ΝΕΑ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2023
ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ
5/23
Les deux contens seront unis ensemble Quand la pluspart à Mars seront conjoinct Le grand d’Affrique en effrayeur et tremble Duumvirat par la classe desjoinct.
Οι δύο διεκδικητές θα ενωθούν μαζί
Όταν οι περισσότεροι θα ενώνονται με τον Άρη, ο Αφρικανός ηγέτης φοβάται και τρέμει. Η διπλή συμμαχία διαλύεται σύντομα.
Αυτό φαίνεται να είναι ο πρόδρομος της 24/6 – 2024 [Νέα Πρώτη Οικογένεια], όχι μόνο στη χρήση της λέξης συνένωση αλλά και στη συγκέντρωσή της στον δυϊσμό (Duumvirat*) και δίνει έμφαση στη σύνδεση με τον Άρη. Φαίνεται ότι επιχειρείται μια ψεύτικη συμμαχία, αν και και οι δύο πλευρές, περιέργως, έχουν κάνει τη σύνδεση με καλή πίστη. Το εδάφιο 6/24 μιλαει για τη συμμαχία μεταξύ ενός ισχυρού άνδρα και ενός αδύναμου, ή ακόμα και ενός άνδρα και μιας γυναίκας ηγέτη. Τούτου λεχθέντος, η συμμαχία στην πραγματικότητα δεν διαλύεται, αλλά από τον όλεθρο, φέρνει κατευνασμό – έναν κατευνασμό που είναι, από τη φύση του, μόνο μια προσωρινή ανακούφιση ενός θεμελιώδους προβλήματος.
*Duoviri ή Duumviri (ενικός duovir και duumvir , γερμανικός πληθυντικός “Duumvirn”) είναι ο προσδιορισμός για τους κατόχους διαφόρων δημόσιων αξιωμάτων με δύο άτομα (“duumvirat” ή “αξίωμα δύο ατόμων”) στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία . Το Duoviri είναι ο παλαιότερος όρος. ειδικά στην αυτοκρατορική περίοδο ονομάζονται duumviri .
Στη Ρωμαϊκή Δημοκρατία προτιμήθηκε γενικά η συλλογικότητα αξιωματούχων επίσημα ίσης βαθμίδας, αρχικά κυρίως δύο, αλλά υπήρχαν επίσης κολέγια τριών ( tresviri ), δέκα ( decemviri ) ή δεκαπέντε ( quindecimviri ) ανδρών.Ως προς τη λειτουργία και τη θέση πρέπει να διακρίνονται οι duumvirs της πόλης της Ρώμης από τη μια και οι τοπικές διοικήσεις στους δήμους ή άλλες μορφές κοινότητας από την άλλη.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Δύο μεγάλες δυνάμεις ενώνονται για να καταπολεμήσουν μια παγκόσμια αύξηση του ενδοφυλικού πολέμου. Η συμμαχία είναι περίεργη και λειτουργεί σχεδόν παρά τον εαυτό της. Ωστόσο, τα καλά του αποτελέσματα δεν θα είναι μακροχρόνια, θα διαλυθει συντομα.
2024
ΝΕΑ ΠΡΩΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
6/24
Mars et le scepter se trouvera conjoinct, Dessoubz Cancer calamiteuse guerre Un peu apres sera nouveau Roi oingt, Qui par long temps pacifiera la terre.
Ο Άρης και το σκήπτρο είναι σαν σύζυγοι
Κάτω από τον Καρκίνο θα γίνει ένας καταστροφικός πόλεμος. Λίγο μετά θα χριστεί ένας νέος Βασιλιάς, ο οποίος, για πολύ καιρό, θα κατευνάσει τη γη.
Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται σε αυτό το τετράστιχο.
Αυτος ο συνδυασμος δεν σημαίνει απλώς ενωμένοι, όπως θα το έλεγαν οι περισσότεροι σχολιαστές, αλλά στα παλαιά γαλλικά, υποδηλώνει τον σύζυγο ή την σύζυγο ή ένα καθιερωμένο ζευγάρι,οπως ονομαζεται συμφωνα με το σημερινο κοινο δίκαιο. Τώρα εδώ, ξαφνικά, βρίσκουμε τον πολεμικό Άρη παντρεμένο με το παρθενικό Σκήπτρο, σύμβολο κυριαρχίας και ελέγχου, και πιθανότατα να ειναι μια αναφορά στο διάσημο σκήπτρο του Αγαμέμνονα, που αρχικά σφυρηλατήθηκε από τον Vulcan*, και σεβαστό για την ικανότητά του να κάνει θαύματα.
*Vulcan ( Λατινικά : Vulcanus , στην αρχαϊκή ορθογραφία επίσης Volcanus , προφέρονται και τα δύο[wulˈkaːnus̠] ) είναι ο θεός της φωτιάς συμπεριλαμβανομένης της φωτιάς των ηφαιστείων , των ερήμων , της μεταλλουργίας και του σφυρηλάτη στην αρχαία ρωμαϊκή θρησκεία και μύθο . Συχνά απεικονίζεται με σφυρί σιδηρουργού. Το Vulcanalia ήταν το ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου προς τιμήν του. Ο Έλληνας ομόλογός του είναι ο Ήφαιστος , ο θεός της φωτιάς και της σιδηρουργίας. Στην ετρουσκική θρησκεία ταυτίζεται με τους Sethlans .
Ο Vulcan ανήκει στο αρχαιότερο στάδιο της ρωμαϊκής θρησκείας: ο Varro , ο αρχαίος Ρωμαίος λόγιος και συγγραφέας, παραθέτοντας τα Annales Maximi , καταγράφει ότι ο βασιλιάς Τίτος Τάτιος αφιέρωσε βωμούς σε μια σειρά θεοτήτων συμπεριλαμβανομένου του Vulcan.
Ο Καρκίνος, το καβούρι, φημίζεται για το ότι δάγκωσε τον Ηρακλή στο πόδι κατά τη διάρκεια της μάχης του με την Ύδρα – πριν προλάβει να σκοτωθεί, ωστόσο, τον στρίμωξε ο πανίσχυρος. Η Juno (η οποια είχε στείλει το δυστυχισμένο καρκινοειδές στον Ηρακλή) λυπήθηκε το θηρίο και το έστειλε στον ουρανό, όπου έγινε ένα από τα δώδεκα ζώδια του ζωδιακού κύκλου.
Είναι λοιπόν ο Άρης, ο Ηρακλής, το Σκήπτρο του Αγαμέμνονα και ο Καρκίνος ειναι κάποιο είδος κρυφού κώδικα; Η εικασία είναι ότι ο Αγαμέμνονας που μοιάζει με τον Άρη είναι το κλειδί, ένας άνθρωπος που θυσίασε την κόρη του Ιφιγένεια για να κατευνάσει τη θεά Νταϊάνα και να εγγυηθεί δίκαιους ανέμους για τον ελληνικό στόλο στο δρόμο τους προς την Τροία. Η Κλυταιμνήστρα, η μοιχική σύζυγος του Αγαμέμνονα, τον σκότωσε αργότερα στο μπάνιο του και σκοτώθηκε, με τη σειρά της, από τον γιο τους Ορέστη. Απλώς φαινεται να ηταν μια κανονική, καθημερινή πρώτη οικογένεια.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων, που αναφέρεται στο τελευταίο τετράστιχο, θα συνεχιστεί. Ο ένας θα θυσιάσει τον άλλον, αφήνοντας μόνο έναν ηγέτη να κατευνάσει τον κόσμο.
2025
ΣΟΥΝΙΤΙΚΟΣ / ΣΙΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ ΓΙΑ ΤΟ 2025
5/25
Le prince Arabe Mars, Sol, Venus, Lyon Regne d’Eglise par mer succombera Devers la Perse bien pres d’un million Bisance, Egypte, ver. serp. invadera. The Arab prince Mars, the Sun, Venus and the Lion
Η βασιλεία της Εκκλησίας θα νικηθεί στη θάλασσα. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνδρες θα κατευθυνθούν προς την Περσία, το Βυζάντιο, την Αίγυπτο, οι οπαδοί του αληθινού ερπετού θα εισβάλουν.
Αυτό είναι ένα περίπλοκο τετράστιχο που πρέπει να ξεμπερδέψεις και θα φαινόταν πιο σοφό, για λόγους που πιστεύει κανείς ότι γινει πιο προφανής, ξεκινώντας από το τέλος. Η φράση «οπαδοί του αληθινού φιδιού» ορίζει κάθε τάξη, δόγμα ή θρησκεία που επιδιώκει να υπονομεύσει τον Χριστιανισμό – σε αυτή την περίπτωση ο Νοστράδαμος φαίνεται να μιλάει για τους Άραβες (Μουσουλμάνους).
Η χριστιανική εικονογραφία μεταφράζει επίμονα το φίδι είτε σε Σατανά είτε σε πειρασμό, και συνήθως απεικονίζεται συντριμμένος κάτω από τα πόδια της Αγίας Σεσίλιας, την Αγία Ευφημία ή, απεικονιζει την υπόσχεση που δόθηκε στην Εύα μετά την πτώση [«Και θα βάλω εχθρότητα μεταξύ εσένα και τη γυναίκα, και μεταξύ του σπόρου σου και του σπόρου της. θα μελανιάσει το κεφάλι σου και τη φτέρνα.» Γεν. iii. 15.], βρίσκεται τοποθετημένος κάτω από τα πόδια της Παναγίας.
Τώρα επιστρέφουμε στη γραμμή 1, και τον Άραβα πρίγκιπα και τα χαρακτηριστικά του. Ο Άρης, όπως γνωρίζουμε, είναι το αλχημικό σύμβολο για το σίδηρο, ο Ήλιος για τον χρυσό και η Αφροδίτη για τον χαλκό και όλα αυτά τα μέταλλα πιθανώς μετασχηματίζονται, όπως βλέπουμε από την γραμμή 1, στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά.
Το Λιοντάρι, ως ο απόλυτος ευεργέτης αυτών των μεταστοιχειών, είναι ο παραδοσιακός αγνώμων που αποδίδεται σε μια διαδοχή μεγάλων Αράβων ηγετών, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τον Αλί, ξάδερφο και γαμπρό του Μωάμεθ, του οποίου η μητέρα τον αποκαλούσε Al Haòdara, ή το τραχύ λιοντάρι. , κατά τη γέννησή του? Alp Abslan, ο γιος του Togrul Beg, του Περσο-Τούρκου μονάρχη που ήταν γνωστός ως το γενναίο λιοντάρι. Ο Αλή Πασάς, ο οποίος ήταν γνωστός ως το λιοντάρι της Janina πριν την ανατροπή του από τον Ιμπραήμ Πασά το 1822. και ο Χαμζά, ο θείος του Μωάμεθ, γνωστός ως «Λιοντάρι του Θεού και του Προφήτη Του» μετά την άφιξή του στον παράδεισο.
Φαίνεται λοιπόν, εκ πρώτης όψεως, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν θρησκευτικό πόλεμο, ή το λιγότερο με την τζιχάντ. Αλλά ο στρατός των εκατομμυρίων που αναφέρεται στη γραμμή 3 κατευθύνεται προς, και όχι και τοσο μακριά, αραβικά εδάφη. Θα μπορούσαμε τότε να μιλάμε για ρήξη σουνιτών/σιιτών; Οι Σουνίτες, που αποτελούν την πλειονότητα του μουσουλμανικού κόσμου, θεωρούν παραδοσιακά τον σιισμό ως τον αιρετικό, ενώ οι σιίτες, που αποτελούν περίπου το δέκα τοις εκατό των μουσουλμάνων, θεωρούν τους εαυτούς τους ως εκπροσώπους του καθαρού σκέλους του Ισλάμ. Ο Νοστράδαμος, τόσο από την καθολική όσο και από την εβραϊκή σκοπιά του, θα θεωρούσε φυσικά και τα δύο σκέλη του Ισλάμ ως εξίσου φιδίσια.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το ρήγμα μεταξύ σουνιτών και σιιτών βαθαίνει, οδηγώντας σε πόλεμο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.