Brexit* 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019*

στις

Η μοιραία ημερομηνία για το Brexit, πλησιάζει, στις 29 Μαρτίου, 2019 και η ατμόσφαιρα γίνεται όλο και πιο βαριά. Χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, η απειλή ενός σκληρού Brexit προκαλεί φόβους για τεράστιες ουρές φορτηγών, με χαλασμένα εμπορεύματα στα σύνορα, έλλειψη φαρμακευτικών προϊόντων, διακοπή πτήσεων, ανανέωση προβλημάτων στα ιρλανδικά σύνορα και πολλές άλλες πιθανές καταστροφές.

Το δημοψήφισμα για την έξοδο από την ΕΕ παραχωρήθηκε από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ως δόλωμα για τους δεξιούς βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι ποτέ δεν ήθελαν να αποτελέσουν μέρος της ΕΕ.

Γιατί; Εν μέρει επειδή αυτοί οι άνθρωποι, οι περισσότεροι μορφωμένοι στο Eton και στην Οξφόρδη, μισούσαν τους κανόνες της ΕΕ που επέμεναν σε μια λογική ελάχιστη αμοιβή, μια κοινωνικά υπεύθυνη νομοθεσία και μια διαφάνεια που περιόριζε την ικανότητα των προνομιούχων να απομακρύνουν τις περιουσίες τους σε φορολογικούς παραδείσους παγκοσμίως. Και εν μέρει επειδή οι πολιτιστικές τους ρίζες διατελούν μια αυτοκρατορική Βρετανία  της οποίας αυτοκρατορίας ο Ήλιος ποτέ δεν θα έπρεπε να Δύσει.

Όμως, το Brexit ήταν επίσης αποτέλεσμα ενός εθνικιστικού κύματος που επηρέασε τις χώρες της ΕΕ ως απάντηση στην εισροή μεταναστών για τις φτωχότερες βρετανικές κοινότητες, κυρίως μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι είχαν επωφεληθεί από τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων. Η δυσαρέσκεια αυτών των κοινοτήτων εξαπλώθηκε από συντονισμένες εκστρατείες.

Η πρωθυπουργός Theresa May προσπαθεί απεγνωσμένα για ένα μαλακό Brexit, το οποίο θα προστατεύει τα δικαιώματα των Βρετανών πολιτών στην ΕΕ και αντίστροφα να διατηρεί τις τρέχουσες εμπορικές συμφωνίες. Εν τω μεταξύ, οι σκληροπυρηνικοί όπως ο Boris Johnson, ο Michael Gove, ο Jacob Rees-Mogg – θα είναι ευτυχείς να αφήσουν την Βρετανία να συντριβεί εκτός Ευρώπης χωρίς συμφωνία. Για την Theresa May υπήρξε χάος από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο αποδεικνύεται σαφώς από τις διελεύσεις στον γενέθλιο χάρτη της.

Η May γεννήθηκε το 1956, όταν ο Άρης ήταν σε ανάδρομη πορεία στους Ιχθείς και σε αντίθεση με τον Δία στην Παρθένο. Αυτό, μεταξύ άλλων, δείχνει την ισχυρή θρησκευτική της ανατροφή και τις κυριότερες χριστιανικές αξίες. Ωστόσο, η διέλευση του Ποσειδώνα μέσω των Ιχθύων ενεργοποιεί αυτή την αντίθεση για δύο χρόνια και συνεχίζει να το κάνει αυτό, γεγονός που δείχνει σίγουρα τις απογοητευμένες προσπάθειές της να οδηγήσει τα πράγματα προς ένα λογικό αποτέλεσμα. Αυτή τη χρονιά, ο προοδευτικός  Άρης σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ερμή της, ο οποίος δείχνει την πνευματική πίεση που νιώθει αυτή την περίοδο και αντηχεί στη διέλευση επίσης του Ποσειδώνα.

Η May γεννηθηκε με μια ισχυρή σύνοδο Σελήνης-Πλούτωνα που τετραγωνίζει τον Κρόνο σε αναιρετική μοιρα, και βρίσκεται σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμο της Σελήνης.

Ο Κρόνος κοντά στους Δεσμούς τετραγωνίζουν τον Πλούτωνα υποδεικνύει ότι η May θα βρεθεί σε ενα δραματικό πολιτικό μετασχηματισμό, που θα αλλάξει τη σχέση της Βρετανίας και της ΕΕ. Αυτή η οψη απεικονίζει μια μνημειακή μάχη εξουσίας που εξαντλεί πόρους, και δείχνει επίσης το πείσμα της Theresa May, αφενός, και την ανθεκτικότητα από την άλλη. Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός συνυπάρχει δυναμικά με το ωροσκόπιο του Συντηρητικού Κόμματος. Φυσικά, αυτό το ωροσκόπιο δείχνει τη Σελήνη στον Ταύρο ακριβώς σε αντίθεση προς στον Κρόνο, η οποία είναι συντηρητική όσο δεν παίρνει. Υπάρχει ένα Τ-τετράγωνο σε σταθερά ζώδια που κυριαρχούν στο διάγραμμα των συντηρητικών ταιριάζοντας φυσικά με τον Κρόνο, τη Σελήνη, την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα στο διάγραμμα της May, που ίσως είναι ο κυρίαρχος παράγοντας στο κόμμα παρά σε άλλους πιθανούς ηγέτες.

Όποια και αν είναι τα αίτια, το Brexit συμβαίνει. Το ωροσκόπιο της ΕΕ για την 1η Νοεμβρίου 1993 (0.00 π.μ. στις Βρυξέλλες) έχει το MC στις 1.44 του Ταυρου, και στον χάρτη του Brexit ο Ουρανός βρίσκεται στις 1.10 του Ταυρου που συνδέεται με το MC λίγες μέρες μετά τον Brexit – πρόκειται για μια έκρηξη που περιμένουμε να συμβεί. Αργότερα το 2020, ο Ουρανός κάνει τρεις αντιθέσεις προς στον Ήλιο της ΕΕ στον Σκορπιό, γεγονός που δεν αποτελεί καλό σημείο για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Καταστροφή, φυλακίσεις πολιτικών, νέες συνθήκες, οπισθοδρόμηση, εντάσεις, ξαφνικά προβλήματα)

Η Βρετανία θα μπορούσε να ζητήσει παράταση της προθεσμίας, αλλά ίσως δεν θέλει να αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της, και ισως αρνηθεί να το κάνει. Παρ ‘όλα αυτά, το ωροσκόπιο του Brexit μοιάζει σαν να έχει στηθεί από ένα κακο αστρολόγο. ΜΕ τον ωροσκόπο στις 27 μοίρες του Σκορπιού και σε αντίθεση με τον Άρη που είναι σε σύνοδο με το DSC, αυτό βάζει τη Βρετανία σε ασθενέστερη θέση( μεγάλες διαφωνίες συγκρούσεις, βια και επιθέσεις). Ανάμεσα τους βρίσκεται μια θετική Αφροδίτη στους Ιχθείς, σε έξαρση. Η Αφροδίτη τετραγώνιζε τον Άρη, αλλά μαλακώνει τη θέση της. Ο Άρης είναι ακριβώς αντίθετος προς στον Κρόνο της Theresa May και τετραγωνίζει τον Πλούτωνα.

Η σελήνη στο τέλος του Αιγόκερω στο 2ο οικο δίνει μια εικόνα εξαθλίωσης και εξάντλησης. Η σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε αδυναμία, και μετά από μια σύνοδο με τον Κρόνο, και τον Πλούτωνα, σηματοδοτεί μεγαλη αθλιότητα. Οι ενδείξεις εδώ είναι ότι αυτό θα είναι τόσο βλαβερό για τη βρετανική οικονομία και δυστυχία για τους ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι σε τρίγωνο με τον Άρη στον Ταύρο αλλα δεν είναι αρκετο.

Το Brexit προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτιου με τον Βόρειο Δεσμο να βρίσκεται στο μεσοδιαστημα Κρόνου –Πλούτωνα στον 2ο οικο, που σημαίνει ακριβώς αυτό, η φτώχεια του πλήθους, πόνος και δυσκολίες ως κοινή μοίρα των ανθρώπων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε ξανά το 1820, τότε που ο Γεώργιος III πέθανε, τυφλός, κωφός και τρελός. Αναπαράγει πάντα μάχες για την εξουσία και αναταραχές, και στην περίπτωση αυτή, στον Αιγόκερω, δείχνει την άνοδο των αυτοκρατορικών ηγετών και την καταπιεστική πολιτική, που τελικά οδηγούν σε οπισθοδρόμηση και μετασχηματισμό.

Το Brexit δεν συμβαίνει μεμονωμένα. Είναι ευπρόσδεκτη από τους απόλυτους μονάρχες όπως ο Πούτιν, ο οποίος θέλει να δει μια στρατιωτική αποδυναμωμένη ΕΕ, και από τον Τράμπ που μισεί την πολυμέρεια και πιστεύει ομοίως ότι αυτό τον θέτει σε ισχυρότερη θέση στις εμπορικές διαπραγματεύσεις.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Brexit είναι η συνοδος  Ερμή – Πωσειδωνα σε πτώση στους Ιχθείς. Και το ταξίδι του Ερμή στους Ιχθείς είναι αρκετά μεγάλο, με το Brexit να πραγματοποιείται στην 29η του Ερμή ενώ μια μερα αργότερα επιστρέφει σε ορθή πορεία, συνεχίζοντας το ταξίδι αυτό μεχρι τον Απρίλιο. Αυτή η συνοδος είναι αρκετά χαοτική καθώς και η νεα σελήνη που προηγείται, επηρεάζει τον 4ο οικο της Αγγλίας, και οι ενδείξεις είναι ότι οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο κοινό είναι ιδιαίτερα παραπλανητικές. Σιγά-σιγά, ο Ερμής θα επιστρέψει σε ορθή πορεία εξαγωνιζοντας τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ρεαλισμό και την εξάλειψη των ψευδαισθήσεων, αντιμετωπίζοντας μια διαφορετική πραγματικότητα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν ελπίδες ότι το Εργατικό Κόμμα θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο και να σώσει το έθνος. Μια γρήγορη ματιά όμως στο ωροσκόπιο του ηγέτη του κόμματος Jeremey Corbyn δεν είναι ενθαρρυντικό. Ο Corbyn ήταν πάντα αμφιλεγόμενος για την ΕΕ. Πώς αλλιώς θα μπορούσατε να εξηγήσετε την απελπιστική υποστήριξή του στον Βενεζουέλα δικτάτορα Ουγκό Τσάβες, και την υποστήριξή του στο Maduro, ο οποίος έχει συστηματικά απομακρύνει κάθε δημοκρατική αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα;

Θα μπορούσε να είναι η συνοδος Ερμή -Αφροδίτης που τριγωνίζει τον Πωσειδωνα, που τον προδιαθέτει να εξιδανικεύει ή απλώς να παρεκτρέπεται; Ή μήπως είναι η συνοδος Σελήνης-Αρη που τετραγωνίζει τον Πλούτωνα, που δείχνει μια άλλη πιο αμείλικτη πλευρά του χαρακτήρα του; Ως Δίδυμος, ο Corbyn μπορεί ενδεχομένως να παρουσιάσει αντιφατικές πλευρές της φύσης του στους ανθρώπους και το τρίγωνο Ήλιου-Δία του φαίνεται να τον κάνει να πολύ καλο ρήτορα, αλλά αν είχε εξουσία, θα ήταν αδίστακτος.

Μέχρι τη στιγμή που το Brexit εδραιωθεί πλήρως, θα παρουσιαστεί μια νέα παγκόσμια τάξη. Δεδομένου ότι οι αυταρχικές επιρροές θα κορυφώνονται το 2020 με την τριπλή σύνοδο Δία,  Κρόνου και Πλούτωνα σε συνδυασμό με τον κύκλο έκλειψης στον Καρκίνο-Αιγόκερω, υπάρχει η τάση να κατακρήμνισης. Το 2021, ο κύκλος Δίας-Κρόνος στον Υδροχόο αναδεικνύει τον αυξανόμενο λαϊκισμό και τον εξαντλητικό αυταρχισμό. Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει μια περίοδος αστάθειας για περίπου πέντε χρόνια που θα επηρεάσει την Ευρώπη, τη Ρωσία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, κοιτάζοντας το ωροσκόπιο για το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2020, όταν το Brexit θα έχει πραγματική επίδραση, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να έχει μια πολύ ισχυρή θέση. Η είσοδος του Ηλίου στον Αιγόκερω γίνεται μόνο λίγες ώρες πριν από την ιστορική σύνοδο Δία-Κρόνου στον Υδροχόο και αυτή η σύνοδος βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο του Λονδίνου. Είναι σαφές ότι αυτό δείχνει μια νέα εποχή για τη Βρετανία, και ίσως μια εποχή όπου η Βρετανία – στην πραγματικότητα ξαναβρίσκουν κάποια μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που υπήρξε τόσο μεγάλη αβεβαιότητα στον κόσμο. Ποιος ξέρει που θα οδηγήσει το Brexit; Η Σκωτία θα επιμείνει σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία; Οι Καθολικοί στη Βόρεια Ιρλανδία, που σύντομα θα σχηματίσουν πλειοψηφία, θα επιμείνουν στην ένωση με τους αδελφούς και τις αδερφές τους στο Νότο και θα ανακτήσουν την ένταξή τους στην ΕΕ, και η Αγγλία θα μείνει μόνη της και εγκαταλελειμμένη με την Ουαλία; Ή μήπως η Βρετανία θα ανατείλει με μαγευτικό τρόπο από το χάος, σαν ενας λαμπερός φάρος του κόσμου; μαλλον το δεύτερο…

Απάντηση