδίτης/Πλουτωνα-έλξη, τεκνοποίηση, ισχυρά συναισθήματα, απόλαυση
29 Απριλίου-ο Πλούτωνας ξεκινά τον ανάδρομο κύκλο του στις 6:02 μμ. στην 28η του Αιγόκερω
30 Απριλίου -ο Ερμής εισέρχεται στους Διδύμους ώρα 1:23 π.μ. -Μερική Ηλιακη έκλειψη – Νέα Σελήνη στην 10η μοίρα του Ταύρου

Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΘΟΛΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΤΟΥ 2022*

Ο Απρίλιος ή Απρίλης είναι ο τέταρτος μήνας του έτους. Ανήκει στην άνοιξη στο βόρειο ημισφαίριο και στο φθινόπωρο στο νότιο ημισφαίριο κατά το Ιουλιανό και το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Είναι ο όγδοος μήνας κατά το Εκκλησιαστικό ημερολόγιο, που αρχίζει τον Σεπτέμβριο, ο δεύτερος κατά το παλαιό ρωμαϊκό ημερολόγιο και ο δέκατος στο αττικό ημερολόγιο ο οποίος ονομάζονταν Μουνιχιών και αντιστοιχούσε στο χρονικό διάστημα 24 Μαρτίου-22 Απριλίου του Γρηγοριανού ημερολογίου. Ο Απρίλιος περιλαμβάνει 30 ημέρες.

Η λέξη Απρίλιος ετυμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη, όπως σημειώνεται στο Μέγα Συναξαριστή. Ο Απρίλιος μέχρι την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Ιουλίου Καίσαρα περιελάμβανε 29 ημέρες και από τότε 30. Το 65 μ. Χ. ο Νέρων προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να μετονομάσει τον Απρίλιο σε Νερώνιο (Neronius) σε ανάμνηση της σωτηρίας του μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του στην οποία συμμετείχε και ο δάσκαλός του Σενέκας, που τελικά αυτοκτόνησε για να αποφύγει τον εξευτελισμό.

Πολλές, πάντως, ήταν οι γιορτές των αρχαίων Ρωμαίων οι οποίες ήταν αφιερωμένες σε διάφορους θεούς τους, όπως στην Αφροδίτη και τον Απόλλωνα (την 1η Απριλίου), στην Κυβέλη (τα Μεγαλήσια από τις 4 έως τις 10 Απριλίου), ενώ στις 22 Απριλίου γιορτάζονταν (με ανάλογες κρασοκατανύξεις) τα Vinalia priora, οι πρώτες γιορτές κρασιού του έτους. Στα τέλη του μήνα ξεκινούσαν επίσης και τα Floralia, τα Ρωμαϊκά Ανθεστήρια, προς τιμήν της θεάς της βλάστησης και της Άνοιξης, της Flora.

Ο ελληνικός λαός αποκαλεί τον μήνα αυτόν και με τα ονόματα Απρίλης, Απρίλες, και Λαμπριάτης από την συμπτωματικά μεγάλη θρησκευτική εορτή που τελείται συνήθως το μήνα αυτό. Ο Απρίλιος και ο Μάιος θεωρούνται οι καθ΄ αυτού μήνες των λουλουδιών εξ ου και η ονομασία Απριλομάης: “Ο Απρίλης με τα λούλουδα κι ο Μάης με τα ρόδα”. Χάρη στην ανοιξιάτικη σύνδεσή του ο Απρίλης τραγουδήθηκε ιδιαίτερα από τους ποιητές αλλά και από τον λαό μας: «Έστησ’ ο Έρωτας χορό με τον ξανθό Απρίλη» και «Ο Απρίλης με τον Έρωτα χορεύουν και γελούνε». Η ενασχόληση, επίσης, του λαού μας με την γεωργία μάς έχει κληροδοτήσει και πολλές άλλες παροιμίες και δημώδη στιχάκια. Για τις απριλιάτικες βροχές, για παράδειγμα, λέγεται το εξής: «Αν κάνει ο Μάρτης δυο νερά κι ο Απρίλης άλλο ένα, χαρά σε κείνο το ζευγά που ‘χει πολλά σπαρμένα».

Σ’ άλλες πάλι περιοχές ο Απρίλης αποκαλείται και «Γρίλλης» (γκρινιάρης) επειδή στον μήνα αυτόν τελείωναν τα αποθέματα της προηγούμενης συγκομιδής και δημιουργούνταν οικογενειακές γκρίνιες. Αποκαλείται όμως και τιναχτοκοφινίτης επειδή τινάζουν τα κοφίνια για να τα καθαρίσουν: «Απρίλης, γρίλλης, τιναχτοκοφινίτης». Αναφέρεται, επίσης, και ως Αϊ-γεωργίτης λόγω της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 23 του μήνα, η οποία γιορτάζεται με διάφορους αθλητικούς και ιππικούς αγώνες. Οι κτηνοτρόφοι, και οι Σαρακατσάνοι, θεωρούν τον Άγιο Γεώργιο προστάτη τους, ενώ στις παραδόσεις, τα παραμύθια και τα τραγούδια συνδέονται με τον αρχαίο μύθο του Περσέα και της Ανδρομέδας.

Η «Πρωταπριλιά» με τα αθώα ψέματά της είναι ένα πανευρωπαϊκό έθιμο. Στην Ελλάδα το αρχαίο αυτό έθιμο έφτασε, μάλλον, την εποχή των Σταυροφοριών κι έχει τις ρίζες του στους αρχαίους Κέλτες. Επειδή τον Απρίλιο ο καιρός καλοσύνευε συνήθιζαν την πρωταπριλιά να πηγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν φυσικά με άδεια χέρια, κι έτσι κατέφευγαν σε ψεύτικες ιστορίες για μεγάλα ψάρια. Στη χώρα μας διαγωνίζονται για το ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα, όπως το: «Έλα να πούμε ψέματα/ ένα σακί γιομάτο/ φόρτωσα ένα μπόντικα/ σαράντα κολοκύθια/ κι απάνου στα καπούλια του/ ένα σακί ρεβύθια».

Ο Απρίλιος είναι ο κατ’ εξοχήν μήνας κατά τον οποίον εορτάζεται το Πάσχα, αν και ορισμένες φορές το Ορθόδοξο Πάσχα μπορεί να εορταστεί μέχρι και στις 8 Μαΐου (όπως έγινε το 1983). Το Πάσχα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Αίγυπτο, όπου γιορτάζονταν η εαρινή ισημερία, κι από εκεί πέρασε στους Εβραίους ως «Πεσάχ», σε ανάμνηση της Εξόδου τους από την αιχμαλωσία, και τέλος έφτασε και στους χριστιανούς αφού ταυτίστηκε με τον σταυρικό θάνατο Του Ιησού Χριστού την περίοδο του Εβραϊκού Πάσχα, το οποίο γιορταζόταν κατά την ημέρα της πρώτης εαρινής πανσελήνου.

Λόγω των διαφορών αυτών στον εορτασμό του Πάσχα από τις διάφορες εκκλησίες η Α’ Οικουμενική Σύνοδος, που συγκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος στη Νίκαια της Βιθυνίας, το 325 μ.Χ., θέσπισε τα του προσδιορισμού της εορτής του Πάσχα με μία εγκύκλιο επιστολή του Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου εκτίθεται ο γνωστός από τότε ως «Όρος της Νικαίας». Σύμφωνα μ’ αυτόν: «Το Πάσχα θα πρέπει να εορτάζεται την Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, κι αν η πανσέληνος συμβεί Κυριακή τότε να εορτάζεται την επομένη Κυριακή (για να μην συμπέσει με τον εορτασμό του Εβραϊκού Πάσχα).» Ο εορτασμός του Πάσχα λοιπόν συνδέθηκε άμεσα με την εαρινή ισημερία και την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης.

Πολλά, όμως, από τα σημερινά έθιμα της γιορτής αυτής προέρχονται από την αρχαιότητα και τους εορτασμούς των αρχαίων προς τιμήν του Άττι, του Διονύσου και του Άδωνι, που τελούνταν κι αυτές την Άνοιξη. Τα έθιμα αυτά της Λαμπρής περιλαμβάνουν τα κόκκινα αυγά, σύμβολο γονιμότητας και αναγέννησης, και τις κούνιες, έθιμο υγείας κι ευεξίας. Σε συνδυασμό με το Πάσχα έχουμε επίσης και τις εορτές της Κυριακής των Βαΐων, και την προηγούμενη ημέρα, το Σάββατο του Αγίου Λαζάρου, που θεωρείται γιορτή «νεκραναστάσιμη» η οποία «προτυπώνει την Ανάσταση Του Χριστού και αναδεικνύει την βεβαιότητα της ανάστασης όλων των κεκοιμημένων». Την εβδομάδα, τέλος, της Διακαινησίμου, που ακολουθεί το Πάσχα και ονομάζεται «Ασπροβδόμαδο», οι γιορτασμοί της Λαμπρής συνεχίζονται με χορούς και τραγούδια σε ξωκλήσια και πλατείες.

Από αστρολογικής άποψης, τον Απρίλιο συναντάμε τα φεγγάρια του Αυγού! Τι θα γίνει; Θα ανοίξει το φεγγάρι και θα στάζει κρόκο σε όλο τον νυχτερινό ουρανό, ίσως να αναρωτιέστε κάποιοι; Θα εκκολαφθεί κάποιο κοτοπουλάκι μέσα από το λαμπερό κέλυφος του αυγού του φεγγαριού; Ακόμα καλύτερα, ίσως, εν όψει Πάσχα, το φεγγάρι θα γίνει ένα σοκολατένιο αυγό που μπορούμε να τσιμπήσουμε όλοι; Τίποτα από τα παραπάνω, προφανώς.

Αλλά το πνευματικό νόημα του είναι εξίσου συναρπαστικό. Πιθανότατα συνδέεται με τα πουλιά, που τελικά γεννούν αυγά μετά από έναν μακρύ και άγονο χειμώνα. Δεδομένου ότι ο Απρίλιος είναι επίσης ο μήνας του Πάσχα, φαίνεται σαν να είναι αδιανόητο ότι τουλάχιστον η πανσέληνος αυτού του μήνα θα συνδεόταν με τα αυγά. Η λαμπερή λευκή του λάμψη θα κάνει όλους μας να κοιτάξουμε ψηλά στον ουρανό! Άλλα ονόματα που του ανήκουν είναι το Fish Moon, Sprouting Grass Moon και Pink Moon.

Όλες αυτές οι ονομασίες παραπέμπουν σε εικόνες της άνοιξης, ειδικά μετά από το πέρασμα μας μεσα από τα τελευταία κατασταλάγματα του χειμώνα. Παρόμοια με την πνευματική έννοια της εαρινής ισημερίας, η Σελήνη του αυγού συμβολίζει την ανανέωση και την αναζωογόνηση, «σημαίνει τη γέννηση και τη δημιουργία νέας ζωής σε όλη τη γη» και «πραγματικά παρασύρει τη ζωή έξω από το έδαφος, ενθαρρύνοντας τα βλαστάρια να ζωντανέψουν». Αυτό την καθιστά την τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη ζωή σας και να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας μια νέα μορφή ευτυχίας. Η ανοιξιάτικη ενέργεια σε συνδυασμό με τα φεγγάρια του Αυγού, παρέχει πλούσιο έδαφος από το οποίο μπορείτε να αναπτυχθείτε. Να θυμάστε όμως ότι ο ουρανός είναι το όριο.

Θα εκκολαφθούν όλα τα όνειρά και οι επιθυμίες σας; Όποιες και είναι οι προθέσεις σας υπό την επιρροή της νέας σελήνης προορίζονται αυτά να ανθίσουν γύρω στις 30 Απριλίου, κάτω από την ενέργεια της επομένης νέας σελήνης/έκλειψης. Ο Απρίλιος ξεκινά με ένα ιδιαίτερο δυναμισμό, καθώς από την 1η Απριλίου, η Νέα Σελήνη με μια ευθυγράμμιση στον Κριό είναι αυτή που θα χαρακτηρίσει την χροιά των γεγονότων. Ο μήνας αυτός εχει δυο κύκλους Νέας Σελήνης, ένα στις 1 Απριλίου και άλλο ένα στις 30 Απριλίου. Η πανσέληνος στον Ζυγό ονομάζεται και Pink Moon.

Η Νέα Σελήνη είναι ξεχωριστή – όχι μόνο βρίσκεται στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, αλλά είναι και στην αρχή ενός νέου μήνα. Αυτό κάνει τη Νέα Σελήνη του Κριού να είναι ιδιαίτερα ισχυρή για το ξεκίνημα μιας νέας αρχής. Αστρολογικά, η Πρωτοχρονιά ξεκινά πραγματικά μόνο την Ισημερία της 21ης ​​Μαρτίου, και με αυτό το φεγγάρι λίγες μέρες αργότερα, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τολμηρά ξεκινήματα.

Ο Κριός ως Αρχέτυπο Πολεμιστή – θαρραλέος, γενναίος και ενθουσιώδης, μας οδηγεί όλους σε ένα λαμπρότερο μέλλον. Με κυβερνήτη– τον ​​Άρη – στον ανεξάρτητο και φιλελεύθερο Υδροχόο – όλα είναι πιθανά. Κριός και Υδροχόος βλέπεται ότι συχνά αποκαλούνται «οι δεσμοφύλακες», καθώς πιέζουν ενάντια στο status quo, δεν νοιάζονται για την εξουσία και πηγαίνουν με γενναιότητα εκεί που κανείς δεν έχει πάει στο παρελθόν.  Ευνοείται η πρωτοποριακή και ανεξάρτητη δράση, απαλλαγείτε από παλιά καλούπια και να ανοίξετε το δρόμο για μια νέα εκδοχή του εαυτού σας; Ο Κριός ξέρει ότι το να βάζει κανείς τον εαυτό του πρώτο είναι το κλειδί της επιτυχίας και δεν φοβάται να αναλάβει το προβάδισμα και να επιβεβαιώσει τη θέλησή του. Πάντα με καλές προθέσεις, δεν λέει ψέματα, δεν θέλει να εξαπατήσει– αυτό που βλέπετε, αυτό παίρνετε. Το σύμπαν μας ζητά, να προχωρήσουμε μπροστά και να τολμήσουμε να εμπνεύσουμε άλλους. Σκεφτείτε αν μπορείτε να πάρετε το προβάδισμα; Πώς μπορείτε να γίνετε πιο καινοτόμοι, ανεξάρτητοι και αυτάρκεις;

Με τον Ερμή κοντά να υποστηρίζει την ενέργεια που προσανατολίζεται στη δράση αυτής της Νέας Σελήνης, είναι πιθανό να θέλουμε να πάρουμε αποφάσεις γρήγορα. Ο Κριός δεν περιμένει κανέναν. Ωστόσο, η σταθερή ενέργεια του Άρη, του Κρόνου και της Αφροδίτης – όλα στον Υδροχόο – βοηθάει να είμαστε πιο προσεχτικοί και προνοητικοί.

Ο Υδροχόος είναι λογικό ζώδιο, και παρόλο που η αέρινη φύση του τροφοδοτεί τη φωτιά του Κριού, υπάρχει μια παύση, μισό δευτερόλεπτο, πριν από τη δράση. Αυτό είναι που μας προετοιμάζει για την επιτυχία ειδικά όταν πρόκειται για τις προθέσεις που φυτεύουμε, προθέσεις που πρόκειται να ξεδιπλωθούν τους επόμενους αρκετούς μήνες.

Έτσι, με αυτή τη Νέα Σελήνη, αγγίξτε τον Πολεμιστή μέσα σας και κάντε αυτό το βήμα προς τα εμπρός στο μέλλον που πάντα φανταζόσασταν για τον εαυτό σας. Έχετε πίστη ότι το Σύμπαν και αξιοποιήστε τις ιδεαλιστικές και καινοτόμες κοσμικές ενέργειες που είναι διαθέσιμες. Αφήστε τον ενθουσιασμό σας να σας οδηγήσει και να έχετε εμπιστοσύνη ότι είστε υπεραρκετοί για να ολοκληρώσετε τις εργασίες που έχετε μπροστά σας.

Λίγες ημέρες αργότερα η Αφροδίτη στις 5 Απριλίου, εισέρχεται στους Ιχθείς οπου τα συναισθήματα θα είναι βαθύτερα, καθώς θα βγαίνει από τον Υδροχόο σταδιακά που είναι πιο αποστασιοποιημένος, έτσι το συναίσθημα σε πάσης φύσεως σχέσεις θα τονιστεί περισσότερο. Τα συναισθήματα Αγάπης μπορούν να εμβαθύνουν και να γίνουν δυνατά αλλά και ανιδιοτελή. Αυτό θα γεμίζει με νόημα τις ζωές μας. Σε αυτό το ζώδιο, η Αφροδίτη είναι εξυψωμένη, πράγμα που σημαίνει ότι τόσο ο πλανήτης όσο και το ζώδιο συνεργάζονται καλά και αναδεικνύουν τις καλύτερες ιδιότητες. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα έχουν να κάνουν με την αγάπη, το πάθος και την ικανότητα να βλέπουμε τα όνειρά μας να γίνονται πραγματικότητα. Στους Ιχθύες, φυσικά θα είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε καλύτερα με κάποιον άλλο – όχι ότι θα θυσιάσουμε τις δικές μας επιθυμίες και ανάγκες, αλλά σε μια σχέση πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να συμβιβαζόμαστε μερικές φορές, και στους Ιχθύες αυτό θα είναι πιο εύκολο.

Στις 11 Απριλίου ο Ερμής επίσης εισέρχεται στον Ταύρο οπου με το σταθερό, ρεαλιστικό και υπομονετικό μυαλό μας διευκολύνει να συγκεντρωθούμε περισσότερο και η κοινή λογική επιστρέφει. Η θρησκεία, η τέχνη, η μουσική ή η ποίηση θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν περισσότερο. Σε γενικές γραμμές, θα έχουμε την τάση να χρησιμοποιήσουμε τις ψυχικές μας ιδιότητες για να εξασφαλίσουμε πρακτικά, υλικά ή οικονομικά αποτελέσματα.

Στις 12 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνοδος ακρίβειας Δια/Ποσειδώνα ώρα 5:41 μμ. ώρα Ελλάδος, ακριβως στις 23 μοίρες των Ιχθύων. Ασχέτως την σημασία της σε κοσμικό επίπεδο, τουλάχιστον στην προσωπική μας ζωή, δίνει πολύ μεγαλύτερη αίσθηση συμπόνιας. Να βοηθάμε τους αδύναμους. Θα μας ενδιαφέρουν περισσότερο πνευματικά και τα μυστικιστικά θέματα.

Το Εγώ μειώνεται, καθώς σας επιτρέπει να συνειδητοποιήσετε και να καταλάβουμε περισσότερο τον εσωτερικό μας εαυτό. Συνήθως συνάδει με δραματικά γεγονότα στον έξω κόσμο γενικότερα τα οποία μας κάνουν να συνειδητοποιούμε τα λάθη μας και να κατανοήσουμε πολλά περισσότερα. Μπορεί να αισθάνεστε σαν να ζείτε σε ονειρικό κόσμο που μπορεί να είναι αρκετά απατηλός. Αποφύγετε τα υπερβολικά ρίσκα, που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά στην συνέχεια, καθώς δεν είναι καλή στιγμή για επενδύσεις ή τυχερά παιχνίδια. Ενεργήστε για το μεγαλύτερο καλό. Η διέλευση Δια/Ποσειδώνα είναι μια καλή ευκαιρία για πνευματική αυτό-ανάπτυξη.

Τα ταξίδια, οι περιπέτειες ή οι πνευματικές ομάδες μπορεί να σας ενδιαφέρουν, αλλά το να ακούσετε τη διαίσθησή σας θα σας διδάξει πολλά. Τα όνειρα, ο διαλογισμός και οι ψυχικές αποκαλύψεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε πνευματικά.

Οι μη ρεαλιστικές προσδοκίες είναι μια πιθανότητα καθώς γενικά θα αισθάνεστε αισιόδοξοι και τυχεροί. Είναι πιο πιθανό να πιστεύετε σε θεωρίες συνωμοσίας ή να δεχθείτε εύκολα πλύση εγκεφάλου. Με την σύνοδο Δία/Ποσειδώνα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με τις επαγγελματικές συναλλαγές αλλα και με τις λεπτομέρειες. Είναι επίσης πιο πιθανό να πιστεύετε πολύ εύκολα τα λόγια των άλλων και στην συνέχεια να απογοητευτείτε.

Στις 15 Απριλίου ο Αρης εισέρχεται στους Ιχθείς ώρα 6:06 π.μ. έχουμε περισσότερο πνευματικά κίνητρα κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου. Δεν μας αρέσει η αντιπαράθεση. Τα επίπεδα ενέργειας μπορεί να κυμαίνονται καθημερινά, πολλά εξαρτώνται από τη συναισθηματική σας κατάσταση. Συχνές περίοδοι ηρεμίας και μοναξιάς είναι απαραίτητες για να επαναφορτίσετε την ενέργειά σας. Μπορεί να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας και η πιο ιδεαλιστική πλευρά μας να έρχεται στο προσκήνιο. Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, το να ακολουθούμε αυτό που θέλουμε γίνεται λιγότερο απλό και πιο περίπλοκο!

Ακολουθεί η πανσέληνος στον Ζυγό που θα είναι ένα Pink Moon, το ροζ φεγγάρι λοιπόν που θα πραγματοποιηθεί, είναι απόλυτα συγχρονισμένο με την νέα ζωή που ανθίζει. Το ροζ φεγγάρι είναι μια εξαιρετική χρονική περίοδος για να απελευθερώσουμε πλήρως αρνητικές σκέψεις ή σχέσεις που δεν έχουν χώρο στη «νέα μας ζωή» που αρχίζει να ξεδιπλώνεται». Εχει ιδιαίτερη σημασία επειδή βρίσκεται στον Ζυγό. “Αυτό το φεγγάρι μάς προσφέρει τη δυνατότητα να κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές όπου χρειάζονται. Πρέπει να βρούμε τις κατάλληλες ισορροπίες – κάτι που είναι λογικό, καθώς ο Ζυγός συμβολίζεται από την ίδια τη ζυγαριά της δικαιοσύνης! – και να φτάσουμε σε κάποιου είδους ισορροπία σε καταστάσεις που είναι εκτός τροχιάς τον τελευταίο καιρό» “Είναι μια όμορφη στιγμή να συγχωρείς και να ζητάς συγχώρεση και να είσαι ειλικρινής για τις ανάγκες σου που δεν ικανοποιούνται. Μερικές φορές, όταν η ζυγαριά της δικαιοσύνης βρίσκεται στη διαδικασία να βρει το δρόμο της επιστροφής, αυτή η ίδια η διαταραχή είναι μια ένδειξη ότι αυτό που είναι γραφτό να συμβεί, στην πραγματικότητα, συμβαίνει».

Στις 20 Απρίλιου ο Ηλιος εισέρχεται στον Ταύρο ενώ στις 29 Απριλίου-ο Πλούτωνας ξεκινά τον ανάδρομο κύκλο του στην 28η του Αιγόκερω. Αυτή η ενέργεια θα αρχίσει να βγάζει ξανά στην επιφάνεια παλιές πληγές και συναισθήματα που ήταν αδρανείς εδώ και μήνες. Τα συναισθήματά μας θα είναι ζεστά και κρύα, καθώς και βαθιά. Θα ταλαντεύονται πιο συχνά από ένα εκκρεμές. Ο ανάδρομος Πλούτωνας τελειώνει στις 8 Οκτωβρίου 2022, στις 6:11 μ.μ. στις 26°07′ του Αιγόκερω. Τελικά, φεύγει από τη ζώνη σκιάς στις 29 Ιανουαρίου 2023, στις 1:11 μ.μ., στις 28°36′ του Αιγόκερω.

Χρησιμοποιήστε αυτό το χρόνο για να κατανοήσετε τι έχετε μάθει για τον εαυτό σας, τους άλλους και τον κόσμο γύρω σας. Οι Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι 3 δεκανου θα επηρεαστούν περισσότερο, ίσως αν είναι πιο ανοιχτοί να μπορέσουν να προχωρήσουν στις προσωπικές τους σχέσεις η να κάνουν τις αλλαγές που θέλουν. Τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθείς θα πρέπει να κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται για να θεραπεύσουν τις καρδιές τους και να προσπαθήσουν να αφήσουν το παρελθόν, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολο από ό,τι πίστευαν ότι θα ήταν. Τα σταθερά ζώδια ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος θα νιώσουν τη δύναμη του Πλούτωνα, αλλά όχι τόσο έντονα όσο τα άλλα ζώδια. Επεξεργάζονται τρόπους για να εκφράσουν τα εσώτερα συναισθήματά τους και να αντισταθούν στον εαυτό τους με ήρεμο τρόπο.

Στις 30 Απριλίου ο μήνας κλείνει με τον Ερμή να εισέρχεται στους Διδύμους ώρα 1:23 π.μ. που επιτρέπει να έχουμε ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο, ενεργητικό, δραστήριο, σε εγρήγορση, περίεργο και ευέλικτο μυαλό. Αναζητάμε τη γνώση, είτε μέσα από το διάβασμα ή τη συζήτηση, είτε με τα ταξίδια και τη συζήτηση με άλλους ανθρώπους συνεχώς. Η νευρική ενέργεια μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μεγάλο άγχος που πρέπει να βρει την κατάλληλη απελευθέρωση. Αντιλαμβάνεστε γρήγορα νέες έννοιες και εξίσου γρήγορα χάνετε το ενδιαφέρον σας για μια ιδέα ή ένα έργο μόλις ικανοποιηθεί η περιέργειά σας. Σας αρέσει να γεύεστε λίγο από όλα – η συγκέντρωση και η πειθαρχημένη μελέτη δεν θα είναι δυνατά σημεία.

Μερική Ηλιακη έκλειψη – Νέα Σελήνη στην 10η μοίρα του Ταύρου είναι σημαντική όπως ολες οι Ουράνιες εκλείψεις που θα ακολουθήσουν, που θα την αναπτύξουμε σε ξεχωριστό κείμενο ωστόσο είναι μια έκλειψη Ουράνιας φύσεως και μαζί με τον Ερμή, θα επιτρέψει σε πολλούς να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα, να κάνουν αλλαγές, να επενδύσετε ή να επανεπενδύσετε στον εαυτό σας και να βρείτε τα αληθινά ταλέντα και δυνάμεις σας. Είναι μια φάση προσωπικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της ζωής. Θέλει ισχυρή θέληση, συνέπεια, αισθησιασμό, αντοχή, σκέψη και υπομονή. Μπορεί να επιθυμούμε να είμαστε πιο κοντά στην φύση.

Η έκλειψη Ηλίου θα σας αναγκάσει να αποφασίσετε τι πραγματικά επιθυμείτε από τη ζωή. Θα βρείτε τον εαυτό σας να εξαλείφει οποιονδήποτε ή οτιδήποτε ψεύτικο απέναντί σας. Μπορεί να αλλάξετε σπίτι ή επιχείρηση, να τα αναβαθμίζετε ή να τα μειώνετε ανάλογα με την τρέχουσα κατάστασή σας. Ισως να εγκαταλείψετε μια κακή διατροφή για παράδειγμα η άλλες κακές συνήθειες και ρουτίνες. Κάποιοι θα ξεκινήσουν μια ένα επιχείρηση, καριέρα ή συνεργασία. Ο αισθησιασμός και η οικειότητά σας στη σχέση σας θα είναι στο αποκορύφωμά τους. Αυτό το μερικό σκοτάδι που συνδέεται με την έκλειψη θα ρίξει λίγο σκοτάδι στη ζωή σας. Καθώς οι Ηλιακές Εκλείψεις είναι μια Νέα Σελήνη, θα σας παροτρύνουν να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε παρατεταμένη εργασία. Μας ωθεί επίσης να είμαστε ειλικρινής με τον εαυτό μας.

Αυτή η ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα. Τα αποτελέσματά του θα παραμείνουν επάνω σας για άλλους έξι μήνες. Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που διέπει τις αξίες, τους φυσικούς και υλικούς πόρους, τα αισθήματα αξιοπρέπειας, τα προσωπικά οικονομικά, την ιδιοκτησία, τα προσωπικά υπάρχοντα, την αντίσταση στην αλλαγή, την επιθυμία για ασφάλεια, τον αισθησιασμό, την οικειότητα και την άνεση. Η έκλειψη ηλίου σε αυτό το ζώδιο θα αναδείξει όλες αυτές τις σφαίρες της ζωής σας. Θα εκδηλώσει μακροπρόθεσμες αλλαγές για εσάς. Θα ενισχύσει την αίσθηση της ασφάλειας. Θα σας ωθήσει σε μια επανεκτίμηση της καριέρας, των περιουσιακών στοιχείων και των χρηματικών θεμάτων. Επιπλέον, η έκλειψη θα φέρει στην επιφάνεια τους έμφυτους λόγους για ευτυχία στη ζωή. Θα ξεκινήσετε νέες ευκαιρίες για να κερδίσετε χρήματα. Περισσότερη δύναμη και εξέλιξη.

Ο Απρίλιος είναι ο αριθμός 4, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να διατηρήσουμε την άνοδο και την επιτυχία της προηγουμένης περιόδου, το άγχος μπαίνει στην ζωή μας γενικότερα και ιδιαίτερα στις προσωπικές μας σχέσεις. Πρέπει να προσέχουμε την υγεία μας, πρέπει να είμαστε πιο πρακτικοί, οργανωτικοί σε ότι αφορά τους στόχους μας. Το 4 είναι ο μηχανισμός που μας επαναφέρει στην πραγματικότητα, αλλα οτιδήποτε χτίζετε τώρα αντέχει στον χρόνο. Οι δαπάνες θα υπερβούν τα έσοδα, ακόμα και αν υπάρχει κέρδος. Στο I-Ching είναι το Chi-Chi  63: Μετά την ολοκλήρωση.

Μοιάζει με το 4, είναι μια ωραία ειρωνεία ότι μετά την ολοκλήρωση ενός έργου ή μιας μεγάλης επιχείρησης, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Η ολοκλήρωση είναι απλώς μια παύση στον κύκλο της δημιουργίας και της φθοράς – ένα στιγμιαίο ακίνητο σημείο για το αιωρούμενο εκκρεμές της ζωής. Αν και η ολοκλήρωση συνεπάγεται με μια περίοδο ξεκούρασης – δεν είναι ένα πραγματικό τέλος. Είναι ένα αρμονικό επίπεδο σημείο στη σταθερότητα της αλλαγής και της κίνησης, όπως το ακίνητο σημείο μεταξύ της εισπνοής και της εκπνοής της αναπνοής κάποιου.

Μετά την Ολοκλήρωση είναι η εικόνα αυτή ενός βραστήρα με νερό που βράζει πάνω από μια φωτιά. Όταν οι δυνάμεις είναι ισορροπημένες, το νερό βράζει σωστά. όταν η κατσαρόλα είναι πολύ γεμάτη και βράσει, σβήνει τη φωτιά. Από την άλλη, εάν η φωτιά είναι πολύ καυτή για πολύ καιρό, μπορεί να εξατμιστεί όλο το νερό. Κατά τη διατήρηση της ισορροπίας που ακολουθεί την ολοκλήρωση μιας επίπονης εργασίας, οι δυνάμεις που λειτουργούν στην κατάσταση πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι διατηρείται η σωστή ισορροπία.

Αυτή είναι μια στιγμή για τελειοποίηση – μια στιγμή για βελτιώσεις και εξωραϊσμούς του τι έχει επιτευχθεί. Ακόμη και όταν απολαμβάνουμε μια ανταποδοτική κατάσταση, οι νόμοι του φυσικού κόσμου υπαγορεύουν ότι η επιρροή και η επιτυχία πρέπει τελικά να μειωθούν. Μην αφήσετε την τρέχουσα καλή σας τύχη να οδηγήσει στην υιοθέτηση μιας στάσης που είναι πολύ απρόσεκτη ή χαλαρή. Οτιδήποτε είναι επιτυχημένο ή έχει ήδη καθιερωθεί πρέπει να διατηρηθεί προσεκτικά, χωρίς να προσπαθήσουμε να το επεκτείνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που είναι ελλιπές, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση. Στη συνέχεια, πάρτε ικανοποίηση με την ολοκλήρωση και απολαύστε μια αίσθηση ολοκλήρωσης, αλλά μην μένετε πολύ για τα τελειώματα.

ΚΡΙΟΣ

Ο Απρίλιος είναι ένας ακόμη θετικός μήνας για σας τους Κριούς, οπου ακόμη και η έκλειψη Ηλιου θα υποστηρίξει τα σχέδια σας, θα νοστιμίσει την ζωή σας και θα υπάρχει να αμείωτο ενδιαφέρον γενικότερα. Ο Απρίλιος ξεκινάει με πολύ δυναμικό τρόπο, καθώς η ευθυγράμμιση της Νέας Σελήνης φέρνει μια πολύ δυνατή περίοδο που θα ευνοήσει θέματα υγείας, παιδιών, προσωπικές σχέσεις, εργασία και δημοσιά ζωή. Θα είναι περίοδος επιτυχίας, σταθερότητας και έντονης δραστηριότητας, κάποιοι ίσως κάνουν νέα επαγγελματικά ξεκινήματα, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται οι κόποι σας να ανταμειφθούν, οπου βέβαια οι έντονες προσπάθειες  θα συνεχίζουν. Θα λάβετε και τον θαυμασμό και εύνοια των άλλων. Υπό την επιρροή της συνόδου Δια/Πωσειδωνα μπορεί να είστε τυχεροί όσο αφορά το κέρδος αλλα θα πρέπει να είστε προσεχτικοί σχετικά με την διαχείριση του χρήματος. Η πανσέληνος στο αντίθετο ζώδιο από σας στις 16 /4/ είναι μια περίοδος έντασης οπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε στις προσωπικές σας σχέσεις ενώ η έκλειψη Ηλιου στις 30 του μηνα, στον Ταύρο, σας καλεί να αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα όποια προβλήματα, εντάσεις και διαφωνίες μεσα στις προσωπικές σας σχέσεις. Βαλτέ τον εγωισμό σας στην άκρη και ακουστέ. Αυτό που ακούτε τώρα μπορεί να είναι μέρος αυτού που θα υποστηρίξετε αργότερα.

Το 5 Κούπα εστιάζετε στις προσωπικές σας σχέσεις, προσοχή σε λόγια και συμπεριφορές που φέρουν απογοήτευση η απώλειες.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 8,15,16,17,18,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 3,4,8,9,17,18,25,26,27,30

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 5,6,15,16,21,22,23,24

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Απρίλιος θεωρείται ένας μήνας πολύ θετικός για σας τους Ταύρους και μάλιστα θα ξεκινήσει με μια πολύ δυνατή νέα σελήνη -ευθυγράμμιση στο ζώδιο του Κριού ευνοώντας κυρίως θέματα που συνδέονται με το σπίτι, την οικογένεια, τις προσωπικές σχέσεις, εσωτερική ανάπτυξη, τα παιδια, την δημιουργία,, τον έρωτα, την διασκέδαση. Θα θεωρηθεί μια από τις καλύτερες περιόδους οπου θα μπορέσετε να δημιουργήσετε, να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε και βέβαια να αντιμετωπίσετε τις όποιες δυσκολίες με θάρρος, να καθοδηγήσετε και να ασκήσετε δύναμη εκεί που θέλετε. Είναι μια περίοδος έντονης προσπάθειας, επιτυχίας και κάποιοι ίσως θα έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε κάποια σημαντική σχέση. Στις 16, με την πανσέληνο στον Ζυγό, προσπαθήστε να διατηρήσετε την σταθερότητα των στόχων σας, αλλα πρώτα από όλα τις εσωτερικές σας ισορροπίες. Για να πέτυχετε αυτό που επιθυμείτε θα πρέπει να κάνετε μικρούς συμβιβασμούς. Θα βιώσετε την ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο σας στις 30 Απριλίου, αν και φέρνει ευχάριστα μηνύματα από οικονομικής άποψης, ωστόσο, θα ακολουθήσει μια περίοδος άγχους. Περιορίστε η ελέγξτε τα διάφορα ξεσπάσματα, τους επομένους μήνες, να είστε προσεκτικοί με θέματα υγείας και διατροφής. Κάποιοι ίσως αλλάξουν εργασία, η κάνουν αλλαγές στον εργασιακό τους χώρο.

Το 2 Κούπα επισημαίνει τοι ο συμβιβασμός, η ειρήνη, η συμφωνία, η συγχώρεση είναι απαραίτητα στοιχεία.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 4,8,14,17,18,22,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 1,2,5,6,8,9,12,13,17,18,21,22,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 3,4,13,14,21,22,23,24,30

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Απρίλιος ξεκινάει με έναν πολύ δυναμικό τρόπο, με την νέα σελήνη στον Κριό οπου θέματα επικοινωνίας, καριέρας, επαγγελματικά αλλα και προσωπική ζωή ευνοούνται. Φίλοι και οικογένεια θα υποστηρίξουν τις ιδέες σας και τα σχέδιά σας τα όποια και θα πετύχετε σε αυτά. Θα υπάρξουν νέες εύκαιρες για επέκταση, συνεργασίες και σταθερότητα. Τα εμπόδια θα ξεπεραστούν και οι προσπάθειες σας θα επιβραβευτούν η θα αναγνωριστούν. Είναι ένας μήνας με έντονη δραστηριότητα και μετα τις 20 του μηνα θα επικεντρωθείτε στην πνευματική σας ισορροπία και συγκέντρωση για να πετύχετε τους επιπλέον στόχους που έχετε βάλει. Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 Απριλίου, είναι κάπως προκλητική για τις προσωπικές σας σχέσεις, ωστόσο η επιρροή της Αφροδίτης θα είναι σημαντική στον τρόπο που πλησιάζεται και επικοινωνείτε με τους άλλους. Θα βελτιώσει τα οικονομικά σας. Η σταθερότητα στα επαγγελματικά θα συνεχίσει να υφίσταται. Η έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο στις 30 του μηνα, αν και είναι πιο ηπία σε επιρροή, θα ήταν συνετό να είστε πιο προσεχτικοί στις μετακινήσεις σας αλλα και θα πιεστείτε να κάνετε συμβιβασμούς σχετικά με τις επαγγελματικές και προσωπικές σας σχέσεις για χάριν την επιτυχίας. Η έκλειψη όμως θα φέρει προσωπικές ανακαλύψεις και αλλαγές.

Ο Ερημίτης, σας ζητά να χρησιμοποιήσετε την διαίσθηση σας, να υιοθετήσετε το μετρό στην ζωή σας, η βοήθεια θα είναι ο εσωτερικός σας δάσκαλος που θα σας βοηθήσει να δείτε φως στην συνέχεια.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 8,9,17,18,19,20,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 1,2,8,9,10,11,17,18,20,21,26,27,30

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 9,18,25,26,27

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Απρίλιος με την νέα σελήνη στον Κριό, από την 1η του μηνα θα ανοίξει την αυλαία για μια πολύ έντονη περίοδο και αρκετά ενδιαφέρουσα. Θα επικεντρωθεί σε οικονομικά θέματα οπου θα μπορέσετε να έλξετε χρήματα και ότι άλλο επιθυμείτε. Θα μπορέσετε να οργανώσετε θέματα που σχετίζονται με το χρήμα, ότι εχει αξία για σας να το τακτοποιήσετε ίσως και περιουσιακά. Είναι μια περίοδος που φέρνει έντονη δραστηριότητα, βάζετε στόχους και τους πετυχαίνετε και η σταθερότητα θα επικρατεί στις προσωπικές σας σχέσεις. Δια και Πωσειδωνας θα φέρουν ένα είδος πνευματικής θεραπείας μετα από την ταλαιπωρία χρονων που περάσατε, θέματα υγείας θα βελτιωθούν. Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16, δίνει το μήνυμα να μην ασκείτε πίεση και έντονη κριτική. Θα αντιμετωπίσετε δίκες σας μικρο-ανασφάλειες που αυτό στην συνέχεια σας απομακρύνει από τους άλλους. Να είστε γενναιόδωροι και ανοιχτοί, ο συμβιβασμός επιβάλλεται. Αν και η Αφροδίτη θα παίζει θετικό και σημαντικό ρόλο σε θέματα οικονομικής και σεξουαλικής φύσεως, η έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο στις 30 του μηνα, σας αναγκάζει να επανεκτιμήσετε επαγγελματικά σχέδια, με σκοπο την καλύτερη οργάνωση τους, όμως είναι μια περίοδος αυτό-ανακάλυψης εξαλείφοντας αρνητικά στοιχεία, για να τα διορθώσετε. Αναβάθμιση γνώσεων και ίσως ένα ταξίδι επαγγελματικής φύσεως να είναι στο πρόγραμμα.

Η Κρίση θα δώσει βάρος στα στοιχεία που πρέπει να αλλάξετε για την βελτίωση σας την εξέλιξη σας. Αναλάβετε πρωτοβουλίες, βγαίνετε από μια μακρόχρονη δύσκολη περίοδο οπου η αυτό-θεραπεία, η αλλαγή, η προσωπική σας ανάσταση έρχονται.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 5,6,8,15,16,17,18,21,22,23,24,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 1,2,8,9,10,11,17,18,20,21,26,27,30

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 1,2,5,6,17,25,26,28,29

ΛΕΩΝ

Ο Απρίλιος ξεκίνα με μια δυναμική νέα σελήνη στο πύρινο ζώδιο του Κριού, που είναι αρκετά ευνοϊκή για σας, αυτό σημαίνει ότι το σύμπαν θα ευνοήσει τις προσπάθειες που κάνετε για να αποδώσει οικονομικά. Μπαίνετε σε ένα κύκλο έντονης δραστηριότητας βάζοντας όλα τα μεσα για να τα φέρετε εις πέρας και να πέτυχετε τους στόχους σας. Όμως το επόμενο χρονικό διάστημα αυτές οι προσπάθειες θα φέρουν θετικά αποτελέσματα επαγγελματικά, οικονομικά και συναισθηματικά. Νέες συνεργασίες, γνωριμίες θα είναι στο προσκήνιο, ανοίγονται νέες δυνατότητες και ορίζοντες που θα πρέπει να εξετάσετε. Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 του μηνα, συνεχίζει να φέρνει επαγγελματική και οικονομική επιτυχία ωστόσο σας καλεί να χρησιμοποιήσετε την λογική για να διατηρήσετε αυτό που έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής. Αν και το άγχος θα είναι ορατό, αυτό θα βρει κανάλι δημιουργικό να εκφραστεί και το άμεσο περιβάλλον θα βοηθήσει να το ξεπεράσετε η μπορεί να βρείτε δημιουργικούς τρόπους αυτό-θεραπείας. Να είστε προσεχτικοί με οικονομικές συναλλαγές, δάνεια, χρέη, εκκρεμότητες, η γενικότερα την οικονομική διαχείριση, καθώς η πρώτη έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο, στις 30 του μηνα, επιφέρει οικονομικές ανατροπές η προβλήματα που θα πρέπει ενδεχομένως να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε ψυχολογικά. Αν είστε αβέβαιοι για τις όποιες κινήσεις σας, μην προχωρήσετε σε αυτές ειδικά από την πανσέληνο και ύστερα. Συναισθηματικά δράματα είναι πιθανό να υπάρξουν.

Τα 8 Πεντακτινα συμβολίζουν τις προσπάθειες σας και τα θετικά αποτελέσματα, την εφαρμογή πρακτικών ιδεών, σύντομο ταξίδι ίσως και την αξιοποίηση ικανοτήτων σας. Όμως θα πρέπει να κάνετε και κάποια ξεκαθαρίσματα.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 3,4,8,13,14,17,18,21,22,23,24,25,26,27,30

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 1,2,8,9,12,13,14,17,18,21,22,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 3,4,8,17,18,25,26,27,30

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αν και η νέα σελήνη τον Κριό θα ανοίξει την αυλαία για μια πολύ δυναμική περίοδο από πολλές απόψεις, το ιδιο θα ισχύσει και για σας, όχι ακριβώς. Θα πρέπει να συντονιστείτε καταλληλά με τον εσωτερικό σας εαυτό και να καταλάβετε ότι δεν θα μπορέσετε να πιέσετε καταστάσεις η πρόσωπα η’ να αναγκάσετε την τελειοποίηση αυτών. Ουτωσι αλλως θα υπάρξουν πιέσεις, κάποια μικρά εμπόδια η’ καθυστερήσεις η’ μπορεί να μην πηγαίνουν όλα ακριβως ρολόι, όμως τα αποτελέσματα θα είναι θετικά αν εσείς ψυχολογικά είστε σε ισορροπία και ξέρετε τι θέλετε να πετύχετε. Η Αφροδίτη θα υποστηρίζει τους στόχους σας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αν και ανοίγει ένα κύκλο θαυμασμού από τους άλλους, καθώς εσείς θα παλεύετε στην καθημερινή σας ζωή. Δεχτείτε και αγκαλιάστε αυτή την ευνοϊκή περίοδο, ακόμα και με τα στραβά της. Δείξτε ότι έχετε σοφία ,δεκτικότητα και η υποστήριξη θα έρθει. Μην αντιστέκεστε, διότι αυτό θα βοηθήσει στο να αποφύγετε μικρές αντιπαραθέσεις, που ουτωσι αλλως θα υποχωρήσουν από μόνες τους. Χαλαρώστε με φίλους και άλλες δημιουργικές ασχολίες! Μην τα αποφεύγετε, διότι τα έχετε ανάγκη, σας κάνουν πιο θετικούς και ευτυχισμένους. Η πανσέληνος στις 16 στον Ζυγό, φέρνει εντάσεις σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, δεν είναι όμως τόσο αρνητικά τα πράγματα , απλά πρέπει να γίνονται και κάποιοι συμβιβασμοί καμιά φορα για να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε. Η έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο στις 30, ίσως να φέρει αλλαγές σε επαγγελματικά σχέδια, η’ ότι άλλο σημαντικο έχετε οργανώσει, ενδεχομένως, ωστόσο ένας πιο ευχάριστος νέος οικονομικό -επαγγελματικός κύκλος ανοίγει.

Το 6 Κούπα δείχνει ευχάριστες προσωπικές στιγμές, επανασύνδεση, έντονη κοινωνικότητα, ευχάριστες μικρές αλλαγές.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 8,9,17,18,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 8,9,15,16,17,18,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 1,2,5,6,12,13,21,22

ΖΥΓΟΣ

Ο Απρίλιος ανοίγει δυναμικά με την νέα σελήνη στον Κριό, μπορεί να χαρακτηριστεί μια από τις δυναμικότερες επιρροές για σας, οπου θέτετε νέους στόχους, αποκτάται νέες ασχολίες, φίλους και συνεργασίες. Ένας κύκλος που θα είναι αρκετά σταθερός, τόσο προσωπικά και γενικότερα. Προσφέρει νέες ευκαιρίες και οι προσπάθειες σας ανταμείβονται. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να πάρετε πρωτοβουλίες, να αναδείξετε τα ταλέντα και τις ικανότητες σας, οι επόμενες ημέρες είναι αρκετά έντονες σε δραστηριότητα και ενδιαφέρουσες κοινωνικά. Σχέσεις και ειδικά έρωτας τώρα αποκτούν μια πιο πνευματική και ιδεαλιστική χροιά, στοιχεία που θα αναπτυχθούν ανάμεσα σε σας καις τους άλλους η’ θα παίξουν ρόλο όσο αφορά την επιλογή νέων γνωριμιών. Ρομαντικές στιγμές σας ανανεώνουν, σας ηρεμούν ψυχολογικά αλλα ελπίζω να μην υπνωτιστείτε από το μεθύσι της συνόδου Δια/Πωσειδωνα, γιατί έπεται και μια πανσέληνος στις 16 του μηνα στο ζώδιο σας. Αυτές θέλουν κάποια προσοχή. Χρησιμοποιήστε την διαίσθηση σας ως πυξίδα, και να είστε προσεχτικοί με θέματα υγείας. Κάποιες διαφωνίες η’ διαφορές είναι απαραίτητες για να φύγουν τα παλιά και να έρθουν τα καινούργια. Ισως έφτασε η ώρα! Θα υπάρχει δυσκολία συγκέντρωσης. Η Ηλιακη έκλειψη στον Ταύρο στις 30 Απριλίου, πιθανόν να φέρει ανατροπές και ξεσπάσματα, παραδίνεστε στο άγχος αλλα και στην αλλαγή, ειδικά όσο αφορά το εργασιακό περιβάλλον.

Οι Εραστές, φέρνουν ερωτικές επιλογές, διλλήματα, αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, αλλα και νέες σχέσεις.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 1,2,5,6,8,17,18,25,26,27,28,29

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 4,8,9,14,17,18,26,27,28

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 1,2,8,9,10,11,20,21,30

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Απρίλιος ξεκινά με μια καταπληκτική και δυναμική νέα σελήνη στον Κριό, μια περίοδος οπου θα μπορέσετε να πάρετε αρκετές πρωτοβουλίες και να πετύχετε σε επαγγελματικό επίπεδο και επιπλέον θα βελτιώσει την προσωπική σας φήμη. Η δημόσια εικόνα και οι στόχοι σας θα είναι ξεκάθαροι και θα μπορέσετε με δυναμισμό να κάνετε αυτά που επιθυμείτε μέχρι ο Πλούτωνας, που είναι ο κυβερνήτης σας, να ξεκινήσει τον ανάδρομο κύκλο του στις 29 Απριλίου και θα κρατήσει για πολλούς μήνες μέχρι τον Ιανουάριο του 2023. Η σύνοδος Δια/Πωσειδωνα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, και θα φέρει νέες ευκαιρίες στον ορίζοντα ανοίγοντας «πόρτες» για το μέλλον. Θετικά συναισθήματα διαποτίζουν τη συνολική σας κατεύθυνση, αν και θα ήταν δύσκολο να εξηγήσετε ακριβώς γιατί. Τα εσωτερικά ένστικτα, ωστόσο, είναι αξιόπιστα, έτσι μπορείτε να προχωρήσετε χωρίς να χρειάζεται να δικαιολογείτε υπερβολικά τον εαυτό σας. Επικεντρωθείτε στον στόχο σας και οι λεπτομέρειες είναι περιττές. Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16, φέρνει εντάσεις στην προσωπική σας ζωή που θα εχει την αίσθηση ότι καταρρέει κάτι, όμως νομίζω ότι έχουν να προσφέρουν περισσότερο ενθουσιασμό, όλα βέβαια θέλουν ανανέωση. Μην βιάζεστε όμως να βγάλετε συμπεράσματα, μια μικρή περίοδος αστάθειας θα είναι που πλέον θα πρέπει να έχετε μάθει να τις διαχειρίζεστε ανάλογα. Νέες γνωριμίες είναι πιθανό να υπάρξουν και για τους ελευθέρους. Από τις 26-28 η Αφροδίτη θα συνταξιδεύει με τον Πωσειδωνα ενώ και η έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο στις 30 του μηνα, αναμένετε να φέρει ευκαιρίες για οικονομική άνοδο, ωστόσο ξεκινήστε μια ευχάριστη δραστηριότητα για να αντιμετωπίσετε το άγχος.

Ο Άσσος Πεντάκτινο θα φέρει υλική απόλαυση, επιτυχία και οικονομική άνοδο. Θα συνδεθεί με το ξεκίνημα ενός νέου παραγωγικού κύκλου.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 3,4,8,17,18,25,26,27,30

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 8,9,17,18,19,20,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 1,2,10,11,20,21,30

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ένας νέος δυναμικός κύκλος ανοίγει για σας από την 1η Απριλίου, με την νέα σελήνη στο ζώδιο του Κριού, που σημαίνει ότι επαγγελματικά σχέδια, ταξίδια, σπουδές η ότι άλλο κάνετε θα αποκτήσει σταθερές βάσεις η θα ευδοκιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είστε η εξαίρεση καθώς αυτός ο νέος κύκλος φέρνει σταθερότητα στα σχέδια σας, σταθεροποιεί το εισόδημα σας, μια σχέση, βελτιώνει την σχέση με τα παιδιά σας, η δημοτικότητα σας θα ανεβεί αλλά είναι μια περίοδος οπου τραύματα του περιελθόντος επουλώνονται, είτε γιατί εσείς φροντίζετε γι αυτό η έχετε πάρει κάποια πρωτοβουλία πάνω σε ψυχολογικά θέματα γενικότερα. Η περίοδος αυτή φέρνει κοινωνικότητα, αυτοπεποίθηση, και θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας. Μεσα σε αυτό το πλάνο θα βάλω και τυχόν μετακινήσεις, ταξίδια και αναβάθμιση γνώσεων. Αυτή η πολυάσχολη περίοδος όμως συνεχίζει και στην πανσέληνο στον Ζυγό στις 16 Απριλίου, που θα υποστηρίξει νέες ιδέες που θέλετε να βάλετε σε εφαρμογή, ίσως όμως να υπάρχει και κάποια δυσκολία αυτοσυγκέντρωσης και το μυαλό να είναι σκόρπιο. Η συνοδος Δια/Πωσειδωνα θα διευρύνει τον πνευματικό σας κόσμο, και θα μειώσει το άγχος. Η Ηλιακη έκλειψη στον Ταύρο στις 30 Απριλίου, θα δώσει σημάδια ίσως υπερκόπωσης που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Φροντίστε να ξεκουράζεστε τις ημέρες εκείνες καθώς τα φεγγάρια Απριλίου υποδεικνύουν ότι κάπου πρέπει να σταματάτε. Αλλαγές μπορεί να βιώσετε στον επαγγελματικό χώρο, όχι αρνητικές απαραίτητα, αλλά θετικές για να βελτιώσετε τον χώρο σας, μην προκαλείτε τα νεύρα των άλλων, προσοχή σε νομικά θέματα αν υπάρχουν και καλό θα ήταν να μην ταξιδέψετε τις ημέρες εκείνες μακριά, ειδικά με αεροπλάνο. Ισως τότε θα χρειαστεί να κουραστείτε περισσότερο για να αποκτήσετε οικονομικό κέρδος, προσοχή όμως στην υπερεξαντληση.

Το 4 Σπαθί συνιστά θεραπεία, ηρεμία, αποκατάσταση της εσωτερικής σας ισορροπίας, ωστόσο είναι μια περίοδος πραγματοποίησης στόχων. Σωστές επιλογές και θετικές αλλαγές.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 1,2,5,6,8,12,13,17,18,21,22,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 5,6,8,9,15,16,17,18,21,22,23,24,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 1,2,12,13,14,21,22

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι πολύ δυναμικός, με την νέα σελήνη στον Κριό να ξεκινά έναν νέο κύκλο οπου τα σχέδια σας αναμένεται να πετύχουν σχετικά εύκολα, να αποκτήσουν σταθερότητα και ίσως πολλά είναι αυτά που θα δώσουν νόημα στην ζωή σας. Ακόμα και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα θα σταθεροποιηθούν ενώ θα είναι πιο εύκολο να δεχτείτε την βοήθεια και την γνώση των άλλων η’ οι άλλοι να κάνουν το ιδιο για σας. Επίσης, θα είναι μια περίοδος οπου θα έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση και η σύνοδος Δια/Πωσειδωνα θα σας βοηθήσει να ακολουθήσετε το ένστικτο σας, να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπροώθηση και εμπιστοσύνη στις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις. Σε κάθε όμως περίπτωση σπείρετε τον σπόρο για να ανθίσει αργότερα, γίνετε σοφότεροι και διορθώσετε λάθη. Είναι μια περίοδος με έντονη δραστηριότητα και πρωτοβουλία. Βέβαια, η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 του μηνα, ίσως φέρει εντάσεις με αδέρφια η άλλους συγγενείς, ίσως να υπάρξουν δυσκολίες στην συνεννόηση η’ επίσης να βαριέστε τις κοινωνικότητες αλλά όμως θα περάσετε καλα, γι αυτό μην αντιστέκεστε στις διάφορες προτάσεις. Αντίθετα, ίσως βοηθήσει να πετάξετε τα περιττά βάρη από την ψυχή σας και να καταλήξετε σε σταθερά συμπεράσματα. Έτσι πιστεύω ότι αυτό το εσωτερικό ξεκαθάρισμα θα συνεχίσει να υφίσταται και με την έκλειψη Ηλιου στον Ταύρο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου, που ίσως φέρει κάποια επαγγελματική και οικονομική ευκαιρία για άνοδο.

Η Βασίλισσά των Πεντακτινων,  θα συνδεθεί με εξουσία, δύναμη, άνοδο, ίσως πάρετε σημαντικές συμβουλές η μια βοήθεια ενός σημαντικού η έμπειρου προσώπου.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 1,2,8,9,12,13,17,18,21,22,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 3,4,8,9,13,14,17,18,21,22,23,24,26,27,30

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 8,15,16,17,18,25,26,27

ΥΔΡΟΟΧΟΣ

Μια πολύ δυναμική περίοδος ανοίγει για σας η νέα σελήνη στο ζώδιο του Κριού, από την 1η Απριλίου. Θα είναι μια σταθερή περίοδος που θα δώσει πολλές ευκαιρίες για άνοδο, βελτίωση και σταθερότητα, καθώς θα βρίσκεστε μεσα σε ένα δυναμικό κύκλο έντονης πρωτοβουλίας, θάρρους, αντοχής και σαφώς θα βοηθήσει να ξεπεράσετε προβλήματα και εμπόδια. Επηρεάζει εσάς και τον τρόπο που θα κινηθείτε άρα θα είστε πιο αποφασιστικοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση, υγεία και διαύγεια. Θα πετύχετε τα σχέδια και στόχους σας η’ αν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι τώρα είναι η πιο κατάλληλη χρονική περίοδος. Επίσης, θα μπορέσετε να διορθώσετε καταστάσεις και λάθη που έγιναν σε σχέσεις, ακόμα και αν επικρατεί κάποια σύγχυση. Στην χειρότερη αφήστε το, γιατί θα ξεκαθαρίσει από μόνο του και μάλιστα στην συνέχεια η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16, ενισχύει πάσης φύσεως σχέσεις, γίνονται υποχωρήσεις, συμβιβασμοί και ευνοούνται οι λύσεις πάσης φύσεως. Ομως μπορεί να σας γίνουν και κάποιες αποκαλύψεις. Καλό θα ήταν να μην αντιστέκεστε γιατί έτσι προκαλείτε περισσότερη τριβή η φθορά στις σχέσεις. Τα οικονομικά αναμένεται και αυτά να γνωρίσουν ιδιαίτερη άνοδο, με την σύνοδο Δια/Πωσειδωνα από τις 11 Απριλίου, ενώ μετα καθώς η Αφροδίτη και ο Αρης θα εισχωρούν στο ίδιο ζώδιο αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι. Συνδέεται και με την πνευματική σας βελτίωση. Η Ηλιακη έκλειψη σας βάζει μέσα σε ένα κύκλο οπου θα υποστηρίξει τα οικονομικά σας, και τους στόχους σας, αλλά καλό θα ήταν να μην παίρνετε μεγάλα ρίσκα. Το μόνο μειονέκτημα είναι να μην αφήσετε καταπιεσμένα συναισθήματα να παίρνουν τον έλεγχο αλλα πιστεύω ότι θα είναι διαχειρησιμο.

Η Ιέρεια συνιστά να εφαρμόσετε την εσωτερική σας γνώση και εμπειρία σε όλα τα πράγματα αν θέλετε να δείτε τις προσπάθειες σας να ανθίζουν.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 1,2,8,10,11,17,18,21,22,25,26,27,30

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 8,9,17,18,25,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 4,14,17,18,22

ΙΧΘΕΙΣ

Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας μοναδικός, με πολλές ευκαιρίες για σταθερότητα. Η νέα σελήνη ανοίγει την αυλαία στο ζώδιο του Κριού, με επίκεντρο της προσωπικές σας σχέσεις περισσότερο αλλα και τις επαγγελματικές συνεργασίες. Έτσι λοιπόν η νέα σελήνη σας βάζει σε ένα κύκλο ανταγωνισμού, μάχης αλλα και υψηλής ταυτοποίησης ταυτόχρονα και παρόλο τις αντίθετες απόψεις εσείς συνεχίζετε, με σχέδιο, φαντασία, οργάνωση, προσοχή, βάζετε μπρος την εμπειρία και την γνώση και καταφέρνετε να εκπληρώσετε τους στόχους σας. Φυτέψτε τον κατάλληλο σπόρο και δείτε τα σχέδια σας να ευοδώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα. Αν υπάρχει πρόβλημα στις προσωπικές σας σχέσεις, δώστε λίγο χρόνο και χώρο ακόμα. Η πανσέληνος στον Ζυγό στις 16 Απριλίου, καλό θα ήταν να ακούσετε η’ να εξετάσετε συμβουλές άλλων, να σκεφτείτε αν όντως λειτουργούν, αν θα έχουν ευεργετική επίδραση, χωρίς να αμφισβητείτε τον εαυτό σας αν θα τα καταφέρετε. Εν μέρει θα μπορέσετε να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στην επαγγελματική σας ζωή με σκοπο την βελτίωση. Στις προσωπικές σας σχέσεις η στις σχέσεις με τα παιδια και φίλους, κάντε τους απαραίτητους συμβιβασμούς, η τα στραβά μάτια εν ανάγκη, σε καλό θα σας βγει, παρόλο τα παράπονα και το πιθανό άγχος που βιώνετε. Αν ξεκινήσουμε με την σύνοδο Δια/Πωσειδωνα, και με τον Άρη/Αφροδίτη σταδιακά να εισέρχονται στο ζώδιο σας, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν οικονομικές ευκαιρίες, να επενδύσετε στον εαυτό σας, περισσότερο κέρδος, αλλα και να διευρύνετε τον πνευματικό σας κόσμο. Προσπαθειστε να μην αφήσετε το άγχος να ελέγχει τις σχέσεις σας όπως επίσης το ιδιο ισχύει και για την έκλειψη Ηλιου στις 30 Απριλίου, στον Ταύρο, για τις προσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες και μάλιστα ο τρόπος διαχείρισης της επικοινωνίας με συνεργασίες θα είναι σημαντικός, προσεχτικοί να είστε και στην οδήγηση, καθώς θα υπάρχει τάση για μικροατυχήματα. Ευνοούνται οι αλλαγές στην εμφάνιση και διατροφή.

Τα 6 Πεντακτινα φέρνουν απροσδόκητες εξελίξεις καθώς ανοίγει νέες προοπτικές στα οικονομικά, εμπόδια και δυσκολίες ξεπερνιούνται.

Καλύτερες μέρες για Αγάπη: 1,2,8,12,13,14,17,18,21,22,25,26,27

Καλύτερες μέρες για χρήματα: 1,2,8,12,13,14,18,21,22,25,26,27

Καλύτερες μέρες για καριέρα: 8,9,17,18,19,20,26,27